idézet:
Eredetileg Netmaster írta:
Nem ártana egy ilyen chat, de akkor legyen irc-es felülete is, és akkor mindenki jól jár.
[/quote]
"Kerdes: lenne-e igeny egy webes, javas feluletre a csati hasznalatahoz?" /Krinyo/
Valoszinuleg Krinyo egy olyasmi kliensre gondolt, amit regebben belinkeltem ide, tehat lenne IRC-s felulet
idézet:
És még a névregisztrálást is meg lehet oldani , így a hozzászóló neve garanciát jelentene a korábbi személyazonosságára (esetleg, ha megvalósítható, ugyanazt a nevet és jelszót lehetne használni, mint a fórumon - ez gondolom nem túl valószínű).
[/quote]
Valoszinuleg egy sima, teljesen atlagos IRC csatorna lenne egy normalis IRC szerveren ( pl. extra ), tehat szvsz nem lenne megoldhato az, hogy minden forumozo csak a sajat neven lephessen be ( ha valoban egy szokasos IRC csatorna toltene be ezt a feladatot ). Ellenben ha egy chat-feleseg ( nem IRC ) lenne a vegeredmeny, ami egy kulon szerveren fut, akkor meg lehetne oldani a jelszavas belepest, de akkor IRC klienssel termeszetesen nem lenne elerheto ( szerintem ).
Biztonsagi ( nick vedelem ) szempontbol egy helyi chat lenne jobb.
ps. en az IRC-nek jobban orulnek. ja, hogy masok az en nevemben irkalnak? mondd mar! engem nem izgat kulonosebben![]()
Public HWSW IRC csati
#41 Guest_NEUROFiRE_*
Elküldve: 2001. 06. 13. 20:42
#42 Guest_Netmaster_*
Elküldve: 2001. 06. 13. 20:59
idézet:
Eredetileg NEUROFiRE írta:
Valoszinuleg egy sima, teljesen atlagos IRC csatorna lenne egy normalis IRC szerveren ( pl. extra ), tehat szvsz nem lenne megoldhato az, hogy minden forumozo csak a sajat neven lephessen be ( ha valoban egy szokasos IRC csatorna toltene be ezt a feladatot ). Ellenben ha egy chat-feleseg ( nem IRC ) lenne a vegeredmeny, ami egy kulon szerveren fut, akkor meg lehetne oldani a jelszavas belepest, de akkor IRC klienssel termeszetesen nem lenne elerheto ( szerintem ).
[/quote]
A kettő nem zárja ki egymást, ilyen pl. a [url="http://"http://www.narancs.com"]www.narancs.com[/url] szerver, tehát van rá megoldás. Persze lehetne mondjuk a DALNeten is, ott van regisztrálási lehetőség (nickserv meg chanserv) - ez csak irc magában.
Egy csatorna nem célszerű, egy idő után átláthatatlan lenne, ugyanígy fel kéne osztani témák szerint.
És zavarni engem is csak az szokott, ha be akarok lépni egy néven, és az éppen foglalt, ezért kéne regisztrálni.
------------------
Netmaster
netm@freemail.hu
#43 Guest_Krinyo_*
Elküldve: 2001. 06. 14. 15:55
Bye: Krinyo
#44 Guest_NEUROFiRE_*
Elküldve: 2001. 06. 14. 18:05
idézet:
Eredetileg Krinyo írta:
Ne bonyolitsuk a dolgokat, nem ennyire komoly dologra gondoltam. Siman csak az IRCNet-en (sote, extra) levo hwsw.forum csati webes elerhetosegere. Egy egyszerubb java klienssel...
Bye: Krinyo
[/quote]
Szerintem megfelelo.
#45 Guest_special_*
Elküldve: 2001. 06. 14. 18:07
idézet:
Eredetileg Krinyo írta:
Erdekes amit irsz, nagyon is az...
Szoval egy olyan felulet moge kellene helyezni, ahova csak regisztralt forumtagok tudnak bejutni?
De ezzel megint kirekesztenel egy csomo embert, es a lenyeg pontosan ez lenne: minel tobben ferhessenek hozza.
BYe: Krinyo[/quote]
Nem baj ha nem csak a regisztrált forumtagok juthatnának be(bár személy szerint nem bánnám), hanem mások is, de nem szeretném, ha az én nevemmel valaki szórakozna.
Szerintem felesleges az IRC, egy sima helyi java alapú chat, olyan nevű szobákkal, mint az első szintű forumok(vagy kicsit összevonva).
Mondjuk az IRC mellett az szól, hogy könnyebb lenne joinolni, mintha csak java/browser alapon működne, ami még néhol igencsak lassú(analóg modem,xar gép stb).
ui.:a teljesen ellenőrizetlen belépés könnyen a chat színvonalának romlását okozhatja, és így értelmét veszti a fenntartása(valakinek nem tetszik zolee, oszt belép akármilyen néven és felsorolja melyik rokonával milyen sexuális kontaktust teremtsen
)
ui#2.: auto and human moderators are required!
Na, off.
#46 Guest_NEUROFiRE_*
Elküldve: 2001. 07. 15. 20:58
Egy kezemen megszamolom a rendszeres irc-eloket, es ez elegge gaz

