HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 13:52

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:47

Iiiigen, ez hiányzik :D.

Nem én vittem el. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#442 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 30. 14:41

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:52

Nem én vittem el. :)

Nem is vádoltalak :cool:.

#443 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 15:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:44

Ez így egész egyszerűen nem igaz.
...

Tegyük hozzá: legalábbis szerinted.

Nem áll jól senkinek a kinyilatkoztatás, többek közt neked sem... :rolleyes:

#444 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 15:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 13:54

* Valóban a saját véleményem, ha üzletrontásnak tartom, ugyanakkor vannak olyan dolgok, amelyekről bárki könnyen eldöntheti, hogy megfelel-e a felállított etikai normáknak, avagy sem.
A konkrét esetben számomra annyi derült ki, hogy az eladónak elment a kedve az eladástól, pedig ő ugyanúgy teljes jogú tagja a fórumnak, mint az, aki a hozzászólásaival ellehetetlenítette az eladást.

A piaci önszabályozó mechanizmusa általában elég jól működik. Ez például abban nyilvánul meg, hogy az eladó eldönti, mennyiért éri meg neki valamit piacra vinni, a vevő pedig eldönti, mennyit akar és tud (ezt híják ugyebár fizetőképes keresletnek) kifizetni a piacra vitt áruért.
Nincsen szükség egy harmadik félre, aki kívülálló és az egyik fél hasznára, ugyanakkor a másik fél kárára véleményez, licitál, árat módosít.

Nos, a gond a 'felállított etikai norma' körül gyűrűzik. Az ugyanis nem 'a piac' normája, hanem a HWSW fórum Bolhapiac szekciójáé. A kettő nem azonos. Az egyik ugyebár baráti, összetartó, segítő. A másik nem. A másik normáit nem szabad felülről ráerőltetni az egyikre, mert akkor az nagyon megsínyli. Pont az tűnik el belőle, ami miatt érdemes itt piacozni. 

Márpedig ez a norma azt mondja ki, hogy bizonyos esetekben megengedett valamelyes mértékű beleszólás mások üzleteibe is. Mert így lehet baráti, összetartó, segítő a bolha közössége.

Ezen a közösségen belül pontosan egy embernyi szavad van neked is, mint bárki másnak. Ha nem békélsz meg ezzel az egy embernyi szóval, akkor szokhatsz vagy szökhetsz, de megsértődni, mások háta mögött intézkedni nem járja.

A konkrét esetben a bolha közössége döntött, és megfelelőnek ítélte az árat. Ha ez a támogatás az eladónak kevés, akkor az meg az ő döntése.

Idézet

** Nem a döntés a lényeg, hanem a megítélés. Márpedig mint mondtam, megítélni azt, hogy üzletrontásról van szó, avagy sem pofon egyszerű.

Dehogynem. Odaírod a véleményed az üzletről, ha úgy véled, valamelyik felet a bolha számára elfogadhatatlan méretű sérelem ért. Utána elolvasod mások véleményét, és elfogadod a közös nevezőt - vagy a csendet, ha senkit sem érdekel, amit odaírtál. A bolha közössége nagyon gyorsan és komplikációmentesen eldönti, hogy kinek volt igaza. Ahogy most is történt.

Idézet

*** Bizony, hogy nem lehet a tapintatot "izomból beoltani". Ugyanakkor bárkinek joga van ahhoz, hogy ne kelljen üzletrontó hozzászólásokat olvasnia a saját topicjában. És éppen azért, mert sokakból hiányzik ilyet téren a tapintat (elég a nagy vitát kiváltott aláírás kérdésre visszaemlékezni), ehhez a fórum üzemeltetőinek a segítsége kell.
Mindamellett még a konkrét esetnél maradva szó nem volt arról, hogy az eladó/vevő nem válogatta meg a szavait, ugyanis Fődudu nem szándékozott venni monitort, így egyértelmű, hogy kívülállónak minősül. Itt visszatértünk a lényeghez: nincs szükség "külsősökre" egy üzlet során.

A Bolha szerint meg esetenként van. És, ha ezt nem fogadod el, akkor nem feltétlenül a harmadik fél a 'külsős'.
A tapintat kérdését nem lehet agyatlan moderálással megoldani. Abban bizony részt kell(ene) vennie a modnak is, a bolha visszajelzései alapján. A bolha egyébként ezen a téren is jól működik: az adott topik olvasói a bolha számára elfogadhatatlan hangvételű vagy tartalmú, csak üzletrontásra és sértegetésre alkalmas hozzászólásokat elég hamar jelenteni szokták tudtommal.

