HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 19:03

Idézet

Ja jogos a pont, a gond a pontatlan tájékoztatás. Ugyebár a "bármilyen okból visszapattanó" szöveg még mindig ott virít....

"Ez" a Genya (Dr. :) szerintem azért írta ki pont ezt, és pont így, hogy ijesztőbbnek tűnjön, így talán komolyabban vegyék.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1822 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 19:24

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:57

ha primpostád van, akkor várj türelemmel pár napot, meg fogod kapni :D

Ez konkréten hotmél, de még mindig nem jött meg.
Minden más feladótól megérkezett a levél.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1823 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 19:33

Más.
A bejelentkezett felhasználó egy mini profil gombot is lát, és ha rákattint, megkapja az "elérhetőségek" profillapot. Amin sokminden (egyesek számára szükséges, mások számára fölösleges) adat található, a telefonszám kivételével. (Tudom, írjam az AIM-hoz a telszámot, és legyek boldog. )

Mellesleg, a nem bejelentkezett user miért látja a PÜ, E-Mail, és Galéria gombokat, ha úgysem fér hozzá?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1824 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:05

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 16:44

Miért pontatlan?

Jelen pillanatban nem igazán látom a különbséget.

Mert szerintem igazából két kitétel kéne:

1. a nem létező email címek esetében egyértelmű visszajön, hogy no mailbox stb. - okés, törlés

2. visszajön, de létezik az account, csak fullon van, na ilyenkor mondjuk 24 óra türelmi idő.

De gondolom a fenti fekete beírás inkább "riadalomkeltés" miatt is van :)

#1825 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 07:06

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 20:05

Mert szerintem igazából két kitétel kéne:

1. a nem létező email címek esetében egyértelmű visszajön, hogy no mailbox stb. - okés, törlés

2. visszajön, de létezik az account, csak fullon van, na ilyenkor mondjuk 24 óra türelmi idő.

De gondolom a fenti fekete beírás inkább "riadalomkeltés" miatt is van :)

Kory!

Én úgy látom, hogy a fórum szempontjából semmi különbség nincs a két ok között.

1. Esetben a júzer regelt egy emilt valahol, amivel nem foglalkozott, és azért azt megszüntették.

2. Esetben a júzernek van élő emilcíme, amivel nem foglalkozik, azt nem tartja karban, ezért az nem képes betölteni a neki szánt feladatot.

Eredmény: Egy rakás feleslegesen elvégzett munka.

Elhangzott egy egyszerű kérés, aminek a teljesítése kb 1 percet vesz igénybe. Ha valaki ennyit nem tud megtenni kedvenc játszóteréért, akkor nem tudom, miért kéne elnézőnek lenni vele szemben.

Természetesen elképzelhető millió megy egy ok, amiért a kérés nem teljesíthető, de ezeknek az egyedi eseteknek az elbírálása már nem a mi gondunk.

Maradok tisztelettel:

Putt Putt

#1826 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 07:43

Jó, okés, lehet hogy igazad van.  :)

#1827 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:02

Annyit azért halkan megjegyeznék, hogy egyes szolgáltatóknál még mindig 6 mega körül van a postafiók mérete, azt egy-két elmés ember gyorsan meg tudja tölteni. Ráadásul senkinek sem kötelessége naponta nézni a postafiókját, hogy a HWSW tud-e rá e-mailt küldeni.

Tudom, ahol gyalulnak, ott hullik a forgács, de azért az asztalba nem kellene belekapni.

#1828 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 8:02

Annyit azért halkan megjegyeznék, hogy egyes szolgáltatóknál még mindig 6 mega körül van a postafiók mérete, azt egy-két elmés ember gyorsan meg tudja tölteni. Ráadásul senkinek sem kötelessége naponta nézni a postafiókját, hogy a HWSW tud-e rá e-mailt küldeni.

Tudom, ahol gyalulnak, ott hullik a forgács, de azért az asztalba nem kellene belekapni.

Hát hasonlóra gondoltam én is, elmegyek nyaralni 2 hétre "abroad", miközben valami hülye ismerősöm pont akkor küldi el a megszületett lányáról a fényképeket 3 megapixel minimum, meg a hawaii nyaralás-sorozatot, aztán full.

