HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 16. 13:35

Idézet: freeone - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 14:30

nem kell átalakítani. jól kell érteni. :D

Se itt, se a bolhán nem értik jól. Tehát át kell alakítani :)
Elköltöztem :-)

#402 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 16. 18:56

Idézet: freeone - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 13:07

Azt hiszem, okoztam itt egy kis kavarodást a javaslatommal, gondoltam kifejtem, és mire gondoltam, mikor ezt javasoltam:

Ami fel van írva a bolha tetején, az nem törvény, csak erkölcsi szabály. aki nem tartja be, a jelen formában nem követ el vétséget(nem is igen kapott még miatta senki figyelmeztetést gondolom, és ez így jó), csak az a cél, hogy érezze úgy, illemből be kell tartani.

Ha valaki úgy gondolja, olyasmit lát, amibe be kell avatkoznia(mert törvénysértő, illegális, ritka nagy átverés amit ő már megevett), akkor avatkozzon, meg szóljon a modoknak, attól ő nem lesz rossz ember. Ha meg olyan eszközt lát, amit a haverja nénikéje a szomszéd nagykerestől olcsóbban kap meg bartelben szexért, akkor fogja be, mert az már neki nem dolga.
ha egy ember ezt így figyelembe veszi hetente, csak mert látta felírva, már megérte kiírni.

A felirat szerintem illemszabály, ami alól van kivétel (kocsmába sem engeded előre a barátnődet), és inkább iránymutatást kéne szolgálnia. Hangsúlyozom, SZVSZ

köszönöm.

Tökéletesen igazad van.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#403 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 16. 18:58

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 13:26

Na, így valahogy. Akkor most ennek megfelelően át kellene alakítani valahogy azt a szöveget, mert jelenleg elég agyatlan egy dolgot jelent, és mint a mellékelt ábra mutatja: ebben a formában csak paravánnak és veszekedés alapjának jó.

Ui.: pl. 'Tisztes üzletbe ne szólj bele!' Vagy valami hasonló :)

És miért pont te - netán a két félen kívül bárki más - jogosult és milyen alapon eldönteni, tisztes-e az üzlet?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#404 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 19:24

Ez ugyanugy érdekes kérdés, mint a technikai moderáció. Mi alapján döntöd el, meg milyen jogon, az addig ok, csak ugye pl az utcán ha látod, hogy egy ember feszegeti fel valakinek a kocsiját fűrészlappal, akkor netán megkérdezed mit csinál, meg miért, nem? Vagy "nem a te üzleted, ne szólj bele"?
Ezt a mentalitást, hogy aki hülye, szenvedjen, ez szerintem egy fórumon nem igazán elfogadható, és a bolha ugye a fórum része. A Hardveren sem az van, hogy ha valaki senyved valamivel, akkor azt mondjuk, hogy tanuld meg, nemdebár? Na persze a jószándékú segitség, az elijesztés, üzletrontás és a többi között naná hogy nehéz meghúzni a határvonalat, és önjelölt láma-védők sem lehetnek 100%osak, egyszóval, szerintem lehet ezt a témát még ötvenszer lerágni, ellenérveket hozni pro és kontra, de azt, hogy ennek a "nematedolgod-neszóljbele"-dologgal éppúgy nem mozdul előre, mint azzal ha hagyjuk ebek harmincadjára szétoffolni meg szétárfikázni a bolhát.

#405 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 17. 07:09

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 20:24

.... és a bolha ugye a fórum része. ....

Ugye látod a kulcsmondatodat? :)

Nos, ez méginkább azt mondja, hogy akár technikai, akár egyéb alapkérdésekben a fórumot járó emberkék a bolhán adnak-vesznek-cserélnek. Ha a fórumon kitárgyalták mi mennyire jó vagy rossz, ő miért venné vagy nem venné meg semmi pénzért, akkor eltévedve a bolhára üzletileg nyélbeüthető a dolog. Aminek pénzügyi részéhez a kikiáltón és licitálókon kívül senkinek semmi köze.
¤

#406 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 07:41

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 19:58

És miért pont te - netán a két félen kívül bárki más - jogosult és milyen alapon eldönteni, tisztes-e az üzlet?

LameX, ebből a hozzászólásodból is csupán annyi süt, amennyi a rákövetkezőből: nem ismered a bolhát, amit a bolhások ellenben ismernek és elfogadnak (!!!).

- A bolhapiac saját kis közösségei - konkrétan azok, akik egy-egy topik iránt érdeklődnek, részt vesznek benne - az esetek nagy-nagy többségében prímán eldöntik, hogy egy-egy üztel tisztes vagy sem: a figyelmeztetés helyénvaló-e vagy sem. Ehhez én nem kellek, bár esetenként részt veszek benne. Ehhez legtöbbször a moderáció sem kell, a bolha az a terület, ahol a topikok és hozzászólások számához képest a legkevesebb a moderálás. Az itteni szerepem annyi, hogy a bolha saját kis szabályait senki se cseszhesse szét felülről. Te se.

