idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Ez is jogos.
Bár én nagyon sok olyan esettel találkoztam amikor megóvtak valakit attól hogy hülyeséget csináljon (lopott tyúkból főzött levest egyen...).[/quote]
Ezt nem vitatom...... és mégis, vagy éppen ezért. Ez az "atyáskodás" nagyon rossz következményekkel jár hosszabb távon.
Hova tunt a forum szinvonala?
Elküldve: 2003. 08. 31. 11:57
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 08. 31. 12:03
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Mivel törölve lett... Elmondanád, mi volt ez ?[/quote]
Valaki nyitott egy topicot, hogy "ki köcsög a bolhán"
[ 2003. augusztus 31.: Phantom Lord szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 31. 12:09
idézet:
Az én meglátásom az, hogy van egy általánosan elterjedt magatartás itt a fórumon: rögtön jelzik ha a valóságtól elrugaszkodott árakkal hirdetnek meg valamit. Ez van.
Akinek ez nem tetszik, ne hirdessen itt. Ennyi.
[/quote]
Na ne haragudj, de ebben k****ra nincsen igazad !
Nem véletlenül írtam Exi topicjába (és már más topicokba is) le a véleményemet ezzel kapcsolatban !
Megfordított teljesen a logika, amit írsz.
Van egy termék egy árral. Akinek nem tetszik, az ne "sz@rjon oda más háza elé" !
Mindig megjelennek a topicocban a mindenkinélmindentjobbantudók. Aki fejből nyomják az összes fővárosi és vidéki kis- és nagyker beszerzési és eladási árát és "természetesen" van egy mindenezeknél "tutibb" beszerzési forrásuk, ahol "félnagykeráronÁFAnélkül" vásárolnak mindig.
Az más kérdés, ha valaki szóla ezeknek az illetőknek, hogy "Figyu, akkor nekem egy Radeon9700Pro kellene. Te sem bánnád meg ! Nekem még így is megéri !", akkor jönne az "izé, ez nem úgy...", meg "Most nem lehet, de amúgy és egyébként..." stb.
Szóval a probléma valós és nagymértékben helyeslem, hogy az új fórumszabályzat gátat szab ennek (legalábbis ez a terv; én bízom benne, hogy sikerül a megvalósítás is).
A pofátlanságnak is van határa és ezen hozzászálások 95%-a már rég túlmegy azon !
Akit érdekel egy meghírdetett termék, az írjon árat és vagy megegyeznek az eladóval, vagy nem. Ennyi. Az után következő fikázás, ócska duma stb. nem kell.
Akinek meg semmilyen terve nincs az eladásra kínált portékával az pedig jótékonykodjon a Máltai Szeretetszolgáltatnál !
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 08. 31. 12:16
idézet:
Ez is jogos.
Bár én nagyon sok olyan esettel találkoztam amikor megóvtak valakit attól hogy hülyeséget csináljon (lopott tyúkból főzött levest egyen...).[/quote]
De dear Etele ! Ugye te is tudod, hogy nem erről van szó ? Régi motoros vagy te is már itt a fórumon !
Az, hogy a ******-ból lopott, csempészett termékeknek nyílik egy topic, MEGLEHETŐSEN ritka.
Itt arról van szó, hogy minden fórumozónak joga van annyiért hírdetni a saját tulajdonát, amennyiért jól esik neki, anélkül, hogy BÁRKI kioktatná, belepofázna a dolgaiba. Ez a lényeg, nem más.
Amúgy arra is kíváncsi vagyok, hogy ezek a T. fórumozók mit szólnának, ha a hírdetési újság szerkesztői egy kicsit "megmoderálánák" az árát a termékeknek, amelyet az adott újságban szándékoznak hírdetni. Persze mindezt "merő jóindulatból" !![]()
Elküldve: 2003. 08. 31. 12:27
Exi-nek pedig ment egy KCS, kompenzalando valamelyest a "raklapnyi TG"-t...
Elküldve: 2003. 08. 31. 12:47
idézet:
Ezt írta szabinar:
A magam reszerol nagyon jo 5letnek tartom az uj szabalyok bevezeteset a bolhan. Az sem lenne tulzas, ha a bolhapiac szekcioban a torzsvendegi statusz meglete alapfeltetel lenne a topic nyitashoz.[/quote]
Pontosan erről van szó, csak az elnevezés más; az új fórumon 100 hozzászólástól "új vendégből" vendéggé leszel, és 250 post a "törzsvendég" határa. Ez egy kicsit erős megszorítás lenne azért, jobb a 100 hozzászólásos határ szvsz...
üdv
R.
