HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:00

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 13:49

Igen erősen mellébeszélsz!
...

Lehet, hogy én mellébeszélek, de te meg félre :rolleyes:

Az ellen prédikálsz, amit hiányolsz. Gondolkozz már egy picit!
Elköltöztem :-)

#262 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:02

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 13:49

Namost meg kell nézni a remek "önszabályozós" Bolhapiacot! Úgy pörög, mint még soha.

Ha azt akarod, hogy első oldalon legyen a témád fél óránként kell uppolni. Szerintem több hozzászólást írnak oda 1 óra alatt, mint az egész fórumra, egy nap alatt.

#263 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 13:02

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 13:11

Addíg mondod ezt, amíg esetleg valaki le nem húz.

Te pedig addig helyeselsz Rive azon hozzászólására, amig a meghirdetni kívánt PC-s cuccaid topicjában meg nem jelenik pár arc, aki az áraidat fikázza, rontja az üzletedet, de természetesen nem akar semmit venni.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#264 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:02

Te pedig addig helyeselsz Rive azon hozzászólására, amig a meghirdetni kívánt PC-s cuccaid topicjában meg nem jelenik pár arc, aki az áraidat fikázza, rontja az üzletedet, de természetesen nem akar semmit venni.

Megint félrebeszél... Egy kalap alá veszi a fikázást a védelemmel és a segítő szándékkal... :rolleyes:

Szerkesztette: Rive 2004. 05. 25. 13:05 -kor

Elköltöztem :-)

#265 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 13:09

Idézet: Rive - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:00

Lehet, hogy én mellébeszélek, de te meg félre :rolleyes:

Az ellen prédikálsz, amit hiányolsz.

Hát nem éppen! Kikeresheted az összes Bolhapiaccal kapcsolatos hozzászólásomat 1 évre visszamenőleg.

Én mindig ezeket mondtam:

1. Tényleg csak "belsős" Bolhapiac legyen. Egy extra lehetőség legyen a fórum más részein is megfordult tagoknak. Jó ötletnek tartottam, tartom a Bolhapiacra való írás feltételhez (100 hozzászólás és/vagy időkorlát) kötését.

2. Aki nem vásárlási, vagy eladási szándékkal rontja más üzletét, annak hozzászólása törlődjön az adott topicból (a moderátorok által). Ez csak úgy lehetséges, ha véd a szabályzat az üzletrontók ellen.

3. Legyen kötelező az ármegjelölés. Ha valaki ír a Bolhapiacra, akkor ne priviben küldözgesse az árat és/vagy ajánlatot. Utóbbi eladóra és vevőre is igaz legyen.

Amig ez nem valósul meg, addig a HWSW Bolhapiaca semmivel nem különb, mint a mindenki által szidott Aprónet. Akkor meg miért is jó?

#266 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:49

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:09

2. Aki nem vásárlási, vagy eladási szándékkal rontja más üzletét, annak hozzászólása törlődjön az adott topicból (a moderátorok által). Ez csak úgy lehetséges, ha véd a szabályzat az üzletrontók ellen.

Hogyan döntöd el, hogy aki beír meg akarja e venni, ész nélküli árfikázó, vagy segítő szándék vezérli  :think:

A többi ponttal egyébként egyetértek, jelen formájában annyit ér a bolha, mint az aprónet vagy bármelyik hely, semmi közösségi szellem nincs benne, és semmivel sem megbízhetóbbak az itt hirdetők.

Benézek csak az első oldalára, és csak ott az utolsó hozzászólók neve között, 18 számomra tök ismeretlen nevet látok, akiket sehol másutt nem láttam még megfordulni. Persze én is tévedhetek, és lehet, hogy nem mind echte bolhás, de 18 ból 18x biztos nem tévedek.

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 25. 13:53 -kor

#267 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:54

Gondolom nem lenne túl egyszerü  két részre kell bontani a bolhát, egyet azon törzstagoknak akik a fórumot is látogatják, meg lehetne húzni egy vonalat 2-500 hozzászólásnál, és lehetnek egy public, ahova boldog-boldogtalan jöhetne. Csak ebből is egymás torkának való ugrándozás lenne.

#268 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:55

--- Már nem aktuális ---

Szerkesztette: _Balagee_ 2004. 05. 25. 14:04 -kor

#269 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:58

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:54

Gondolom nem lenne túl egyszerü  két részre kell bontani a bolhát, egyet azon törzstagoknak akik a fórumot is látogatják, meg lehetne húzni egy vonalat 2-500 hozzászólásnál, és lehetnek egy public, ahova boldog-boldogtalan jöhetne. Csak ebből is egymás torkának való ugrándozás lenne.

Abból nem sülne ki túl sok jó. Senki sem hirdetne, a törzs bolhán, mert minek, ha egyszer a másikon sokkal többen láthatják?

