HWSW Informatikai Kerekasztal: MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   *SHADOW* 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 02. 15:57

idézet:
Ezt írta szabinar:

Ha hivatalosan csinalod, vallalkozonak.
Ha nem hivatalosan, akkor adocsalonak.
Melyik tetszik jobban?
[/quote]

Miért lenne bármelyik is??? Már nem azért, de a világban természetes, hogy veszünk és eladunk... Üzlet. Vállalkozói engedély nélkül nem mehetek el a közeli boltba kenyeret venni, vagy ha valaki megkér rá, hogy vegyek neki is, mert nincs kedve elmenni, és fizet érte, azt se tehetem meg? Na LOL...

Vállalkozás, ha valaki nyit egy boltot. De magánember is üzletelhet.
Mental Static  - blog minden hülyeségről

#322 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 15:58

idézet:
Ezt írta Garmacor:
Ram gondolt Krinyo amikor vallalkozasrol gondolt.[/quote]

Nem csak rad. Megoldast kell keresni erre a "problemara" is, ahogyan pl. a Szigetre is kellett. Nem vagyunk az ellensegetek, ne allitsatok be annak, de azert mindent mi sem nezunk (nezhetunk) jo szemmel. Ugyanakkor nem tudom, barkinek fel kellett-e fuggesztenie eddig barmit is, amit csinalt...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#323 Felhasználó inaktív   *SHADOW* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 15:59

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Semmikeppen sem ferne be a bolhaba, az biztos.

Krinyo
[/quote]

És miért nem? Ilyen alapon az se fér bele, hogy veszek egy gépet OTT, és egy hét múlva OTT adom el, addig meg használtam, csak mégse jött be...

Hol húzod meg a határt? Ott, hogy állandó topicjuk van?

#324 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 16:03

idézet:
Hol húzod meg a határt?[/quote]

Itt a problema, de mar megint teljesen masfele ment el a tema.

Garmacor is kepes volt megerteni, hogy miert nem turheto meg ez a dolog a bolhan, s hidd el, masok is nagyon jol tudjak ezt. Ugyanakkor mi is probaljuk megerteni, hogy neki ez ezert vagy azert fontos. Probaljuk osszeegyeztetni a celjainkkal. Nem egyszeru.

Krinyo

#325 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 16:04

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Itt a problema, de mar megint teljesen masfele ment el a tema.

Garmacor is kepes volt megerteni, hogy miert nem turheto meg ez a dolog a bolhan, s hidd el, masok is nagyon jol tudjak ezt. Ugyanakkor mi is probaljuk megerteni, hogy neki ez ezert vagy azert fontos. Probaljuk osszeegyeztetni a celjainkkal. Nem egyszeru.

Krinyo
[/quote]

;) ;) ;) ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#326 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 16:06

idézet:
Ezt írta *SHADOW*:

Miért lenne bármelyik is??? Már nem azért, de a világban természetes, hogy veszünk és eladunk... Üzlet.
[/quote]
Amit vallalkozasnak hivunk masneven.
idézet:
Vállalkozói engedély nélkül nem mehetek el a közeli boltba kenyeret venni, vagy ha valaki megkér rá, hogy vegyek neki is, mert nincs kedve elmenni, és fizet érte, azt se tehetem meg? Na LOL...
[/quote]
Valoszinuleg bennem van a hiba, ugyanis nem ertem az osszefuggest. Itt nem azzal van a baj, hogy veszel a bolhan szaz darab videokartyat. Az a problema, ha ezt a mennyiseget a bolhan eladni akarod -egy ket nap alatt.
idézet:

Vállalkozás, ha valaki nyit egy boltot.
[/quote]
Igen az is vallalkozas.
idézet:
De magánember is üzletelhet.
[/quote]
Ha van vallalkozoi engedelye akkor minden tovabbi nelkul. De nem a bolhan, mert az ellenkezik a forum szabalyzataval amit mindenki elfogadott a regisztracional.

