idézet:
Ezt írta giotto:
nekem errol mindig az jut eszembe, mikor egy amator vesz egy bika eros gepet es onnantol mar azt is hiszi, hogy ha jo gepe van akkor ert is hozza!!!
aztan megsem....[/quote]
Erre csak azt tudom mondani, hogy nekem meg ezekről az emberekről azok az emberek jutnak eszembe akik az alapján itélik meg valakinek a szakértelmét, hogy milyen gépe van.
Hiszen ha valakinek tegyük fel 1-2 éves gépe /mert mondjuk nincs pénze hetente fejleszteni/ akkor az nem is érthet hozzá...vagy mégis??
Hova tunt a forum szinvonala?
Elküldve: 2002. 12. 30. 00:53
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2002. 12. 30. 00:58
idézet:
Ezt írta FlowM@N - Unregistered:
Erre csak azt tudom mondani, hogy nekem meg ezekről az emberekről azok az emberek jutnak eszembe akik az alapján itélik meg valakinek a szakértelmét, hogy milyen gépe van.
Hiszen ha valakinek tegyük fel 1-2 éves gépe /mert mondjuk nincs pénze hetente fejleszteni/ akkor az nem is érthet hozzá...vagy mégis??[/quote]
es mennyien vannak!
akik igy itelkeznek...
[ 2002. december 30.: giotto szerkesztette a hozzászólást ]
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)
Elküldve: 2002. 12. 30. 01:19
Idézet: giotto
aztan megsem....
nekem meg egyik haverom jut eszembe, alig egy hónapja vett gépet, (előtte pc-t csak messzíről látott), de már most azthiszi magáról, hogy ért is hozzá. Most vetetett 286-os szintű P100-as gépbe új vinyót (két 7éves lánynak), mert kevés a 600M hely. Könyörgöm ilyen gépbe minek nagyobb hdd?? Ja és be is akarta konfigurálni a rendszert az új 40 gigás vinyóval... persze az ilyesminek amindig az a vége, hogy csörög a telefon, mikor érek rá átmenni... és akkor ráadásul olyan játékokat akar rajt futtatni, amik full D3D-t használnak, meg eszik a CPU-t, mer ugye ránézésre eccerü kis tetris, de mélyebben már nem látja át a témát!
És ez csak a tegnapi telefonhívás volt... máskor is egyfolytába jön a többi láma ismerősöm, akik szintén most vettek gépet, hogy esse megy asse megy! Elegem van már ebből, nem értik meg, hogy vegyenek konzolt játékra! most pl. a vinyó árán kaptak volna egy psx-et...
Szerkesztette: Freeze 2004. 04. 13. 00:48 -kor
Elküldve: 2002. 12. 30. 16:52
idézet:
Ezt írta Freeze, akit törölt a szerver:
nekem meg egyik haverom jut eszembe, alig egy hónapja vett gépet, (előtte pc-t csak messzíről látott), de már most azthiszi magáról, hogy ért is hozzá. Most vetetett 286-os szintű P100-as gépbe új vinyót (két 7éves lánynak), mert kevés a 600M hely. Könyörgöm ilyen gépbe minek nagyobb hdd?? Ja és be is akarta konfigurálni a rendszert az új 40 gigás vinyóval... persze az ilyesminek amindig az a vége, hogy csörög a telefon, mikor érek rá átmenni... és akkor ráadásul olyan játékokat akar rajt futtatni, amik full D3D-t használnak, meg eszik a CPU-t, mer ugye ránézésre eccerü kis tetris, de mélyebben már nem látja át a témát!![]()
És ez csak a tegnapi telefonhívás volt... máskor is egyfolytába jön a többi láma ismerősöm, akik szintén most vettek gépet, hogy esse megy asse megy! Elegem van már ebből, nem értik meg, hogy vegyenek konzolt játékra! most pl. a vinyó árán kaptak volna egy psx-et...[/quote]
nem rossz
nekem a kedvencem az amikor felhiv valaki, hogy az xy ajanlott engem neki es az a gondja, hogy .........
na ilyenkor dobom el a telefonom tobb iranyba!![]()
Elküldve: 2002. 12. 30. 16:56
idézet:
Ezt írta Freeze, akit törölt a szerver:
... Elegem van már ebből, nem értik meg, hogy vegyenek konzolt játékra! most pl. a vinyó árán kaptak volna egy psx-et...[/quote]
hat igen neha csak gondolkodni kene...
en a hugomnak azt szoktam mondani mikor nem erti a fizikat matekot, hogy csak gondolkodni kell, de tudom azt a legnehezebb - sokan nem is sejtik mennyire nehez - a vilagon..............
