HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:29

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 10:27

OK, tedd ahogy jónak látod. Viszont be kell vallanom, miért hiányzik nekem. Asszem kissé röhejes lesz, de mostanában elég lusta vagyok írni a blogomat, és amiket ide beírok a fórumba, azokat a blogmotorba bemásolom copy-paste szerűen.  :D

:omg: Kissé???

#1442 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:34

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 11:01

.... A kikapcsolt funkciokat sem erzem nagyon veszesnek, a statisztika gondolom nem nagyon befolyasolja a forumozasi "elmenyt", a hozzaszolasok listazasara pedig keresek megoldast mas formaban... Mas mi lett kikapcsolva? Semmi.

Krinyo

Persze vannak felesleges statok, ami nem hiányzik az "élmény" szempontjából. De én is hasznosnak tartottam a ki melyik topicban volt legaktivabb funkciót.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#1443 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:57

En is szoktam nezegetni, fura is volt, hogy mar sehol semmi. :(
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1444 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 11:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 11:01

A kikapcsolt funkciokat sem erzem nagyon veszesnek, a statisztika gondolom nem nagyon befolyasolja a forumozasi "elmenyt", a hozzaszolasok listazasara pedig keresek megoldast mas formaban...

Nekem a hozzászólások követésére megfelel a most használható témakövetéses rendszer, viszont jó lenne, ha időrendbe rendezhetőek lennének a topikok. Ez nem oldható meg valahogy?

#1445 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 11:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 11:12

Az élményt biztosan nem.

Ámde én nem szeretném, ha azok, akik nem ismernek annyira itt a fórumon (mondjuk azért, mert újoncok) azt hinnék, hogy tizenezer hozzászólásomat holmi Társalgó-s szófosó csettopik-ban hoztam össze.

Mennyivel jobb, hogy Társalgót/beszélgetést anyázó hozzászólásokkal szedted össze ezt az impresszív számot. Mer' az aztán olyan sokat számít, hogy ennyi hozzászólása van az embernek, milyen kár, hogy egyre kevesebb emberre tudok felnézni, mivel mindig le kell reagálnom, ha valamivel felk*rják az agyam.

#1446 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:00

Tetszik, nem tetszik, azért mert megynyílt a társalgó még ez igenis egy szakmai fórum. Nekem semmi bajom az oda írkálókkal, én is írtam már oda néhány hozzászólást, de ne mondja senki, hogy az ott levő "Szia!", "Hogy vagytok", "jó Reggelt" stílusú hozzászólások egyenértékűek, a szakmai részekben íródottakkal.

#1447 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:02

A versenyszellem.. tudod.. remélem még az év végéig elérem a 10000 hozzászólást!
JóSebesség

#1448 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 12. 12:02

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 12:42

Mennyivel jobb, hogy Társalgót/beszélgetést anyázó hozzászólásokkal szedted össze ezt az impresszív számot.

Elmész ám te a... (Lám, ezért jó, ha ott van a statisztika! Hogy egyesek ne állíthassanak valótlan dolgokat ezzel kapcsolatban.)

Idézet

Mer' az aztán olyan sokat számít, hogy ennyi hozzászólása van az embernek, milyen kár, hogy egyre kevesebb emberre tudok felnézni, mivel mindig le kell reagálnom, ha valamivel felk*rják az agyam.

Akkor nézz le! Marhára nem érdekel. Mint ahogyan feltételezem téged sem az, hogy régen jó fejnek tartottalak (már amennyire egy ember egy fórumon megítélhet egy másikat), de egy ideje éppen ennek az ellenkezőjét gondolom rólad. Szerintem nem kell részleteznem, miért.

A hozzászólások száma önmagában semmit nem számít. A minősége annál inkább.

Arra meg igen is valamilyen szinten büszke vagyok, hogy ezt a sokezer hozzászólás igen nagy részét nem "'ggelt-szmájli-mehehe-te, is vagy?-szmájli-jah-hehe-duplaszmájli-'ké-hihi-szmájli" szintű hozzászólásokkall gyűjtöttem össze.

Egyébként a Társalgó téméjához... "The same old thing..." :cool:

Neked kelljen magyaráznom (hiszen te is olvastad akkor már régen a fórumot), hogy anno, amikor Barbra elindította a Dumaparty-t a SZIGET-en (hogy egy ominózus és aktuális példát kiragadjak), akkor oldalas hozzászólásokban értekeztünk, teljes komolysággal Barbra-val, Obersmith-el és az akkori "törzsgárdával" a hazai természetvédelemről, iskolarendszerről, vagy éppen bármiről?

Szóval tudod te nagyon jól, hogy miről is beszélek, csak nem vagy hajlandó még magadnak sem beismerni. De minek is beszélek újra erről, amikor százszor leírtam már. Szóval erről ennyit!

Szerkesztette: Piftuka 2005. 05. 12. 12:04 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1449 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:00

Tetszik, nem tetszik, azért mert megynyílt a társalgó még ez igenis egy szakmai fórum. Nekem semmi bajom az oda írkálókkal, én is írtam már oda néhány hozzászólást, de ne mondja senki, hogy az ott levő "Szia!", "Hogy vagytok", "jó Reggelt" stílusú hozzászólások egyenértékűek, a szakmai részekben íródottakkal.

Ezt nem is mondtam, de az, amit Piftu művel ebben a témában, az a toporzékolós hisztizés minősített esete, főleg, ha belegondolsz, hogy a hozzászólások száma aztán úgy globálisan semmit nem jelent.

#1450 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 12. 12:08

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:03

Ezt nem is mondtam, de az, amit Piftu művel ebben a témában, az a toporzékolós hisztizés minősített esete,[..]

Hol van itt toporzékolós hisztizés Dzsim fiam? :bolond:

Itt egy topic, amiben leírtam, hogy hiányzik nekem az említett statisztika. Leírtam, miért. Éppen te kerítesz nagy valagat az egész "élből védem a marha színvonalas Társalgó-t" témának.

Már a múltkor is mondtam, hogy szarok magasról az egészre. (Csak azt sajnálom, hogy anno pár olyan topic is átkerült oda, aminek a SZIGET-en lenne a helye.)

Idézet

főleg, ha belegondolsz, hogy a hozzászólások száma aztán úgy globálisan semmit nem jelent.

Ezzel én a kezdetek kezdete óta egyetértek. Mégis a szófosók (akik tudod hová írják hozzászólásaik 99-100%-át? :p ) gondolják éppen az ellenkezőjét.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1451 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:02

Elmész ám te a... (Lám, ezért jó, ha ott van a statisztika! Hogy egyesek ne állíthassanak valótlan dolgokat ezzel kapcsolatban.)

Akkor nézz le! Marhára nem érdekel. Mint ahogyan feltételezem téged sem az, hogy régen jó fejnek tartottalak (már amennyire egy ember egy fórumon megítélhet egy másikat), de egy ideje éppen ennek az ellenkezőjét gondolom rólad. Szerintem nem kell részleteznem, miért.

A hozzászólások száma önmagában semmit nem számít. A minősége annál inkább.

Arra meg igen is valamilyen szinten büszke vagyok, hogy ezt a sokezer hozzászólás igen nagy részét nem "'ggelt-szmájli-mehehe-te, is vagy?-szmájli-jah-hehe-duplaszmájli-'ké-hihi-szmájli" szintű hozzászólásokkall gyűjtöttem össze.

Egyébként a Társalgó téméjához... "The same old thing..." :cool:

Neked kelljen magyaráznom (hiszen te is olvastad akkor már régen a fórumot), hogy anno, amikor Barbra elindította a Dumaparty-t a SZIGET-en (hogy egy ominózus és aktuális példát kiragadjak), akkor oldalas hozzászólásokban értekeztünk, teljes komolysággal Barbra-val, Obersmith-el és az akkori "törzsgárdával" a hazai természetvédelemről, iskolarendszerről, vagy éppen bármiről?

