HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 07. 22. 11:16

Én is hozzászólok a témához. Most, hogy láttam, új hozzászólás van, hirtelen felindulásból végigolvastam ezt a 3 oldalt. Meglehetősen tanulságos volt. Akik ismernek, tudják nem vagyok régi tag, de amióta a regisztráltam magamat, folyamatosan figyelemmel kísérem a FÓRUM-ot, mert nagyon megszerettem. Sok rendes, jófej fórum taggal ismerkedtem meg és jól érzem magam, ha a fórumot olvasom és írogatok a hozzászólásokhoz. Probléma sajnos tényleg van. Mint mondottam ,csak 1.5 hónapja vagyok tag, de elolvasván a régebbi hozzászólásokat látom, hogy ezek a problémák a kezdetektől fennállnak és megoldásra várnak. Ehhez van hozzáfűznivalóm. Hol is kezdjem ???? :rolleyes:
Nem titok, én kb. 2 hete privát levélben kikértem Integer véleményét a "feleslegesen" burjánzó TOPIC-ok miatt. Megoldásként annyit ötlöttünk ki, hogy az illető új rovatindítót, aki nem tud/akar olvasni, egy link beszúrásával figyelmeztetjük a régi TOPIC-ra, amiben megoldást talál, egyúttal fekszólítjuk a topic bezárására. Ez néhány esetben működött is, sőt volt, aki elnézést kért, amiért figyelmetlen volt, megköszönte a linket és ott folytatta. Ezek a TOPIC-ok valóban eltűnnek gyorsan, mert ideális esetben a népszerű, jó topicok magas hozzászólási aránya leszorítja őket. De volt olyan is, hogy az ÚJ VENDÉG-ek értettek a szóból, de egy TÖRZSVENDÉG folytatván a topic-ot beírta, "ha nem tetszik, ne olvasd !" Ezt már nem tudom elfogadni ! Ezekszerint mégsem egy irányba tartunk ? Konkrét példát is említek, mielőtt megvádolnak, hogy a levegőbe beszélek: ALAPLAP, PROCESSZOR ROVAT...
Gyerekek, hát senkit nem zavar, hogy minden órajelű processzornak és az ő hűtésének új TOPIC indul ? Hiába linkelgetek, ha a törzsvendégek akkurátusan beirogatják az ÚJ VENDÉGNEK, hogy ezt és ezt vegyél ! A köv. lépés az lesz, hogy ilyen esetben írok privátot a ROVATGAZDÁNAK és megkérem, zárja be a TOPIC-ot ! Máshogy nem lehet ezt elintézni.
De ez csak egy példa, mert szerintem mindenki tudna sok ROVAT-ból (videokártyák, megjenelnítők, Egyéb hardver stb)
példát írni.
Az elején nekem is volt 1-2 ilyen rovatom (utólag szégyenlem is), de hála istennek már eltűntek a süllyesztőben. Valóban ügyelni kell arra, hogy a régi, jó rovatokat ne szorítsák le a gombamód szaporodó újak. Felmerült, pont az ATI Radeon topic-ban (mert ott is említettem ezt), hogy ennek az a hátránya, hogy 100 oldal lesz egy topic. Ez igaz. Be lehetne vezetni, hogy pl. 40 oldal után elindul ugyanaz az XY topic XY 2.0 fedőnévvel és így tovább...
Dear Mumia ! te írtad, hogy az ilyen új topicok hamar eltűnnek a süllyesztőben. Hiszen pontosan azért írok, mert nem így van. És ezzel nem azt mondom ,hogy egy új tagnak nincen joga témát indítani, mert mindenkinek van, de FÓRUMTÁRSAK, ti tehettek ez ellen valamit, úgy ahogy azt írtam. Az viszont szerintem sem ártana, ha az ÚJ VENDÉGEG-et regisztrálásnál a legelső sorban az fogadná " Kérünk minden tagot, hogy mielőtt új témát nyit alaposan nézze át a rovatokat, nincs-e már hasonló !!!" vagy valami ilyesmi. Persze ez is csak akkor segít, ha az illető elolvassa a feltételeket, mielőt belép (én elolvastam anno), mert különben annyi, mint halottnak a csók. Szóval ezt a problémát kéretik komolyan venni !
A SZIGET ROVAT más tészta. Ott valóban elég vegyes az összkép, de hát végülis ezért lett maga a rovat. Nekem pl. semmi bajom a szólánc és mijuteszedbe stb. topic-okkal, mert könnyed kikapcsolódásként én is beleírogatok időnként. Nem baj, ha népszerű. Azt viszont én is sajnálom, hogy egyes valóban komoly/érdekes (híres emberek, ki kicsoda a filmvásznon témák eltűnnek. Egy ideig x embernek van mondanivalója, aztán kifullad. Erről viszont csak MI tehetünk barátaim ! (fel is hozom a termékek..., ki kicsoda a filmvászonról stb. témákat) Azt még megjegyezném, hogy ezeknél a ROVATINDÍTÓNAK KUTYA KÖTELESSÉGE felhozni a témát, ha érdeke, hogy ne laposodjon el. Tehát az egy dolog, hogy esetleg a fórumozók próbálják "életben tartani" a témát, de nagy a rovatindító felelőssége is. Szerencsére erre is vannak pozitív példák.
Hirtelen ennyi ! Esetleg még reagálok.