Idézet

**** Olvasom, hidd el. Mindössze arra reflektáltam, hogy szerinted a LameX által felhozott idézet egy kirívó eset volt, egy kivétel. Ez pedig nem igaz. Nap, mint nap olvashatóak a különféle üzletrontások a legkülönfélébb Bolhapiacos témákban.

Üzletrontás az, amit az adott üzleti közösség annak nevez. Ne erőltesd a bolha közösségére a saját erről szóló felfogásodat, hanem fogadd el a közösségét.

Idézet

Ugyanakkor a tény, hogy egyeseket nem zavar, ha beleszólnak kívülállók, nem szabad, hogy feledtesse: ettől még ugyanúgy elítélendő cselekedet az üzletrontás. És nem annak kell rosszul éreznie magát, meghunyászkodni, aki intézkedik az ilyen jellegű hozzászólások törléséről, netán -a topic tulajdonosaként- alaposan megmondja a véleményét a bizonyos kívülállónak.

A bolha itt is kiállt amellett, akinek az igazát elismerte. Ha valakinek még ez is kevés, az előbb váljon a bolha részévé.
Elköltöztem :-)

#445 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 18:18

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 16:31

... A konkrét esetben a bolha közössége döntött, és megfelelőnek ítélte az árat. Ha ez a támogatás az eladónak kevés, akkor az meg az ő döntése. ... A bolha itt is kiállt amellett, akinek az igazát elismerte. Ha valakinek még ez is kevés, az előbb váljon a bolha részévé. ...

Igen, jegyeztem is a neveket :up: , eltettem magamnak, itt fejben. ;)
Tudod, érzed, hogy miért zárattam a témát? jelóhápikéjbord és az én érdekemben. A Fórum rosszul járt. jelóhápikéjbord szerint persze nem. Sőt, unintelligens vagyok. :lol: :Đ  (Igaza van, de a topic-ból nem ez tűnt ki szerintem. :Đ )

Piftuka, ezúttal a Te álláspontoddal értek egyet :up: , bár Rive gondolatmenetében is van logika. :up: Mindenesetre itt egy 'magamfajta' becsületes, normál 'vidéki' emberkének nem érdemes üzletelnie. A -nyilván nem ennyire durva- videokártya cserélő topic-om és a most emlegetett topic után kétlem, hogy valaha is benézek a HWSW Bolhapiacra. Tudom, ez meg az én bajom. :Đ

Áldás, békesség...
;)

Szerkesztette: Omega 2004. 09. 30. 18:19 -kor

#446 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 19:11

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 16:31

Nos, a gond a 'felállított etikai norma' körül gyűrűzik. [..] Mert így lehet baráti, összetartó, segítő a bolha közössége.

Én úgy látom, hogy túlmisztifikálod azt a bizonyos "közösséget". Csak azt nem tudom eldönteni, hogy tényleg valami jótékony homály takarja-e a szemedet, vagy egyszerűen szándékosan nem érted, hogy miről próbálok (és nem csak én) beszélni.

Azért ne feledd, hogy én is már meglehetősen rég óta, és meglehetős rendszerességgel olvasom a fórumot, így elmondhatom, hogy sok mindent láttam.

Láttam a "közösség" elismert, nagy becsben tartott tagját, amint haszonnal árulta a Bolhán fél órával azelőtt vásárolt cuccot; láttam a "közösség" jópár tagját, amint "pusztán baráti szándékból" segítettek az eladónak lenyomni az árait "a közösség által elfogadott szintre"; aztán láttam ugyanezen "közösség" tagjait hasonló esetben az árakat felsrófolni, mert az eladó éppen ugyanezen "közösség" jeles tagja volt...

Soroljam még? Szerintem nem kell.

Tudod, én értem, hová szeretnél kilyukadni, s talán jó is lenne egy ilyen "közösség", ha nem lenne olyan amilyen (belterjes).

Szóval, ha csak az általad említett alternatívák léteznek (megszokni, vagy megszökni), akkor inkább az utóbbit választom (nem is vagyok ezzel egyedül).