A botokkal egyutt sem voltunk eddig 6-nal tobben
#47 Guest_zolee_*
Elküldve: 2001. 07. 16. 14:15
Mint full lámának, írjátok meg pls. hogy mit írjak be a mIRC-be!
------------------
peace
"Tears they flow but why am I crying,
After all I'm not afraid of dying,
Don't I believe that there never is an end."
#48 Guest_Fola_*
Elküldve: 2001. 07. 16. 18:41
irc.extra.hu -ra ( ennek how to jat most nem reszletezem)
valassz csatit(asszem 3. ikon)
es ird be hogy #hwsw.forum
#49 Guest_rev_*
Elküldve: 2001. 07. 16. 19:25
lehet hogy kérdez nicket, akkor a /nick után írj be nicket. Ha bejön egy panel, akkor töltsd ki és újra /server irc.extra.hu
------------------
rev

rev@heaventourist.net
#50 Guest_zolee_*
Elküldve: 2001. 07. 17. 15:26
Gerappaa

------------------
peace
#52 Guest_zolee_*
Elküldve: 2001. 07. 18. 11:24

------------------
peace
#54 Guest_Zümi_*
Elküldve: 2001. 07. 24. 23:03

Általában mindenkinek köszönünk, aki bejön, szóval már csak ezért is megéri
! Mint special is említette, estefelé, éjjel valószínű, hogy ottvagyunk.Zümi
#55 Guest_Echo_*
Elküldve: 2001. 07. 25. 09:23

Na igen. Jöjjön mindenki! Én általában napközben is fent vagyok, lehet jönni akkor is nyugodtan

Üdv,
Echo
#56 Guest_special_*
Elküldve: 2001. 07. 27. 17:39
#57 Guest_NEUROFiRE_*
Elküldve: 2001. 07. 28. 01:48
idézet:
Eredetileg special írta:
Emberek! MI VAN MÁR? Ha a fatelepen dolgoznék is meg tudnám számolni egy kezem ujjain, hogy hányan vagyunk benn egyszerre!Nem csak ide írogatni kell, hanem be is kell lépni! HALLOD ZOLEEEEE??[/quote]
Ize, zolee-t meg nem lattam, de a stat-ban asszem benne van par sora, szoval nem csak dumal:) Igaz estefele is benezhetne neha...
Ma pl. 10 felett voltunk. Hany ujjad van special? ;p
#58 Guest_lameXpert_*
Elküldve: 2001. 07. 28. 08:45
[Ezt a hozzászólást lameXpert szerkesztette (2001. Szeptember 26.).]
#59 Guest_rev_*
Elküldve: 2001. 07. 28. 09:35

------------------
rev

rev@heaventourist.net

Súgó
A téma zárva.