HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:25

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:09

A hwsw ne készítsen mindjárt morálisan elfogadható árjegyzéket, mely még nem sérti a jó erkölcsöt?

Már megint kevered a szezont a fazonnal. A hwsw ne készítsen semmit. De a hwsw ugyanakkor ne tiltsa, ha valaki más csinál egy ilyen árjegyzéket, és ha csinál, akkor ne büntesse meg érte, és ne bélyegezzék meg, hogy mocsokundorítóüzletrontósenkiháziféreg.

#282 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:22

Ki mondta, hogy szemét vagy? EGész más mondanivalót akartok belesulykolni a gondolatmenetembe és az írásomba.

Te nem biztos, hogy szemét vagy, lehetsz egy tájékozatlan eladó is ebben az esetben, a lényeg, hogy ha valaki segíteni szeretne, hogy sikerüljön eladnod, az irreális áron kínált cuccod, vagy a másiknak, aki irreális áron akarja megvenni, akkor ez ugyan hadd ne legyen már tiltott dolog, és hadd ne járjon érte büntetés meg lebaszás.

Nem vagyok tájékozatlan. Nagyon is jól tudom, hogy ex has 50 ezerből össze lehet tákolni egy olyan gépet. De én 250 k-ért árulom. Nos?

#283 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:29

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:24

Mondok egy valós példát, első kézből:

Arc #1 akart venni egy notebookot, persze "occsóér" jót, szép magyar szokás szerint. Körülnézni  a piacon, hogy megismerje az árakat, termékeket, nem vette a fáradságot, ehelyett Arc #2-t kérte meg, sürgette.

Kapott egy ajánlatot. Az ügylet egy parkolóban zajlott, melegben, kocsikban. ARc #3, az eladó, nagyon forszírozta a dolgot, természetesen halálra dícsérte. Arc #2 mondta neki, hogy pár napot aludjon rá, addig néznek más ajánlatot, és bárazzák azt a note-ot is, mennyi érhet kb. Nagy izgalom,  Arc #1 teljesen felpörgött, nyomás alá került, nagyon akart venni már egyet. Agy elborul, hozzáalkudott egy hordtáskát is, majd vígan nyélbe ütötte a boltot. 250 ezret fizetett így végül egy olyan note-ért, melyhez hasonlót 150 alatt már meg tudott volna venni máshol.

Arc #3 szemét lenne? Nem volt dezinformáció, Arc #1 azt kapta, amit venni akart. Itt nincs átbaszás. 100 ezerbe a saját ostobasága került.

Megint kevered a dolgokat, ARC2 szólt neki nem? Akkor ő baja, csakhogy ti itt az ARC2-ket el akarjátok hallgattatni örökre, hogy ne is szólhassanak, hogy aludj rá még1-et. EZZEL NEM ÉRTEK EGYET, EZT NEM SZERETNÉM.

#284 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:34

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:28

Nem vagyok tájékozatlan. Nagyon is jól tudom, hogy ex has 50 ezerből össze lehet tákolni egy olyan gépet. De én 250 k-ért árulom. Nos?

ÉS? Akkor nyerészkedni akarsz, ilyenkor régen mindig jött valaki, aki beírta, hogy az aprón talán sikerülhet. Ennyi az egész. Én ezt az időt szeretném újra látni itt.  :reklamacio:

Értsétek már meg mindannyian, akik a nagy szabadság és üzlet sérthetetlensége mellett kardoskodtok, hogy mi (legalábbis én) egy olyan közösséget szeretnék amiben megbízhatok, ahol tudom, hogy nem minden 2. ember rajtam akar meggazdagodni, és nem futhatok bele bármelyik fél számára is irreálisan előnytelen üzletbe. Ahogy biztonsággal vehetek és adhatok el valamit, anélkül, hogy 2x annyit kérnének valamiért, mint amennyit ér, anélkül, hogy fele annyit adnának valamiért, amennyit ér.