Üdv: Piftuka ;)

ui.: Mégegy... Meg lehet oldani, hogy a KERESÉS funkciónál legyen egy olyan, hogy "AZ ÖSSZES ROVATBAN" ???
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#142 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 07. 22. 12:32

idézet:
Ezt írta piftuka:
...Azt még megjegyezném, hogy ezeknél a ROVATINDÍTÓNAK KUTYA KÖTELESSÉGE felhozni a témát, ha érdeke.........[/quote]

Sejtelek, de azért túlzásokba nem kellene esni :)

Ha érdeke, megteszi.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#143 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 12:57

Egyetértünk. Ezért írtam ...ha érdeke, hogy ne laposodjon el.

#144 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 13:22

Én is sejtem mire gondolsz, de azt el kell fogadnunk, hogy ahány ember, annyiféle érdeklődési kör. Felhozhatod, persze az általad értékesnek ítélt rovatot, de ha a mögötte lévő tíz jobban érdekli az embereket, az fog "futni". Nem is beszélve arról, hogy jelentős részünk az "értékes" témához -ismeretek híján- hozzá sem tud szólni.
Ez ellen semmit sem tehetsz. Ez kb. olyan, mint amikor egy művészfilmet megnéz x ember, egy akciót pedig 50x.

A témák ismétlődésről. A szerteágazóság, a viszonylagosan nagy pörgés miatt, valamint, hogy sokan csak akkor jönnek, ha gondjuk van és a téma indítása az előzmények átolvasása nélkül történik, mint megállapítás igaz. A kérdés inkább az, hogy a nyilvánvalóan nem működő önfegyelmen kívül van-e más lehetőség ennek korlátozására? Szerintem van. A moderálás (egységes) alaprendszere, illetve ennek kidolgozása, ha még nincs ilyen, ha pedig már van, akkor annak alkalmazása. Azt hiszem abban egyetértünk, hogy jelentős különbség van az egyes fórumrészek moderálása között. Az egyik helyen vígan fut az oda nem illő téma, a másikon esetleg azonnali bezárást von maga után. No most ezek után a felhasználó értetlenül néz (jogosan). Azt bárki könnyen beláthatja, hogy csak egységesített elvek szerint tud hosszú távon jól működni a fórum. Ezek nélkül maradna első körben a meggondolt, először olvasgató fórumtag, -ez nem működik- második körben a régebbi tagok dorgálhatják meg enyhe figyelmeztetéssel, vagy szigorúbb módon a renitens usert, de ebben igen hamar szubjektív elemek fognak felbukkanni.
Mindez bizony felveti a házigazdák felelősségét.