Nem tudom mennyi hasznot hoz ez, hogy ilyen aprónet üzemel, mert szerintem nem a gyakorlati értékei miatt nem vezették be a korlátozásokat. Sőt, a szigorítás helyett még szabadabbá engedték a dolgokat.

#270 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:00

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:55

Arról nem beszélve, hogy ő nem érzi "madárnak" magát, mert neki megérte ennyiért megvenni, ergó örül...

Egészen addig, amíg 1nap/1hét/akármennyi idő múlva meg nem látja, hogy ugyanarra feleannyiért kötnek üzletnet.

#271 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:09

Mumia: ezt 5x re írod le indokként, de ez csak vitára jó semmi másra...
Sehol a világon nincs ilyen, és nincs olyan személy, aki ezt befolyásolhatná. Ha valaki odamegy egy lakótelepen a kisközért elé, és elkezdi mondani, hogy a 2 sarokkal arébb lévő közért olcsóbb, akkor elöbb a tulaj veri meg, majd a törzsvásárló köpi le, hogy mit foglalkozik ez itt vele.

Most komolyan mondom, aki annyi minimális fáradságot se vesz, hogy 1 hétig utánanézzen a dolgoknak, és tájékozódjon, akár itt a fórumban kérdésekkel, az meg is érdemli. És egy minimális sajnálat sem lesz felé részemről.
Ettől lehetek rossz ember bárki szemében, akkor is így érzek.
Senkinek nincs megtiltva, hogy kérdezzen másoktól.

Ha kérdez, és úgy válaszolsz, az ugye teljesen más szitu, mintha kérdés nélkül mondod a saját véleményed (akár segítő szándékkal is)

#272 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:09

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:20

Senkinek sem a feladata, de ha valaki véletlenségből tudja, akkor ugyan ne büntessük már meg, azért, mert ezt szeretné azok tudtára hozni, akik esetleg becsapódhatnak. Miért jobb a tanulópénz mint ez? Ezért tart ott a világ, ahol mert mindenki sárbatiporja a másikat, mindnekinek csak saját maga fontos, itt még a szabályzatba is beveszitek ezt, hogy mindenki úgy ver át mindenkit ahogy akar? Hát köszönöm, de ebből nem kérek.

Durva hasonlat: Látsz egy embert fetrengeni a sinek között, mert pl eltörte a bokáját, és nem tud kimászni, a vonat pedig bármikor jöhet. De te nem segítesz rajta, mert hát ez a tanulópénze, megérdemli legközelebb majd nem mászkál a sinek között, szép új világ, és követendő emberséges magatartásforma, mondhatom. :down:

Már ne haragudj, de az az ember saját hibájából törte el a bokáját ebben az esetben.

Tudtommal egy szóval sem írtam, hogy nem lehet neki szólni. Pláne, mivel ezt akár úgy is megteheted, hogy az eladó fél mit sem sejt.

Ugyanakkor nem hiszem, hogy bármiféle erkölcsi tartalma lenne az árnak itt, a bolhán. Kereslet, kínálat. Ne akarjuk már a piac helyett eldönteni, hogy mi mennyit ér. A hwsw ne készítsen mindjárt morálisan elfogadható árjegyzéket olyan árakkal, melyek még nem sértik a jó erkölcsöt?

Rive, plz, közpénz ("senki pénze") vs. magántulajdon.

Van egy Pentium III 1 GHz/256 MB RAM/G400/40 GB HDD/CD-RW jellemzőkkel bíró PC-m. 250k-ért bárki elviheti. Most nagy szemét vagyok, ugye?

Szerkesztette: special 2004. 05. 25. 14:25 -kor

#273 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 14:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:49

Hogyan döntöd el, hogy aki beír meg akarja e venni, ész nélküli árfikázó, vagy segítő szándék vezérli  :think:

Hát nagyon egyszerűen!

Aki érdeklődik a termék iránt az általában ezt közli (ha nem, megkérdezem tőle; akkor úgyis kiderül).
Aki beleír a topicomba az árat csökkentendő, de nem akar vásárolni az az üzletemet rontja, teljesen mindegy, milyen indíttatásból. Ez pedig elfogadhatatlan.

#274 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:15

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:09

Mumia: ezt 5x re írod le indokként, de ez csak vitára jó semmi másra...
Sehol a világon nincs ilyen, és nincs olyan személy, aki ezt befolyásolhatná. Ha valaki odamegy egy lakótelepen a kisközért elé, és elkezdi mondani, hogy a 2 sarokkal arébb lévő közért olcsóbb, akkor elöbb a tulaj veri meg, majd a törzsvásárló köpi le, hogy mit foglalkozik ez itt vele.