Elküldve: 2003. 08. 31. 12:58
idézet:
Ezt írta Piftuka:
De dear Etele ! Ugye te is tudod, hogy nem erről van szó ? Régi motoros vagy te is már itt a fórumon !
Az, hogy a ******-ból lopott, csempészett termékeknek nyílik egy topic, MEGLEHETŐSEN ritka.
Itt arról van szó, hogy minden fórumozónak joga van annyiért hírdetni a saját tulajdonát, amennyiért jól esik neki, anélkül, hogy BÁRKI kioktatná, belepofázna a dolgaiba. Ez a lényeg, nem más.
Amúgy arra is kíváncsi vagyok, hogy ezek a T. fórumozók mit szólnának, ha a hírdetési újság szerkesztői egy kicsit "megmoderálánák" az árát a termékeknek, amelyet az adott újságban szándékoznak hírdetni. Persze mindezt "merő jóindulatból" ![/quote]
Mondtam, hogy jogos amit LameX írt és az is jogos amit Te.
Én azt írtam hogy az én szubjektív véleményem az, hogy én azért több segítő mint fikázó-szemétkedő kommenttel találkoztam.
De mivel nem vagyok/nem leszek házigazda a Bolhapiacon, és mint hozzászóló eddig sem rondítottam más üzletébe, és ezután sem fogom senki hirdetését teleszemetelni, ezért az én véleményem ebből a szempontból csak egy vélemény, és semmi több. Ennyi.
Persze én is UPolgattam meg jószándékúan segítettem eladni fórumbeli barátaimnak a portékáit (arra azért ügyelve hogy csak valós tapasztalatokat osszak meg a leendő vásárlókkal), de azt hiszem ez még megengedhető...
[ 2003. augusztus 31.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 01. 15:07
Aztán,a lopott tyúkos hasonlathoz: szerintem kiba. semmi köze hozzás senkinek, hogy a szomszéd milyen tyúkból mit főz, amig a szagát nem nekem kell szivni, és nem tőlem lopta. Szerinem az hogy csempészáru vagy lopott cucc kerül fel ide a Bolhára vagy akárhova, az kikerülhetetlen. Lévén hogy az országba is mocskos mennyiség kerül be, azért annyi esze már legyen az embernek hogy ha "tudok hozni 9700es 15be" apó megjelenik, akkor nem kell áfás számlát és 2 év garit várni. Ilyen van. Azt nem értem, ki mi a frászt foglalkozik vele hogy a cucc amit més árul lopott e, csempész e? Nem tök mindegy? Aki nem akarja, nem veszi meg. Egyébként sem értem ezeket az úri passziókat, hogy "nem veszek lopott szoftvert, hardver, mert BŰN".
Elküldve: 2003. 09. 01. 15:27
Értem a bolhapiac új szabályzata mögött megbúvó szándékot, de nem tudom, hogy a változtatásnak a haszna vagy a kára lesz-e nagyobb.
Az való igaz, hogy akinek már van egy jól bejáratott beceneve, az nem szeretné annak használatát problémássá tenni, és nem fog átverősdit játszani a bolhán - eddig OK.
A másik oldal viszont a bolha látogatottságának a csökkenése, ami hosszú távon valószínűleg a fórum közösségére is kihatással lesz.
A magam részéről azt pártolnám inkább, hogy maradjon meg a jelenlegi rendszer, csak némileg határozottabb kitiltási politikával, és kiszámíthatóbb moderálással.
Elküldve: 2003. 09. 01. 15:34
idézet:
Ezt írta Rive:
Hümm.
Értem a bolhapiac új szabályzata mögött megbúvó szándékot, de nem tudom, hogy a változtatásnak a haszna vagy a kára lesz-e nagyobb.
Az való igaz, hogy akinek már van egy jól bejáratott beceneve, az nem szeretné annak használatát problémássá tenni, és nem fog átverősdit játszani a bolhán - eddig OK.
A másik oldal viszont a bolha látogatottságának a csökkenése, ami hosszú távon valószínűleg a fórum közösségére is kihatással lesz.
[/quote]
Ez szinte biztos, kérdés milyen hatásról van szó.
Én személy szerint nem hiszek benne, hogy negatív következménye lesz ennek a fórum egészére nézve. Máshol bevált, működik, miért ne működhetne itt is?
UPDATE: Az új fórumszabályzatnak lesznek viszont meglátásom szerint olyan pontjai, amit ennél sokkal nehezebb lesz keresztülvinni. De bízzunk benne, hogy jó hatással lesz a fórum közösségére.
üdv
R.