[ 2002. július 22.: ipaq szerkesztette a hozzászólást ]
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#145 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 16:10

Valóban; az a cím, hogy HÁZIGAZDA felelősséggel jár, de nem szabad megfeledkezni a fórumtagok felelősségéről sem. Itt elsősorban a TÖRZSTAGOK-ra gondolok. Nem várhatjuk el házigazdáktól, hogy egyfolytában figyeljék az ÖSSZES rovatot ! Nekik/nekünk kell igazgatni az "újakat". Ebbe az is beletartozik, amit fentebb írtam; vagyis figyelmeztetés a már létező TOPIC-ra. Minden témához én sem tudok hozzászólni, mert van olyan ROVAT, amihez a szakértelem ill. érdeklődés minimális meglétének hiányában nem lenne szerncsés hozzászólnom. Ezért fontos, hogy ezt sok fórumos szívügyének érezze és, ott ahol "jár-kel" figyelemmel kísérje a ROVAT-ok, TÉMÁ-k alakulását.

Ezúton kérdezlek benneteket kedves házigazdák !
Erasmus, Krinyó, Integer, PPeter és a többiek (a teljesség igénye nélkül)! Nektek megfelel az a módszer, hogy adott esetben az új vendéget figyelmeztetjük, a "feleslegesen" megnyitott ÚJ TÉMÁ-ra, de ha ez nem használ, akkor megy nektek a privát levél és BEZÁRJÁTOK a TOPIC-ot (persze ez már a ti megítéléseteken múlik) ??? Mert így sokkal áttekinthetőbb maradna a FÓRUM ! Azt is vegyétek fontolóra, hogy azért a regisztrciós szövegbe írjátok bele, a figyelmeztetést, amiről fentebb már írtam (de nem csak én).

[ 2002. július 22.: piftuka szerkesztette a hozzászólást ]

#146 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 17:18

idézet:
Ezt írta LAMExPERT:
amiben igazad van, de ennek a megoldásra is igaznak kellene lennie.... Engem a jó katonás fűnyíróra emlékeztet, a távollevők miatt mindig a jelenlevőket szúrják le.[/quote]
Már párszor említette itt a fórumon Integer, hogy moderátornak lenni esetenként nem a népszerűségről és a jópofizásról szól. Sosem lehet úgy cselekedni, hogy az mindenkinek tessék, valamibe mindig bele lehet kötni.

Most ez picit magasröptű lesz, de nem érdekel: szerintetek itt a HWSW-n bizonyos moderátorok öntörvényűen cselekednek és nem azért teszik azt, amit tesznek, mert nektek fórumozóknak szeretnének kényelmesebb fórumozást biztosítani? Szerintetek nem azért vannak olyan emberek, akik vállalják ezt az esetenként nem túl népszerű melót, mert szeretnék jobbá tenni ezt a helyet? Persze sosem lehet kizárni az emberi tényezőt, mert az mindenhol ott van, de alapvetően egyik moderátor sem maga miatt teszi azt, amit tesz... Ezen nem ártana, ha egyesek elgondolkoznának, mert kezd néha már-már olyan érzésem támadni, mintha a farok csóválná...

[ 2002. július 22.: Atko szerkesztette a hozzászólást ]