A fórum témaértesítést vagy privát értesítést akar küldeni - visszapattan - Krinyo izzít, delete. :)

Teljesen rendben lévőnek tartom amúgy a mailcímek ellenőrzését.

#1829 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:32

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 18:59

Még egy kérdés az "e-mail" témához... ;)

Ha - tegyük fel - törlésre kerül egy felhasználói név egy visszapattant levél miatt, akkor azt a nevet lehet-e majd újból regisztrálni, s ha igen akkor, mennyi idő múlva?
(Eseteleg az "eredeti tulajdonos" visszakönyörögheti-e?)

Márcsak azért kérdem, mert ha a már törölt nevet akárki újraregisztrálhatja, akkor régebbi témák visszaolvasásánál érdekes lehet, hogy a "Nomen Nescio" felhasználó név nem azt a hajdani "amd-őrültet" takarja, hanem már egy "intel-megszállott" fórumtársat.

Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, vagy már volt erről szó...

Üdv: scaurus

u.i.:persze az is igaz, hogy van mintegy 14.900, eddig 0db hozzászólást produkált felhasználó, s ezen felhasználói nevek közül azoknak a törlése és újrafelhasználhatóvá tétele, melyek már élő e-mail címmel nem rendelkeznek teljesen indokoltnak tűnik - hiszen csak foglalnak egy, esetleg más által használni kívánt nick-et.
(Ha oldalanként 50-esével listázzuk ki a felhasználókat, akkor a mostani állapot szerint 719 oldalnyi találat van, s az első, 1db hozzászólásos felhasználót a 299. oldal közepe táján találtam meg...)

Bár nem vagyok illetékes, de ha megoldható valahogy a dolog nyilvántartása, én ezeket a problémás usereket először a "Kitiltott" csoportba mozgatnám át, majd ha egy hónap múlva sem történik semmi, akkor menne a végleges törlés.
Egy hónap alatt azért kiderülhetnek dolgok, ha a felhasználó egyáltalán még aktív itt.
A "Kitiltott" csoportba mozgatás pedig "fogja" a user nevét, nehogy valaki ráregisztrálhasson - szerintem.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#1830 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:45

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 8:08

Hát hasonlóra gondoltam én is, elmegyek nyaralni 2 hétre "abroad", miközben valami hülye ismerősöm pont akkor küldi el a megszületett lányáról a fényképeket 3 megapixel minimum, meg a hawaii nyaralás-sorozatot, aztán full.

A fórum témaértesítést vagy privát értesítést akar küldeni - visszapattan - Krinyo izzít, delete. :)

Teljesen rendben lévőnek tartom amúgy a mailcímek ellenőrzését.

Ez is egy dolog.

Jogos, de megoldható.

Amíg szabadságon vagyok, illetve a postafiókomat nem tudom elérni, akkor nem kérek témakövetést, vagy olyan dolgot, ami miatt a fórummotor emilt küld.

Szerintem az egész a fölöslegesen elvégzett munka csökkentéséről, és nem a júzerszám drasztikus csökkentéséről szól.

Egyébiránt a felhívásan törlés szerepel, ami nem egyenlő a kitiltássa, bár ezt én szépen benéztem. :rolleyes:

#1831 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:04

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 9:45

Ez is egy dolog.

Jogos, de megoldható.

Amíg szabadságon vagyok, illetve a postafiókomat nem tudom elérni, akkor nem kérek témakövetést, vagy olyan dolgot, ami miatt a fórummotor emilt küld.

Szerintem az egész a fölöslegesen elvégzett munka csökkentéséről, és nem a júzerszám drasztikus csökkentéséről szól.

Egyébiránt a felhívásan törlés szerepel, ami nem egyenlő a kitiltássa, bár ezt én szépen benéztem. :rolleyes:

Az már elvi kérdés, hogy a nyaralás előtt ugyanúgy elkezded rendezgetni a netes kapcsolataidat, ahogyan a lakásod ügyeit is rábízod valakire arra a két hétre. Nekem azért fura lenne ezeket kapcsolgatni.

