HWSW Informatikai Kerekasztal: MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 03. 17:22

Ezt is egy házigazda írta(nevet nem írok)

Egyszerűen csak szóltam, mert egy-egy ilyen jellegű (hol, kitől, mennyiért lehet ezt vagy azt megvenni) kérdés nem jelent problémát, főleg ha a topik témájához kapcsolódik (mint most), csak utána lehetőleg ne menjen el kizárólag ebbe az irányba a topik. Nem kötekedésnek szántam, bocs, itt se vagyok . "

Lehet így is.? :)

[ 2004. január 03.: serpa szerkesztette a hozzászólást ]

#362 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 01. 03. 22:18

idézet:
Ezt írta Drummaster:
Válaszok kOSZ-nak.

Minden szekciónak olyan modja van, aki ért az adott témához. Ez alól csak én vagyok kivétel, mert én semmihez nem értek, ezért vagyok a Szigeten moderátor.
[/quote]

Na ne rohogtess... ez AKKORA LOL, hogy az oldalrol kilog... meg ekkora kamut... a hozzaerto modok...

:rolleyes:

#363 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 23:54

idézet:
Ezt írta T2k:

Na ne rohogtess... ez AKKORA LOL, hogy az oldalrol kilog... meg ekkora kamut... a hozzaerto modok...

:rolleyes:
[/quote]

Nézd, ha én lennék a videokártya szekcióban mod, akkor megérteném a reakciód. Így nem. :rolleyes:

#364 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 12:15

idézet:
Minden szekciónak olyan modja van, aki ért az adott témához. Ez alól csak én vagyok kivétel, mert én semmihez nem értek, ezért vagyok a Szigeten moderátor.[/quote]

Annyiban igaza van, hogy ez igy tenyleg nem igaz minden modra... Vannak olyan modok is, akik abban a temakorben otthonosak, oda irnak a legtobbet...

Ok nem szakmailag moderalnak, hanem "technikailag". De vannak, akik ertenek is az adott temakorhoz.

Persze T2k-tol nem vartunk mas reakciot...

[ 2004. január 04.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#365 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 13:13

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Persze T2k-tol nem vartunk mas reakciot...
[/quote]

:eek: :eek: Egy moderátor személyeskedik? :confused:

#366 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 15:00

Itt mar nem csak O(k)...

morrisseymusic            morrissey-solo       

#367 Felhasználó inaktív   maci75 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:28

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Ok nem szakmailag moderalnak, hanem "technikailag". De vannak, akik ertenek is az adott temakorhoz.
[/quote]

:confused: :rolleyes: :confused:

#368 Felhasználó inaktív   maci75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:39

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Nézd, ha én lennék a videokártya szekcióban mod, akkor megérteném a reakciód. Így nem. :rolleyes:
[/quote]

Nem RÓLAD, hanem kijelentésed TARTALMÁRÓL szólt a válasz.
;) SZVSZ ;)

Megint felötlik bennem a kérdés, illetve idézet, illetve ... á hagyjuk, szóval, akinek nem inge ne vegye magára, ennek fényében érdekes a megnyilvánulásod. Főleg, hogy szerintem pont Téged nem "cikizett" senki ;)

#369 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:45

Szerintem Krinyo arra gondolt (bár a "technikai" szó valóban félreérthető volt ebben a szövegkörnyezetben), hogy ha nem is kimondott szaktekintély az illető moderátor a kérdéses témakörben, attól még a fórum szabályzatának megfelelően technikailag el tudja látni a moderációs feladatokat. Hiszen az offtopik beszólások, flame-ek, anyázások, a stílus vagy tartalom miatt nem oda való postok kiszűrése, a felkorbácsolt hangulatok csillapítása javarészt ilyen "technikai" feladat és nem szakmai kérdés. Szerintem nem állunk olyan rosszul szakemberi szinten sem, bár - mint említettem - a moderációhoz nem feltétlenül, nem minden esetben szükséges az, hogy a házigazda kenje-vágja a kérdéses témakört.

#370 Felhasználó inaktív   maci75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:50

idézet:
Ezt írta PPeter:
Szerintem nem állunk olyan rosszul szakemberi szinten sem, bár - mint említettem - a moderációhoz nem feltétlenül, nem minden esetben szükséges az, hogy a házigazda kenje-vágja a kérdéses témakört.[/quote]

Bizti? Amit említesz, az csak arra lesz elegendő, hogy
"az offtopik beszólások, flame-ek, anyázások, a stílus vagy tartalom miatt nem oda való postok kiszűrése, a felkorbácsolt hangulatok csillapítása". Bár, ha ráadásul nem is ért hozzá, akkor tartalom hogy jön ide?