#147 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 17:58

idézet:
Ezt írta ipaq:
Azt hiszem abban egyetértünk, hogy jelentős különbség van az egyes fórumrészek moderálása között. Az egyik helyen vígan fut az oda nem illő téma, a másikon esetleg azonnali bezárást von maga után.[/quote]
Más a moderátor, máshogy áll a témához hozzá. Van aki nyűgnek tekinti és csak akkor moderál, ha szólnak neki, van aki meg követi a témákat a fórumában és ha olyan van, akkor szó nélkül cselekszik...
idézet:
No most ezek után a felhasználó értetlenül néz (jogosan). Azt bárki könnyen beláthatja, hogy csak egységesített elvek szerint tud hosszú távon jól működni a fórum. Ezek nélkül maradna első körben a meggondolt, először olvasgató fórumtag, -ez nem működik- második körben a régebbi tagok dorgálhatják meg enyhe figyelmeztetéssel, vagy szigorúbb módon a renitens usert, de ebben igen hamar szubjektív elemek fognak felbukkanni.[/quote]
Pedig egy fórumnak nem ártana bizonyos szintig önfentartónak lennie és nem mindig másra mutogatni, hogy ez az ő felelőssége...
idézet:
Mindez bizony felveti a házigazdák felelősségét.[/quote]
Nos sok lúd disznót győz, azaz egy moderátor nem tud mit tenni, ha egy egész fórum ráront, mert úgy járt el, ahogy... Szóval ahelyett, hogy egy-két számotokra elfogadhatatlan megmozdulása miatt a moderátorot bírálnátok, inkább segíteni kéne a munkáját, ahogy pifuka is mondta feljebb: ez közös érdekünk. Ha szeretnénk, hogy valami úgy működjön, ahogy az nekünk jó, akkor legalább a minimális segítséget adjuk meg annak, aki tud az ügy érdekében tenni, vagy ha lehetőségünk van, akkor tegyünk mi az ügyben, hogy jobb legyen ez a hely.

#148 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 19:23

idézet:
Ezt írta Atko:

Már párszor említette itt a fórumon Integer, hogy moderátornak lenni esetenként nem a népszerűségről és a jópofizásról szól. Sosem lehet úgy cselekedni, hogy az mindenkinek tessék, valamibe mindig bele lehet kötni.

Most ez picit magasröptű lesz, de nem érdekel: szerintetek itt a HWSW-n bizonyos moderátorok öntörvényűen cselekednek és nem azért teszik azt, amit tesznek, mert nektek fórumozóknak szeretnének kényelmesebb fórumozást biztosítani? Szerintetek nem azért vannak olyan emberek, akik vállalják ezt az esetenként nem túl népszerű melót, mert szeretnék jobbá tenni ezt a helyet? Persze sosem lehet kizárni az emberi tényezőt, mert az mindenhol ott van, de alapvetően egyik moderátor sem maga miatt teszi azt, amit tesz... Ezen nem ártana, ha egyesek elgondolkoznának, mert kezd néha már-már olyan érzésem támadni, mintha a farok csóválná...
[/quote]

Most én is magasröptű leszek.... másról beszélsz.

Bárki is moderál, akkor teszi jól a dolgát, ha akikkel lehet, azokkal beszél, - mert talán ilyenek is vannak (voltak?) errefelé - akikkel nem lehet, azokkal szemben meg szankcionál, de bocs, hogy ilyesmiről én beszélek itt.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#149 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 20:16

