Bolhapiac - Not for resale
Elküldve: 2004. 02. 17. 13:26
Elküldve: 2004. 02. 17. 14:01
Azt hiszem minden a bohán vásárló ember számára jo dolog hogy egyes emberek (guga, Francii, PGPG és még sokan mások) jelen vannak, még akkor is ha egyesek nagyüzemi eladást folytatnak. Asszem nem kell vitát nyitni arrol hogy jo neked ha egy P4/3200-ast 50e-ért veheted meg itt, és nem kell 2x annyit kiadni a boltban. Ezért szeintem megbocsájtónak és kompromisszumkésznek kellene lenni. Aki nem szolgálja a forum jólétét, mert télleg hülyének néz mindenkit, vagy azzal indit hogy "+áfa" azt ugyis 'kitagadja' a forum magábol!
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 02. 17. 14:25
Ledozerolnam az egesz bolhat a francba es ujrakezdenem uj szabalyokkal az egeszet. Ami most van az nem bolhapiac, nem az, aminek eredetileg szantak.
Krinyo
Elküldve: 2004. 02. 17. 14:30
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Szerintem eppen te latod rosszul a kerdest, teljesen jogos a temaindito felvetese. Miert vennem meg a "nagyuzemuektol" 50-ert a kartyat, ha megvehettem volna attol aki eredetileg eladta 40-45-ert?
Ledozerolnam az egesz bolhat a francba es ujrakezdenem uj szabalyokkal az egeszet. Ami most van az nem bolhapiac, nem az, aminek eredetileg szantak.
Krinyo[/quote]
Jo. Az hogy valaki megvesz egy használt lapot X embertol ('nagyüzem') 10 ezerért amikor 'Béla' 8e-ért árulja ugyan azt, és X is igy vette, az már mindenkinek a saját hulyesége. Én most arra gondoltam hogy vannak emberek akik nagyüzemben adnak el olyan dolgokat, amiket csak boltban lehet kapni, és azt is 2x annyiért. Példának okáért a fent felhozott P4/3200 amit ma láttam valakinél.
Ledozerolnád. Hmm nem értek egyet veled de ez felfogásbeli különbség, ezen nem kell vitázni. De mi lesz majd az uj motorral? Mindenki ki lesz tiltva aki nagyüzem?
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 02. 17. 14:38
Krinyo
Elküldve: 2004. 02. 17. 14:42
Nem tudom van e ilyen a bolhán, nem találkoztam még vele, ezzel szemben a nagyüzem egészen más, hogy szerez olcsón cuccokat és itt árulja tonnaszámra, azzal nincs bajom.
Elküldve: 2004. 02. 17. 18:58
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Szerintem eppen te latod rosszul a kerdest, teljesen jogos a temaindito felvetese. Miert vennem meg a "nagyuzemuektol" 50-ert a kartyat, ha megvehettem volna attol aki eredetileg eladta 40-45-ert?
Krinyo[/quote]
Múltkoriban kíváncsiságból benéztem a bolhára és a következőket tapasztaltam:
Rengeteg nem a számítástechnikával szorosan összefüggő termék kerül kalapács alá gondolok itt a cipőkre autókra stb. Feltűnő továbbá a több topikban fellelhető nagybani kereskedés, amelynek véleményem szerint semmi keresnivalója ezen a fórumon. A bolha elsődleges célja lenne az otthon feleslegessé vált számítástechnikai termékek adása-vétele, nem pedig a termékek nagybani árusítása, újraeladása. A bolhapiacon a kereslet és a kínálat segítség nélkül is megtalálja egymást hiszen ezért alakították ki. Azt hiszem semmi szükség a közvetítőkre akik szép pénzt tesznek zsebre a "munkájukért".
A bolha színvonalával kapcsolatban csak annyi lenne a megjegyzésem hogy a színvonal nagyrészt azon tagoknak köszönhető akik nem tudják vagy nem akarják ismerni a szabályzatot. Úgy gondolom ez a fórum egészére igaz.
Akinek nem inge az ne vegye magára, akinek inge az pedig gondolkodjon el jól.
Külün kérésre a teljes hozzászólás szerkesztve.
Az írni olvasni nem tudó vendégekről szóló rész azt hiszem nem a bolhára vonatkozott annál inkább a fórum egészére, ezzel együtt lehet hogy rám is. Ebben az esetben önkritikát gyakoroltam semmi mást.