#371 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:53

Teljesen bizti.

#372 Felhasználó inaktív   maci75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 18:29

idézet:
Ezt írta PPeter:
Teljesen bizti.[/quote]

Szerintem nem állunk olyan rosszul szakemberi szinten sem, bár - mint említettem - a moderációhoz nem feltétlenül, nem minden esetben szükséges az, hogy a házigazda kenje-vágja a kérdéses témakört.

A kérdéses témakört nem is kell kenni-vágni. Akkor viszont mi alapján szelektál, moderál az ember, ha nem is érti, miről van szó? :confused:

[ 2004. január 04.: maci75 szerkesztette a hozzászólást ]

#373 Felhasználó inaktív   vodi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 19:07

kicsit vitaindításnak meg kezdeményezésnek szánom amit írok csak címszavakban:

-nem lehetne választani a moderátorokat ?

-nem lehetne elválasztani a "szakmai" moderálást attól aki a hangnemre kultúráltságra etikára figyel, mert igazából majdhogynem két teljesen eltérő habitussal rendelkező ember alkalmas a feladatra ? (a legritkábban van meg mindkettő)

-ha a moderátor "szakmai" akkor ki ítéli meg az alkalmasságot, mert azért elvileg az ő hozzászólásainak irányadónak kellene lennie ? (felelősség)

-feltétlen kell szakmai jellegű moderálás?

-miért nem lehet moderátort "visszahívni", lehessen?

-választott, a közösség szemében mérsékelt, diplomatikus és kultúrált emberekből nem lehet olyan kis "testületet" összehozni akinek kicsit nagyobb beleszólása van a moderátori irányelvekbe és a vitás kérdésekbe? (diáktanács, iskolaszék)

-egy fórum közösségnek számít ? "kerekasztal"!?

-ha egy topic "eltér" a szigorúan vett témától akkor milyen elvek szerint ítéli meg valaki hogy "mennyire" tért el? (off)

Nem tudom hogy párhuzamot lehet-e vonni a demokrácia és egy ilyen, téma köré "önszerveződő"? fórumra rendszeresen látogató emberek önszabályozásának lélektana közé de még kísérletnek se rossz, ha más nem elgondolkodni rajt.
Na meg ha a moderálás súlyozásáról beszélgetünk akkor nem a hangnem és etika fontosságát kell előtérbe helyezni ?

A felhasználók tartják el a HWSW-t így fehéren feketén .. elgondolkodtató ?

-közös az érdek, de ahhoz hogy valamit jobbá lehessen tenni párbeszéd kell ehhez pedig kézzelfogható másik fél-

üdv
vodi.4shared.com

Asus TA-211 @ DFI Infinity NF4 SLI   AMD A64 X2 @ 2600Mhz   ATI RADEON HD4870 512Mb   1GB Kingmax Hard-Core 500    Seagate ST31500341AS   Plextor 5224A   Tagan 480-U1 Samsung 2243NW   Trust MI-6970C Laser + X-RayPad Thunder8

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

#374 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 19:21

idézet:
Ezt írta maci75:

A kérdéses témakört nem is kell kenni-vágni. Akkor viszont mi alapján szelektál, moderál az ember, ha nem is érti, miről van szó?
[/quote]

Egy nem megfelelo hozzaszolast konnyen fel lehet ismerni, barmelyik temakorben is szulessen. Ismetlem: nem szakmai moderalasrol volt szo...

Krinyo

#375 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 19:23

maci75
Szerintem ahhoz nem kell a téma szakértőjének lenni, hogy a flame, személyeskedés és nyilvánvalóan offtopik témarombolás kiszűrhető legyen. Ugyanígy minden különösebb témabeli szakértelem nélkül felismerhetők és kezelhetők a renitens, kötekedő, alapvető emberi magatartásra képtelen, jómodort nélkülöző fórumtársak is. Ráadásul van egy rakás olyan témakör is, amelyek ugye nem kötődnek szorosan egyik informatikai, szakmai témához sem, itt ugye eleve nem is lehetne "szaktekintélyt" kinevezni a házigazda posztjára. Valóban nem ártana, sőt kívánatos lenne, hogy a szakmai témakörökben a moderátorok képben legyenek, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a moderatúra elsősorban a házirend maradéktalan betartatásáért felel. Ez a házirend szavatolja (vagy szavatolná), hogy az érdemi beszélgetések, szakmai viták ne sérüljenek személyeskedés, oda nem illő stílusú beszólások, provokáció, stb. miatt, míg a beszélgetések, viták tartalmának színvonalát, tartalmát alapvetően nem a moderátorok felkészültésge szabja meg, hanem a fórum látogatói összességében - ilyen tekintetben természetesen a moderátorok is ide tartoznak, hiszen legtöbbször ők belefolynak a vitákba, eszmecserékbe, de a moderatúra alapvetően nem azért van, hogy választ adjon azokra a szakmai kérdésekre amelyekre más nem tudott érdemben válaszolni. Tényleges szakmai tudás birtokában valóban könnyebb utat mutatni, egy-egy vitát lezárni, de ha már egy topikban odáig fajult a dolog, hogy egy szakmai vitát a moderátornak kell emberi stílusúra csitítani (egyszerűbben: moderációra van szükség) akkor ez nem a házigazdákat minősíti, hanem azokat, akik elvesztették a józan eszüket és egymásnak estek, függetlenül attól, hogy az adott vitában kinek van igaza szakmai szempontból.