Elküldve: 2002. 12. 31. 00:28
idézet:
Ezt írta giotto:
hat igen neha csak gondolkodni kene...
en a hugomnak azt szoktam mondani mikor nem erti a fizikat matekot, hogy csak gondolkodni kell, de tudom azt a legnehezebb - sokan nem is sejtik mennyire nehez - a vilagon..............[/quote]
Sokszor éppen az a baj hogy aki tudna az sem gondolkodik, mert azzal csak megy az idő meg unalmas is stb...
Inkább felteszik a lámábbnál lámább kérdéseket pl. itt a fórumban is.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2002. 12. 31. 09:56
Elküldve: 2002. 12. 31. 18:11
mi lenne ha addig nem lehetne valakit minősiteni amég az adott egyénnek nincs min 50 hozzászolása?
szerintem elég nonszensz hogy van itt egy pár ember aki minden ujoncot leminősit,pedig csak 10 hozzászolása van az áldozatnak. ez volt velem is anno meg nagyon nagyon sok emberkével. persze esetleg a moderátorok is megnézhetnék hogy nincs-e pár ilyen renitens leminősitő. biztos találnának!!
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 01. 01. 00:42
idézet:
... [/quote]
Elolvastam, és sajnos mostanában már tényleg nem olyan a hangulat mint régen.
Bár még nem vagyok itt sok ideje, mégis megszerettem ezt a társaságot, úgy, mint itt a legtöbb fórumozó, és így együtt egy valóban jó közösséget alkotunk.
Sajnos azonban mostanság sajnálatos módon egyre több a többszöri regisztráció, a folyamatos leminősítések, idétlen, értelmetlen hozzászólások, amelyek valóban rombolják a fórum színvonalát.
Nem könnyű ennyi embernek együtt "élnie", és természetesen itt is, mint mindenhol előforulnak ellentétek, azonban ezek adják talán a fórum "izgalmasságát, mozgalmasságát", ugyanakkor ált. ezek mint pl. a népszerű
Intel-Amd
többnyire élvezetes harmóniát alkottak és emiatt az ember olyan "jó" érzéssel jön ide.
Sajnos azonban a mostanában sajnos "divatos" "reregisztrációk valóban rombolják a fórum színvonalát, nem beszélve azokról az emberekről, akik csupán 1-es osztályzatot képesek osztani.
Én mélyen elítélem ezeket az emberet, akiknek lételemük a pusztítás, és a folytonos kártevés...
Mint egy nagy mondás tartja:
Az ember egyedül okos, azonban nagy tömegben hisztérikus, és utálatos is lehet.
Most itt egy új év, mely új lehetőségeket is kínál egyben...
Jó lenne, ha végre visszaállna itt a régi összetartás, csapatmunka, amellyel a Hwsw tulajdonképpen a legsikeresebb hardware lap lett.
Elnézést ha hosszú voltam, de talán lesz olyan aki ráérez a mondanivalóm léynegére, és ha már egy embert is "megakadályozok" abban, hogy új reg.-et csináljon, vagy kórósan 1-eseket osztogasson, már úgy érzem megérte.
Buék minden HWSW-s nek és eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok...
[ 2003. január 01.: Digitel szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. január 01.: Digitel szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 03. 01:30
Idézet: Mumia
Ez tényleg így van. A szomszéd gyerek mindent mindig jobban tud, meg az uncsitesójának a haverjának az osztálytársa is...
Szerkesztette: Freeze 2004. 04. 13. 00:43 -kor
Elküldve: 2003. 01. 04. 21:00
idézet:
Ezt írta Atko:
Régebben szövegeltek egyesek, hogy kéne egy igazán szakmai rész a fórumra, ahova az atom kezdők nincsenek beengedve, sőt egyesek elkezdtek egy új fórumot is csinálni, ahova meghívásos alapon csak az öreg rókák írhattak volna.[/quote]
De reg is volt mar az...
BTW a forum elejen tobb felvetes is volt, hogy kene FAQ, es irjon mindenki faq-okat.
Ebbol nem lett semmi.
Szinten tobben is irtak, hogy jo volna, ha rendszerezve lenne vmilyen szinten a forum. Rovid levelezes utan [url="http://"http://www.extra.hu/neurofire/hwsw/forum/index_masvilag.html"]-->ez<--[/url] szuletett, de aztan ido hianyaban nem lett belole igazan semmi. A fo gond az volt, hogy 'manualisan' keszult, ezert sok ido kellett hozza, ami meg nyaron meg ugy ahogy megvolt, de mostanaban tobb ok miatt (mindenkinek megszunese, meg aztan tanulni meg aludni sem artana neha...) nincs idom/lehetosegem csinalni.
Ha valaki lat fantaziat a dologban es van ideje/kedve/tudasa (nekem ezek kozul min. 1 hianyzik...) irhatna egy scriptet, ami pl. a topiccimeket automatikusan kikukazza a forumbol, es html-t kreal beloluk. Ehhez aztan kesobb 'kezzel' lehetne megjegyzeseket irni (pl. hogy megsem egeszen a cimrol szol a tema, hanem kozben elkanyarodott masfele, vagy mittudomen).
