HWSW Informatikai Kerekasztal: Bughunt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bughunt Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 21:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 22:24

Na jó azt hiszem én ebből többet nem kérek, valaki segítsen, hogyan lehet ezt blokkolni, vagy kitiltani, vagy megsemmisíteni.  :reklamacio:

megvan a scroll gond oka. sajna krinyo elment, holnap kijavitjuk.
free élettér service for addicts

#2362 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 21:37

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 22:06

Egyébként 1024-ben tényleg az oldal felét elfogja így már a fejléc.  Miért kell a hírek felét beidézni? Nem lehetne csak 2 sorban? Ha nem érdekel, akkor sem olvasom el, ha az egész hír ide lóg a képembe.

Egyetértek. A hwsw-s szavazás szerint kb. 60% használ 1024x768-as vagy kisebb felbontást. Nekik ez az a banner a hasznos képernyő több, mint felét eltakarja.

Idézet

Na jó azt hiszem én ebből többet nem kérek, valaki segítsen, hogyan lehet ezt blokkolni, vagy kitiltani, vagy megsemmisíteni.

Firefox + Adblock.

#2363 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 21:39

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 22:37

Egyetértek. A hwsw-s szavazás szerint kb. 60% használ 1024x768-as vagy kisebb felbontást. Nekik ez az a banner a hasznos képernyő több, mint felét eltakarja.

egy topic kb 20 kepernyo hosszu...

#2364 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 21:43

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 20:40

ezen semmit nem valtoztatunk! annyi opciotok van sracok, hogy barna vagy kek forumskint hasznaltok.

a hwsw desigvaltas meg majd ejfeltol...

lehet vitatkozni, tetszik vagy nem tetszik, az viszont biztos, hogy ez egy vegleges dolog.

Juhújj, én már meg sem szólalok, csak szép csendben egyetértek a háborgókkal a színnel kapcsolatban.

Amúgy egész tűrhető, legalább nem kajálja a procit.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 05. 08. 21:43 -kor

#2365 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 22:13

Hát, ha már ez egy fórum és leírhatom a véleményemet, akkor: nekem nem tetszik ez a temetőbogár uniformis. A PH!-val összehasonlítva ide azért járok többet, mert szimpatikusabb a fórum, az oldal kinézete. Ez a death-black-dark-logo meg inkább sokkoló és idegesítő hosszabb távon, semmit figyelemfelkeltő.

Na mind1, ez is csak egy vélemény - ha népszavazást lesz belőle akkor én a "régi rendszerben jobb volt" táborba sorolódok.

(bocsi, ha valakinek az ízlés- és lelkivilágába gázoltam)  :down:

#2366 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 22:27

Nekünk már elmagyarázták, hogy nem a design-nér járnak ide az olvasók. Igaz, ha egy oldal ronda, akkor sincs semmi gáz, a tartalom a lényeg. Igaz, aki a HWSW-re téved, lehet hamar tovább is áll, bár ez nem szempont, amint látom.

Ui: Igaz, anno nekem is tetszett a barna felület a fórumon például, és elkezdtem vizsgálgatni a tartalmat is. :think: Az első hatás számított, de bizonyára rosszul látom a kérdést. A cél az lenne, hogy minnél többen járjanak a HWSW oldalára, esetleg a fórumra is. No és persze az a legjobb, ha mindkettőre.

Szerkesztette: Macska 2005. 05. 08. 22:36 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2367 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 23:28

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 21:00

kicsi a keresztlatogatottasag, ezen kivanok valtoztatni. a szamok biztos engem igazolnak majd.

Borítékolom tévedésed.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#2368 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 23:36

L-nek azt hiszem igaza van.

Úgy gondoljátok, hogy a forum látogatottságot hoz a hwsw.hu-n? Ezt talán máshogy lehetne elérni, nem temetkezővállalkozó fejléccel, nem átgázolható (kihagyható) fejléccel. Ha más nem, az emberek hozzászoknak majd, hogy egyből pgdown-nal kell kezdjenek. Erőltessétek meg egy kicsit magatokat, ezt sokkal egyszerűbben el lehetne érni...

#2369 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 23:37

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 20:40

ezen semmit nem valtoztatunk! annyi opciotok van sracok, hogy barna vagy kek forumskint hasznaltok.

a hwsw desigvaltas meg majd ejfeltol...

lehet vitatkozni, tetszik vagy nem tetszik, az viszont biztos, hogy ez egy vegleges dolog.

Szeretnek gratulalni ehhez a szarhoz. Most hogy sikerult a forummotort meggyogyitani, bebasztatok egy ilyen nyomorek fejlecet, ami 1280x1024-ben a kepernyo fel 1/3-at kitolti. BRAVO  :confused:  Fórumozni jövök, nem klikkelőversenyre.

#2370 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 23:43

Ugyan már!!! A designt és azt, hogy miként akarják az üzemeltetők "eladni" a forumot, arról, döntsenek már Ők! Túl sok volt itt már a demokrácia, pedig ez üzlet. Az pedig nem arról szól, hogy kinek mi tetszik. Ráadásul nagyon sok embernek például tetszik majd a mostani design. Evvan, ezt kell szeretni :)

#2371 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 00:31

ha nem tetszik tiltsatok le.

azonban arra kernek mindenkit, hogy erre vonatkozo tippeket egymasnak max privatba adjatok pls, ugyanis az en ertelmezesem szerint aki itt nyilvanosan ad tippeket az adblockerre, az serti a forumszabalyzat 4-es pontjat.

kulonben is, ott a kiskapu, hisz iframe-mel agyaztuk, letilthato. berakhatnam direktbe is a kodba, az nem lenne tilthato.  :D

:up:

#2372 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 01:39

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 1:31

berakhatnam direktbe is a kodba, az nem lenne tilthato.  :D

dehonnem..