Szóval tudod te nagyon jól, hogy miről is beszélek, csak nem vagy hajlandó még magadnak sem beismerni. De minek is beszélek újra erről, amikor százszor leírtam már. Szóval erről ennyit!

Elmész te is. Még akkor sem érdekel, hogy mit gondolsz rólam, ha több, mint tízezer hozzászólásod van *gasp* . Na, személyeskedést letudtuk.

Mondd, milyen hátrányod származhat abból, hogy valami újonc (valami kis százhozzászólásos értéktelen senkiházi, ugyebár) esetleg azt hiszi, hogy a hozzászólásaid egy része beszélgetésből született, vagy smiley-kból áll, vagy mittudomén? Vagy egy hónap alatt kétezret gyűjtöttél, mert el akartad érni az Xezret? Ki a jó francot érdekel ez? Legyél büszke, remek, nem is vitatom el az érdemeidet, de ahogy te is mondtad, a minőség a lényeg, nem a mennyiség. Írd be az aláírásodba, hogy "Ha nem komoly és szakmai a beszélgetés, nem is szólok bele", és akkor minden kis nyavalyás frissen regisztrált félember (talán néhány száz hozzászólással) látni fogja, hogy nem kispályázol. Vagy, esetleg, talán írj olyan hozzászólásokat, amik komolyak, és akkor is látni fogják.

#1452 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:21

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:03

a hozzászólások száma aztán úgy globálisan semmit nem jelent.

Szerintem sem, ezért lenne jó ha meg lehetne nézni az userek profiljában, hogy hova mennyit írt, és nem csak azt amit most elvettek, hogy hova írta a legtöbbet.

Mert pl kérdezel valamit az alaplap témában valaki válaszol rá és meglátod van 5k hozzászólása. De kijön, hogy 2600-at a társalgóban írt ebből. Vajon adsz a véleményére? De ha mellette lenne az is, hogy 2000-et meg ott írt az alaplapok témában, akkor mindjárt másképp olvasnád a véleményt.

#1453 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:24

Ok, ezt most nem ertem... biztos lemaradtam valamirol, de nem ugy volt, hogy a Bolhapiacon es a Tarsalgoban nem szamolja a forummotor a hozzaszolasokat? Emlekeim szerint a forummotor valtaskor ez az elhatarozas szuletett meg.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1454 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:21

Szerintem sem, ezért lenne jó ha meg lehetne nézni az userek profiljában, hogy hova mennyit írt, és nem csak azt amit most elvettek, hogy hova írta a legtöbbet.

Mert pl kérdezel valamit az alaplap témában valaki válaszol rá és meglátod van 5k hozzászólása. De kijön, hogy 2600-at a társalgóban írt ebből. Vajon adsz a véleményére? De ha mellette lenne az is, hogy 2000-et meg ott írt az alaplapok témában, akkor mindjárt másképp olvasnád a véleményt.

Ez valamennyire jogos, és vissza is értünk a jelenlegi technikai korlátokhoz :). Talán annyiban nem értek egyet, hogy (persze ez magánvélemény), én szeretek több embertől is véleményeket olvasni a témában (mert, meglepő, de én is olvasok technikai részeket, nagy ritkán még írok is oda). Márpedig olyankor könnyebb eldönteni, hogy mégis hol lehet az igazság.

#1455 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:29

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:08

Hol van itt toporzékolós hisztizés Dzsim fiam? :bolond:

Na, csak óvatosan, maximum a hozzászólások száma alapján lehetnék a fiad :D. Mindjárt ott tartunk, hogy öcsi, a lőtéri döglött kutyát nem érdekli a véleményed, aztán kész :Đ.

Idézet

Itt egy topic, amiben leírtam, hogy hiányzik nekem az említett statisztika. Leírtam, miért. Éppen te kerítesz nagy valagat az egész "élből védem a marha színvonalas Társalgó-t" témának.

Én csak könnyen felingerelhető vagyok.

Idézet

Már a múltkor is mondtam, hogy szarok magasról az egészre. (Csak azt sajnálom, hogy anno pár olyan topic is átkerült oda, aminek a SZIGET-en lenne a helye.)