[ 2004. február 18.: FlowM@N szerkesztette a hozzászólást ]
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2004. 02. 18. 08:02
idézet:
Ezt írta FlowM@N:
Sokan már nem is számtech cuccokat árulnak hanem minden kacatot amit otthon találnak a cipőtől az autóig és ez tiszta röhej szvsz. A bolhának az lenne a célja hogy akinek otthon feleslegessé vált bármilyen számtech cucca mondjuk gépfejlsztés miatt stb. azt eltudja passzolni annak akinek szüksége van rá. [/quote]
Te tudod mit jelent a bolhapiac? Olvasd már el alatta a kisbetűst is..."Eladó az egész világ" Miért ne lehetne cipőt, autót árulni?? :confused:
Elküldve: 2004. 02. 18. 08:16
idézet:
Ezt írta richi:
Te tudod mit jelent a bolhapiac? Olvasd már el alatta a kisbetűst is..."Eladó az egész világ" Miért ne lehetne cipőt, autót árulni?? :confused:[/quote]
Én is erre gondoltam egyébként. Sehol nincs leirva hogy csak sztech cuccot lehet árulni, és a "ez magától értetődő h csak sztech hisz sztech forum" szeirntem nem állja meg a helyét, még akkor se ha igaz. Irjátok ki -- de szvsz sajna ugyse fog sokat segiteni.
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:24
idézet:
Ezt írta richi:
Te tudod mit jelent a bolhapiac? Olvasd már el alatta a kisbetűst is..."Eladó az egész világ" Miért ne lehetne cipőt, autót árulni?? :confused:[/quote]
Felőlem lehet árulni bármit csak nekem nem tetszik túlságosan. Szigorúan csak saját szubjektív véleményt írtam ezt senkinek nem kell elfogadni. 1ébként felőlem össze is dőlhet a bolha az sem érdekel túlzottan, csak azt nem bírom elviselni amikor a kizárólag a bolhán aktív userek hirtelen elkezdenek topikokat nyitogatni a szakmai részben aztán szakmai tudás meg nulla. Ez szintén szubjektív vélemény volt.![]()
Elküldve: 2004. 02. 18. 14:48
idézet:
...írni olvasni nem tudnak...[/quote]
Fordíts különös figyelmet a szöveg érthetőségére, a megfelelő központozásra... Úgy gondolom, nincs jogod mások irományait kritizálni, amíg így írsz.
A Bolhára visszatérve... 1. Én nem találok semmi kivetnivalót abban, hogy nem csak "számtech cuccok" mennek a Bolhán. Nem ütközik sem fórumszabályzatba, sem jogszabályba, sem jóízlésbe, sem közerkölcsbe. 2. A "nepperek" jelenlétének megítélése kizárólag a hwsw üzemeltetőinek a feladata, pont. Engem több szempontból sem zavar a jelenlétük, viszont ha "kitiltják" innen őket, marad még néhány csatorna, amin keresztül lehet majd velük kommunikálni.
Elküldve: 2004. 02. 18. 16:41
idézet:
Ezt írta Satriani:
FlowM@N, belepislogva az utolsó 50 hozzászólásodba, neked elég sok dolog nem tetszik... Mellesleg olvasd el [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=13&t=000562#000006"]ezt[/url] a hozzászólásodat ennek tükrében (amit szintén te írtál):
Fordíts különös figyelmet a szöveg érthetőségére, a megfelelő központozásra... Úgy gondolom, nincs jogod mások irományait kritizálni, amíg így írsz.
A Bolhára visszatérve... 1. Én nem találok semmi kivetnivalót abban, hogy nem csak "számtech cuccok" mennek a Bolhán. Nem ütközik sem fórumszabályzatba, sem jogszabályba, sem jóízlésbe, sem közerkölcsbe. 2. A "nepperek" jelenlétének megítélése kizárólag a hwsw üzemeltetőinek a feladata, pont. Engem több szempontból sem zavar a jelenlétük, viszont ha "kitiltják" innen őket, marad még néhány csatorna, amin keresztül lehet majd velük kommunikálni.[/quote]
Hi!
Lehet hogy sok dologban nem értek egyet, lehet hogy rengeteget kritizálok, de utálom látni mivé lesz a fórum. Minden egyes kritikámmal, megjegyzésemmel csak arra szeretnék rávilágítani hogy változásokra van szükség. A színvonal közelít a nullához de lehet hogy már a vonal alatt vagyunk. Itt az ideje tenni valamit....
A másik témáról:
Majdnem 3 éve aktívan olvasom a fórumot és írtam már pár hozzászólást is, de te vagy az első aki nem érti meg amit írok. Elismerem az ominózus hozzászólásom nem volt a legérthetőbb mivel a gondolataimat nem tudtam megfelelően kifejezni, talán magam sem tudtam mit akarok igazán leírni. A postot szerkesztettem,így talán egy fokkal jobb.
Elküldve: 2004. 02. 18. 17:06
idézet:
Ezt írta FlowM@N:
Majdnem 3 éve aktívan olvasom a fórumot és írtam már pár hozzászólást is, de te vagy az első aki nem érti meg amit írok. Elismerem az ominózus hozzászólásom nem volt a legérthetőbb mivel a gondolataimat nem tudtam megfelelően kifejezni, talán magam sem tudtam mit akarok igazán leírni. A postot szerkesztettem,így talán egy fokkal jobb.[/quote]
Az érthetőség és a helyesség nem egyenlő egymással.
Nem írtam, hogy nem értem azt, amit írsz. Azt írtam, hogy amíg úgy írsz, ahogy teszed, addig nincs alapod arra a kijelentésre, amit beidéztem.
