HWSW Informatikai Kerekasztal: Egész partició átmásolása. Mivel? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egész partició átmásolása. Mivel? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 28. 19:57

Arra rájöttem, ha úgy készítem el a boot lemezt, hogy paraméterként megadom hogy -NOIDE, akkor elindul a Ghost, és elkezdi csinálni a dolgát. De a 974 driver.cab-nál kifagy. :confused:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#22 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 22:02

Freddy001:

Linux alat nem futnak azok a programok amiket használok. ;)

---

Indy:

Ha letiltod a STSA vezérlőt BIOS-ban akkor megy rendesen. Gond csak akkor lehet, ha a SATA vincsire akarod átmásloni. :)

---

yogibear:

Nekem is csak a SATA miatt fagyott meg. A másik dolgot nem tudom, hogy miért csinálta.

#23 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 22:29

asus p4c800 lapom és SATA HDD-m és egy USB hub.

Ghost2003 a fenti képpel fagy, kivéve ha a biosban a ghost-olás idejére letiltom az USB-t... :confused:

#24 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 02:12

idézet:
Ezt írta Brian 63':
asus p4c800 lapom és SATA HDD-m és egy USB hub.

Ghost2003 a fenti képpel fagy, kivéve ha a biosban a ghost-olás idejére letiltom az USB-t... :confused:
[/quote]

Nekem akkor fagyott, ha nem volt a SATA vezérlő letiltva. Van olyan Ghost-ban, hogy USB szközök támogatása, azt bekapcsoltad?

#25 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 13:00

Freddy001!

És legalább SATA volt az új vinyó?
4 OS, és mind Linux :confused:
-----------------------------------------------------------
Yogibear!

Sata nélkül a Ghost is :), bár driveimage lehet, hogy azzal is, ki tudja.
-----------------------------------------------------------

Furcsa egy élményem volt. Találtam egy gépet, amiben egy 80GB SATA Maxtro, és egy 120GB PATA Maxtor mellett ment a Ghost. A dolog pikantériája, hogy ebben a gépben az alaplap Intel D865GBFL, az enyémben meg Intel D865PERL. A két lap nem sokban tér el egymástól. A PERL-en SATA RAID és Firewire a plusz, a GBFL meg integrált videó vetérlővel bír. Slussz. Az én gépemben Seagate vinyók vannak, de ennek nem hiszem, hogy köze volna a Ghost fagyásához.

[ 2004. február 29.: zsabi szerkesztette a hozzászólást ]

#26 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 13:03

Az előző hozzászólásban természetesen az első HDD is Maxtor, és nem Maxtro, csak valami miatt nem bírom többször szerkeszteni. Mindig csak a Freddy001-nek szóló részt látom szerkesztéskor. :(

#27 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 13:48

idézet:
Ezt írta Lipton:
Leszedem a pagefile-t nullára, de ugyanazt csinálta megint. Viszont kaptam egy tippet, hogy bootoljak be winlemezről, és írjam be, hogy fdisk /mbr. Megcsináltam és most rendesen megy a másolt partíció! :D [/quote]Bár elsőre meglepődtem, de jobban belegondolva, összerakva az eddigi tapasztalataimat, lehet értelme az fdisk /mbr használatának. Én ezt a problémát (ami egyébként XP-nél szintén jelentkezik bizonyos körülmények esetén, csak más hibaüzenetben nyilvánul meg) a registryben a MountedDevices kulcs törlésével szoktam megoldani. Offline, tehát a nem működő oprendszeren kell ezt elvégezni, ez benne az érdekesség.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMMountedDevices

Elképzelhető, hogy az fdisk /mbr más úton, de szintén eléri a megfelelő eredményt, majd ki fogom próbálni, ha lesz rá idő.

Megjegyzem, a MountedDevices törlése teljesen saját agyszüleményem, többször alkalmaztam, csak később találkoztam itt a fórumon következő linkkel, ami megerősítette az elképzelésem:
[url="http://"http://www.geocities.com/thestarman3/asm/mbr/Win2kmbr.htm"]http://www.geocities...br/Win2kmbr.htm[/url]

idézet:
Ezt írta Warrior:
Itt az fdisk /mbr egyszerűen "hatástalan" a 2000-re. Nem amiatt oldódott meg a hiba, csupán akkor szűnt meg...Főleg, ha csak 1 partíciót használtál, és azon is volt a lapozó file.

Tévednék?
[/quote]
Közvetlenül soha nem is lesz hatása, mivel az fdisk /mbr-nek – meglepő módon – az MBR-re van hatása. A fixmbr parancsnak szintén. Ugyanazt csinálja mindkettő: MBR betöltőkód felülírása, ami egy teljesen oprendszer független Assembly kód, az Intel x86 alapú PC-k általános számítógép indító kódja, ami a HDD legelső szektorában lakik, a partíciós tábla társaságában.