#285 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:36

Először is, az eladó érdekeit tényleg sérti, az eladás folyamatát pedig zavarja, ha tele van olyan off-topic hozzászólással a téma, ami az áron vitatkozik. Tehát az, hogy a témába csak valós érdeklődők írjanak, ily módon indokolható. Ennek viszont elég messzemenő vonzatai vannak, amibe most ne menjünk bele. A privát üzenet, e-mail mindig szabad marad, ha valaki segíteni akar.

P.S.: tudom, hogy naivitás, de én itt most nem a moderatúra álláspontját képviselem, a magánvéleményemet mondtam el.

Szerkesztette: special 2004. 05. 25. 14:46 -kor

#286 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 14:37

Nem. Ha jótékonykodni akar, akkor tegye meg privát üzenetben, levélben, vagy ahogyan akarja. De ne az én topicomban.

A fentebbi 10.000.000 vs. 9.500.000-es hasonlatodhoz annyit, hogy elméletben akár még szép is lehetne ez a "segítőkészség", csak ott sántít, hogy van a "klikkesedés". Ez sem mai dolog; már erről is beszéltünk rengetegszer a témával kapcsolatban.
De erről is beszéltünk már számtalanszor. Namost vásárlás esetén ugye nem kell mondanom, hogy nem a tulajdonos két szép szeméért húzzák le annak árait, hogy "hatékonyabban" tudjon eladni.
Vagy vica versa, eladásuk esetén egymás termékét "jó poén" felsrófolni.

Ezen "hatások" mindegyike szintén kiszűrhető, ha csak és kizárólag az üzletben érdekeltek szólhatnak hozzá a topichoz.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#287 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:37

Ezen "hatások" mindegyike szintén kiszűrhető, ha csak és kizárólag az üzletben érdekeltek szólhatnak hozzá a topichoz.

Legyen, úgy ahogy akarod. A jelenlegi banális helyzethez képest az is óriási javulás lenne, utánna gondolkozhatunk, hogy valóban úgy e a legjobb.

De szerintem a bolha bajaira az egyetlen megoldást az jelentené, ha csak x ideje regisztrált, aktív felhasználók írhatnának bele.

#288 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:34

Értsétek már meg mindannyian, akik a nagy szabadság és üzlet sérthetetlensége mellett kardoskodtok, hogy mi (legalábbis én) egy olyan közösséget szeretnék amiben megbízhatok, ahol tudom, hogy nem minden 2. ember rajtam akar meggazdagodni, és nem futhatok bele bármelyik fél számára is irreálisan előnytelen üzletbe. Ahogy biztonsággal vehetek és adhatok el valamit, anélkül, hogy 2x annyit kérnének valamiért, mint amennyit ér, anélkül, hogy fele annyit adnának valamiért, amennyit ér.

Ez teljesen irreális elképzelés.

Az embereket nem kellen támogatni abban, hogy tetteik felelősségét elháríthassák magukról, és valami ködös közösségi biztonság érzetébe ringathassák magukat olyan esetben, mikor semmiféle közösségről sincs szó. Másoktól várod azt, amit magadnak kellene megtenned, megteremtened. Másokat akarsz megvédeni saját maguktól.

Szerkesztette: special 2004. 05. 25. 14:59 -kor

#289 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 15:12

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 12:19

...és igaza is van.

Nekem változatlanul az a problémám, hogy jelenleg a Bolhán az is belepofázik a hirdetésembe, akinek nincsen vásárlási szándéka és ezt azért teszi, mert a fene nagy önszabályozásnak köszönhetően megteheti.

A másik pedig, hogy már régen nem arról szól a Bolha, aminek anno indult. Ennek köszönhetően egy rakás új, a fórum egyéb részeit az életben nem olvasó sefter és unatkozó árfikázó-bajnok szabadult a régi fórumozókra.

Egyébként sem értem, ez miért lett engedve! Mert mit is mondtak eddig a nagy HWSW-s "Bolházók"?