Egyetértünk az alapokban. Végtére is tényleg nem a házigazdák miatt sok az azonos, a rossz helyre nyitott topic, a néhol mát-már trágárságig (le)menő csevegési szint. Mindössze egy ponton, a megy-e ez a házigazdák nélkül? című kérdésben más a véleményünk. Szerintem ugyanis feltétlenül szükséges a házigazdák hathatós részvétele. És ettől még biztosan nem a kutya csóválja, ahogy
Lamexnak válaszoltad.
Mert miért is ír Új Tag rossz helyre, vagy miért teszi fel ugyanazt a kérdést sokadszorra is? Azért, mert bár néhányan szóvá teszik hogy rossz helyre nyitott, ilyen téma már van, de az esetek többségében válaszol is érdemben valaki. Tapasztalatot szerzett. Itt most lehetne mondani, hogy épp ez az, nem kell válaszolni! Csakhogy ennek az elvárásnak teljesülése esetén eljutnánk az ideális, a házigazdát teljesen nélkülöző fórumig, ami célként szép ugyan, de ekkora tagsággal soha nem valósulhat meg (kb. ugyanez, hogy nem kell szabálytalanul parkolmi).
Ha pedig kivesszük a sorból ezt az egyébként mindenkitől elvárható, de egyes tagok szintjén soha nem teljesülő önfegyelmet, mint visszatartó tényezőt, (hiszen éppen a fórum bizonyítja, hogy ez önmagában kevés) akkor nem marad más, mint a következetes moderálás, ha eredményt akarunk elérni.
Az előbbi példával élve, mint a parkolás. Mindenkitől elvárható lenne ugyan, hogy legyen tekintettel mások érdekeire, de a valóságban ennek az elvárásnak csak egy kis töredék felel meg önmagától. Nyílván ez lenne az ideális, de sajnos nem így működik.
Az is tapasztalat ugyanis, -visszakanyarodva a fórum életéhez- hogy az Új Tag által indított topicot bezárták, átirányították, stb. Megítélésem szerint, ha következetes moderálással találkozik, egy-két alkalom után sokkal figyelmesebben nyit pl. új topicot. No és ezen a ponton fog hatalmasat változni az a számonkért színvonal.

A mostani állapot (bár szerintem közel sem tragikus) oka, többek között az, hogy számtalan példát lát maga előtt, ahol semmi következménye nem volt a "szabályszegő" hozzászólásoknak, a durva hangnemnek és egyebeknek.

Hogyan érhető mindez el? Olyan moderátorral, "aki nyűgnek tekinti" a munkáját ahogy írod, semmiképp sem. Egész egyszerűen nem alkalmas arra, amire vállalkozott. Épp úgy nem, mint aki így döntöttem és kész stílusban végzi a feladatát.
Ezek megoldása azonban már túlmegy ennek a topicnak a keretein.
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#150 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 20:40

idézet:
Ezt írta LAMExPERT:
Bárki is moderál, akkor teszi jól a dolgát, ha akikkel lehet, azokkal beszél, - mert talán ilyenek is vannak (voltak?) errefelé - akikkel nem lehet, azokkal szemben meg szankcionál, de bocs, hogy ilyesmiről én beszélek itt.[/quote]
Most javíts ki ha tévedek, de nem ez történik most is? Veletek, akikkel lehet megpróbáljuk megbeszélni a dolgot. Akiknek meg bezártuk a témáját (azaz akikkel szemben meg szankcionáltunk), azok vagy sértődötten elvonulnak és nem lehet velük beszélni, vagy belátják, hogy igazunk volt.

#151 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 20:48

Akkor most már csak egy nem világos.
Az ASUS SUXXX az Alaplapban jó volt, a kádzománc a Szigetben nem.
Bátran bevallom nem értem, hol itt a következetesség.
Atko, Lamex mondatait kifordítod.

#152 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 20:57

idézet:
Ezt írta Brokkoli:
Akkor most már csak egy nem világos.
Az ASUS SUXXX az Alaplapban jó volt, a kádzománc a Szigetben nem.
Bátran bevallom nem értem, hol itt a következetesség.
Atko, Lamex mondatait kifordítod.
[/quote]
A Sziget és az Alaplap moderátorai megegyeznek? Nem... Van ahol a moderátorok csak ímmel-ámmal végzik a munkájukat, van ahol meg komolyan veszik és tényleg megpróbálják felelősségteljesen vezetni a fórumot. Itt egyesek mind a kettőbe belekötnek, de ez erről szól: nem lehet úgy csinálni, hogy mindenkinek tessék.

