HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#3041 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 08. 10:11

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 9:28

Én nem látom, h miért lenne rettenetes megoldás. Menjünk végig.

0. mint említettem "Létrehozva" link, pontosan azért lett aláhúzott, mert userek nem látták, h az egy link, ezért választotta Krinyo az aláhúzást

1. senki sem gondolta, h pötyögés nélkül megy a dolog; ha jelenleg működik minden böngészőn a [ http:// ] gombos link beszúrás, nehezen tudom elképzelni, h iszonyatos szüttyögés lenne beleírni, h 2 (underline) tag közé szúrja be a szöveget, amikor jelenleg is 2 url tag közé szúrja be a 2.2es ablakban beírtakat
+1x mondom, senki nem gondolja azt, h Krinyonak 2 kattintás a fórummotor property oldalán, valakinek meg kell írni

2. I. most sem egységes, lásd Létrehozva link  :), ami pontosan azért lóg ki a sorból, mert ugyanolyan probléma volt azzal, mint amit most páran felvetettek/jeleztek
és _kézzel_ bárki/bármikor tud "nem egységes" linket alkotni jelenleg is
II. szeretjük? lol
már most sem ugyanolyan linkek vannak, mert van
A: csupasz link, ami hxxp://valami.valami/valami.valami
B: csomagolt link, ami jelenleg a sötétszürke színével üt el (user válogatja, h mennyire észrevehetően) attól a szövegkörnyezettől, amiben vanik

nincs (ill. nem lenne) másról szó, mint amelyik link be vagyon csomagolva, az a szürkeségen kívül aláhúzással is felhívná magára a figyelmet

hxxp://valami.valami/valami.valami önmagában is mutatja (a szövegbe helyezve), h ő egy link, felesleges ez még aláhuzingatni
aki egy hxxp:// kezdetű "szó"ról nem gondol linkre, azon még én sem tudok segíteni :D

mint amatőr tipográfust kérdezlek: mi cseszi szét jobban a szöveget,
egy közbeszúrt csupasz link
vagy egy aláhúzott szó?

3. nem működne az anti-anderlájn.css, mi? szívás  :D

Hat akkor menjunk vegig :D

0. De az ott onmagaban all, nem volt mitol elutnie.
1. az egy darab css javitashoz kepest iszonyatos csak, egyebkent nem nagy vasziszdasz, teny :)
2.I. es II. De most egyseges. A hozzaszolason belul, mint mar fentebb emlitettem az, hogy mashol nem, az egy masik kerdes :)

Nezd:
http://index.hu [referenciaszoveg]
index.hu [referenciaszoveg]
ezeknek ugyanolyan szurke a szine, pedig az egyiket a gomb csinalja a masikat meg nem. Szoval nincs ketfele link, egyfele link van, ami elut a szovegtol azzal hogy szurke (csak van aki szerint nem elegge) ;)

2.II.A/B persze, hogy a httpt elobb eszreveszed, nem kerdes, mivel ugyanugy szurke, es meg a http is ott van. De ez most miert erdekes? (Ja tudom, mert eddig szerinted ketfele link volt).

Barmilyen hihetetlen folyoszovegbol jobban kiut egy alahuzott szo. A csupasz linket csak azert veszed eszre, mert tele van idiota karakterekkel, meg illeszkedik az agyad egy patternjere, mikor olvasod. (tovabba altalaban hosszabb, mint egy normal szo ugy). De ez megint nem kifejezetten erdekes szerintem :)

All in all, szerintem jobbak az egyseges kinezetu linkek a poston belul :) A legfontosabb felett egyebkent elsiklottal, ami az, hogy hogy nez ez ki a masik skinben. Persze mivel ebben a postban vegig alahuzasrol volt szo, ezert lehet, hogy erre most nem figyeltel, de altalanossagban fontos (foleg, hogy szinektol indultunk ugye). Ott rontod el, hogy te azt hiszed, hogy en a konkret kimenetedre mondtam, hogy az ott nem jo, holott en csak a technikai megoldasra mondom, hogy nem ott kell, ha mar csinaljuk.