Volt meg par otletem, hogy hogy lehetne ezt a linkgyujtemenyt naprakeszen tartani, ha valakit erdekel elokukazom valahogy a mailboxombol.
Elküldve: 2003. 01. 04. 21:12
idézet:
Ezt írta Wyco:
beirom ide is, ugyan ezt a másik témába is beirtam, csak ide is illik.
mi lenne ha addig nem lehetne valakit minősiteni amég az adott egyénnek nincs min 50 hozzászolása?
szerintem elég nonszensz hogy van itt egy pár ember aki minden ujoncot leminősit,pedig csak 10 hozzászolása van az áldozatnak. ez volt velem is anno meg nagyon nagyon sok emberkével. persze esetleg a moderátorok is megnézhetnék hogy nincs-e pár ilyen renitens leminősitő. biztos találnának!![/quote]
De ugye az is hozzátartozna, hogy amíg nem törzsvendég, addig ő sem minősíthet?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 01. 04. 21:24
idézet:
Ezt írta lameXpert:
De ugye az is hozzátartozna, hogy amíg nem törzsvendég, addig ő sem minősíthet?[/quote]
![]()
IBM 286, 12@16Mhz, Trident8900D 1024k, Seagate ST225 20M@38M MFM, Seagate ST35I 40M, Ad-Lib Sound System, 2400bps modem, CGA 8bit-TV-OUT!! Na, erre mit leptek? :)
Elküldve: 2003. 01. 08. 01:50
idézet:
Ezt írta KaLeun:
Merre lehet találni helyesírási szótárat elektronikus formában?[/quote]
Pl. GIB-hez 'Magyar szókicstár'.![]()
Elküldve: 2003. 01. 10. 02:10
emiatt nem akartam új topicot nyitni, olyat meg nem nagyon találtam, amibe igazából lehetne keresni, úgyhogy inkább írok ide...
hogy tud-e valaki infokat (vagy akár egy linket vagy topic-címet, ahol erről szó van) hogy mikortól lesz ez?
thx
Elküldve: 2003. 01. 14. 20:27
...
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=002388"]https://www.hwsw.hu/...ic&f=2&t=002388[/url]
Elküldve: 2003. 01. 14. 20:40
idézet:
Ezt írta FleetCommand:
"Hová tűnt a fórum színvonala?"
...
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=002388"]https://www.hwsw.hu/...ic&f=2&t=002388[/url]
[/quote]
Ubazz...
Utoljara irc-en jatszottam az ilyen szintu 1.0pre-alpha juzert, lett is nagy rohoges belole:>
Elküldve: 2003. 01. 15. 03:32
idézet:
Ezt írta FleetCommand:
"Hová tűnt a fórum színvonala?"
... [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=002388"]https://www.hwsw.hu/...ic&f=2&t=002388[/url]
[/quote]
Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de
miért nem törlitek az olyan topicokat, amelyeknek az információtartalma tart a nullához?
Az a baj, hogy ha elindul egy idiótopic, akkor csőstül megjelennek a lámák, és az összes többi topic-ba is belepiszkítanak. Kicsit olyan jelenség, mint amikor egy villamosmegállóra rákerül egy SDO felirat: Ha már egy firka van, hamarosan lesz több is, mert egy már van...
A másik pedig a helyesírás.
Falra mászom a "mijen" "súj" stb hibáktól.
Felkéne hívni a "bűnös" figyelmét az ilyen hiányosságára.
[ 2003. január 15.: waker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 15. 11:32
idézet:
Ezt írta waker:
Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de
miért nem törlitek az olyan topicokat, amelyeknek az információtartalma tart a nullához?
Az a baj, hogy ha elindul egy idiótopic, akkor csőstül megjelennek a lámák, és az összes többi topic-ba is belepiszkítanak. Kicsit olyan jelenség, mint amikor egy villamosmegállóra rákerül egy SDO felirat: Ha már egy firka van, hamarosan lesz több is, mert egy már van...
A másik pedig a helyesírás.
Falra mászom a "mijen" "súj" stb hibáktól.
Felkéne hívni a "bűnös" figyelmét az ilyen hiányosságára.
[/quote]
Az Internet nagy, mindenki számára hozzáférhető, és anonim. Nem várhatod el, hogy minden regisztrációt IQ- és általános műveltségi teszt, majd számítástechnikai vizsga előzzön meg.Bár...
A fórum színvonaláért annyi tehetsz (és teszed is), hogy kultúráltan, értelmesen szólsz a dolgokhoz. A helyesírási és kultúrális hiányosságokkal küszködő emberek pedig általában gyorsan kiszóródnak...
Ja, SZVSZ...![]()

Súgó
A téma zárva.