HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 18. 22:35

Tényleg egyre több a rossz téma, de ezek rövid úton el is tűnnek a süllyesztőben. Az hogy egy dologról több topic nyílik az nem baj, akkor ha az előző már nagyon régi, vagy túl hosszú, épp nemrég gondolkoztam el azon, hogy miért is van 1 problémáról annyi topic, vagy esetleg 1 témában több, mert egy több 10 oldalasra duzzadt topicban, nagyon könnyen átsiklanak a kérdésed felett, legtöbbször, csak az olvassa el, aki az első hozzászólást írja utána. És így ha az nem a válasz, már nagyon kicsi az esély arra, hogy választ kapj rá :(, persze tisztelet a kivételnek, aki nem csak az utolsó hozzászólást olvassa el egy topicban. Lámákról, csak annyit, hogy majd beletanulnak, valamikor mindenki az volt. Én pl csak akkor szoktam (általában) szólni, ha azt saját magam tapasztaltam és biztos vagyok benne, vagy odaírom, hogy csak így tudom, de nem vagyok benne biztos. Persze vannak a notorius lámák, akiknek magyarázhatsz akármit, nem tanulnak semmit.

Vagyis mindent összegezve én elégedett vagyok a forum szintjével, a jó topikok száma szvsz ugyananyi, mint eddig, csak 2 jó topic között, most nem 1 hülyeség van hanem három.

És bár én csak 2001-aug ban regisztráltam, néma figyelőként már régóta jelen vagyok, már az idejét sem tudom, mióta.

[ 2002. július 18.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#122 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 19. 08:04

Ez a felhígulás valami olyasmi, mintha egy jó átlagú osztályba beteszünk véletlenszerűen kétszer annyi tanulót. Jó eséllyel romlani fog az átlag. Az a nagy kérdés, lehet-e tenni valamit a sajnálkozáson kívül?
Ez ellen szerintem szinte semmit, de a folyamatos témaismétlődés ellen azt hiszem igen. Ha a téma gazdája egy -akár előre megírt- e-mailt küld az emberkének, pl. hogy az általad feltett kérdésre a keresés funkció használatával találod meg a választ, és ezzel egyidejüleg "parkolópályára" teszi, esetleg törli a topicot, az ismétlődések elkerülhetőek. A névváltoztatásról és a hosszú nevekről azt gondolom, hogy ha ez a többség számára zavaró (nekem például nem az), akkor szabályozni lehet/kell. Azzal egytértek, hogy ne legyen mondat hosszúságú nick, de ezt egyyszerűen a regisztrációs lapon meg lehet oldani. Írjátok oda, hogy a nick maximum pl. 12 karakter. Ez szerintem nem gond megcsinálni. A csere pedig mindenki szíve joga, tulajdonképpen saját magát sújtja vele leginkább, de elvileg ezt is lehet korlátozni, ha az adatok szerkesztése nem tartalmaz ilyen opciót.
Az úgynevezett komolytalan témák problémája. Én úgy látom bármennyire is szakmai fórum a HWSW, el kell férjen benne ez a rész is. Visszanézve a hozzászólásokat, néhányan kizárólag a nem szakmai részeknél vannak jelen. De miért is baj ez? Én sem, és gondolom más sem olvassa azt a részt, ami nem érdekli. Viszont így sokkal színesebb változatosabb a fórum, nem beszélve arról, hogy maguk a fórum szerkezetének kitalálói építették be a főbb témakörök meghatározásával ezt a lehetőséget. De szerintem jól tették! Az igazán szakmai topicból úgyis kihullik a csak barmulásra hajlamos emberke.

[ 2002. július 19.: ipaq szerkesztette a hozzászólást ]
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#123 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 19. 09:56

idézet:
Lámákról, csak annyit, hogy majd beletanulnak, valamikor mindenki az volt. [/quote]

Azért azt tudom tapasztalatból, hogy pár dolog van magyarországon, amihez mindenki ért. A sor valahogy úgy kezdődik, hogy foci, politika, számítástechnika...