Meg egyebkent is, tenyleg nem szeretunk ilyet bedrotozni. Halistennek mar eleg reg az a trend a webprogramozasban, hogy a funkcionalitas es a megjelenites az el van szeparalva, es ez nem veletlenul van igy. Vedd eszre, hogy az kimenet mindenkeppen ugyanaz lesz, a kulonbseg csak hogy beleganyolsz a post szovegebe, vagy ugymond helyen szolsz, hogy milyen legyen.

Es azt is vedd eszre, hogy stilusokkal is meg lehetne oldani azt, hogy a gombos link meg az automata linkesites masmilyen legyen (mindossze amikor feldologozzuk a postot, akkor masik classt kell adni nekik).

Es mukodhetne az anti anderline css ;) Ha az nem, mert annyira iszonyat, akkor greasmonkeyval kijavitom. De itt megint azt vegyuk eszre, hogy az ugye kibaszas, ha a ket megoldas kozul azt valasztjuk amivel en nem tudom konnyen visszacsinalni, ha nem akarom latni megse, mikor az outcome ugyanaz :)

Szerkesztette: kroozo 2008. 04. 08. 10:12 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#3042 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 10:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:09

Érdemes ezért a billentyűzetet tépni? :think:

én leírtam, mit/hogyan lehet, ezek után aki veszi a fáradtságot, meg tudja csinálni kézzel is

pont olyan lesz,
>> Mint a mesében: aláhúzott, döntött, kövérített, pirosmogyorós, likőrös... Mi minden típusú URL igényt kielégít! <<

Ciciman is on borda

#3043 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 10:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 11:11

Hat akkor menjunk vegig :-D

0. De az ott onmagaban all, nem volt mitol elutnie.
1. az egy darab css javitashoz kepest iszonyatos csak, egyebkent nem nagy vasziszdasz, teny :-)
2.I. es II. De most egyseges. A hozzaszolason belul, mint mar fentebb emlitettem az, hogy mashol nem, az egy masik kerdes :-)

Nezd:
http://index.hu [referenciaszoveg]
index.hu [referenciaszoveg]
ezeknek ugyanolyan szurke a szine, pedig az egyiket a gomb csinalja a masikat meg nem. Szoval nincs ketfele link, egyfele link van, ami elut a szovegtol azzal hogy szurke (csak van aki szerint nem elegge) ;-)

2.II.A/B persze, hogy a httpt elobb eszreveszed, nem kerdes, mivel ugyanugy szurke, es meg a http is ott van. De ez most miert erdekes? (Ja tudom, mert eddig szerinted ketfele link volt).

Barmilyen hihetetlen folyoszovegbol jobban kiut egy alahuzott szo. A csupasz linket csak azert veszed eszre, mert tele van idiota karakterekkel, meg illeszkedik az agyad egy patternjere, mikor olvasod. (tovabba altalaban hosszabb, mint egy normal szo ugy). De ez megint nem kifejezetten erdekes szerintem :-)

All in all, szerintem jobbak az egyseges kinezetu linkek a poston belul :) A legfontosabb felett egyebkent elsiklottal, ami az, hogy hogy nez ez ki a masik skinben. Persze mivel ebben a postban vegig alahuzasrol volt szo, ezert lehet, hogy erre most nem figyeltel, de altalanossagban fontos (foleg, hogy szinektol indultunk ugye). Ott rontod el, hogy te azt hiszed, hogy en a konkret kimenetedre mondtam, hogy az ott nem jo, holott en csak a technikai megoldasra mondom, hogy nem ott kell, ha mar csinaljuk.

Meg egyebkent is, tenyleg nem szeretunk ilyet bedrotozni. Halistennek mar eleg reg az a trend a webprogramozasban, hogy a funkcionalitas es a megjelenites az el van szeparalva, es ez nem veletlenul van igy. Vedd eszre, hogy az kimenet mindenkeppen ugyanaz lesz, a kulonbseg csak hogy beleganyolsz a post szovegebe, vagy ugymond helyen szolsz, hogy milyen legyen.