No nem mintha olyan gyakran hirdetnék bármit is a HWSW fórumának Bolhapiacán.

De ha nagy ritkán hirdetésre bocsátok bármit, az biztos, hogy az én topicomba nem fog "külsős" (ha a "közösség" tagja, ha nem) vételi szándék nélkül beleszólni.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#447 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 19:16

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 20:11

... De ha nagy ritkán hirdetésre bocsátok bármit, az biztos, hogy az én topicomba nem fog "külsős" (ha a "közösség" tagja, ha nem) vételi szándék nélkül beleszólni.

Én is ezt reméltem... de hogy pofára estem?! :omg:

#448 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 19:39

Szerintem meg ti misztifikáljátok túl a "be nem avatkozás" szabály erőltetését.

Egy-két kirívó példától eltekintve igenis jól működik az önszabályozás. Persze vice versa is lehet ám topikot találni, úgyhogy...

#449 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 19:41

...
De ha nagy ritkán hirdetésre bocsátok bármit, az biztos, hogy az én topicomba nem fog "külsős" (ha a "közösség" tagja, ha nem) vételi szándék nélkül beleszólni.

Miért, mit csinálsz? 5 percenként küldöd a házigazdáknak a jelzéseket, hogy "már megint beleoffoltak a bolhás topikomba!"?
Nagyon fognak szeretni a modok. :D  :D  :D

#450 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 20:02

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 20:39

Egy-két kirívó példától eltekintve igenis jól működik az önszabályozás. Persze vice versa is lehet ám topikot találni, úgyhogy...

SZVSZ, tisztázzátok mááá akkó az önszabályozás fogalmát.

Érted? 

ÖN.

Idézet

Pedig - és ebben Rive-vel értek egyet - sokszor csak úgy működik az "önszabályozás", ha "külsősök" is betérnek a Bolhás topikokba... 

#451 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 20:05

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 20:39

Na látod itt a lényeg! Nem szabály az, hogy nem pofázunk bele olyan üzletbe, ahol sem eladók, sem vevők nem vagyunk, hanem intelligencia kérdése.
Aki ezt nem érti, annak erős hiányosságok vannak az etikai normáiban.

Idézet

Egy-két kirívó példától eltekintve igenis jól működik az önszabályozás.

Látod, itt a másik lényeg! Az az ún. "önszabályozás" leszerepelt. Ezért:

Idézet

Láttam a "közösség" elismert, nagy becsben tartott tagját, amint haszonnal árulta a Bolhán fél órával azelőtt vásárolt cuccot; láttam a "közösség" jópár tagját, amint "pusztán baráti szándékból" segítettek az eladónak lenyomni az árait "a közösség által elfogadott szintre"; aztán láttam ugyanezen "közösség" tagjait hasonló esetben az árakat felsrófolni, mert az eladó éppen ugyanezen "közösség" jeles tagja volt...

Tudod, én értem, hová szeretnél kilyukadni, s talán jó is lenne egy ilyen "közösség", ha nem lenne olyan amilyen (belterjes).

#452 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 20:39

Idézet: mefi - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 21:02

SZVSZ, tisztázzátok mááá akkó az önszabályozás fogalmát.

Érted? 

ÖN.

Mit kell ezen tisztázni? :think:

Nem kell piszkálni a Bolhát, elvan az magában, köszöni szépen.

Ennyi. :omg:

#453 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 20:46

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 21:05

Na látod itt a lényeg! Nem szabály az, hogy nem pofázunk bele olyan üzletbe, ahol sem eladók, sem vevők nem vagyunk, hanem intelligencia kérdése.
...

Ad1: Értem én hogy elvakultan kiábrándultál a Bolhából, de most őszintén,  a Bolha mindig is azért volt jó, mert kicsit "chat" jellege volt.

Ha ennek véget vetnek, már nem lesz ugyan olyan.

Ad2: igenis többször láttam olyat, hogy jószándékból "beszéltek bele egy topikba" mint hogy rosszindulat vezérelt valakit.

Piftuka, mintha szemellenzőt vettél volna fel...

Ez a postod meg egyenesen vicces, hiszen azt sugallja (vagyis inkább kijelenti :) ) hogy aki beleszól egy topikba a Bolhán anélkül, hogy vevő/eladó lenne, hülye és etikailag egy nulla.
Háppersze. :D

Ha neked jobb a közérzeted, akkor hangoztasd csak ezt, de attól még nem lesz igazad.