#376 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 19:29

idézet:
Ezt írta vodi:
kicsit vitaindításnak meg kezdeményezésnek szánom amit írok csak címszavakban:[/quote]

Ezt a temat jobb lenne hagyni elsullyedni...

idézet:
nem lehetne választani a moderátorokat ?[/quote]

Szavazatok ujraszamolasa nem kellene? Nem, nem lehetne...

idézet:
nem lehetne elválasztani a "szakmai" moderálást attól aki a hangnemre kultúráltságra etikára figyel, mert igazából majdhogynem két teljesen eltérő habitussal rendelkező ember alkalmas a feladatra ? (a legritkábban van meg mindkettő)[/quote]

Sajnos ebben igazad van. Ezert lesz/van tobb moderatora egy adott forumnak...

idézet:
-ha a moderátor "szakmai" akkor ki ítéli meg az alkalmasságot, mert azért elvileg az ő hozzászólásainak irányadónak kellene lennie ? (felelősség)[/quote]

A forum uzemeltetoje/kepviseloje.

idézet:
feltétlen kell szakmai jellegű moderálás?[/quote]

A jovoben -- a szinvonal emelese erdekeben -- talan erre is sort kell keriteni.

idézet:
miért nem lehet moderátort "visszahívni", lehessen?[/quote]

Vissza lehet, nem nyugdijas allas.

idézet:
választott, a közösség szemében mérsékelt, diplomatikus és kultúrált emberekből nem lehet olyan kis "testületet" összehozni akinek kicsit nagyobb beleszólása van a moderátori irányelvekbe és a vitás kérdésekbe? (diáktanács, iskolaszék)[/quote]

A kis testulet egyenlo lehet majd a Seniorokkal, ez a - remelem - nem tul tavoli jovoben megvalosul (uj motorral egyutt).

idézet:
egy fórum közösségnek számít ? "kerekasztal"!?[/quote]

Remelem annak szamit.

idézet:
ha egy topic "eltér" a szigorúan vett témától akkor milyen elvek szerint ítéli meg valaki hogy "mennyire" tért el? (off)[/quote]

Forumszabalyzat es moderalasi alapelvek, azon tul egyeni es moderatori csoport megitelese alapjan. Ha gondja van, most is kikeri a tobbiek velemenyet a megfelelo helyen.

idézet:
Nem tudom hogy párhuzamot lehet-e vonni a demokrácia és egy ilyen, téma köré "önszerveződő"? fórumra rendszeresen látogató emberek önszabályozásának lélektana közé de még kísérletnek se rossz, ha más nem elgondolkodni rajt.[/quote]

A demokracia szot felejtsuk el a forumokkal kapcsolatosan.

idézet:
Na meg ha a moderálás súlyozásáról beszélgetünk akkor nem a hangnem és etika fontosságát kell előtérbe helyezni ?[/quote]

Az altalad emlitetteknek is jelentos szerepuk van...

idézet:
A felhasználók tartják el a HWSW-t így fehéren feketén .. elgondolkodtató ?[/quote]

A forumozok nagyon kis hanyada olvassa a HWSW-t, tehat ezt is felejtsuk el, ezt mar tobb helyen leirtuk.

[ 2004. január 04.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]

#377 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 19:31

Idézet: Ez írta maci75:

Szerintem nem állunk olyan rosszul szakemberi szinten sem, bár - mint említettem - a moderációhoz nem feltétlenül, nem minden esetben szükséges az, hogy a házigazda kenje-vágja a kérdéses témakört.

0.1% körüli érték szerintem már elmarad az ideálistól.

Idézet

A kérdéses témakört nem is kell kenni-vágni. Akkor viszont mi alapján szelektál, moderál az ember, ha nem is érti, miről van szó?    :confused:

Természetesen a fórumszabályzat alapján. Szakmai moderáció nagyságrendekkel bonyolultabb dolog, ha tényleg következetesen akarják megvalósítani. Erre a fenti szám tükrében kevés esélyt látok.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 00:31 -kor

#378 Felhasználó inaktív   vodi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 19:43

PPeter !