Es azt is vedd eszre, hogy stilusokkal is meg lehetne oldani azt, hogy a gombos link meg az automata linkesites masmilyen legyen (mindossze amikor feldologozzuk a postot, akkor masik classt kell adni nekik).

Es mukodhetne az anti anderline css ;-) Ha az nem, mert annyira iszonyat, akkor greasmonkeyval kijavitom. De itt megint azt vegyuk eszre, hogy az ugye kibaszas, ha a ket megoldas kozul azt valasztjuk amivel en nem tudom konnyen visszacsinalni, ha nem akarom latni megse, mikor az outcome ugyanaz :)

0. ok
1. ok

2. szövegkörnyezet

értem én, h (szürke) szinezés és nemaláhúzás szempontjából egységes, arra próbáltam rávilágítani, h más szempontból vizsgálva totál nem az
emiatt tartom azt légből kapott ellenkezésnek, h dehát egységesek a linkek, ne gányoljuk szét
ismétlem: van 1az1ben látható link és van eltakart
és tök mindegy, h _jelenleg_ úgyanúgy történik a "kiemlése", mert sehol sincs kőbe vésve, h a 2féle link megadásnak ugyanolyannak kell lennie (kiemelésileg)

kertben láttam egy szép szitakötőt, ami sütkérezett a napon
sokkal kultúrálrabb, mint
kertben láttam egy szép szitakötőt hxxp://vmi.vmi/stkoto.jepege, ami sütkérezett a napon

és bármilyen hihetetlen, folyó szöveget sokkal jobban széttöri a hxxp, mint a rejtett

linket meg azé szok tenni az ember, h
1. észrevegyék
2. rákattinjanak
tehát totál nem véletlenül jó, ha az aláhúzással jobban "kiüt", ez azé van, h kattanjárá  :)

másik skinben is alá lesz húzva, összevissza szineknek én sem látom értelmét, szvsz felesleges is

egyébként:
gombócartúros, jóreggeltsztenlis link színe biztosan elfogadhatóan mutat minden skinen ;)

technikai megoldást azért oda javaslom, mert így nem kell "mélyre" nyúlni, és nem huzigatunk alá olyan linkeket, amit totál felesleges (lenne aláhúzni; szvsz)
úgy is mondhatnám, h próbálok az ésszerűség mentén haladni

azt vedd észre, többen jelezték, h a jelenlegi "kiemelés" nekik kevés
a html oldal nem a programozóért van :)
ha csinált valami djönyörűszépet, de azzal a fehasználóknak problémájuk van, akkor - bármennyire is fáj - hozzá kell nyúlni

post szövegébe _jelenleg_ is be tudok írni bármit, ennyi erővel az, h buttonokkal teledobáljuk a post szövegét tag-ekkel ugyanilyen gányolás  :)
ha kézzel drótozom be a u-t és a /u-t az nem gányolás?  :D

stílusokat elhiszem (viszont tutira nehezebb megírni)

nade nem lenne ugyanaz az outcome, mert a hxxp-s csupasz link nem lenne aláhúzva, csak a buttonnal készült  ;) (félig visszavonva, ha stílusozol, akkor ugyanolyan lenne)

Szerkesztette: fram 2008. 04. 08. 11:02 -kor

Ciciman is on borda

#3044 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 11:49

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 11:54

0. ok
1. ok

2. szövegkörnyezet

értem én, h (szürke) szinezés és nemaláhúzás szempontjából egységes, arra próbáltam rávilágítani, h más szempontból vizsgálva totál nem az
emiatt tartom azt légből kapott ellenkezésnek, h dehát egységesek a linkek, ne gányoljuk szét
ismétlem: van 1az1ben látható link és van eltakart
és tök mindegy, h _jelenleg_ úgyanúgy történik a "kiemlése", mert sehol sincs kőbe vésve, h a 2féle link megadásnak ugyanolyannak kell lennie (kiemelésileg)

kertben láttam egy szép szitakötőt, ami sütkérezett a napon
sokkal kultúrálrabb, mint
kertben láttam egy szép szitakötőt hxxp://vmi.vmi/stkoto.jepege, ami sütkérezett a napon