- Az, ami ide kifolyik a bolha 'falai' mögül, nem vészkiáltás, hanem a folyamatos összecsiszolódás pora. Ez alapján akarsz szabályozni, mindenáron és egyoldalúan, az érintettek feje fölött.

- A bolha a fórumnak elégé elkülönült és öntörvényű része. A házigazdák áldásával mind a moderáció, mind a szabályok mások. Speciális a helyzete. Az emberek meg nem fognak minden tételhez topikot nyitni máshol, hogy vajon megéri-e, hanem a 'pénzügyi résszel' együtt sok-sok minden mást is kitárgyalnak. Ami nagyon helyes, és most jól működik.

- Ha az az egyoldalú őrültség, amit erőltetsz, megvalósul, akkor a bolha megszűnik a fórum része lenni, és már nem fog jól működni.

Ennyi. Aki akarja, érti: aki nem akarja, vitatkozzon róla. Vagy kössön bele megint valami bolhaf*sznyi látszólagos ellentmondásba, ami megint nem a bolháról, hanem az érintettlenségről szól majd.

#407 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:32

Rive :respect: :respect: óh mester milyen bölcs szavak. Bárcsak én tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni.

Most, hogy ezt ilyen szépen kitárgyaltuk nem vakarná le valaki onnan azt a feliratot végre?

#408 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 08:35

Idézet: bean - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 9:32

Most, hogy ezt ilyen szépen kitárgyaltuk nem vakarná le valaki onnan azt a feliratot végre?

Szerintem nem levakarni kell, hanem úgy átalakítani, hogy ne lehessen paravánnak használni a gázos esetekben, de a belevauvau ellen legyen hatása.

Ha végre konstruktív munka kezdődne itt :rolleyes:

#409 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 09:10

Az igaznak igaz, hogy a bolha a fórum része, de szerintem senkitől nem elvárható, hogy adott esetben végignyálazza az egész fórumot valami infóért, ha problémája akad. És ettől még vidáman lehet aktív tag. Attól még hogy a Hardverre, Gamewarre, etc akárhova jár, még nem fog mindenhez érteni. És egy biznisznél nem biztos hogy akad idő arra, hogy 3 órát keresőzzön a szanaszét offolt meg flamelt topikok között, úgy, hogy nem igazán tudja mit is keres, ha meg nyit egy topikot, akkor menten ott terem valaki, hogy ez már kivan tárgyalva az alaplapok témakör jócó nemvü userének aláírásávan 1 mondatban és mekkora láma bla bla bla. Vagy a kutya nem válaszol hetekig. És úgy, hogy az ember nem tudja KONKRÉTAN hogy amit keres, hol keresse, úgy piszok nehéz még ezen a nagyjából-egészében eléggé rendezettnek mondható fórumon is megtalálni.

#410 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 17. 11:52

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 10:10

És úgy, hogy az ember nem tudja KONKRÉTAN hogy amit keres, hol keresse, úgy piszok nehéz még ezen a nagyjából-egészében eléggé rendezettnek mondható fórumon is megtalálni.

Még szerencse, hogy van ilyen is:

Kép

:)

#411 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 14:35

Namost akkor, tegyük fel hogy keresem azt, hogy hogy teljesit egy 9500ös radeon egy 9600ossal, vagy egy 5700es FXel összemérve, mert ilyet akarok venni és nem akarom magamat átb*szatni. Ugyan áruld el nekem, ez mennyi időbe telik a kb naponta nyíló 9600azaz, 5700vegyeknevegyek, illetve a szokásos deazatiazsz*r-nemismeraznvidiaasz*r szintü topikok közepette?

#412 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 15:25

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 15:35

Namost akkor, tegyük fel hogy keresem azt, hogy hogy teljesit egy 9500ös radeon egy 9600ossal, vagy egy 5700es FXel összemérve, mert ilyet akarok venni és nem akarom magamat átb*szatni. Ugyan áruld el nekem, ez mennyi időbe telik a kb naponta nyíló 9600azaz, 5700vegyeknevegyek, illetve a szokásos deazatiazsz*r-nemismeraznvidiaasz*r szintü topikok közepette?

Nnna, azért egy óra alatt közelítő képet már kaphatsz. Azért ez mégsem egy Melba kocka, hogy ne tudj ennyit rászánni.

#413 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 20:47

Hát nemtom, szerintem azért erősen el tudja venni az ember kedvét az a pár 100 oldal érdektelen ugatás átolvasása, ami az ilyen dolgokban óhatatlanul születik. Pláne hogy a legártatlanabb kérdés is ordas flamekbe fulladhat.

#414 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 17. 20:50

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 21:47

Hát nemtom, szerintem azért erősen el tudja venni az ember kedvét az a pár 100 oldal érdektelen ugatás átolvasása, ami az ilyen dolgokban óhatatlanul születik. Pláne hogy a legártatlanabb kérdés is ordas flamekbe fulladhat.