Azért szeretik ezt a helyet, mert tudják, hogy akik itt árulnak régi törzstagok és megbízhatóak, visszakereshetőek, érdekeltek abban, hogy ne verjenek át senkit bla, bla, bla...
Az Aprónet-en nem szeretnek vásárolni, mert ott sok az ismeretlen, akikben nem lehet és nem mernek megbízni.

Akkor hogy is van ez a most tucatszámra rajzó 10-20-30-40 "bolhahozzászólásos", soha nem látott ismeretlenekkel?

A szituáció azonos. Ha pedig az ismeretlenekben nem lehet és nem mernek megbízni... akkor minek engedi ide őket a fórum vezetősége?

Jelenleg? A régi fórumon is szokás volt ez, akkor nem panaszkodtál miatta.
A közönség eltérésére megint igaz. Sőt, a törzsközönség fórumokon eltérő. Elég kevés az átfedés pl. a Microsoft OS és a Más világ topicok olvasói között :) A fórum már csak ilyen.
Ja, és aki ott árul, azok egy jó része tényleg régi törzstag, megbízható, visszakereshető. Más része meg nem. És nem is mindenki volt az régebben sem. Egyszerűen nem látom a különbséget.
Mióta a hozzászólások száma nem növekszik a bolhán, nem is lehet látni, hogy ki mennyire aktív a bolhán, így a hozzászólás-szám alapján utánakeresés sajnos roppant megtévesztő, de hát ez van. Ez viszont nem a bolha hibája, de ne boncolgassuk még egyszer ezt a hozzászólás-kérdést, mert úgysem lesz eredménye.
A fórum vezetősége miért engedi kérdést meg meg nem is olvastam, annyira ökörség. :reklamacio:
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#290 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 15:22

Idézet

A fórum vezetősége miért engedi kérdést meg meg nem is olvastam, annyira ökörség.

De jo, hogy nem en mondtam ki, nem tudom mi alapjan lehetne barmit is korlatozni... nincs ra sem ember, sem energia, s ha megis lenne, akkor sem lenne ertelme.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#291 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 16:49

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 16:12

Jelenleg? A régi fórumon is szokás volt ez, akkor nem panaszkodtál miatta.

Ebben óriásit tévedsz!

Idézet

A fórum vezetősége miért engedi kérdést meg meg nem is olvastam, annyira ökörség. :reklamacio:

A tesztfórum idején még senki nem tartotta ökörségnek!

#292 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 16:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 16:22

De jo, hogy nem en mondtam ki, nem tudom mi alapjan lehetne barmit is korlatozni... nincs ra sem ember, sem energia, s ha megis lenne, akkor sem lenne ertelme.

Krinyo

Hát nem is olyan rég még te sem ezt nyilatkoztad!

#293 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 20:08

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 17:50

Hát nem is olyan rég még te sem ezt nyilatkoztad!

Lehet, de azota belattam, hogy jelenlegi eszkozeinkkel es lehetosegeinkkel sajnos megoldhatatlan a keplet. :(

Krinyo

#294 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 20:39

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 17:49

Ebben óriásit tévedsz!

A tesztfórum idején még senki nem tartotta ökörségnek!

Ja, hogy régen sem volt jó? Akkor nem változott semmi :)

Szerintem legfeljebb annyit jelenthetsz ki nyugodt szívvel, hogy a tesztfórumon hozzászólók nem tartották ökörségnek. De ha jól rémlik, ott sem talált egyöntetű helyeslésre a hozzászólások számához kötött bolha. Arról nem is beszélve, hogy semmit nem szűrt volna ki érdemben. Hogy mást ne mondjak: beleolvastam a Forma-1 topicba most a Monacoi Nagydíj után. Szerintem senki nem lesz megbízhatóbb attól, hogy ott hozzászólt vagy hússzor.

Ennyi.

Ja, ha már Balha. Én visszaállítanám azt a gyakorlatot is, hogy számolja a fórum a Bolhapiaci hozzászólásokat is. Önmagában a hozzászólásszám amúgy sem sokat jelent, viszont tényleg jobban látszanak a 'régi' bolhások. Ami persze szintén nem jelent semmit :omg:  Ok. megvan a megoldás: a hozzászólásszámláló monnyon le! :p
Friczy

#295 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 23:13

Te valamit nagyon keversz!