és bármilyen hihetetlen, folyó szöveget sokkal jobban széttöri a hxxp, mint a rejtett

linket meg azé szok tenni az ember, h
1. észrevegyék
2. rákattinjanak
tehát totál nem véletlenül jó, ha az aláhúzással jobban "kiüt", ez azé van, h kattanjárá  :)

másik skinben is alá lesz húzva, összevissza szineknek én sem látom értelmét, szvsz felesleges is

egyébként:
gombócartúros, jóreggeltsztenlis link színe biztosan elfogadhatóan mutat minden skinen ;)

technikai megoldást azért oda javaslom, mert így nem kell "mélyre" nyúlni, és nem huzigatunk alá olyan linkeket, amit totál felesleges (lenne aláhúzni; szvsz)
úgy is mondhatnám, h próbálok az ésszerűség mentén haladni

azt vedd észre, többen jelezték, h a jelenlegi "kiemelés" nekik kevés
a html oldal nem a programozóért van :)
ha csinált valami djönyörűszépet, de azzal a fehasználóknak problémájuk van, akkor - bármennyire is fáj - hozzá kell nyúlni

post szövegébe _jelenleg_ is be tudok írni bármit, ennyi erővel az, h buttonokkal teledobáljuk a post szövegét tag-ekkel ugyanilyen gányolás  :)
ha kézzel drótozom be a u-t és a /u-t az nem gányolás?  :D

stílusokat elhiszem (viszont tutira nehezebb megírni)

nade nem lenne ugyanaz az outcome, mert a hxxp-s csupasz link nem lenne aláhúzva, csak a buttonnal készült  ;) (félig visszavonva, ha stílusozol, akkor ugyanolyan lenne)

Eh, csak roviden... :)

2. jo, rendben, igy akar meg egyet is ertek (bar ha innenn nezzuk, a csupasz linknek mar mindegy, hogy meg ala is huzod :D ... az oldal mas reszein levo linkeket meg total tenyleg nem erdemes idekeverni, az egy teljesen mas teszta)

Egyebkent:
Nem bonyolultabb megcsinalni cssel sem (lassan eskuszom neked megnezem konkretan), es lehet ketfelet csinalni azzal is, ha akarsz. Erre valo, ezert van kitalalva :)

Tovabba vedd eszre azt is, hogy azota, hogy maradtunk abban, hogy _nekem_ eleg a szurke, azota en is arrol beszelgetek, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy de nem eleg a szurke. :) Egyszeruen csak szerintem ezt kenyelmesebb megoldani programozasilag a helyen, normalisan. De ha esetleg kicsit munkasabb, akkor is normalisan van megcsinalva, nem ganyolva. (Igen kezzel beleirni hogy peru, azert, hogy ki legyen emelve a link, az ganyolas, epp ezert kell olyan alapot csinalni, amibe csak emiatt senki nem ganyol ;) )

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#3045 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 08. 12:02

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 10:45

Nagyon nem tapostak a lelkembe, sot egyaltalan nem. Csak ha mar ram lett szolva, hogy milyen a stilusom, akkor hadd jegyezzem mar meg, hogy legalabb annyira lekezelo ekezetesiteni meg nagybetusiteni egy nincket... a kimagyarazas meg kimagyarazas, es mar mit fentebb emlitettem, kulonos tekintettel az ekezetesitesre, nem a nagybeture. Egyebkent mint fentebb is emlitettem, teszek ra, hogy hogy irja le, ilyen ertelemben valoban mubalhet, csak ha mar stilusoknal meg lekezeleseknel tarottunk...

És ez attól válik kimagyarázássá/lekelzeléssé, hogy ő annak szánja, vagy attól, hogy Te annak veszed? :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3046 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 12:49

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 13:02

És ez attól válik kimagyarázássá/lekelzeléssé, hogy ő annak szánja, vagy attól, hogy Te annak veszed? :)

Es a masik?

Epp ide probaltam kilukadni az elejen ;)

#3047 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 08. 13:38

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 13:49

Es a masik?

Epp ide probaltam kilukadni az elejen ;)

Sikerült? :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3048 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 13:39

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 14:38

Sikerült? :D

Nem tudom, ahogy nezem nem jott at :D

#3049 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 14:45

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 12:49

Eh, csak roviden... :)

akkor én is csak röviden : :beer:
Ciciman is on borda

#3050 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 17:15

Alakul  :Đ

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Ndrew 2008. 04. 08. 17:17 -kor

#3051 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 17:19

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=5483921

#3052 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 17:21

Nekem is ezt csinálja  :( Használhatatlan az oldal.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3053 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 21:37

Idézet: Eiki - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 17:06

Magam egy olyan opciót látnák szívesen, amely a "Kedvencek" aloldalhoz kapcsolódik. Az én fórumhasználatom 90%-a abból áll, hogy az általam kedvencnek megjelölt témákat napi szinten többször is megnézem. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden új hozzászólást tartalmazó témát megnyitok egy új böngészőfülben. Nagyon szívesen vennék egy olyan funkciót (gyakorlatilag nyomógombot) a "Kedvencek" aloldalon, ami ezt egy gombnyomásra megtenné nekem, azaz ha megnyomom a gombot, akkor az összes új hozzászólást tartalmazó topikot egymás után megnyitná nekem fülekre bontva. Ez jelentősen kényelmesebbé tenné számomra a fórum használatát.

Szerintetek?

Szívesen látnék reakciót ezzel kapcsolatban a házigazdák részéről is...  :rolleyes:

#3054 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 08:35

Idézet: Eiki - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 22:37

Szívesen látnék reakciót ezzel kapcsolatban a házigazdák részéről is...  :rolleyes:

Hát, a házigazdáknak ehhez nem sok közük van, legfeljebb az adminisztrátoroknak. :)

#3055 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 17:12

Gyh megnyitásáig önhatalmúlag korlátozom magam ... ezt már nem bírom nézni :nevet:
küldjetek mélt  :D

jah: Piftu kivettem a zav(at)art  :cool:

Szerkesztette: fram 2008. 04. 09. 17:13 -kor

Ciciman is on borda

#3056 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 18:20

Eiki: hasznalj bongeszot es azok majd tok jol tamogatjak amit nagyjabol szeretnel. Operaban es Firefoxban, ha kozepso gombbal kattintasz egy linkre, akkor azt hatterben egy kulon tabon nyitjak meg. Ezutan mar konnyen meg tudod nezni, ami erdekel. Meg mi ertelme ha mindent megnyitna, ami kedvenceidben van? Lehet nincs mindnel uj hozzaszolas vagy mar olvastad...

#3057 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 19:13

Na, megint jon a terites, hogy "hasznalj bongeszot", pfff  :down:

#3058 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 19:27

nincs is középső gombom. esetleg rávarrhatnék. :)
a bolha hozzászólások megint 'számolódnak'?
Business as usual. We fucked up everything.

#3059 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 19:31

Idézet: blash - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 18:20

Eiki: hasznalj bongeszot es azok majd tok jol tamogatjak amit nagyjabol szeretnel. Operaban es Firefoxban, ha kozepso gombbal kattintasz egy linkre, akkor azt hatterben egy kulon tabon nyitjak meg. Ezutan mar konnyen meg tudod nezni, ami erdekel.

Ugyan nem védem, mert még mindig csak a többi böngésző után kullog a felhasználóbarátságban, de spec. a 7-es szexpóker is így működik már. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#3060 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 20:56

Nem erdekel az sekszplorer :/

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152