#327 Felhasználó inaktív   *SHADOW* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 16:15

idézet:
Ezt írta szabinar:

Ha van vallalkozoi engedelye akkor minden tovabbi nelkul. De nem a bolhan, mert az ellenkezik a forum szabalyzataval amit mindenki elfogadott a regisztracional.
[/quote]

Persze, meg adásvételi szerződés, ugye? Ki az, aki ilyenekkel foglalkozik pl. egy számítógépvásárlás esetén?

És szvsz nem 2-3 nap alatt akarják eladni a dolgokat, ha annyi időn belül elmegy, akkor persze elmegy... de láttam olyat, amit 1 hónapig árultak...

#328 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:10

idézet:
Ezt írta *SHADOW*:

Fura mód azok hangoskodnak, akik - szvsz - az ismertebbek a fórumon, és akik ha úgy döntenek hogy elmennek, az eléggé nagy változással lesz a fórumra. Vagy már alapjában az is, ha kevesebbet járnak ide, vagy tudom is én...
[/quote]

Az a probléma, hogy ez a topic (az összes többi topichoz hasonlóan itt a VISSZABESZÉLŐ-ben) nem csak arról szól, mint ami a címében áll.

Itt is már rengeteg dolog keveredik. Egyes moderátorok elleni hangok és arra érkezett "viszontválaszok", bolhapiac körülményei, a bolhapiac új szabályzata, a komplett új fórumszabályzat, a SZIGET stb.

Most már úgyis mindegy, így én is arra válaszolok, amelyre ezt a hozzászólást írtad Krinyo-nak.

Most általánosságban írok a fórumról:
Nos azt tudnod kell, hogy a fórum szerintem sem jó úgy ahogyan van. Engem például az zavar, hogy sokáig a fórum egyes részein nem volt megfelelő moderáció, a szabályzat nem volt közérthető és átgondolt ennek köszönhetően egyre inkább "fellazult" a fórum szakmai jellege és a színvonal erős zuhanásba kezdett. Az eltelt időben rengeteg törzstag kezdett távol és/vagy csendben maradni és ezt messze nem lehet ám a "durva, igazságtalan" moderátorokra fogni, mert akkor, amikor ez a tendencia elkezdődött még éppen hogy a kellő moderálás hiánya volt az egyik fő probléma.
Azért volt ez, mert beszabadultak (vagy inkább "kiszabadultak" :confused: ) olyan elemek a fórumra, akik olyasmit engedtek meg maguknak, ami esetleg más színvonaltalan fórumokon (SG, Index stb.) mindennapos, de itt addig nem volt az. A moderáció hiánya meglátszott. Egyre több ilyen volt. A SZIGET régebben valóban egy "külön kis világ" volt, jellemzően nagy lélegzetvételű témákkal.
De mára már tizenéves "sg-szökevények" játszótere lett, ahogyan a fórum populárisabb szakmai részein (VGA, mobo, multimedia stb. szekció) is rengeteg "flémhuszár" jelent meg. A normális törzstagok pedig csak fogytak, fogytak...
Néha felidézek régi témákat és elszomorít, hogy mennyi "jó arc" nem ír már ide. Jómagam is már sokkal kevesebb helyre írogatok az utóbbi időban, mert a "kedvenc témakörökben" már mind kivétel nélkül ott vannak, a hozzá nem értő, de annál nagyobb hangú egyének.
Abból pedig, hogy esetleg egy ilyen a fórummal foglalkozó topicba nem írja bele 3000 fórumtag, hogy ő is a régi fórumot szeretné, még ne gondolj arra, hogy ők a kisebbség.
Ahogyan Krinyo mondta privátban is szoktak beszélgetni az emberek és én is ismerek olyan régi tagot (többet is), akivel egész más "fórumokon" (IRC, Ventrilo) beszélgetünk arról, hogy bizony nekik sem tetszik ez a fellazult fórum, amely már nyomokban sem emlékeztet a régi HWSW fórumra.
A lényeg ott van, hogy egyeseknek nem tetszik az, hogy mostantól (komolyabb moderálás, részletes fórumszabályzat és a motornak köszönhetően "fejlettebb lehetőségek" a moderálásban) nem mehet tovább a felügyelet nélküli "ámokfutás". Megjegyzem -és nem először írom le ezen véleményemet-, hogy ha már régebben megszületik a döntés a szabályzat módosításáról és több moderátor dolgozott volna, akkor most nem lenne "ÜGY", amiről beszélünk.
Mert minden úgy lenne, mint régen. Persze a "mi lett volna, ha" című történetnek nincs sok értelme.
De tény, hogy ezen a színvonalzuhanáson változtatni kellett, változtatni kell és jobb későn, mint soha.