[ 2003. szeptember 01.: R. szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 01. 15:55
Elküldve: 2003. 09. 01. 16:27
idézet:
Ezt írta 2-More:
...Na persze ez a fenti mondat sántit is jó 15-20 helyen, de azért itthagyom, hátha jó lesz vmire.[/quote]
Így ebben a formában tartok tőle nem sok mindenre...
üdv
R.
Elküldve: 2003. 09. 01. 17:05
idézet:
Ezt írta R.:
...
UPDATE: Az új fórumszabályzatnak lesznek viszont meglátásom szerint olyan pontjai, amit ennél sokkal nehezebb lesz keresztülvinni. De bízzunk benne, hogy jó hatással lesz a fórum közösségére.
üdv
R.
[/quote]
Bizony-bizony, lesz itt sírás-rívás és fogaknak az csikorgatása...![]()
![]()
Elküldve: 2003. 09. 01. 18:02
idézet:
Bizony-bizony, lesz itt sírás-rívás és fogaknak az csikorgatása...![]()
[/quote]
Milyen jól értesültek itt egyesek...
üdv
R.
Elküldve: 2003. 09. 01. 18:08
idézet:
Ezt írta R.:
Milyen jól értesültek itt egyesek...
üdv
R.[/quote]
Ha tudnád milyen bambán és értetlenül néznek egyesek...![]()
![]()
Elküldve: 2003. 09. 01. 19:09
idézet:
Ezt írta R.:
UPDATE: Az új fórumszabályzatnak lesznek viszont meglátásom szerint olyan pontjai, amit ennél sokkal nehezebb lesz keresztülvinni. De bízzunk benne, hogy jó hatással lesz a fórum közösségére.[/quote]
3. szerzoi jogos, 4. reklam tilto, 5. tobb nick=kick szabaly?
[ 2003. szeptember 01.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 01. 19:17
idézet:
Ezt írta nyunyu:
[/quote]
Ne haragudj, de nem teljesen világos, hogy mi is a kérdés ! :confused:
Elküldve: 2003. 09. 01. 20:05
idézet:
Ezt írta 2-More:
Ehhez a vásárlás dologhoz annyit tudok csak hozzáugatni, bár abszolute nem látogatom a bolhát, hogy: általában aki onnan akar vásárolni az valamennyire ugatja az árakat, szerintem nem kell attól tartani hogy gipsz jakab 14 éves linux kernelfejlesztő pityeregni fog a házigazdának mert rásóztak egy Triden 9000i Radeon 9000 árban. Ennyire azért szerintem van esze annak aki neten vásárol, hogy 3-4-20x meggondolja mielőtt valamire rábólint. Nem kéne azért mindenkit birkanyájnak nézni amit pár jóságos pásztoruser terelget a Bolha fekete erdejében.
[/quote]
I totally agree. Ha tényleg jól át akartam volna verni ott az embereket akkor megértem hogy engem is jól lefikáznak, de ha működőképes cuccot árulok, a bolti ár harmadáért (ugye mert használt), és ráadásnak még olyan cuccról van szó (UPS) ami nem veszíti el az értékét 2 hét alatt mint pl egy új vga akkor azért kicsit zokon veszem hogy majdnem hogy elküldenek a bús p*csába hogy hirdetni merek és pénzt merek kérni a kacatomért.![]()
Elküldve: 2003. 09. 01. 20:15
idézet:
Ezt írta nyunyu:
[ 2003. szeptember 01.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Pl.
üdv
R.
Elküldve: 2003. 09. 01. 20:29
idézet:
Ezt írta Exi:
I totally agree. Ha tényleg jól át akartam volna verni ott az embereket akkor megértem hogy engem is jól lefikáznak, de ha működőképes cuccot árulok, a bolti ár harmadáért (ugye mert használt), és ráadásnak még olyan cuccról van szó (UPS) ami nem veszíti el az értékét 2 hét alatt mint pl egy új vga akkor azért kicsit zokon veszem hogy majdnem hogy elküldenek a bús p*csába hogy hirdetni merek és pénzt merek kérni a kacatomért.[/quote]
Egyetértek, de azért az internetes túlélés alapszabálya (hülyén érzem magam, hogy neked magyarázom, aki tudtommal jóval rutinosabb szerény személyemnél) az, hogy ha valamit 15000 ember előtt közszemlére teszel, készülj arra, hogy nem fog mindenkinek tetszeni, és biztos lesz olyan, aki beléd fog rúgni. Aki nem kötekszik az úgyis átlát a többin. Ha valaki komolyan érdeklődik, az úgyis megkeres.
A többi pedig...ahogy mondani szokás: egymilió kínai le se szarja...![]()
![]()

Súgó
A téma zárva.