Régen is téma volt, hogy az árfikázók legyenek felelősségre vonva, legyenek bár 6856 hozzászólásos törzsvendégek. Mellesleg ez a "régen" még a tesztfórumnál régebbre nyúlik vissza. Ahogy már itt is elmondtam többször -és aki törzsvendég, emlékezhet jól-, a Bolhapiac régóta megbeszélsé tágya itt a Visszabeszélőben.

Emellett itt több dologról van szó párhuzamosan. A hozzászólás és/vagy időkorlát pedig igen is használna.
Akkor nem fordulna elő olyan, aki semmi mást nem lát a HWSW-ben, mint hirdetési felületet.

Abban igazad van, hogy a "régi bolhás" titulus sem jelent garanciát semmire. Ellenben hangsúlyozom, hogy ÉN SOHA NEM ÁLLÍTOTTAM, HOGY GARANCIÁT JELENT.

Az ebben a topicban -és máshol, ahol a témáról van/volt szó- fórumtagok 99,99%-a álította/állítja ezt!
Hát nem különös?  :rolleyes:

#296 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 23:34

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 21:39

Ja, ha már Balha. Én visszaállítanám azt a gyakorlatot is, hogy számolja a fórum a Bolhapiaci hozzászólásokat is. Önmagában a hozzászólásszám amúgy sem sokat jelent, viszont tényleg jobban látszanak a 'régi' bolhások. Ami persze szintén nem jelent semmit :omg:  Ok. megvan a megoldás: a hozzászólásszámláló monnyon le! :p

Egyszeru, Bolhas hozzaszolasokat szamoljuk -1-nek.

Akkor jol elkulonitheto lesz az ottani torzsgarda :p

#297 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 10:40

Én egyetértek Mumiával.

#298 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 12:03

Idézet

De szerintem a bolha bajaira az egyetlen megoldást az jelentené, ha csak x ideje regisztrált, aktív felhasználók írhatnának bele.

Ez az egyetlen amire lehetoseg van, de meg mindig kerdes, hogy lenne-e barmi hatasa...

Krinyo

#299 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 12:43

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 13:49

Mellesleg nem mondtál semmit azon felvetésemre, miszerint a legtöbb "ős HWSW-s/Bolhás" vallja azt, hogy csakis régóta regisztrált, a fórum más részein is jelenlévő, kialakult jó hírrel és/vagy sok hozzászólással rendelkező tagokban bízik meg a vásárlásai és eladásai során.

[...]
Azt hiszem, vita nem férhet ahhoz, hogy ezek a "külsősök" nem taroznak a fenti csoportba. Akkor miért vannak itt?

Ha jól emlékszem, a jó hírről, és a fórumra sokat írásról volt szó, de azt nem túl sokan erőltették, hogy a Bolhán kívül máshova is sokat író tagokban bíznak meg. Ez ugyanis nem jelent semmit, abból, hogy valaki esetleg egyes területen jól otthon van, nem következik, hogy eladóként/vevőként is korrekt. Nyilván a Bolhán a bolhás múlt fontosabb, mint az, hogy valaki jól ismerjen pl. egy videokártyát.
Friczy

#300 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 12:52

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 0:13

Emellett itt több dologról van szó párhuzamosan. A hozzászólás és/vagy időkorlát pedig igen is használna.
Akkor nem fordulna elő olyan, aki semmi mást nem lát a HWSW-ben, mint hirdetési felületet.

Tudod, az a helyzet, hogy én személy szerint pl. úgy lettem tagja a hwsw fórumnak, hogy a hirdetési részbe néztem be először, aztán elkezdtem látogatni egyéb témaköröket is. Ez persze nem jelent semmit, biztos most többen ezt nem a hozzászólás-korlátozás elleni, hanem amelletti érvnek fogják tekinteni :D , de ilyen is van.
Friczy

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17