Tényleg a bolhán is?
¤

#415 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 20:53

Na mondjuk igen. Hááát, tulajdonképpen szerintem ebben a dologban marhára nem lehet igazságot tenni. Én azért igyekszem befogni a pofámat és nem beleugatni mindenbe a bolhán, de azért némely dolog mellett valahogy nem tudok elmenni szó nélkül, és eztán sem fogok.

#416 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 29. 20:27

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 8:41

LameX, ebből a hozzászólásodból is csupán annyi süt, amennyi a rákövetkezőből: nem ismered a bolhát, amit a bolhások ellenben ismernek és elfogadnak (!!!).

Idézet

FőDudu Létrehozva: 2004. szept. 29., szerda - 21:20   
  Törzsvendég

Csoport: Fórumtag
Senki nem húzta le a monitorjaidat, de amit itt bizonyos árszinten árulnak, azt nem érdemes dupla áron árulnod ugyanitt! Ugyanazt árulod mint több más fórumtárs de dupla áron.

Ha ezt nem fogod fel, akkor nem ezen a fórumon van a helyed!
Apróneten annyiért hirdeted amennyiért akarod (max senki nem érdeklődik), de itt ha nem én szóltam volna a magas ár miatt, akkor hidd el megtette volna más.

Én nem kívántam neked rosszat, nem vall intelligens emberre a rosszakaratod.

:think:  :think:  :think:
¤

#417 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 20:39

Ennyit változott a bolha az elmúlt 6 hétben.
Azt már fel se merem tételezni, hogy más se ismeri.

#418 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 07:53

...QUOTE=Rive,2004. aug. 17., kedd - 8:41 ...

...QUOTE=lameXpert,2004. szept. 29., szerda - 21:27...

...QUOTE=Öregszem,2004. szept. 29., szerda - 21:39...

Érdemes volt ennyit várni egy példára, hogy felhozhassátok kedvenc vesszőparipátokat?

Az meg se fordult a fejetekben, hogy ha nincs ott az az idézet - vagy nem az az idézet van ott-, ami mögé oly könnyű elbújni, akkor netán az eladó sértődés helyett indokolt volna? Vagy ez a gondolat már nem festett volna olyan szépen a vesszőparipa tetején?

#419 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 08:02

Idézet: Rive - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 8:53

...QUOTE=Rive,2004. aug. 17., kedd - 8:41 ...

...QUOTE=lameXpert,2004. szept. 29., szerda - 21:27...

...QUOTE=Öregszem,2004. szept. 29., szerda - 21:39...

Érdemes volt ennyit várni egy példára, hogy felhozhassátok kedvenc vesszőparipátokat?

Az meg se fordult a fejetekben, hogy ha nincs ott az az idézet - vagy nem az az idézet van ott-, ami mögé oly könnyű elbújni, akkor netán az eladó sértődés helyett indokolt volna? Vagy ez a gondolat már nem festett volna olyan szépen a vesszőparipa tetején?

Kedves Rive, érdemes ennyit tekeregni a mentalitás oltárán? Tudod, egy igazságtalan halálbüntetés is sok, hiszen az a te érvelésed alapján is alakult, itt viszont korántsem elszigetelt esetről van szó.

Az - te is tudod - nem egy, hanem a példa... :)

Az meg sem fordul a fejedben, hogy nem kell érvelni? Főleg nem aljas indokból elkövetett támadásra válaszul? Vagy a gondolat már nem fest olyan szépen az érdek tetején?
¤

#420 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 08:38

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 9:02

Kedves Rive, érdemes ennyit tekeregni a mentalitás oltárán? Tudod, egy igazságtalan halálbüntetés is sok, hiszen az a te érvelésed alapján is alakult, itt viszont korántsem elszigetelt esetről van szó.

Az - te is tudod - nem egy, hanem a példa... :)

Az meg sem fordul a fejedben, hogy nem kell érvelni? Főleg nem aljas indokból elkövetett támadásra válaszul? Vagy a gondolat már nem fest olyan szépen az érdek tetején?

A 'korántsem elszigetelt eset' a bolhán öszességében jóval kevesebb, mint a fórum akármelyik másik részén. Akár azokban a témákban, amikbe magyarázatok helyett beszólásokat írsz néha. Miért a bolhát cseszteted mégis vesszőparipa jelleggel? Hm?

Idézet

Az meg sem fordul a fejedben, hogy nem kell érvelni? Főleg nem aljas indokból elkövetett támadásra válaszul?

:eek:

OK, már értem, miért szólogatsz be rendszeresen egyes témákban, érvelés vagy magyarázatok nélkül :rolleyes:
Nekem nem fordul meg a fejemben, hogy nem kell érvelni. Vagy magyarázni.

Szerkesztette: Rive 2004. 09. 30. 08:39 -kor

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »