HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi hiányzik? Mit kéne máshogyan? Mi nem tetszik? II. Értékeld a témát: -----

#631 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 27. 15:03

Idézet

Szerintem 2-3 kiemelt téma lenne az egészséges minden részlegben...

Ebben teljesen egyetertunk, en korabban 3-4 temat javasoltam mindenkinek, ha fontos, esetleg 5...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#632 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 15:22

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 15:53

Ez akkor lenne megvalósítható, ha főállásban, fizetésért lenne mod valaki.

Így, hogy szabadidőben, szívességből moderátorkodnak a srácok, ez szvsz nem elvárható tőlük...

Azt mondtam, hogy ilyeneket lenne értelme kiemelni, ha nincs ilyen téma, akkor nincs mit kiemelni :)

De egyébként mehetne önkéntes alapon is szerintem. Félévente egy külsős is átnézhetné, (lehetőleg olyan, aki ért is a témához valamennyire) és aztán elküldi az aktuális modnak.

#633 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 18:16

Mumia!
Kaptál tőlem két KCS-t.

#634 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 18:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 16:22

Azt mondtam, hogy ilyeneket lenne értelme kiemelni, ha nincs ilyen téma, akkor nincs mit kiemelni :)
...

Nem, te ezt mondtad:

Idézet

Sőt megkockáztatom, hogy a kiemelt témák jobbak lennének, ha nem lehetne hozzászólni, csak modok frissítenék néha az aktuális infókkal, faqokkal, ...

De ezen nem veszünk össze. :beer:

#635 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 21:17

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 19:20

Nem, te ezt mondtad:

Mivel más nem tudja módosítani.

#636 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 21:33

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 22:17

Mivel más nem tudja módosítani.

Még mindig nem érted mit akarok mondani, hagyjuk.

Lehet hogy csak nekem jelent mást a két tőled idézett mondat. :D

#637 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 09:17

Nos akkor elmagyarázom.

Az, hogy a modok frissítik az aktuális információkkal, nem jelenti egyben azt is, hogy a modok is gyűjtik össze, fogalmazzák és szerkesztik bele az aktuális információkat.

#638 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 09:27

Szerintem a kiemelt témák lezárása kicsit visszás ügy; Némely esetben kimondottan kívánatos lehet (tipikusan a fórum üzemeltetőinek a közleményei, bejelentései, amelyek különböző okoknál fogva amúgy sem képeznek vitaalapot), a legtöbb alkalommal azonban visszatetszést kelthet, a fórumozók ezzel korlátozva érezhetik magukat, ami nem kifejezetten szerencsés.
Még akkor is ez a véleményem, amikor nyilvánvalóan látszik, hogy nagyon sok kiemelt téma rég nem arról szól, aminek okán voltaképpen ki lett emelve.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#639 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 09:42

Nagyon egyszerű, ha egy téma már nem arról szól, ami miatt ki lett emelve, meg kell szüntetni a kiemelést. (szerintem)

Ja és az igaz, hogy ha most lezárnánk az aktuális kiemelt témákat, hogy nem lehet hozzájuk szólni, akkor korlátozva éreznék magukat, de nem ezeket kell lezárni amik most ki vannak emelve, hanem ezeknek a sima vitatémáknak én egyszerűen megszüntetném a kiemelését, mert így már nincs értelme.

Anno én is írtam egy faq-ot, ami kiemelt azóta is, de már rég semmi értelme, mert úgysem olvassa el senki a nyitó hozzászólást, ha viszont a téma csak abból a nyitó hozzászólásból állna, lenne értelme a kiemelésnek is, és talán még most is elolvasnák.

Szerkesztette: Mumia 2004. 10. 28. 09:46 -kor

#640 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 09:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 10:42

Nagyon egyszerű, ha egy téma már nem arról szól, ami miatt ki lett emelve, meg kell szüntetni a kiemelést. (szerintem)

Igen, ez végülis kézenfekvő lenne, de mivel a kiemelt témák aktualitását és (kezdeti) tartalmát tekintve elég nagy a szórás, ezért nem alkalmazható mindenhol. A kiemelést tekintve így is elég megosztott a társaság; Én személy szerint úgy látom, hogy az eltelt fél év során a fórumozók többsége nem igazán barátkozott meg ezzel az opcióval, de ez nyilván külön taglalandó kérdés... :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#641 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 28. 09:56

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 10:49

........ Én személy szerint úgy látom, hogy az eltelt fél év során a fórumozók többsége nem igazán barátkozott meg ezzel az opcióval, de ez nyilván külön taglalandó kérdés... :)

üdv

R.

A fórumozók többsége saját ideáin kívül mivel barátkozott meg az elmúlt félév során?  :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#642 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 10:19

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 10:56

A fórumozók többsége saját ideáin kívül mivel barátkozott meg az elmúlt félév során?  :think:

:shoot:

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 10. 29. 17:40

Idézet

Apróbb perifériák, nyomtatók, szkennerek és minden más.

Ezt írjátok már át, légy'szi, mert az 'apróbbak' között ott vannak pl. a tápok... :omg:

Dankesün... ;)

#644 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 17:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 10:17

Nos akkor elmagyarázom.

Az, hogy a modok frissítik az aktuális információkkal, nem jelenti egyben azt is, hogy a modok is gyűjtik össze, fogalmazzák és szerkesztik bele az aktuális információkat.

Még mindig nem értem. :)

Te azt mondtad, hogy csak a modoknak legyen írási joguk a kiemelt témákban.

