idézet:
Ezt írta Rapidus:
Picit visszakanyarodnék a moderáláshoz, pontosabban a moderálás egységességéhez. Ez az új fórum elindulása után az eddigieknél sokkal fontosabb lehet, hiszen ?ki lehet pontozódni.?
Segítene a moderálás elfogadtatásában, és a kívánt színvonal elérésében is, az eddigieknél egységesebb alapállás.[/quote]
:o
Ez az, ami egy jo kover butasag - lasd Lamex es fram kommentjeit a tesztforum vonatkozo temajaban.
MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:20
Elküldve: 2004. 01. 06. 08:17
idézet:
Ezt írta Francii:
Rosszul emlékszel.
Soha nem árultam semmit nagytételben... CD-t meg aztán végképp nem.[/quote]
Jól emlékszem
Valaki CD-t árult, nagy tételben, és panaszkodott, hogy az apróneten megfenyegették, mert túl olcsón adta. Ehhez fűztél kommentárt, mintegy megerősítve: igen, a jelenség létezik.
Elküldve: 2004. 01. 06. 11:26
idézet:
Ezt írta T2k:
:o
Ez az, ami egy jo kover butasag...[/quote]
Örülök, hogy az új évben sem teszel kísérletet egy jó kis balhé kirobbantására. Mivel azonban ilyen kedves jelzővel minősítetted az írásomat, ezért válaszolnom kell rá.
Ez a hozzászólásod bizony kicsit ostobára sikeredett, (csak hogy igazodjak az általad elvárt színvonalhoz) mindjárt kiderül miért. Egy példa segíteni fog a megértésben:
idézet:
ekkora budos sz@r szemet francia mocsok hulladek
[/quote]
Mindezt egy 4CD-s játék kapcsán írtad, néhány nappal ezelőtt.
Ez teljes egészében kimeríti a fórumszabályzattal ellentétes hozzászólás fogalmát. Lásd a durva, vulgáris, obszcén, gyalázkodó, kifejezésekre vonatkozó tilalmat a szabályzatban.
Habár lényegtelen, de ez ráadásul előzmények nélküli is, azaz senki sem provokált, csak úgy 'magadtól' írtad. Véleményem szerint ez, és az ehhez hasonló hozzászólásaid nem csak a fórum írott szabályzatát, de a jóízlést is sértik.
A dolog ott függ össze a topicban felvetett problémával, és attól volt ostobaság belekötni, hogy pont tőled olvasható és idézhető vissza több hasonló, a fórum szabályzatával ellentétes hozzászólás.
Ennek ott ahol leírtad, semmilyen következménye nem volt. A fórum egy másik részében, egy másik moderátor jó eséllyel felhívta volna a figyelmedet a kultúrált hozzászólás közzétételére.
Azaz, most nem egységes, de szükségeltetik.
Teccikérteni?
[ 2004. január 06.: Rapidus szerkesztette a hozzászólást ]
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2004. 01. 06. 12:49
idézet:
Ezt írta Rapidus: Azaz, most nem egységes, de szükségeltetik. Teccikérteni?[/quote]
idézet:
Ezt írta Krinyo: Az egyes hozzaszolasok tartalmi megitelese - es ebben a linkek/kepek is benne vannak - a hazigazdak feladata. Szubjektiv, elismerem.
[/quote]
udv fram
[ 2004. január 06.: fram szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 06. 12:59
idézet:
az eddigieknél egységesebb alapállás[/quote]
mert természetesen sohasem lesz tökéletesen egységes. Nem is erre gondoltam, hanem a fenti idézethez hasonló, egyértelmű alapesetekre, valamint arra, hogy törekedni kell az egységességre.
Úgy gondolom, ekkor lehet az elvárásokat is, és azt a sokat emlegetett (nem feltétlenül csak szakmai) színvonalat is elérni. Ha sehol nem lehet közzétenni hasonló szavakkal teletűzdelt hozzászólást, azt előbb-utóbb minenki elfogadja. Ha itt elmegy, ott meg nem, akkor sokkal nehezebb elfogadtatni.