Tehát durván mondhatnám, hogy fdisk /mbr és fixmbr ugyanaz és csereszabatos, de mégis vannak finom eltérések. Az fdisk /mbr felülír ész nélkül, ami veszélyes lehet bizonyos esetekben, míg a fixmbr valamivel intelligensebb, illetve egyéb árnyalatai is vannak a dolognak, hosszú volna most belemenni.

Lényeg, hogy nem csak NT alapú rendszernél, hanem általában javasolt manapság lehetőleg a fixmbr használata. De elképzelhető, hogy Lipton problémáján a fixmbr nem segített volna.

#28 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 14:35

idézet:
Ezt írta Signal:

Közvetlenül soha nem is lesz hatása, mivel az fdisk /mbr-nek – meglepő módon – az MBR-re van hatása. A fixmbr parancsnak szintén. Ugyanazt csinálja mindkettő:
[/quote]

Signal!

Amit írtál kimeríti a tökéletes fogalmát. Tök igazad van. :cool:

Nem gondoltam végig a dolgot, mert Lipton ezt írta:
"Viszont kaptam egy tippet, hogy bootoljak be winlemezről, és írjam be, hogy fdisk /mbr."
és nekem a "winlemez" W2K esetén a CD, 98 esetén meg a boot floppy. Sohasem jutott volna eszembe keverni őket. Nem vagyok elég kreatív :(

#29 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 16:14

idézet:
Ezt írta Signal:
... [/quote]

Most, hogy írtad az fdisk /fixmbr-t, úgy rémlik mintha nekem is ezt mondták volna, csak mire megtépázott idegrendszerrel eljutottam addig, hogy beírjam, csak fdisk /mbr lett belőlle. :D

#30 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 16:17

idézet:
Ezt írta zsabi:

Signal!

Amit írtál kimeríti a tökéletes fogalmát. Tök igazad van. :cool:

Nem gondoltam végig a dolgot, mert Lipton ezt írta:
"Viszont kaptam egy tippet, hogy bootoljak be winlemezről, és írjam be, hogy fdisk /mbr."
és nekem a "winlemez" W2K esetén a CD, 98 esetén meg a boot floppy. Sohasem jutott volna eszembe keverni őket. Nem vagyok elég kreatív :(
[/quote]

Csak a Win98 install van kiírva CD-re (nem tudom miért, mert soha nem volt a gépen), ezért bootoltam arról. A 2000 install a vincsin van, hogy ha esetleg újra kell installálni akkor ne CD-ről kelljen.

Azt még most se értem, hogy miért fagyott akkor a Ghost, ha a SATA vezélő nem volt letiltva. Esetleg újabb verzió kellett volna, én Ghost 2003-at használtam.

[ 2004. február 29.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#31 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 20:34

idézet:
Ezt írta Lipton:

Most, hogy írtad az fdisk /fixmbr-t, úgy rémlik mintha nekem is ezt mondták volna, csak mire megtépázott idegrendszerrel eljutottam addig, hogy beírjam, csak fdisk /mbr lett belőlle. :D
[/quote]
Nem, én ilyet nem írok, mert a fixmbr parancs XP/2k Javítókonzolban használható. Ezt nem írtam külön, mert sokak által ismert, legalábbis egy ilyen HWSW jellegű fórumon.
- Fdisk /mbr-t ismered.
- Fdisk /fixmbr nem létezik.

#32 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 20:56

idézet:
Ezt írta Lipton:

Csak a Win98 install van kiírva CD-re (nem tudom miért, mert soha nem volt a gépen), ezért bootoltam arról. A 2000 install a vincsin van, hogy ha esetleg újra kell installálni akkor ne CD-ről kelljen.

Azt még most se értem, hogy miért fagyott akkor a Ghost, ha a SATA vezélő nem volt letiltva. Esetleg újabb verzió kellett volna, én Ghost 2003-at használtam.

[ 2004. február 29.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ez kicsit fura. Én a 98 telepítőt szoktam felrakni a vinyóra, mert minden apró változtatásnál rimánkodik érte a Windows. 2000-nél ilyen nincs, s ezért eszembe sem jutna bemásolni. :confused:

2003-as verziónál nincs újabb Ghost.

A Ghost fagyás már bosszantott. Úgy tettem, mint az egyszeri júzer. Ha már kilátástalan a helyzet, csak belenézek a használati útmutatóba. :D
Ennek megfelelően meglátogattam a Symantec tudásbázisát, és ezt találtam:
[url="http://"http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/97dacc5430d93f2d85256aa300536849/b59d9878ea7fdaf388256cf40072b4ad?OpenDocument&prod=&ver=&src=sg&pcode=&svy=&csm=no"]Ghost compatibility with Intel 865 chipsets and Serial ATA drives[/url]
Nagyjából annyit ír, hogy a fagyás nem a Ghost hibája, hanem a 865-ös csipkészleté, és először is frissítsd a Ghost-odat a LiveUpdate-tel és nem fog fagyni.
Ha nem akarsz/tudsz frissíteni, akkor próbálkozz a -FNI vagy a -NOIDE kapcsolókkal.
Valamikor kipróbálom, de ha valaki előbb teszi, és megírja hogyan sikerül azt köszönöm.