Azt sem először írom le, hogy mind a szabályzatmódosítással, mint a sokkal odafigyelőbb moderálással egyértelműen a színvonal javulását várom és azt, hogy a dolgok újra a megfelelő mederben folynak majd.
Az viszont tény, hogy a szabályzat és a fórummotor ehhez csak támpont lehet és mindennél fontosabb az átgondolt, következetes moderálás ! Abban viszont a fórumtagoknak is segíteni kell a házigazdákat.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#329 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:16

idézet:
Az egész mögött valószínüleg az állhat, hogy valakinek nem tetszik, hogy néhány nepper és a vásárlók zöme jól járnak a bolhán miközben alkatrészeket vásárolnak, eközben a fórum tulajdonosa ebből egy rongyos fillért sem lát.[/quote]

Ezt pár oldallal odébb írtam, és nicsak kiugrott a nyuszi a bokorból...

Többek között ennek is köszönheti a hwsw és tulajdonosai, hogy fórumváltás lesz részemről. Kissé nevetséges ami itt Krinyó részéről is lecsapódik. A következő lépés már az lesz hogy fizessek, hogy a bolhapiacon árulhassak... Nekem ez a hozzáállás gusztustalan, kapzsiság, stbstb.

#330 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:19

idézet:
Ezt írta Casoli:

Ezt pár oldallal odébb írtam, és nicsak kiugrott a nyuszi a bokorból...
[/quote]

Milyen nyul? Honnan? Ki irta ezeket ide? :D

idézet:
Többek között ennek is köszönheti a hwsw és tulajdonosai, hogy fórumváltás lesz részemről. Kissé nevetséges ami itt Krinyó részéről is lecsapódik. A következő lépés már az lesz hogy fizessek, hogy a bolhapiacon árulhassak... Nekem ez a hozzáállás gusztustalan, kapzsiság, stbstb.[/quote]

Ha kereskedni akarsz, a piacon is helypenzt kell fizetni. :) Ellenben kipenderitenek a fenebe. :) Vagy nem? (Gyengebbek kedveert: a fent emlitett esetekrol van szo, nem a rendes bolharol).
Egyebkent azt magyarazol bele, amit akarsz. Egyelore szo sem volt ilyesmirol.

[ 2004. január 02.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]

#331 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:28

Amúgy ez a cím arra emmlékezetet, mintha a hwsw fórumon tényleg moderátorokat keresnének. Számomra nem egyértelműen jelzi a cím a tartalmat.
"Légy szerény mint én..."

#332 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:29

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Ha kereskedni akarsz, a piacon is helypenzt kell fizetni. :) Ellenben kipenderitenek a fenebe. :) Vagy nem? (Gyengebbek kedveert: a fent emlitett esetekrol van szo, nem a rendes bolharol).
Egyebkent azt magyarazol bele, amit akarsz. Egyelore szo sem volt ilyesmirol.

[ 2004. január 02.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Csak tudod azzal hogy én "kereskedek" :confused:, azzal generálok/fizetek a hwsw-nek egy jó adag klikket. Annyi eszetek persze nincsen hogy reklámhelyet tegyetek be a bolhapiac részre. Ez megoldana minden problémát.