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2004. 01. 06. 13:41
Kivételesen nem hiszem, hogy ez nyilvánosan érdemben vitatható téma lenne. Ha mégis az, hát szóljon valaki felülről.
Elküldve: 2004. 01. 06. 13:41
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 06. 13:44
idézet:
Ezt írta Rive:
A moderálás egységessé tételéhez tudtommal rendelkezésre állnak olyan fórumrészek, emelyeket csak az illetékesek láthatnak, és ahol megbeszélhetik az ezzel kapcsolatos problémákat.[/quote]
Ez igy van.
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 06. 17:18
idézet:
Ezt írta Rapidus:Nem is erre gondoltam, hanem a fenti idézethez hasonló, egyértelmű alapesetekre, valamint arra, hogy törekedni kell az egységességre.
...
Ha itt elmegy, ott meg nem, akkor sokkal nehezebb elfogadtatni.[/quote]
Elég csak a lap tetejére nézni [görgetni] és kiderül: a "Laa-Yosh, Taa-Mash, DiGriz Imre"-féle hozzászólások egyértelműen OFF-nak mínősíthetők ebben a topikban. Engem mégsem zavarnak, sőt.
Ugyanakkor a Forma-1 topikban be lett jelentve, ha még 1 OFF hozzászólás születik, nagy szelektálás lesz - visszamenőleg is - a hozzászólások között. Ott szükség volt ilyen kemény fellépésre, mert lassan 1 éve ment/megy az anyázás/OFF (az elején sem alapfokon), aminek az (is) lett az eredménye, hogy az oldalak fele olvahatatlanná és élvezhetetlenné vált.
Szerintem egy hozzászólás esetleges nemkívánatossága függ a tartalmától, a (szöveg)környezettől [topik témája, többi hozzászólás] és akarva/akaratlanul a hozzászólás írójától [kiről milyen véleményünk alakult ki]. És persze függ az adott moderátortól [jelleme, aktuális hangulata ...] is.
A hozzászólások tartalma [szövege/képe(i)/linkje(i)] különbözni fognak egymástól, a szövegkörnyezet szintén [2 azonos hozzászólás/témájú topik = flood], az userek is, modok is.
Valamint újra csak Krinyot tudom idézni :idézet:
... ezzel csak azt akartam mondani, hogy a szabalyzat nem a koran. Csupan kereteket es vedelmet ad ... [/quote]
udv fram
[ 2004. január 06.: fram szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 06. 21:29
idézet:
Ezt írta Rapidus:
Teccikérteni?
[/quote]
Butanak minositheto korabbi kommentedet sikerult szep kerek ostobasagga novesztened rakovetkezo hozzaszolasaiddal - gratulalok.
Nem kellene kicsitgonlkodnod neha a hasonloan 'egyugyu' kommentjeid elott?
Nem mondom el ujra, de framra mindig erdemes odafigyelni... ha hallgatsz ra, legkozelebb nem nevetteted ki magadat egy ilyen szanalmas, hajanal fogva iderangatott idezettel, ami mellesleg abszolut hetkoznapi a jatekos rovatban - nem mellesleg PONT ATTOL nem igenyel kulonosebb szankciot, hogy egyertelmu az indulati hattere, azaz nem iranyult senki ellen, nincs benne flame, szemelyeskedes, mindossze a duh egy ocska program miatt.
De nem farasztok masokat tovabb: nem 'gyepe', nem kisegito iskola ez, nem fogom UJRA elmagyarazni neked - elmondtak elottem, olvasgasd oket.
Elküldve: 2004. 01. 06. 21:37
T2k: nem lehetne lealacsonyito es minosito jelzok nelkul egyszer hozzaszolast irni?