#153 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 23:01

nekem a zománc kifejezetten tetszett.. ;) :p

#154 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 22. 23:52

idézet:
Ezt írta ipaq:
...Tapasztalatot szerzett. Itt most lehetne mondani, hogy épp ez az, nem kell válaszolni![/quote]

Ebben teljesen egytértek veled (meg a hozzászólásod többi részével is, de azt nem akartam idézni)... De néha rá vagyunk kényszerülve arra, hogy válaszoljunk...
Nem tudom, hogy látta-e itt valaki, de nemrég indult egy topic... inkább nem is írom ide... Szóval indult egy topic, ami olyan kérdést feszegetett, ami Magyarországon kb. 3 000 000 embernek teljesen nyilvánvaló (a többit meg nem érdekli)... Erre mégis miért válaszolunk érdemben (válaszoltam)? Mert erre a többi fórumtag reagálása az volt, hogy "miért nem OLVASOL?" vagy "erről beszélünk hónapok óta" stb. de erre mindig volt egy újabb válasz (jó: ez egyéni problémó volt és kivételesen meg lehetett volna érteni...).. Mikor már a sokadik ilyen hozzászólás született, úgy láttam jónak, ha inkább érdemi választ adok...

Ennek a hosszú magyarázatnak az a lényege, hogy az úgy-is-nevezett "lényegtelen" kérdéseket csak válaszadással tudjuk lezárni, még ha ennek az is lesz a vége, hogy legközelebb is megkérdezik. És ezért a többi fórumtag igenis felelős.

(persze én meg mit izélek itt a száznegyvenvalahány hozzászólásommal? :D )

Szerkesztés:

Ja, elfeledkeztem a kádzománcról... Hát nem tudom, hogy mi volt vele (igaz, a végkifejletet már nem figyeltem <- lehet, hogy ezért nem értem, mi vele a baj) a baj, de szerintem a "minden másról lehet beszélni, csak ne szgép legyen"-be ez belefér... Ami nem fér bele: a számítógép: arra való a többi topic.

És az olyan topicot (szerintem) be kellene zárni, amiben már többszáz hozzászólás keletkezett... Ugyanis pl. a WinXP kérdések (hál' istennek elhalt!!) című témák szerintem egy idő után semmire se jók, de erre maguktól nagyon lassan jönnek rá az emberek... Esetleg amikor még él egy ilyen téma, megkísérelhet vki nyitni egy másik hasonlót, amiben talán lenne is esélye arra, hogy választ kap, de az meg gyorsan elhal, mert mindenki ezzel a vízfej topiccal van elfoglalva, amikor annak a gyakorlati haszna már abszolut 0.

FleetCommand

[ 2002. július 23.: FleetCommand szerkesztette a hozzászólást ]
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#155 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 23. 04:40

idézet:
Ezt írta FleetCommand:
.........Szóval indult egy topic, ami olyan kérdést feszegetett, ami Magyarországon kb. 3 000 000 embernek teljesen nyilvánvaló (a többit meg nem érdekli)... Erre mégis miért válaszolunk érdemben (válaszoltam)? Mert erre a többi fórumtag reagálása az volt, hogy "miért nem OLVASOL?" vagy "erről beszélünk hónapok óta" stb. de erre mindig volt egy újabb válasz (jó: ez egyéni problémó volt és kivételesen meg lehetett volna érteni...).. Mikor már a sokadik ilyen hozzászólás született, úgy láttam jónak, ha inkább érdemi választ adok...

Ennek a hosszú magyarázatnak az a lényege, hogy az úgy-is-nevezett "lényegtelen" kérdéseket csak válaszadással tudjuk lezárni, még ha ennek az is lesz a vége, hogy legközelebb is megkérdezik. És ezért a többi fórumtag igenis felelős.
............
[/quote]

Akkor megkérdezem, miért nem [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=003914"]adtál érdemi választ[/url] itt is?

Nem piszkálni karlak, csak ráébreszteni, hogy:

1. Aki indít egy topikot, igen gyakran nem olvas el előtte semmit, vagy .....
2. Igen gyakran ott van [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=003914"]érdemi válasz[/url] is, - kattints csak rá arra az [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=003914"]érdemi válasz[/url]ra!