"de ha már egy topikban odáig fajult a dolog, hogy egy szakmai vitát a moderátornak kell emberi stílusúra csitítani (egyszerűbben: moderációra van szükség) akkor ez nem a házigazdákat minősíti, hanem azokat, akik elvesztették a józan eszüket és egymásnak estek"

a probléma abból adódik amikor már a "verekedést" szorítja vissza a moderátor nem a "megütést" . Akit atrocitás ér valamilyen szinten az lehet hogy egyszer, kétszer rálegyint de ha nem avatkozik be egy moderátor akkor előbb utóbb visszaszól mert egyszerűen nem hagyja az ember magát.. A rendbontás a "bűn" és tudom hogy nincs kapacitás arra hogy folyamatosan legyen moderátor jelen de itt legtöbbször túlkapásból van vita meg a moderátorok kiegyensúlyozotlanságából és hogy nincsenek tökéletesen tisztába a mozgásterükkel. És nem bántani akarom őket itt egyszerűen egyel feljebb van zavar és bizonytalanság. Legalábbis ezt az érzetet kelti a dolog ..
vodi.4shared.com

Asus TA-211 @ DFI Infinity NF4 SLI   AMD A64 X2 @ 2600Mhz   ATI RADEON HD4870 512Mb   1GB Kingmax Hard-Core 500    Seagate ST31500341AS   Plextor 5224A   Tagan 480-U1 Samsung 2243NW   Trust MI-6970C Laser + X-RayPad Thunder8

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

#379 Felhasználó inaktív   vodi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 19:54

Krinyo

A forumozok nagyon kis hanyada olvassa a HWSW-t, tehat ezt is felejtsuk el, ezt mar tobb helyen leirtuk.

felhasználókat írtam és minden egyes látogató egy kicsit "eltartja" a portált ezen kár vitáznunk de ha hagysz mozgásteret "ezt is felejtsuk el" akkor a lerázás, leszabályozás fillingem is elmúlik :)

nem irigyellek mert kicsit feszült hangvételű kommenteket írsz valszeg nem jó néhányadmagaddal a lövészárokban. én békés kicsit naiv dolgokat írtam meg kérdeztem és egy ilyen költői kérdés hogy elgondolkodtató-e az hogy itt a HWSW sikeressége (profit, szakma) a felhasználók találatainak számától függ, azt hiszem nem mindegy milyen a hangulat (tudom a fórum nem számít)<- áá majdnem csipkelődök abba is hagyom peace :)

üdv
vodi.4shared.com

#380 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 20:23

Senkihez nem szol, csak hangosan gondolkozik:

Mit jelent az, hogy szakmai moderacio :confused:
Ha valakik egymasnak esnek anyazva, (az orok temanal maradva) hogy az Intel vagy az AMD proci a jobb, hogyan tesz igazsagot egy moderator? A szamitastechnikaban egyebkent is rengeteg olyan informacio van elhallgatva a gyartok altal, amely informaciok hianyaban senki sem allithat biztosat, csak talalgatni es tapasztalatok alapjan kovetkezteteseket levonni lehet. (Mar ha kepes erre valaki, ugye)
A moderator feladata 99%-ban az anyazos vitak lezarasa kell, hogy legyen, mert ha belefolyik egy olyan szakmai vitaba aminek ketes a kimenetele akkor elveszitheti konnyen a tekintelyet. Nem eri meg. A ritka es aranyat ero kivetelek egyike pl. Laa-Yosh, vele nem hiszem, hogy sokan vitaba szallnanak szakmai alapon a videokartya szekcioban. Masreszt viszont nem valami kemenykezu, 'szal idealis lenne "osszeparositani" (nem a szo szexualis ertelmeben persze :D ) valami "rettegett" moderatorral, igy maris tokeletes lenne a moderalas az adott reszlegben.

Van itt egyebkent valoban egy-ket mod aki sem szakmai sem mas szempontbol nem all a helyzete magaslatan, de szerintem nemileg akkor is tobb tiszteletet erdemelnenek, Ok ugyanis napi tobb oraban ingyen dolgoznak, olyan melot csinalva amiert en igen komoly orabert kernek ha egyaltalan elvallalnam (nem valoszinu). Szoval ha valakinek nem tetszik a moderatorok munkaja, akkor rajta, tessek jelentkezni a napi tobboras, stresszes ingyen melora. Vagy tessek ne baszogatni oket 24/7.

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.