Nem titok, én kb. 2 hete privát levélben kikértem Integer véleményét a "feleslegesen" burjánzó TOPIC-ok miatt. Megoldásként annyit ötlöttünk ki, hogy az illető új rovatindítót, aki nem tud/akar olvasni, egy link beszúrásával figyelmeztetjük a régi TOPIC-ra, amiben megoldást talál, egyúttal fekszólítjuk a topic bezárására. Ez néhány esetben működött is, sőt volt, aki elnézést kért, amiért figyelmetlen volt, megköszönte a linket és ott folytatta. Ezek a TOPIC-ok valóban eltűnnek gyorsan, mert ideális esetben a népszerű, jó topicok magas hozzászólási aránya leszorítja őket. De volt olyan is, hogy az ÚJ VENDÉG-ek értettek a szóból, de egy TÖRZSVENDÉG folytatván a topic-ot beírta, "ha nem tetszik, ne olvasd !" Ezt már nem tudom elfogadni ! Ezekszerint mégsem egy irányba tartunk ? Konkrét példát is említek, mielőtt megvádolnak, hogy a levegőbe beszélek: ALAPLAP, PROCESSZOR ROVAT...
Gyerekek, hát senkit nem zavar, hogy minden órajelű processzornak és az ő hűtésének új TOPIC indul ? Hiába linkelgetek, ha a törzsvendégek akkurátusan beirogatják az ÚJ VENDÉGNEK, hogy ezt és ezt vegyél ! A köv. lépés az lesz, hogy ilyen esetben írok privátot a ROVATGAZDÁNAK és megkérem, zárja be a TOPIC-ot ! Máshogy nem lehet ezt elintézni.
De ez csak egy példa, mert szerintem mindenki tudna sok ROVAT-ból (videokártyák, megjenelnítők, Egyéb hardver stb)
példát írni.
Az elején nekem is volt 1-2 ilyen rovatom (utólag szégyenlem is), de hála istennek már eltűntek a süllyesztőben. Valóban ügyelni kell arra, hogy a régi, jó rovatokat ne szorítsák le a gombamód szaporodó újak. Felmerült, pont az ATI Radeon topic-ban (mert ott is említettem ezt), hogy ennek az a hátránya, hogy 100 oldal lesz egy topic. Ez igaz. Be lehetne vezetni, hogy pl. 40 oldal után elindul ugyanaz az XY topic XY 2.0 fedőnévvel és így tovább...
Dear Mumia ! te írtad, hogy az ilyen új topicok hamar eltűnnek a süllyesztőben. Hiszen pontosan azért írok, mert nem így van. És ezzel nem azt mondom ,hogy egy új tagnak nincen joga témát indítani, mert mindenkinek van, de FÓRUMTÁRSAK, ti tehettek ez ellen valamit, úgy ahogy azt írtam. Az viszont szerintem sem ártana, ha az ÚJ VENDÉGEG-et regisztrálásnál a legelső sorban az fogadná " Kérünk minden tagot, hogy mielőtt új témát nyit alaposan nézze át a rovatokat, nincs-e már hasonló !!!" vagy valami ilyesmi. Persze ez is csak akkor segít, ha az illető elolvassa a feltételeket, mielőt belép (én elolvastam anno), mert különben annyi, mint halottnak a csók. Szóval ezt a problémát kéretik komolyan venni !
A SZIGET ROVAT más tészta. Ott valóban elég vegyes az összkép, de hát végülis ezért lett maga a rovat. Nekem pl. semmi bajom a szólánc és mijuteszedbe stb. topic-okkal, mert könnyed kikapcsolódásként én is beleírogatok időnként. Nem baj, ha népszerű. Azt viszont én is sajnálom, hogy egyes valóban komoly/érdekes (híres emberek, ki kicsoda a filmvásznon témák eltűnnek. Egy ideig x embernek van mondanivalója, aztán kifullad. Erről viszont csak MI tehetünk barátaim ! (fel is hozom a termékek..., ki kicsoda a filmvászonról stb. témákat) Azt még megjegyezném, hogy ezeknél a ROVATINDÍTÓNAK KUTYA KÖTELESSÉGE felhozni a témát, ha érdeke, hogy ne laposodjon el. Tehát az egy dolog, hogy esetleg a fórumozók próbálják "életben tartani" a témát, de nagy a rovatindító felelőssége is. Szerencsére erre is vannak pozitív példák.
Hirtelen ennyi ! Esetleg még reagálok.
Üdv: Piftuka
ui.: Mégegy... Meg lehet oldani, hogy a KERESÉS funkciónál legyen egy olyan, hogy "AZ ÖSSZES ROVATBAN" ???

Súgó
A téma zárva.