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 06. 22:13
idézet:
Butanak minositheto korabbi kommentedet sikerult szep kerek ostobasagga novesztened rakovetkezo hozzaszolasaiddal - gratulalok.[/quote]
Attól, hogy a hozzászólásaidat telerakod sértő minősítésekkel, még nem lesz igazad. Épp az ellenkezőjét bizonyítja.
idézet:
..nem mellesleg PONT ATTOL nem igenyel kulonosebb szankciot, hogy egyertelmu az indulati hattere, azaz nem iranyult senki ellen, nincs benne flame, szemelyeskedes, mindossze a duh egy ocska program miatt.[/quote]
Az indulatod, mint magyarázat, a te magánügyed. Engem pl. nem érdekel. Annál inkább a hozzászólásaid (tehát nem csak az említett) stílusa, hangneme.
idézet:
De nem farasztok masokat tovabb: nem 'gyepe', nem kisegito iskola ez, [/quote]
Pedig az általad használt durva, provokatív szavak, minősítések, és a magyarázkodásod logikája is erősen ezt juttatják eszembe.
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2004. 01. 07. 00:02
AMugy meg:
Mondtam: read first, my son.
Elküldve: 2004. 01. 07. 02:34
Ha mar a decaf coffee sem segit az allando gyomoregeseden, akkor legyszi szedjel ra vmit, ne a forumon eld ki a panaszaidat...
Elküldve: 2004. 01. 07. 04:12
idézet:
Ezt írta T2k:
Hehe: szamodra fiam, szamodra. Biztos a kisegitoben is egy ido utan igy beszeltek veled, ezert idezi szamodra azt.
AMugy meg:
Mondtam: read first, my son.[/quote]
Nem vagyok a fiad. Felnőtt fiam van, és szüleim is közel 70 évesek. Viszont te folyamatosan sértegetsz. De nem csak itt viselkedsz így:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=004061&p=4"]Máshol is hasonló stílusban írsz. Ezért figyelmeztetett tegnap 21:48-kor a a topic házigazdája.[/url]
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005402&p=7"]Itt pedig hasonlóért szintén tegnap 14:12-kor egy másik házigazda szólt, és törölt is[/url]
És ez csak 1 nap volt. Nem hiszem, hogy további elemzést kíván. És azt sem hiszem, hogy a folyamatos sértegetéseidet el kellene tűrnöm.
[ 2004. január 07.: Rapidus szerkesztette a hozzászólást ]
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2004. 01. 07. 04:13
Szeretnék két kérdésre választ kapni, kérlek válaszolj rá:
-Írhatok-e én is (vagy bárki más) hasonló hangnemben, és használhatok-e a szavaiddal élve -amit T2k-nak címeztél- "lealacsonyito es minosito jelzo"ket?
-Mi az oka annak, hogy ezt T2k itt (is) folyamatosan, és következmények nélkül megteheti?
[ 2004. január 07.: Rapidus szerkesztette a hozzászólást ]
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2004. 01. 07. 09:27
idézet:
Ezt írta Rapidus:
Krinyo!
Szeretnék két kérdésre választ kapni, kérlek válaszolj rá:
-Írhatok-e én is (vagy bárki más) hasonló hangnemben, és használhatok-e a szavaiddal élve -amit T2k-nak címeztél- "lealacsonyito es minosito jelzo"ket?[/quote]
Orulnek, ha massal nem akasztanank emiatt ossze a bajszunkat, ugyhogy ne.
idézet:
Mi az oka annak, hogy ezt T2k itt (is) folyamatosan, és következmények nélkül megteheti?[/quote]
Mar volt kovetkezmenye parszor, de nem tanul az esetekbol. Tevedes azt hinni, hogy kivetelezunk vele, bar teny, hogy a szakmai "kvalitasai" egy idoben ellenteteleztek viszonylag ezt a "stilust"... az utobbi idoben viszont mar ez sem mondhato el sajnos. Mivel tegnap is sikerult holtvaganyra terelnie egy jol futo temat, s latom az ejszaka is ratett meg egy lapattal ebben a forumban, itt a harmadik kitiltas, most egy honapra.
Sajnalom.
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 07. 18:28
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=019888"]https://www.hwsw.hu/...c&f=19&t=019888[/url]
Elküldve: 2004. 01. 08. 20:46
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

Súgó
A téma zárva.