Mivel úgy látom, részedről még csak a szándék sincsen meg hogy belegondolj abba, hogy amit mi mondunk Rive-vel az esetleg nem is merénylet a Bolhapiac ellen, a téma (részemről) itt lezárva. :)

#454 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 21:32

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 21:39

Mit kell ezen tisztázni? :think:

Nem kell piszkálni a Bolhát, elvan az magában, köszöni szépen.

Idézet

FőDudu Létrehozva: 2004. szept. 29., szerda - 21:20   
  Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Senki nem húzta le a monitorjaidat, de amit itt bizonyos árszinten árulnak, azt nem érdemes dupla áron árulnod ugyanitt! Ugyanazt árulod mint több más fórumtárs de dupla áron.

Ha ezt nem fogod fel, akkor nem ezen a fórumon van a helyed!
Apróneten annyiért hirdeted amennyiért akarod (max senki nem érdeklődik), de itt ha nem én szóltam volna a magas ár miatt, akkor hidd el megtette volna más.

Én nem kívántam neked rosszat, nem vall intelligens emberre a rosszakaratod.

A bolhát nem piszkálta senki. Megvakarta saját magát. És hogy mi hullott ki?
Hát kinek piszkálja a szemét.... kinek meg életeleme.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#455 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 21:44

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 22:32

A bolhát nem piszkálta senki. Megvakarta saját magát. És hogy mi hullott ki?
Hát kinek piszkálja a szemét.... kinek meg életeleme.

Idézet

#456 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 06:07

A FELNŐTTÉ VÁLÁS JELEI...

Ha szüleidtől kérsz pénzt, elküldenek a fenébe!!!

Észreveszed, hogy nem BULI az ÉLET!

Már nem látsz bele a felnőttek fejébe.

Egy szobanövényt sem szívtál el az elmúlt 5 évben.

A "Húbazzegminnyáhányok" szöveget felváltja a "Köszönöm szépen, nem kérek többet"

Okos gondolatokat csak is a vécén ülve tudsz kitalálni

Nem száradnak el a szobanövényeid!

Felfedezed, hogy a hangerőt szabályozó gombot balra is lehet tekerni!!

Ha van valami problémád, az gyakran tovább tart a következő szombat esténél.

Amikor nem a macskád jön kajáért nyavajogni, hanem a gyereked.

Jóval több mint egy délelőttre van szükséged ahhoz, hogy kiheverj egy éjszakába nyúló bulit.

Zavar, ha más nyitvahagyja a fogkrémes tubust.

Az unokahúgod jobban ért a számitogéphez, mint te.

Inkább átmész a barátodhoz, mintsemhogy órákon keresztül lógjatok a telefonon.

A koncerteket inkább a TV-ben nézed meg.

A barátaid házasodnak, pedig nincsenek is rákényszeritve.

Zuhanyzás után Te magad teríted ki a törölköződet.

A szűzesség már nem beszédtéma.

Nőként végre tudsz IGEN-t is mondani egy férfinak... és még lelkiismeret furdalásod sincs

Férfiként már nincs lelkiismeret furdalásod, ha NEM-et mondasz egy nőnek...

Már nem akkor fekszel le aludni, amikor a többiek felkelnek.

Te viszed a mikulásnak az ajándékot...

Amikor először hagy anyád egyedül a konyhában egy tál spagettivel

Nem jössz ki a fizetésedből.

Anyádnak veszel virágot nem a barátnődnek.

Nem dicsérnek meg minden pillanatban, ha a pelusba kakilsz... és rájössz, hogy ez így van rendjén.
¤

#457 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 06:20

:respect:

#458 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 08:58

Én úgy látom, hogy túlmisztifikálod azt a bizonyos "közösséget". Csak azt nem tudom eldönteni, hogy tényleg valami jótékony homály takarja-e a szemedet, vagy egyszerűen szándékosan nem érted, hogy miről próbálok (és nem csak én) beszélni.

Túlmisztifikálom? Meglehet. Én mindenesetre annyit látok, hogy ebben a konkrét esetben is rövid idő alatt döntött ez a közösség, és kiállt a döntése - itt éppen: az eladó - mellett. Meg, hogy ha valakinek ellopják valamijét, akkor mindenki észben tartja hetekig. Vagy, ha átvernek valakit, akkor azt is megjegyzi. Meg sorolhatnám a végtelenségig.