#33 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 22:05

idézet:
Ezt írta zsabi:

Ez kicsit fura. Én a 98 telepítőt szoktam felrakni a vinyóra, mert minden apró változtatásnál rimánkodik érte a Windows. 2000-nél ilyen nincs, s ezért eszembe sem jutna bemásolni. :confused:

A Ghost fagyás már bosszantott. Úgy tettem, mint az egyszeri júzer. Ha már kilátástalan a helyzet, csak belenézek a használati útmutatóba. :D
Ennek megfelelően meglátogattam a Symantec tudásbázisát, és ezt találtam:
[url="http://"http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/97dacc5430d93f2d85256aa300536849/b59d9878ea7fdaf388256cf40072b4ad?OpenDocument&prod=&ver=&src=sg&pcode=&svy=&csm=no"]Ghost compatibility with Intel 865 chipsets and Serial ATA drives[/url]
Nagyjából annyit ír, hogy a fagyás nem a Ghost hibája, hanem a 865-ös csipkészleté, és először is frissítsd a Ghost-odat a LiveUpdate-tel és nem fog fagyni.
Ha nem akarsz/tudsz frissíteni, akkor próbálkozz a -FNI vagy a -NOIDE kapcsolókkal.
Valamikor kipróbálom, de ha valaki előbb teszi, és megírja hogyan sikerül azt köszönöm.
[/quote]

Nekem a 2000 még soha nem kért Win lemezt, 1x se. 98 install lemezem nem is tudom miért van, de van. Arról bootoltam be.

A Ghostot frissítettem, mégis kifagyott.

#34 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 22:18

idézet:
Ezt írta zsabi:

[/quote]

De van! De van! :)
[url="http://"http://www.symantec.com/press/2003/n031020a.html"]http://www.symantec....3/n031020a.html[/url]
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#35 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 23:03

idézet:
Ezt írta Szabcsi:

De van! De van! :)
[url="http://"http://www.symantec.com/press/2003/n031020a.html"]http://www.symantec....3/n031020a.html[/url]
[/quote]

Jaj lelkecském ezt én is ismerem, de ezt nem otthoni felhasználásra szánták ám :)

#36 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 09:39

Most van vagy nincs, mert arról itt kár (mellé)beszélni hogy kinek szánták... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#37 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 11:11

idézet:
Ezt írta zsabi:

[/quote]

Arra rájöttem, ha úgy készítem el a boot lemezt, hogy paraméterként megadom hogy -NOIDE, akkor elindul a Ghost, és elkezdi csinálni a dolgát. De a 974 driver.cab-nál kifagy. :confused:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#38 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 12:42

idézet:
Ezt írta zsabi:
nem a Ghost hibája, hanem a 865-ös csipkészleté[/quote]

:eek: :eek: :eek:

Még mindig ezzel szenvedtek, nem bírom elnézni (olvasni). Fogj egy bármilyen Linux telepítő cd-t, konzolban cfdisk /dev/hdX parancs, ott létrehozod az új vinyóra a partíciókat azonos méretben és típussal, aztán: dd if=/dev/hdY<szám> of=/dev/hdX<szám> bs=<szektorméret byte-ban>, ezt minden egyes partícióra megismétled. A hdX az új vinyó, hdY a régi amit klónozni kell (X és Y valószínűleg a-d között lesz valamelyik betűjel), a számok pedig a partíciók számai. A parancsokat ne nézd el, mert nem kérdez vissza. Tökéletes másolat. Intel 865PE chipsetem van és így klónoztam le a vinyómat. Lehetséges, hogy utána a WINXP telepítő cd-ről javítókonzolon le kell futtatni egy MBR felülíró parancsot, amit nem tudok fejből de sztem egyértelmű. Linux telepítő cd-ként Debian-t tudom ajánlani, viszont nem kezeli DMA-ban a vinyót és a SATA-t biztosan nem ismeri fel. Szerintem vannak olyan distribek ahol ezeket már telepítés szinten megoldják, próba Gentoo.

[ 2004. március 01.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#39 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 13:09

idézet:
Ezt írta Freddy001:

:eek: :eek: :eek:

Még mindig ezzel szenvedtek, nem bírom elnézni (olvasni). Fogj egy bármilyen Linux telepítő cd-t, konzolban...
[/quote] Alapvetően én sem vagyok híve a Ghost-nak, legalábbis nekem nincs rá szükségem. Amit előzőleg fejtegettem, a klónozás (vagy akár csak sima fájlmásolás) módjától függetlenül előálló probléma volt. A Ghost fagyása persze eléggé Ghost függő...

#40 Felhasználó inaktív   bsv419 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 01. 13:42

idézet:
Ezt írta Lipton:
Sziasztok!

Új vincsim lett és szeretném az egész C-t átmásolni...Van valamilyen másik program amivel bootparticiót lehet másolni?

[ 2004. február 27.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Én eddig mindig PartitionMagic-el másoltam system partíciót
és lekopogom, hogy sohasem b..ta el!
--Igaz, hogy a Ghost SE! :confused:

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4