#333 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:32

idézet:
Ezt írta Casoli:

Annyi eszetek persze nincsen hogy reklámhelyet tegyetek be a bolhapiac részre. Ez megoldana minden problémát.
[/quote]

:) Nem oldana meg semmit.

Krinyo

#334 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:59

idézet:
Ezt írta szabiii:
...[/quote]

Hovat tunt(etted) a forum szinvonalat :confused:

#335 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:03

idézet:
Ezt írta szabinar:

Hovat tunt(etted) a forum szinvonalat :confused:
[/quote]

vót neki ojanja ? :confused: :rolleyes: :cool: :D
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#336 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:05

idézet:
Ezt írta szabiii:

vót neki ojanja ? :confused: :rolleyes: :cool: :D
[/quote]

Remelem van is nem csak volt. :)

#337 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:09

lazább stílben írt személyes véleményem törlődött vasököl által. valszeg csak szabinar + egy mod láthatta.

hajrá szólásszabadság.

mondjuk PONT erről van szó! kell a vasököl és kell a lazaság is! megfelelő arányban!

előbbit érezzük túlzónak !

/eltünt a cocám is :) /
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#338 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:13

Nem vagott a temaba. Maradjunk ontopik, koszi.

Krinyo

#339 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:25

Üdv mindenkinek

Valóban a téma kissé elkanyarodott.Az adott probléma már meg lett beszélve.Felvetődött egy más jellegű vélemény különbség.Amennyiben ezt normális, korrekt módon meg lehet beszélni, nekem nincs ellenvetésem.

Piftuka:

A most alakuló szabályzat az én számomra is sokkal jobb, átgondoltabb.Valószínű, ha ez a szabályzat lenne már MOST érvényben, és nem a fórum motor függvénye ennek bevezetése, melynek okát nem látom tisztán, jóval kevesebb probléma lenne. ;)

Itt jelen pillanatban a szabályzat Bolháról szóló részének bizonyos meghatározásával kezdődött egy kis megbeszélés, amely a végén megint kissé elkanyarodott a lényegtől.

Én személy szerint híve vagyok annak, ha valami felvetődik, azt jobb megbeszélni.Korrekten, érvekkel, mert ez a moderátorok részére is ad bizonyos információt a tagok véleményéről, segítséget ahhoz, hogy a moderátorok a szabályzatban foglalt elvárásaikat az ő belátásuk szerint igazítani tudják, amennyire csak lehet.Ezt természetesen nem azt jelenti, hogy olyan kompromisszumokat kössenek, melyek ELLENKEZNEK az általuk lefektettett alapelvekkel.Én azt gondolom, hogy ebben a szabályzatban látszik a moderátorok nagy munkája, melyben azért a fórum tagságra is tekintettel voltak.Nekem az alakuló szabályzat jobban tetszik, mert részletesebb, mindkét félre nézve (házigazdák, moderátorok és a tagság) egyértelmű alapelveket irányoz elő.Ne felejtsük el. Ezen alapelvek SZABÁLYOK lesznek majd.

A fórum arculatát MI, EGYÜTT határozzuk meg, függetlenül attól, ki házigazda,ki moderátor, ki tag.

A félreértés elkerülése végett, kérnék mindenkit, hogy ne emeljenek ki részeket az általam itt leírtakból.Kérném együtt kezelni az egészet.Lehet, hogy bizonyos gondolataim nem épp megfelelően vannak megfogalmazva.Mentségemre szolgáljon, hogy nem vagyok jogász, de azért talán érthető amit el szerettem volna itt mondani. ;) ;)

Baráti Üdvözlettel
macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#340 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:26

idézet:
Ezt írta szabiii:
lazább stílben írt személyes véleményem törlődött vasököl által. valszeg csak szabinar + egy mod láthatta.
..
[/quote]

A mod neveben nem nyilatkozhatom, de a magam reszerol egy sorert elmeselem barkinek, hogy mi volt benne :D

OFFnak vege, bocs az eddigiekert is.

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.