Ha nagyon nem ért hozzá az illető, abba fogja hagyni, ha másért nem anyagi okokból, vagy mert a kiigazítást kioktatásnak veszi és vérig sértődik, vagy mert szakmai témánál már nem fogja érteni miről is van szó.

Van aki viszont összerakott ugyan pár gépet, legalábbis a saját elmondása szerint, és így nagyon profinak érzi magát, de kitűnik a hozzászólásaiból, hogy a tanácsát nem biztos, hogy feltétel nélkül el kell fogadni, és ilyenkor nem számít, hogy 5 vagy 500 hozzászólása van valakinek.

idézet:
Tényleg egyre több a rossz téma, de ezek rövid úton el is tűnnek a süllyesztőben. [/quote]
Nemrég viszont azt olvastam ezen a fórumon, hogy nyár van és ezért nem mennek a komoj témák. Akkor, hogyis van ez?

idézet:
Vagyis mindent összegezve én elégedett vagyok a forum szintjével, a jó topikok száma szvsz ugyananyi... [/quote] Egyetértek, én sem látok nagy eltérést.
„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#124 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 19. 10:00

idézet:
Ezt írta ipaq:
Az úgynevezett komolytalan témák problémája. Én úgy látom bármennyire is szakmai fórum a HWSW, el kell férjen benne ez a rész is. Visszanézve a hozzászólásokat, néhányan kizárólag a nem szakmai részeknél vannak jelen. De miért is baj ez?
[/quote]

Itt én és szvsz mások is, a szakmai részben előforduló komolytalan témákra gondol, bár szerencsére? a legtöbb ilyen lámaságból adódik.

#125 Felhasználó inaktív   adansonii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 19. 10:22

idézet:
Ezt írta ipaq:

Az úgynevezett komolytalan témák problémája. Én úgy látom bármennyire is szakmai fórum a HWSW, el kell férjen benne ez a rész is. Visszanézve a hozzászólásokat, néhányan kizárólag a nem szakmai részeknél vannak jelen. De miért is baj ez? Én sem, és gondolom más sem olvassa azt a részt, ami nem érdekli. Viszont így sokkal színesebb változatosabb a fórum, nem beszélve arról, hogy maguk a fórum szerkezetének kitalálói építették be a főbb témakörök meghatározásával ezt a lehetőséget. De szerintem jól tették! Az igazán szakmai topicból úgyis kihullik a csak barmulásra hajlamos emberke.

[ 2002. július 19.: ipaq szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Háát nem tom, komolytalan problémák..... Ez nagyon nézőpont kérdése. Ami neked komolytalannak tűnik, az valakinek égető probléma lehet. Egyébként +győződésem, hogy a szakmai forumokat is jóval nagyobb figyelem övezi, mint az a hozzászólások számából sejthető. Valamikor én is gyakrabban irogattam oda , nem csak itt, hanem az LX-en, meg a RIO-n is, de mostanság nem nagyon jön be nálam az ilyesszerű megnyilvánulás. Mondjuk volt egy elég meredek hangvételű emil váltásom ezt megelőzően. Szal békesség, és nyugalom. Ez árad a szimpla olvasásból. Nem hinném hogy a fórum szinvonala csökkenne, bár ez szintén relativ. Jelenleg a Prohardverrel együtt a legszinvonalasabb IMHO. Ha tévednék, vagy valamit rosszul látok, akkor az vesse rám az első követ, akinél van.
A világegyetem, és az emberi hülyeség határtalan.
Bár az előzőben nem vagyok biztos.
( Albert Einstein)
----------------------------------

#126 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 19. 10:49

idézet:
Ezt írta Mumia:

Itt én és szvsz mások is, a szakmai részben előforduló komolytalan témákra gondol, bár szerencsére? a legtöbb ilyen lámaságból adódik.
[/quote]