Krinyo: arrest lehetőség van a motorban? (Akit törölsz, az nem végleg törlődik, csak átmozgatódik egy másik könyvtárba, ahonnan elő lehet ásni, ha kell.)

Szerkesztette: Carmaged 2006. 01. 13. 10:04 -kor

#1832 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 11:54

Nincs ilyen lehetoseg.

A kitiltott csoportba mozgatastol pedig nem lesznek felfuggesztve valakinek a temakovetesei, en meg nem tudom azokat egyszeruen torolni. Illetve tudnam, sql-bizgatassal, de azt meg nem szeretnem rendszeresse tenni.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1833 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:06

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 9:45

Ezért elég nehézkes lenne az össze általam valaha is meglátogatott fórumban és levlistán nomail-be tenni magamat, hátha az alatt az 5-10 nap alatt, amíg pl. szabadság miatt nem vagyok netközelben, betelik a 100Mb-os postaládám.  :think:

#1834 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:18

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:06

Ezért elég nehézkes lenne az össze általam valaha is meglátogatott fórumban és levlistán nomail-be tenni magamat, hátha az alatt az 5-10 nap alatt, amíg pl. szabadság miatt nem vagyok netközelben, betelik a 100Mb-os postaládám.  :think:

:rolleyes:
Mitha csak a HWSW-ről szólna a bájcsevej.
:rolleyes:

.............

#1835 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:31

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:06

Pedig bizony nem ártana megoldani valahogy...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1836 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:46

Akár a hwsw-ről szól, akár a net összes fórumáról, megoldás nem nagyon van rá.

De ha valakinek van erre ötlete, szívesen veszem, bár eddig nem nagyon volt rá szükségem.

#1837 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:56

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:46

Akár a hwsw-ről szól, akár a net összes fórumáról, megoldás nem nagyon van rá.

De ha valakinek van erre ötlete, szívesen veszem, bár eddig nem nagyon volt rá szükségem.

Esetleg addig tudhatod forwardolni egy tartalék, kellően nagy postafiókra a leveleket.

#1838 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:31

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 9:21

E-mailcimes temahoz: az ok egyszeru, naponta tobb szaz kezbesithetetlen mailrol jon vissza ertesites, amely mar tarthatatlan es kezelhetetlen meret. A mailcimek legtobbje megszunt, gazdaja bezzeg 30 millio temarol ker ertesitest, az idiotabbnal idiotabb automatikus valaszokrol most nem is beszelnek. Mivel arra nincs kapacitas, hogy egyesevel mindenkit megkeressek, marad ez a megoldas. Drasztikus, de ez van. Ha csak minden negyedik ember kijavitja az e-mailcimet egy normalisra, maris megerte kitenni a szoveget...

Krinyo

Azt kéne észrevenni, h nem a kitiltás/törlés a lényeg, hanem az, h ne sz@rjunk egymásra.

Krinyo, én megtettem, rajtam már nem fog múlni, bár nem valószínű, h én olyan sok visszapattanót generáltam.

Kérdés: Ha egy fórumozó a HWSW-n keresztül akar(na) levelet írni nekem és ez valamiért visszapattan, akkor is odapiszkít neked?

Szerkesztette: fram 2006. 01. 13. 16:15 -kor

Ciciman is on borda

#1839 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:56

Esetleg addig tudhatod forwardolni egy tartalék, kellően nagy postafiókra a leveleket.

Pl. a gmail 1-2Gb-os fiókja lehet ilyen

#1840 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 17:23

Krinyovszki elvtars. :)
En mar nem is merlek csesztetni amiatt, hogy ket eve nem tudok a sajat nickemmel belepni a forumra. :)
Vegulis nem gond.
Tudom mennyit tettel a kezdetektol az ugy erdekeben itt is, meg a #hwsw.forumon is.
Kicsit bosszanto a dolog, hogy a hazigazdak sincsenek tisztaban az intezkedeseik, forumba valo belepiszkalasuk kovetkezmenyeivel.
Lehet fellatogatok a csatira megint, de akkor nektek regen rossz. :D
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.