[ 2002. július 23.: LAMExPERT szerkesztette a hozzászólást ]
¤

#156 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 23. 05:07

idézet:
Ezt írta LAMExPERT:

Akkor megkérdezem, miért nem [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=003914"]adtál érdemi választ[/url] itt is?
[/quote]

Megmondjam neked? ... Mert nem láttam a topicot :D .. (lehet, hogy én most hajnalban is itt vagyok, de azért mindent nem olvasok el: pl. ami a cím alapján egy kicsit sem kelti fel az érdeklődésemet, vagy egyáltalán nem is láttam... ez az utóbbiakhoz tartozik) :D

Vak gyereknek az anyja se látja az erdőt vagy mi... :)

Kettes számú ok: ezt te megtetted helyettem...
Azért örülök, hogy elküldted ezt a linket, mert egész jól szórakoztam itt hajnali 5 óra valahány perckor :) (kár, hogy ilyen rövid :) ).

Azon meg nekünk nem érdemes vitát nyitni, hogy ki mennyit olvas, mielőtt megnyitja a témát... Azt te is mondtad meg én is tudom, hogy az emberek nem olvasnak általában semmit se. (majd ha egyszer rámjön a fórum züllesztése, akkor külön témát nyitok annak, hogy a 74%-os fájl-töredezettséggel megáldott (54 totál) meghajtómon a töredezettségmentesítés több órája után miért csupán 1 (!) százalékkal csökkent a töredékesség :) ... nehogy megpróbáljatok válaszolni... nekem már van rá egy nem túl értelmes, de biztosan működő megoldásom... csak pénz is kéne hozzá :) ).

Szerintem mi ugyanazt mondjuk.
Peace.

FleetCommand
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#157 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 23. 05:13

Na.. közben összeszedtem a linket: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=9&t=000253"]ez az[/url]... Ez egy délután alatt zajlott le.. Most remélem, sikerült lezárni....

FleetCommand

#158 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 23. 07:55

idézet:
Ezt írta FleetCommand:
Na.. közben összeszedtem a linket: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=9&t=000253"]ez az[/url]... Ez egy délután alatt zajlott le.. Most remélem, sikerült lezárni....

FleetCommand
[/quote]

Szvsz tényleg nem egymást piszkáljuk, én legalábbis nem :)
¤

#159 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 23. 09:12

idézet:
Ezt írta Atko:
... Van ahol a moderátorok csak ímmel-ámmal végzik a munkájukat, van ahol meg komolyan veszik és tényleg megpróbálják felelősségteljesen vezetni a fórumot...[/quote]
Ezzel teljesen egyetértek..
A hasonszőrű topicokat be kellene zárni..itt egy példa:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=003854"]>>klikk!<<.[/url]
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#160 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 07. 23. 11:18

idézet:
Ezt írta Atko:

A Sziget és az Alaplap moderátorai megegyeznek? Nem... Van ahol a moderátorok csak ímmel-ámmal végzik a munkájukat, van ahol meg komolyan veszik és tényleg megpróbálják felelősségteljesen vezetni a fórumot.
[/quote]

No de ha a moderálás nem egységes, ahogy azt már több ízben is leírtad, mert ahány moderátor annyi féle, (és csak 8-10 emberről van szó) akkor hogyan lehetne az egységes önmoderálást több ezer embertől elvárni? Ez számomra kissé furcsa logika.

idézet:

Itt egyesek mind a kettőbe belekötnek, de ez erről szól: nem lehet úgy csinálni, hogy mindenkinek tessék.[/quote]

Szerintem nem belekötnek, hanem reagálva a témára, a hibák kiszűréséről gondolkodnak. Ez nem egyenlő a "belekötéssel". Épp ellenkezőleg. Bármit jobbá tenni, csak az okok feltárása után lehet. Ebben pedig kétségkívül benne van a moderátor felelőssége is.

[ 2002. július 23.: ipaq szerkesztette a hozzászólást ]
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10