Persze, bár ezek tapasztalatom szerint nem hosszú életűek. Én arra próbáltam rávilágítani, hogy ez természetes velejárója egy olyan fórumnak, ahol 7000+ regisztrált tag van. Szerintem nincs ez másképp a többi hasonló fórumon sem. Gondot végül is a probléma túldimenzionálása jelenet.
Önfegyelmet, hozzáértést és komolyságot nem lehet megkövetelni ekkora társaságtól. Esetleg szankcionálni a renitenseket. De biztosan ez lenne a jó?
Ne hidd, hogy engem néha nem bosszant némely hozzászólás, részint a szakmailag részint az általánosan alulképzett emberektől. De azt gondolom a fórum szervezése nem a mi feladatunk. Legfeljebb ötleteket adhatunk. Ilyen jó tanács, ötlet bőven hangzott már el. Nem egy közülük nagyon jó, átgondolt. Tenni kellene valamit, de erre csak néhány embernek van itt lehetősége....
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#127 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 19. 10:53

idézet:
Ezt írta Dwarf Father:

Háát nem tom, komolytalan problémák.....
[/quote]

Elnézted. Nem komolytalan problémát, hanem komolytalan témát írtam. Ha valakinek problémája van, az általában nem komolytalan természetesen. De itt jónéhányan magát a felvetett témát tartották komolytalannak. Erre írtam, röviden, hogy miért ne férne bele?!
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#128 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 19:04

idézet:
Ezt írta Mumia:
Itt én és szvsz mások is, a szakmai részben előforduló komolytalan témákra gondol, bár szerencsére? a legtöbb ilyen lámaságból adódik.[/quote]
Nem csak azokra a témákra, bár kétség nem fér hozzá, hogy a szakmai részen is megindult a felhígulás, de ez nem új téma...

Régebben szövegeltek egyesek, hogy kéne egy igazán szakmai rész a fórumra, ahova az atom kezdők nincsenek beengedve, sőt egyesek elkezdtek egy új fórumot is csinálni, ahova meghívásos alapon csak az öreg rókák írhattak volna. Nos ennek a mozgalomnak letörése érdekében, azaz hogy elmenjenek a komoly emberek a HWSW fórumából, lett egy új fórumkategória itt a HWSW-n, a Colloquia academica. Viszont ha megnézitek ott sem indulnak tömegesen a témák, pedig ha valami igazán szakmai, komoly dologról lenne szó, ott lenne a helye. Szóval úgy látszik nem is igazán van igény a nagyobb komolyságra a szakmai részen, vagy a legtöbbünknek elég az, ami most van, nem tudom...

Viszont érdemes megnézni hígulás szempontjából a Szigetet. Tele volt eddig is nesze semmi fogd meg jól típusú témákkal (szólánc, mi jut eszedbe, tömegközlekedés, stb...), de azoknak legalább volt valami kevés értelmük, viszont az utóbbi időben elkezdtek virágzani az olyan témák, amik inkább egy internetes chatre hasonlítanak: egy szűk társaság beszélget benne általában tök érdelmetlen dolgokról (még mindig nem a HWSW Klub témára gondolok, ha valaki bele akarná magyarázni...), ami nem baj, de azért vannak páran, akiket az ilyen szintű eligénytelenedés zavar...

#129 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 07. 21. 19:19

idézet:
Ezt írta Atko:
........... viszont az utóbbi időben elkezdtek virágzani az olyan témák, amik inkább egy internetes chatre hasonlítanak: egy szűk társaság beszélget benne általában tök érdelmetlen dolgokról (még mindig nem a HWSW Klub témára gondolok, ha valaki bele akarná magyarázni...), ami nem baj, de azért vannak páran, akiket az ilyen szintű eligénytelenedés zavar...[/quote]

Khm, khm, bocsánat, hogy a csapos közbeszerez...

idézet:
Sziget
Egy számítástechnikától mentes sziget, ahol bármi másról lehet beszélni kávéházi stílusban. [/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#130 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 19:49

idézet:
Ezt írta Atko:

Nem csak azokra a témákra, bár kétség nem fér hozzá, hogy a szakmai részen is megindult a felhígulás, de ez nem új téma...