Ha csak nekik van írásjoguk, akkor más hogyan szerkesztheti bele a friss infókat az ominózus topikba? :omg:

Vagy úgy gondoltad, hogy a fórumozók összegyűjtik, elküldik a témakör házigazdájának, aki szortírozza, rendezi az információt, és beleteszi a kiemet topikba? Mert ha erről beszélsz, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad: így is bőven nagyobb munka ez, mint ami elvárható tőlük. :omg: Szvsz.

Mondjuk - és kövezzetek meg - nekem a fent vázolt módszer (mármint hogy a mod csak "irányító", és nem ő szedi össze az anyagot, etc.) valahogy nem jön át a kezdő hozzászólásodból:

Idézet

...
Sőt megkockáztatom, hogy a kiemelt témák jobbak lennének, ha nem lehetne hozzászólni, csak modok frissítenék néha az aktuális infókkal, faqokkal, ...

De a hiba lehet, hogy bennem van.

Na most már abba is fejeztem. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 10. 29. 18:02 -kor

#645 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 18:13

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 18:59

Vagy úgy gondoltad, hogy a fórumozók összegyűjtik, elküldik a témakör házigazdájának, aki szortírozza, rendezi az információt, és beleteszi a kiemet topikba? Mert ha erről beszélsz, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad: így is bőven nagyobb munka ez, mint ami elvárható tőlük. :omg: Szvsz.

Igen így gondoltam. Mondjuk témánként van 3 kiemelt.  Ha fél évente megkapja a frissített anyagot, akkor ez évente 6 "Szerkeszt -> CTRL-C -> CTRL-V -> szerkesztés"  eljárást jelent, hát qrva nagy munka, hadd ne szakadjanak már bele  :rolleyes: De van ahol modból is több van, vagyis még azzal is megoszlik a munka.

De ha ez tényleg olyan megterhelő, talán megtehetik, hogy aki elvállalja, hogy frissítgeti valamelyik faq-ot, az kapjon moderátori jogokat az adott témakörben, aki már ilyesmire vállalkozik, úgyis valószínűleg elég megbízható.

Szerkesztette: Mumia 2004. 10. 29. 18:21 -kor

#646 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 18:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 19:13

Igen így gondoltam. Mondjuk témánként van 3 kiemelt.  Ha fél évente megkapja a frissített anyagot, akkor ez évente 6 "Szerkeszt -> CTRL-C -> CTRL-V -> szerkesztés"  eljárást jelent, hát qrva nagy munka, hadd ne szakadjanak már bele  :rolleyes: De van ahol modból is több van, vagyis még azzal is megoszlik a munka.

Azért ellenőrizni is kell az infókat, egy csomót szerkeszteni (most képzeld el, hogy 55-60 ember ömlesztve elküld egy nagy adathalmazt...)... Szerintem igenis kurva nagy munka. Főleg "társadalmiban".

Napi szinten is csomó elfoglaltság a moderátorság (azért én tudom), az, hogy még egy ilyen dolgot is a hátára vegyem a moderatúra - ismétlem - túl nagy elvárás lenne tőlük...

Idézet

De ha ez tényleg olyan megterhelő, talán megtehetik, hogy aki elvállalja, hogy frissítgeti valamelyik faq-ot, az kapjon moderátori jogokat az adott témakörben, aki már ilyesmire vállalkozik, úgyis valószínűleg elég megbízható.

Ez már életképesebb ötlet szvsz.

#647 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 19:37

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 19:30

Azért ellenőrizni is kell az infókat, egy csomót szerkeszteni (most képzeld el, hogy 55-60 ember ömlesztve elküld egy nagy adathalmazt...)... Szerintem igenis kurva nagy munka. Főleg "társadalmiban".

Nem 50 ember, hanem egyetlen ember küld el egy már összeállított, ellenőrizett, MINDEN SZEMPONTBÓL TÖKÉLETES írást.

Nem tudom ezt az 55-60 embert most honnan vetted.

Ha témánként 55-60 hozzáértő ember lenne, és még olyan segítőkész is, hogy faq-okat irogat, akkor nem is lenne szükség semmiféle kiemelt témára, mert mindent megválaszolnának :D

Szerkesztette: Mumia 2004. 10. 29. 19:39 -kor

#648 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 19:41

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:37

Nem 50 ember, hanem egyetlen ember küld el egy már összeállított, ellenőrizett, MINDEN SZEMPONTBÓL TÖKÉLETES írást.

Ha témánként 55-60 hozzáértő ember lenne, és még olyan segítőkész is, hogy faq-okat irogat, akkor nem is lenne szükség semmiféle kiemelt témára, mert mindent megválaszolnának :D

szerintem ennyi embert egy adot témakörből nem lehetne elővenni...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#649 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 19:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:37

Innen. Én:

Idézet

Vagy úgy gondoltad, hogy a fórumozók összegyűjtik, elküldik a témakör házigazdájának, aki szortírozza, rendezi az információt, és beleteszi a kiemet topikba?

Te:

Idézet

Igen így gondoltam.

Szóval, én eleve több emberről beszéltem, akik küldik az infót, ld. többesszám... :omg: :)

Ha egy ember gyűjti össze - ahogy azt már te is írtad - akkor az kapjon moderátori jogokat. Arra a FAQ topikra legalábbis.

RE: az 55-60 ember meg amolyan hasraütésszerű szám volt csak, tőlem akár lehet 10-15 is. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 10. 29. 19:46 -kor

#650 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 19:50

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:45

Szóval, én eleve több emberről beszéltem, akik küldik az infót, ld. többesszám... :omg: :)

Igen több ember küldi az infot, de egy kiemelt témába/faq-ba csak egy :D Én meg így értelmeztem a többesszámot, és így is értem és így is gondolom.

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.