Csak hogy lásd, mire gondolok:
idézet:
Majdnem 3 éve aktívan olvasom a fórumot és írtam már pár hozzászólást is, de te vagy az első aki nem érti meg, amit írok. Elismerem, az ominózus hozzászólásom nem volt a legérthetőbb, mivel a gondolataimat nem tudtam megfelelően kifejezni, talán magam sem tudtam, mit akarok igazán leírni. A postot szerkesztettem, ide kell egy szóközígy talán egy fokkal jobb.[/quote]
Ennyit a központozásról, ami az érthetőség rovására megy.
Ne értsd félre, nem bántani akarlak. De ha te elkezdesz "csendőrködni" a fórumon (amivel nem értek egyet), akkor legalább stílusosan csináld. Illetve ne csináld, ha nincs megfelelő stílusod...
SZERK: elolvastam a szerkesztett postodat. Szerintem nem kérte senki, hogy editáld, de sebaj...
[ 2004. február 18.: Satriani szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 17:10
A süketnek tűnő mondat mellett komolyan megteszem, és a bíróságon felel tetteiért.
Ami új cuccot árulok (ez kizárólag Zalman cucc), azon egy megveszekedett forintom sincs.
Valóban jótékony célból árulom; nem véletlenül nem tudok reagálni az olyan beszólásokra, amik jelzik : itt meg itt 137 forinttal olcsóbb, és ki is hozzák házhoz.
Nekem ez semmilyen oldalról sem bolt; maximum néhányan azt mondják : rendes faszi, mert bár céggel adatja fel, de ennyiért Bivalyb@sznádra, Mátrasuttyóra, Köcsögfalvára is leküldi, és (1, speciális kivételtől eltekintve) ennyiért meg is kapom, postás házhoz hozza.
Én nem vásárolok a bolhán X pénzért, hogy aztán pár hónap elteltével X+30% -ért eladjam.
Részint mert nem vagyok ilyen beállítottságú, részint mert nincs is rá tőkém.
Ennyi.
Úgyhogy mindenki gondolkodjon el, mielőtt valakit felett ítélkezik.
Pro - kontra.
Elküldve: 2004. 02. 18. 17:15
idézet:
Ezt írta PG.PG:
Én nem vásárolok a bolhán X pénzért, hogy aztán pár hónap elteltével X+30% -ért eladjam.[/quote]
Tudtok egyáltalán olyanról, aki ilyet csinál? :confused:
Elküldve: 2004. 02. 18. 17:19
idézet:
Ezt írta PG.PG:
Nos, bár megtisztelő, hogy gugával, Franciival egy lapon vagyok említve; de aki azt mondja, én kereskedő vagyok, és ezen bárminemű hasznot lelek, azt feljelentem rágalmazásért, becsületsértésért, valamint a jó hírnévhez fűződő jogaim megsértéséért.
A süketnek tűnő mondat mellett komolyan megteszem, és a bíróságon felel tetteiért.
Ami új cuccot árulok (ez kizárólag Zalman cucc), azon egy megveszekedett forintom sincs.
Valóban jótékony célból árulom; nem véletlenül nem tudok reagálni az olyan beszólásokra, amik jelzik : itt meg itt 137 forinttal olcsóbb, és ki is hozzák házhoz.
Nekem ez semmilyen oldalról sem bolt; maximum néhányan azt mondják : rendes faszi, mert bár céggel adatja fel, de ennyiért Bivalyb@sznádra, Mátrasuttyóra, Köcsögfalvára is leküldi, és (1, speciális kivételtől eltekintve) ennyiért meg is kapom, postás házhoz hozza.
Én nem vásárolok a bolhán X pénzért, hogy aztán pár hónap elteltével X+30% -ért eladjam.
Részint mert nem vagyok ilyen beállítottságú, részint mert nincs is rá tőkém.
Ennyi.
Úgyhogy mindenki gondolkodjon el, mielőtt valakit felett ítélkezik.
Pro - kontra.[/quote]
A te üzleteddel semmi gond.![]()
Elküldve: 2004. 02. 18. 17:21
idézet:
aki azt mondja, én kereskedő vagyok, és ezen bárminemű hasznot lelek, azt feljelentem rágalmazásért, becsületsértésért, valamint a jó hírnévhez fűződő jogaim megsértéséért.[/quote]
Azert ettol hanyingerem van. Sok ilyen "arus" kellene, aki hobbibol, nulla haszonert arul.
[ 2004. február 18.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 18. 17:25
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Azert ettol hanyingerem van. Sok ilyen "arus" kellene, aki hobbibol, nulla haszonert arul.
[ 2004. február 18.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Krinyo : kár, hogy az igazságtól hányingered van.
Elküldve: 2004. 02. 18. 17:26
idézet:
Ezt írta Satriani:
Tudtok egyáltalán olyanról, aki ilyet csinál? :confused:[/quote]
Szerintem : igen.

Súgó
A téma zárva.