Régebben szövegeltek egyesek, hogy kéne egy igazán szakmai rész a fórumra, ahova az atom kezdők nincsenek beengedve, sőt egyesek elkezdtek egy új fórumot is csinálni, ahova meghívásos alapon csak az öreg rókák írhattak volna. Nos ennek a mozgalomnak letörése érdekében, azaz hogy elmenjenek a komoly emberek a HWSW fórumából, lett egy új fórumkategória itt a HWSW-n, a Colloquia academica. Viszont ha megnézitek ott sem indulnak tömegesen a témák, pedig ha valami igazán szakmai, komoly dologról lenne szó, ott lenne a helye. Szóval úgy látszik nem is igazán van igény a nagyobb komolyságra a szakmai részen, vagy a legtöbbünknek elég az, ami most van, nem tudom...

Viszont érdemes megnézni hígulás szempontjából a Szigetet. Tele volt eddig is nesze semmi fogd meg jól típusú témákkal (szólánc, mi jut eszedbe, tömegközlekedés, stb...), de azoknak legalább volt valami kevés értelmük, viszont az utóbbi időben elkezdtek virágzani az olyan témák, amik inkább egy internetes chatre hasonlítanak: egy szűk társaság beszélget benne általában tök érdelmetlen dolgokról (még mindig nem a HWSW Klub témára gondolok, ha valaki bele akarná magyarázni...), ami nem baj, de azért vannak páran, akiket az ilyen szintű eligénytelenedés zavar...
[/quote]

mindennel egyetértek. Én személy szerint, nem is igazán merek a Colloquia academica részbe írkálni, ugyanis nem érzem magamat profinak, egyik téren sem. Inkább úgy mondom mindenről van fogalmam. Ami a másik, hogy a forum általában 1-1 adott termék problémáiról és azok megoldásairól szól, legalábbis a legtöbb téma. Ami a baj, hogy sok téma indul nem létező problémákról, hibákról, ami nem baj, ha úgy indul a téma, hogy segítséget kér az illető, és nem úgy, hogy "xyz Suxx" Ami a szigetet illeti, én az első időkben nem is olvastam és nem is írtam oda, aztán elkezdtem olvasni és később már írkáltam is, de most tényleg nagyon gyenge szintre süllyedt, és ha indul is egy normális téma az max1 hét alatt eltűnik a süllyesztőben, pl: termékek amiket már nem lehet kapni. Ellenben olyan dolgok, amiknek semmi értelme, az mindig megmarad (szólánc, mi jut eszedbe, meg a legújabbak amik tényleg 1-2-3 ember chateléséről szólnak). Ezek tipikus csillaggyűjtő témák, lettek volna régen. A hozzáértés meg egyre csökken a szakmai témákban, az új vendégek legtöbbje, bár lehet tévedek még ált iskolás lehet.

#131 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 19:50

.... általában tök érdelmetlen dolgokról ....

Valaminek az értelmetlen voltát vajon mi határozza meg?

#132 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 19:50

lameXp: én nem azt mondtam, hogy nem a Szigetbe valóak azok a témák, csak azért legyünk már annyira igényesek magunkhoz, hogy nem haladunk meg egy bizonyos szintet... lefele.

#133 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 19:57

idézet:
Ezt írta Brokkoli:
Valaminek az értelmetlen voltát vajon mi határozza meg?[/quote]
Nos ez egy jó kérdés, de nem tudom neked megválaszolni. Talán csak annyit tudnék mondani, hogy az olyan témák, amik nagyon kevés embert érintenek vagy inkább érdekelnek, azoknak nem sok értelmük van a többség szempontjából. Persze most akkor lehetne az a kérdés, hogy mennyi az a nagyon kevés ember... De itt arra gondolok, hogy pl egy szólánchoz bárki hozzá tud szólni, aki akar, mivel annak van egy témája, viszont van egy-két olyan téma a Szigetben, ami igazából semmiről sem szól...