Ahová persze nem lehet benézni, ha érdekel valami, mert tíz pontot esik az ember IQ-ja percenként. Ezt már tényleg átbeszéltük.

Idézet

Ezzel én a kezdetek kezdete óta egyetértek. Mégis a szófosók (akik tudod hová írják hozzászólásaik 99-100%-át? :p ) gondolják éppen az ellenkezőjét.

No meg te, úgy nézem.

#1456 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:29

Idézet: Samott - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:24

Ok, ezt most nem ertem... biztos lemaradtam valamirol, de nem ugy volt, hogy a Bolhapiacon es a Tarsalgoban nem szamolja a forummotor a hozzaszolasokat? Emlekeim szerint a forummotor valtaskor ez az elhatarozas szuletett meg.

Samott

társalgóban számolja.

SZVSZ az lenne a legegyszerűbb, ha nem számolná ott sem, s akkor mindenki happy lenne. kivéve azok, akik a hsz számra mennek, na azok sz@rban lennének.
JóSebesség

#1457 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:34

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:29

társalgóban számolja.

SZVSZ az lenne a legegyszerűbb, ha nem számolná ott sem, s akkor mindenki happy lenne. kivéve azok, akik a hsz számra mennek, na azok sz@rban lennének.

Eredetileg asszem, úgy volt tervezve, nem tudom, hol bukott meg a dolog :). Pedig volna benne ráció :).

#1458 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:55

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:29

társalgóban számolja.

Sose ertettem, mi ertelme van ennek a hozzaszolas-szamolgatasnak. Mas modja nincs, hogy az ujoncokat meg lehessen kulonboztetni a tapasztaltabb tagoktol?

PS: a <title> tagben levo reszt meg mindig szeretnenk forditva latni ;)

#1459 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 13:00

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:55

Sose ertettem, mi ertelme van ennek a hozzaszolas-szamolgatasnak. Mas modja nincs, hogy az ujoncokat meg lehessen kulonboztetni a tapasztaltabb tagoktol?

én csak javasoltam, mert már nem elöszőr kerűl elő ez a téma, s jó lenne véget vetni a vitának, mert elég unalmas. más megoldás nem igazán van. ha marad ami most van, akkor a helyzet jobban be fog durvulni, elég sok ember van a társalgóban aki 1 nap alatt képes összeszedni 1000 hozzászólást. szerintem.
JóSebesség

#1460 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 13:00

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 13:34

Eredetileg asszem, úgy volt tervezve, nem tudom, hol bukott meg a dolog :). Pedig volna benne ráció :).

Erre az volt az ellenérv, hogy egy rakás más olyan hely van, ahol a 'szakmaiság' ugyanúgy nem érvényesül, akár pl. ez a topic is ... Na meg a 'most töltöm' beszólások sem, és így tovább, vagyis amúgy sem alkalmas a hozzászólásszám semmire, maximum a fórumon az aktivitás mértékének jelzésére. Ebben van is valami, csak akkor adódik a kérdés: miért nem számít mégis ide a Bolha?  :think: De végül is felesleges, kár bolygatni ezt a kérdést, ha változtatnának rajta, azzal sértik valaki érzékenységét, a jelenlegi helyzetbe meg többé-kevésbé mindenki beletörődött, akkor meg minek...

Hogy Ontopic is legyek: a fórumtag hozzászólásainak kereshetősége nekem is hiányzik, mégpedig két okból. Szakmai ok: ha olvasok egy véleményt valakitől, akit nem ismerek, néha szükségesnek tartanám, hogy utánanézzek. az illető más - általam jobban ismert - kérdéskörben hogyan nyilvánult meg, ezzel valamennyire képet alkothatok magamnak arról, hogy az általam ismeretlen kérdésekben mennyire lehet benne bízni.
A másik: a bolha. Valaki ajánl egy drágább terméket, a saját biztonságom érdekében (ha még ismeretlen számomra a nick) utánanézek, hogy korábbi üzleteit hogyan intézte, és ez alapján mennyire lehet benne bízni.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75