#2373 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:42

Ugyanmar, ezena  forumon ugyis az a lenyeg, hogy lehessen valamit fikazni, lehessen valamin csamcsogni... most itt van egy kis finom falat. Akinek nem tetszik, tiltsa le, ahogyan eddig is.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2374 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:51

De sokkal emberibb megoldás lenne, ha esetleg kikapcsolható lenne felhasználónként, a fórum oldalról. Mert pl IE alatt nem tudom kitiltani. Csak ezért meg nem fogok másik böngészőt használni.

Fontoljátok meg, egy csomó anyázástól kímélnétek meg magatokat, meg engem egy inhüvelygyulladástól, amiért állandóan a görgőt kell tekergetni.

#2375 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:53

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 19:31

nagyon sokaig fogod ez nezegetni.  :D

Nem jött be :( :)

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 20:43

az a baj, hogy forumozok tobbsege nem latogatja a fooldalt. most fogja.  :D  merjuk.

Én eddig is látogattam a főoldalt (reggel is, este is), szóval még csak rosszul se érzem magam, amiért kiirtottam ... :D

Idézet: pascal - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 21:09

... Nem lehetne kiegyezni, egy olyanban, hogy mondjuk a fórum főoldalon/gyűjtőnagytopikokban/kedvencek fölött van fejléc de a topikokban nincs?

Ha valami hasonlót vezettek be, akkor megfontolom, hogy a logót visszaállítom láthatóba. A másik tényleg túl nagy.

A főoldal egészének a színösszeállítása elfogadható, bár valami egységes design sokkal jobb is lehetne. A mostanin nagyon látszik, hogy legalább három-négy különálló újratervezés hordalékából lett összegányolva. Ezen felül a főoldal szélessége nem stimmel. Egy 17"-es monitor/1024 szélességét (nálam) nem tölti ki. Ez egyrészt ronda, másrészt gazdaságtalan, harmadrészt looser.

A fórum ebből a szempontból sokkal jobb. Ugyanakkor a nagy fejléc még ezen a monitoron is a lap aljára száműzte a hasznos tartalmat: ez pedig elég kényelmetlen volt. Túl sokan neteznek kisebb monitorról, kisebb felbontás mellett ahhoz, hogy ezt figyelmen kívül hagyhatnátok.

Javaslat: fórumok esetében (tudtommal) jól bevált az a amódszer, hogy minden bejelentkezett felhasználó saját érdeklődési profilt állíthat be, ami alapján véletlenszerűen kap egy-egy vonatkozó fejlécet a hírekből/reklámokból. Ezt így egy darab, maximum 100 pixel magasságú fejlécben jól meg is lehetne jeleníteni, és ezt többen elfogadnák, mint a mostani tukmárolást. Meg több értelme is lenne.
Már, ha flash nélkül csináljátok meg.
Elköltöztem :-)

#2376 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:53

Miert, amugy nem tekergeted? Anelkul hogy olvasod a forumot? Konyorgom, page_down, vagy fogod a gorditosavot es huzol rajta egyet lefele... most ugy tesztek, mintha ez a +100-150 pixel sokat szamitana a 20 oldalas forumtemak megjelenitesekor... lapozzunk lassan.

Krinyo

#2377 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:54

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 22:36

megvan a scroll gond oka. sajna krinyo elment, holnap kijavitjuk.

Jól látom, úgy sikerült kiküszöbölni a scroll hibát, hogy most várhatom meg minden témaletöltésnél a fejléc újragenerálódását? Annyi változott, hogy most azért nincs scroll hiba, mert nem is tudok scrollozni, amíg betölti  :omg:

Szerk: Tévedtem még mindig van scroll hiba  :D

Szerkesztette: Mumia 2005. 05. 09. 07:55 -kor

#2378 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:57

Idézet

Túl sokan neteznek kisebb monitorról, kisebb felbontás mellett ahhoz, hogy ezt figyelmen kívül hagyhatnátok.

A forum 1024-ben tokeletesen nez ki, ennel kisebb felbontasban ma mar nagyon kevesen neteznek. Felette evidens.
A HWSW maga meg nem 1024-re van optimalizalva, eddig sem arra volt.

Krinyo

#2379 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 8:53

Miert, amugy nem tekergeted? Anelkul hogy olvasod a forumot? Konyorgom, page_down, vagy fogod a gorditosavot es huzol rajta egyet lefele... most ugy tesztek, mintha ez a +100-150 pixel sokat szamitana a 20 oldalas forumtemak megjelenitesekor... lapozzunk lassan.

Krinyo

Nem a méret a legnagyobb probléma ebben igazad van, a legnagyobb probléma az, hogy minden témaletöltésnél, minden hozzászólás, és minden szerkesztés után újragenerálja azt a fejlécet, ami kb 5-10 mp-et vesz igénybe. Míg eddig 1 mp-en belül fojtathattam a fórumozást.

Túl nagy ár ez a keresztlátogatottság növelésének érdekében. Úgy nem fog nőni a látogatottság (csak az elégedetlenség), ha mindenki kitiltja a többi meg reflexből átlapozza.

Szerkesztette: Mumia 2005. 05. 09. 08:04 -kor

#2380 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:09

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 1:31

azonban arra kernek mindenkit, hogy erre vonatkozo tippeket egymasnak max privatba adjatok pls, ugyanis az en ertelmezesem szerint aki itt nyilvanosan ad tippeket az adblockerre, az serti a forumszabalyzat 4-es pontjat.

Mondják, hülyeség ellen nincs orvosság.
És ha kiteszem egy weboldalra, és azt az oldalt linkelem aláírásban, akkor smafu, hiszen nem vállalhatok felelőséget a tartalmáért, stb.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.