#134 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 19:57

A sziget volt eddig a kikapcsolódás helye, jókat lehetett nevetni néhány dolgon.
Kötetlenül lehetett egymással csipkelődni, kellemes felüdülést jelentett ez a hely a szakbarbarizmus sivatagjában.

Tényleg egy sziget volt, vagy inkább oázis.

#135 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 19:59

idézet:
Ezt írta Brokkoli:
A sziget volt eddig a kikapcsolódás helye, jókat lehetett nevetni néhány dolgon.
Kötetlenül lehetett egymással csipkelődni, kellemes felüdülést jelentett ez a hely a szakbarbarizmus sivatagjában.

Tényleg egy sziget volt, vagy inkább oázis.
[/quote]
Miért múltidőben beszélsz, megtudhatnám? Már nem az a Sziget, ami volt?

#136 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 20:01

Talán csak annyit tudnék mondani, hogy az olyan témák, amik nagyon kevés embert érintenek vagy inkább érdekelnek, azoknak nem sok értelmük van a többség szempontjából.

Ha egy topicba bekukkantok és nem találom érdekesnek a témáját, akkor többé nem megyek oda.
De nem döntöm el róla, hogy értelmetlen, vagy sem, mert ezzel megsértem azon emberek csoportját, akiknek érdeklődédére számíthat.

#137 Felhasználó inaktív   Integer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 21. 20:06

Brokkoli, teljesen felesleges ezt túllihegni, hiszen fenti okokból kifolyólag mindössze három téma került bezárásra.

Ebből kettőben csevegő-klienseken megszokott módon folyt magán-társalgás, ami nem egy fórumra való. A harmadik pedig valahogy "nem egészen ide illő" téma volt. Sajnos ennek megítélése viszont a házigazda hatásköre.

Rengeteg téma van, nem tömeges bezárásról van szó. Pusztán nem szeretnék ha csúszna lefelé a minőség és ennek megakadályozása nemcsak jogunk, hanem kötelességünk is.

Ezért eltúlzottnak, felesleges hangulatkeltésnek érzem a reakciódat.

Üdv.
Minden Medve szereti a mézet...

#138 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 20:10

ok

#139 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 21. 20:13

idézet:
Ezt írta Brokkoli:
Ha egy topicba bekukkantok és nem találom érdekesnek a témáját, akkor többé nem megyek oda.
De nem döntöm el róla, hogy értelmetlen, vagy sem, mert ezzel megsértem azon emberek csoportját, akiknek érdeklődédére számíthat.
[/quote]
Nos ez is igaz, de van egy határ, ami alatt már nem lehet szó nélkül tűrni, és hidd el nem csak én gondolom így, több embert ismerek, aki hasonlóan vélekedik azokról a témákról, amikre gondolok. Ráadásul, ha most nem fékezzük meg azt, hogy ilyen témák induljanak, akkor idővel elszaporodnak, mivel "vérszemet" kapnak azok, akik ilyen témákat akarnak indítani és akkor már késő lesz bármit is csinálni.

Azért hagyjam szó nélkül azt, ami - nem csak - engem zavar, mert nem akarok valakit megbántani? Ez engem nem nagyon izgat, mivel több embert zavarnak ezek a témák, mint ahány embert azzal megbántunk, hogy kijelentjük, hogy értelmetlenek és kezdeményezzük az ilyen témák hanyagolását.

#140 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 07. 22. 08:12

idézet:
Ezt írta Atko:
lameXp: én nem azt mondtam, hogy nem a Szigetbe valóak azok a témák, csak azért legyünk már annyira igényesek magunkhoz, hogy nem haladunk meg egy bizonyos szintet... lefele.[/quote]

amiben igazad van, de ennek a megoldásra is igaznak kellene lennie.... Engem a jó katonás fűnyíróra emlékeztet, a távollevők miatt mindig a jelenlevőket szúrják le.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.