Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 9:28
0. mint említettem "Létrehozva" link, pontosan azért lett aláhúzott, mert userek nem látták, h az egy link, ezért választotta Krinyo az aláhúzást
1. senki sem gondolta, h pötyögés nélkül megy a dolog; ha jelenleg működik minden böngészőn a [ http:// ] gombos link beszúrás, nehezen tudom elképzelni, h iszonyatos szüttyögés lenne beleírni, h 2 (underline) tag közé szúrja be a szöveget, amikor jelenleg is 2 url tag közé szúrja be a 2.2es ablakban beírtakat
+1x mondom, senki nem gondolja azt, h Krinyonak 2 kattintás a fórummotor property oldalán, valakinek meg kell írni
2. I. most sem egységes, lásd Létrehozva link :), ami pontosan azért lóg ki a sorból, mert ugyanolyan probléma volt azzal, mint amit most páran felvetettek/jeleztek
és _kézzel_ bárki/bármikor tud "nem egységes" linket alkotni jelenleg is
II. szeretjük? lol
már most sem ugyanolyan linkek vannak, mert van
A: csupasz link, ami hxxp://valami.valami/valami.valami
B: csomagolt link, ami jelenleg a sötétszürke színével üt el (user válogatja, h mennyire észrevehetően) attól a szövegkörnyezettől, amiben vanik
nincs (ill. nem lenne) másról szó, mint amelyik link be vagyon csomagolva, az a szürkeségen kívül aláhúzással is felhívná magára a figyelmet
hxxp://valami.valami/valami.valami önmagában is mutatja (a szövegbe helyezve), h ő egy link, felesleges ez még aláhuzingatni
aki egy hxxp:// kezdetű "szó"ról nem gondol linkre, azon még én sem tudok segíteni :D
mint amatőr tipográfust kérdezlek: mi cseszi szét jobban a szöveget,
egy közbeszúrt csupasz link
vagy egy aláhúzott szó?
3. nem működne az anti-anderlájn.css, mi? szívás :D
Hat akkor menjunk vegig :D
0. De az ott onmagaban all, nem volt mitol elutnie.
1. az egy darab css javitashoz kepest iszonyatos csak, egyebkent nem nagy vasziszdasz, teny :)
2.I. es II. De most egyseges. A hozzaszolason belul, mint mar fentebb emlitettem az, hogy mashol nem, az egy masik kerdes :)
Nezd:
http://index.hu [referenciaszoveg]
index.hu [referenciaszoveg]
ezeknek ugyanolyan szurke a szine, pedig az egyiket a gomb csinalja a masikat meg nem. Szoval nincs ketfele link, egyfele link van, ami elut a szovegtol azzal hogy szurke (csak van aki szerint nem elegge) ;)
2.II.A/B persze, hogy a httpt elobb eszreveszed, nem kerdes, mivel ugyanugy szurke, es meg a http is ott van. De ez most miert erdekes? (Ja tudom, mert eddig szerinted ketfele link volt).
Barmilyen hihetetlen folyoszovegbol jobban kiut egy alahuzott szo. A csupasz linket csak azert veszed eszre, mert tele van idiota karakterekkel, meg illeszkedik az agyad egy patternjere, mikor olvasod. (tovabba altalaban hosszabb, mint egy normal szo ugy). De ez megint nem kifejezetten erdekes szerintem :)
All in all, szerintem jobbak az egyseges kinezetu linkek a poston belul :) A legfontosabb felett egyebkent elsiklottal, ami az, hogy hogy nez ez ki a masik skinben. Persze mivel ebben a postban vegig alahuzasrol volt szo, ezert lehet, hogy erre most nem figyeltel, de altalanossagban fontos (foleg, hogy szinektol indultunk ugye). Ott rontod el, hogy te azt hiszed, hogy en a konkret kimenetedre mondtam, hogy az ott nem jo, holott en csak a technikai megoldasra mondom, hogy nem ott kell, ha mar csinaljuk.
Meg egyebkent is, tenyleg nem szeretunk ilyet bedrotozni. Halistennek mar eleg reg az a trend a webprogramozasban, hogy a funkcionalitas es a megjelenites az el van szeparalva, es ez nem veletlenul van igy. Vedd eszre, hogy az kimenet mindenkeppen ugyanaz lesz, a kulonbseg csak hogy beleganyolsz a post szovegebe, vagy ugymond helyen szolsz, hogy milyen legyen.
Es azt is vedd eszre, hogy stilusokkal is meg lehetne oldani azt, hogy a gombos link meg az automata linkesites masmilyen legyen (mindossze amikor feldologozzuk a postot, akkor masik classt kell adni nekik).
Es mukodhetne az anti anderline css ;) Ha az nem, mert annyira iszonyat, akkor greasmonkeyval kijavitom. De itt megint azt vegyuk eszre, hogy az ugye kibaszas, ha a ket megoldas kozul azt valasztjuk amivel en nem tudom konnyen visszacsinalni, ha nem akarom latni megse, mikor az outcome ugyanaz :)
Szerkesztette: kroozo 2008. 04. 08. 10:12 -kor

Súgó
A téma zárva.