Ezt 5x írjátok le kifogásként, de ez csak vitára jó, semmi másra...

Ez nem egy lakótelepi kisközért, ez a HWSW ami egy közösség szeretne lenni. Én azért szeretnék ide járni, mert ez egy jobb hely volt, mint a sokat említett aprónet, de mostanra majdnem ugyanarra szintre süllyedt.

Látom te is ilyen páldával jössz, hogy leköpik, és agyonverik a másikat, de úgy látszik én vagyok maradi, és ez ma tök normális dolognak számít. És szeretnétek ide is bevezetni. (pontosabban már itt van, lásd fenti linkemet, egy példára, bár itt még csak szóban lehet megalázni a másikat)

#275 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 14:16

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:55

--- Már nem aktuális ---

Nem emlékszem, hogy mi állt itt, de légyszíves ezt ne csináld! Ha már leírtad, a témába vágott (de akkor is, ha nem); hagyd ott!

Éppen az ilyen utólagos hozzászólás kiszerkesztés az oka annak, hogy korlátozták a szerkesztést a fórum üzemeltetői. Aminek én személy szerint nagyon nem örülök, de annak még kevésbé örülnék, ha teljesen eltűnne a "szerkesztés" gomb a hozzászólások mellől!

Köszönöm!

#276 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 14:17

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:09

Már ne haragudj,...

Ezzel a hozzászólással csak egyetérteni tudok!

#277 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:19

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:13

Aki beleír a topicomba az árat csökkentendő, de nem akar vásárolni az az üzletemet rontja, teljesen mindegy, milyen indíttatásból. Ez pedig elfogadhatatlan.

Az üzletedet javíthatja is.

El akarsz adni egy kukát 10.000.000 forintért, akkor hirdetheted az idők végezetéig senkinek sem fog kelleni.

De ha valaki jön és beírja, hogy bocs de ez csak 9.500.000 forintot ér, te megfogadod és erre már többen is jelentkeznek, akkor segítette az üzletedet és nem pedig rontotta.

Ez lenne a közösség lényege, ha zárt közösség lenne senkinek sem lenne érdeke az árfikázás, mert legközelebb kiröhögnék, ha ő akarna eladni valamit.

#278 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:22

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:09

Van egy Pentium III 1 GHz/256 MB RAM/G400/40 GB HDD/CD-RW jellemzőkkel bíró PC-m. 250k-ért bárki elviheti. Most nagy szemét vagyok, ugye?

Ki mondta, hogy szemét vagy? EGész más mondanivalót akartok belesulykolni a gondolatmenetembe és az írásomba.

Te nem biztos, hogy szemét vagy, lehetsz egy tájékozatlan eladó is ebben az esetben, a lényeg, hogy ha valaki segíteni szeretne, hogy sikerüljön eladnod, az irreális áron kínált cuccod, vagy a másiknak, aki irreális áron akarja megvenni, akkor ez ugyan hadd ne legyen már tiltott dolog, és hadd ne járjon érte büntetés meg lebaszás.

#279 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:24

Mondok egy valós példát, első kézből:

Arc #1 akart venni egy notebookot, persze "occsóér" jót, szép magyar szokás szerint. Körülnézni  a piacon, hogy megismerje az árakat, termékeket, nem vette a fáradságot, ehelyett Arc #2-t kérte meg, sürgette.

Kapott egy ajánlatot. Az ügylet egy parkolóban zajlott, melegben, kocsikban. ARc #3, az eladó, nagyon forszírozta a dolgot, természetesen halálra dícsérte. Arc #2 mondta neki, hogy pár napot aludjon rá, addig néznek más ajánlatot, és bárazzák azt a note-ot is, mennyi érhet kb. Nagy izgalom,  Arc #1 teljesen felpörgött, nyomás alá került, nagyon akart venni már egyet. Agy elborul, hozzáalkudott egy hordtáskát is, majd vígan nyélbe ütötte a boltot. 250 ezret fizetett így végül egy olyan note-ért, melyhez hasonlót 150 alatt már meg tudott volna venni máshol.

Arc #3 szemét lenne? Nem volt dezinformáció, Arc #1 azt kapta, amit venni akart. Itt nincs átbaszás. 100 ezerbe a saját ostobasága került.

#280 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:24

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:16

Nem emlékszem, hogy mi állt itt, de légyszíves ezt ne csináld! Ha már leírtad, a témába vágott (de akkor is, ha nem); hagyd ott!

A vitából én jelentem kiszálltam, mert megoldást nem látok.

Piftuka: Bocsi, csak a fórummotor egy oldallal előrébb tett, és oda válaszoltam, mire megláttam, hogy már +1 oldal van, és így teljesen értelmetlen már befejezett vita újra felhozása lenne. Ezért szedtem ki. Sorry.

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.