Nem csak Te? Hümm. A többség nem panaszkodik, ebben a topikban meg nincs tolongás. Szerintem gondold át mennyiségeket :)

Idézet

Azért ne feledd, hogy én is már meglehetősen rég óta, és meglehetős rendszerességgel olvasom a fórumot, így elmondhatom, hogy sok mindent láttam.

Én is. Nagyon-nagyon sokmindent, máshol is.
A vadpiaci alapon szerveződő piactereknél az itteni nagyságrendekkel jobb.

Idézet

Szerintem ne vetítsd ki a saját Robin Hoodos elvárásaidat a Bolhára :) Pláne úgy ne, hogy közben a vadpiaci 'etikát' próbálod bevezettetni rajta.
Semmi olyat nem láttam még a Bolhán, amibe IRL bárki ne ugrana bele nap mint nap, teljesen jószántából. Pl. járok antikváriumba, vásárolok néha pályaudvaron, alkudozok zöldségesnél... Csak itt számíthatsz is a többiekre. Az éppen aktuális üzleti partnerre is.

Idézet

Akkor sorold, ha konkrét példákat hozol. Mer' nagyokat mondani én is tudok :)

Idézet

Igen sokszor láttam már, ahogy újonan jöttek egy-egy korrekt üzlettel napok alatt a Bolha megbecsült tagjává váltak. Akkor miért belterjes ez?

Idézet

Szóval, ha csak az általad említett alternatívák léteznek (megszokni, vagy megszökni), akkor inkább az utóbbit választom (nem is vagyok ezzel egyedül).

Ez a magad döntése. Mindenesetre a maradék által bonyolított forgalom összevethető az Apronetével, csak összehasonlíthatatlanul nagyobb a biztonság és az összetartás. A bizalom.

Idézet

Akkor jól válogasd meg az áraidat és a feltételeidet :)

Szerkesztette: Rive 2004. 10. 01. 08:59 -kor

#459 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 09:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 21:05

Ez már aztán tényleg egy muris hozzászólás :D

Tisztára, mint amikor a 'békesség vallása' nevében a 'civilizált' keresztények kiirtották az addig teljesen békés 'vadembereket' :D

Figyi, a legalapvetőbb 'etikai norma': ha egy közösséghez akarsz tartozni, akkor fogadd el a normáikat, és ne erőltesd rájuk a sajátjaidat! Vagy hagyd békén őket.
Ha ezt nem érted, akkor ne a többiek intelligenciájában keresd az etikai hibát.

Idézet

Látod, itt a másik lényeg! Az az ún. "önszabályozás" leszerepelt. Ezért:

Azaz: azért, mert Te azt mondod :confused: :p :D

Szerkesztette: Rive 2004. 10. 01. 09:06 -kor

#460 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 09:55

Akárhogyan csűröd-csavarod Etelével együtt, nem lesz igazad.

Talán különbnek érzed magadat, és azt a bizonyos "közösséget"? Honnan veszed, hogy jogotok van BÁRKINEK az üzletébe beleszólni?

A Bolhapiac a HWSW fórum tagjai számára nyitott. Bárki hirdethet ott, aki a fórum aktív tagja. (Legalábbis anno így volt; most, hogy már gyakorlatilag egyesek -akiknek közük nincsen a fórumhoz- "Bazár" helyett is ezt használják, sajnos más a helyzet, de a norma az én szememben nem változott)

Nekem -és bárki másnak- jogom van annyiért adni az általam eladásra kínált dolgot, amennyiért akarom. És jogom van mindezt úgy tenni, hogy ne kelljen olvasnom az árfikázásokat. Senki nem kérte fel a "közösséget", hogy az igazságosztó szerepében tetszelegjen a Bolhapiacon. Az üzlet annak a két félnek a magánügye, aki részt vesz benne. A valóságban is így van, és itt is így kellene, hogy legyen.

Ennyi a lényeg, de ti ezt nem akarjátok megérteni.

(az én "nagyotmondásomról" annyit... nevezz hazugnak, ha jól esik. Semmi értelme nem lenne ennyi idő távlatából megneveznem, és lejáratnom a kérdéses személyeket. Elraktároztam magamban az információt, és az életben nem veszek tőlük semmit.)

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »