Egész partició átmásolása. Mivel?
Elküldve: 2004. 03. 01. 13:59
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 01. 14:10
idézet:
Ezt írta lameXpert:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=4&t=001883"]https://www.hwsw.hu/...ic&f=4&t=001883[/url][/quote]
:confused:
Először ott nyitottam, mert végülis felhasználói program, csak mint látod ott nem jár ennyi ember mint itt. Mivel ki kellett szednem a régi vincsit ezért minnél gyorsabban meg kellett oldanom a dolgot. Miért olyan hatalmas nagy probléma ez?
Elküldve: 2004. 03. 01. 14:24
idézet:
Ezt írta bsv419:
Én eddig mindig PartitionMagic-el másoltam system partíciót
és lekopogom, hogy sohasem b..ta el!
--Igaz, hogy a Ghost SE! :confused:[/quote]
Nálam 11 partíció van, és van üres rész kihagyva közöttük. A ghost és pmagic ehhez kissé buta, a pmagic ráadásul nekiállt volna a partíciókat matatni: ellenőrzés, miegymás. Másolja át egy az egyben, hibákkal, mindennel, ne akarjon okoskodni. Az eltolás miatt egyik sem jöhetett szóba. Ezt csak Linux-al lehetett megcsinálni. Ennyi idő alatt (4-5) nap, még DMA és egyéb trükkök nélkül is le lehetett volna klónozni 15 vinyót.
Elküldve: 2004. 03. 01. 14:32
idézet:
Ezt írta Freddy001:
Nálam 11 partíció van, és van üres rész kihagyva közöttük. A ghost és pmagic ehhez kissé buta...[/quote]
-buta ?!?
idézet:
...ráadásul nekiállt volna a partíciókat matatni: ellenőrzés, miegymás...[/quote]
-A matatást úgy tudom ki lehet kapcsolni...
idézet:
...Az eltolás miatt egyik sem jöhetett szóba. Ezt csak Linux-al lehetett megcsinálni...[/quote]
-Természetesen Linux alatt is meg lehet csinálni
[ 2004. március 01.: bsv419 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 01. 15:02
idézet:
Ezt írta bsv419:
-Természetesen Linux alatt is meg lehet csinálni
[/quote] Nyilván is, mert én lazán másolom az XP-t egy másik XP-vel is, Total Commanderrel. Csak tudni kell, mit csinál az ember. Ha pedig szektoronkénti másolásra volna ingerem, kiváló Windows diskeditorok is léteznek, a könnyed kattintgatások kedvelői számára.
Elküldve: 2004. 03. 01. 15:04
idézet:
Ezt írta Freddy001:
...... Másolja át egy az egyben, hibákkal, mindennel, ne akarjon okoskodni. ......[/quote]
Hmmm. Mennyire igaz ez némely felhasználókra is.![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 03. 01. 15:10
idézet:
Ezt írta Lipton:
:confused:
Először ott nyitottam, mert végülis felhasználói program, csak mint látod ott nem jár ennyi ember mint itt. Mivel ki kellett szednem a régi vincsit ezért minnél gyorsabban meg kellett oldanom a dolgot. Miért olyan hatalmas nagy probléma ez?[/quote]
Rajtad kívül ki csinál belőle "hatalmas nagy problémát"? Viszont visszakérdezek. Miért is zavar, hogy mások is láthatják, nem egy helyen van "sűrgős, azonnal megoldandó" problémád? Mert nekik információ, hogy ne kelljen újra leírni azt, amit már esetleg leírtak.
Elküldve: 2004. 03. 01. 15:26
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Rajtad kívül ki csinál belőle "hatalmas nagy problémát"? Viszont visszakérdezek. Miért is zavar, hogy mások is láthatják, nem egy helyen van "sűrgős, azonnal megoldandó" problémád? Mert nekik információ, hogy ne kelljen újra leírni azt, amit már esetleg leírtak.[/quote]
Akármilyen hihetetlen, sürgős volt megoldanom, hogy működjön a dolog. Az, hogy mások látják, hogy 2 topic van egy kicsit se zavar, nem titok, semmi rosszat nem csináltam. Senkinek se kell semmit leírni 2x, mivel bárki láthatja, hogy mind a 2 topicot én indítottam, ezért kis logikával ki lehet találni, hogy nem kell 2 helyre bírni. A másik meg az, hogy minkét helyen írtam, hogy megoldódott a problémám, az én bajomra már nem keresek választ.![]()
Elküldve: 2004. 03. 01. 16:55
idézet:
Ezt írta Freddy001:
![]()
![]()
![]()
Még mindig ezzel szenvedtek, nem bírom elnézni (olvasni). Fogj egy bármilyen Linux telepítő cd-t, konzolban cfdisk /dev/hdX parancs, ott létrehozod az új vinyóra a partíciókat azonos méretben és típussal, aztán: dd if=/dev/hdY<szám> of=/dev/hdX<szám> bs=<szektorméret byte-ban>, ezt minden egyes partícióra megismétled. A hdX az új vinyó, hdY a régi amit klónozni kell (X és Y valószínűleg a-d között lesz valamelyik betűjel), a számok pedig a partíciók számai. A parancsokat ne nézd el, mert nem kérdez vissza. Tökéletes másolat. Intel 865PE chipsetem van és így klónoztam le a vinyómat. Lehetséges, hogy utána a WINXP telepítő cd-ről javítókonzolon le kell futtatni egy MBR felülíró parancsot, amit nem tudok fejből de sztem egyértelmű. Linux telepítő cd-ként Debian-t tudom ajánlani, viszont nem kezeli DMA-ban a vinyót és a SATA-t biztosan nem ismeri fel. Szerintem vannak olyan distribek ahol ezeket már telepítés szinten megoldják, próba Gentoo.
[ 2004. március 01.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Eredetileg is ennyi hülyeséget akartál írni, vagy csak véletlenül sikerült így?
Ha legközelebb hozzászólsz, akkor olvass már egy kicsit előtte. Lipton már rég átmásolta amit akart. A témát csak azért folytattuk, hogy kiderüljön miért fagy le a Ghost. Többen tudjuk, hogy a Linux is képes ilyen feladatokat ellátni, de most nem erről szeretnénk beszélni. Igazán kedves tőled, hogy olyan megoldást ajánlottál, ami semmit nem ér (Debian, ami nem ismeri a SATA-t)Egyébként meg precízen megírod, hogy biztos van olyan, ami igen. Ezzel aztán kinn vagyunk a vízből.
Kérlek téged és a többieket is, akiknek szómenésük van, de nem ez a téma érdekli őket, hogy nyissatok egy másik topikot mondjuk "Ki klónozza királyabbul a HDD-jét" címmel és folytassatok meddő vitát ott.
Elküldve: 2004. 03. 01. 20:23
idézet:
Ezt írta zsabi:
Eredetileg is ennyi hülyeséget akartál írni, vagy csak véletlenül sikerült így?
Ha legközelebb hozzászólsz, akkor olvass már egy kicsit előtte. Lipton már rég átmásolta amit akart. A témát csak azért folytattuk, hogy kiderüljön miért fagy le a Ghost. Többen tudjuk, hogy a Linux is képes ilyen feladatokat ellátni, de most nem erről szeretnénk beszélni. Igazán kedves tőled, hogy olyan megoldást ajánlottál, ami semmit nem ér (Debian, ami nem ismeri a SATA-t)Egyébként meg precízen megírod, hogy biztos van olyan, ami igen. Ezzel aztán kinn vagyunk a vízből.
Kérlek téged és a többieket is, akiknek szómenésük van, de nem ez a téma érdekli őket, hogy nyissatok egy másik topikot mondjuk "Ki klónozza királyabbul a HDD-jét" címmel és folytassatok meddő vitát ott.[/quote]
Ha hülyeségeket írtam volna még megértem, de ezek működő, letesztelt dolgok. Azon kívül hogy ugatsz és 1-es minősítéseket osztogatsz tudsz normálisat is hozzászólni a témához? Már megne haragudj, de maximális jóindulattal segíteni próbáltam. Egy fórumot utólag is elolvasnak és bizony más kint lehet a vízből. Azthidtem ide csak "normális" emberek járnak, sikerült bizonyítanod az ellenkezőjét.
Elküldve: 2004. 03. 01. 20:56
idézet:
Ezt írta Lipton:
Nekem akkor fagyott, ha nem volt a SATA vezérlő letiltva. Van olyan Ghost-ban, hogy USB szközök támogatása, azt bekapcsoltad?[/quote]
igen bekapcsoltam.
nem az alaplapi usb-k zavarták, hanem csak a belső usb hub.
Mivel azt macerás lehúzni egyszerűbb volt bios-ban az alaplapi usb-t letiltani...
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:41
idézet:
Ezt írta Freddy001:
Ha hülyeségeket írtam volna még megértem, de ezek működő, letesztelt dolgok. Azon kívül hogy ugatsz és 1-es minősítéseket osztogatsz tudsz normálisat is hozzászólni a témához? Már megne haragudj, de maximális jóindulattal segíteni próbáltam. Egy fórumot utólag is elolvasnak és bizony más kint lehet a vízből. Azthidtem ide csak "normális" emberek járnak, sikerült bizonyítanod az ellenkezőjét.[/quote]
Ide figyelj kicsi huszár. Próbáltam neked e-mailt küldeni, de még annyi tartás sincs benned, hogy egy mail címet megadj. Nem akartam ilyeneket ide írni, mert nem ide való, de sajnos annyira elborult az agyad, hogy nem érted amit írtam, ezért megismétlem érthetőbben:
1. A "Még mindig ezzel szenvedtek, nem bírom elnézni (olvasni)." (felfuvalkodott és arrogáns) mondatod alapján azt hiszem joggal feltételezhető, hogy fogalmad sem volt arról, hogy már nem a klónozás a probléma.
2. A segítséged egy Linux-ot jól ismerő ember számára nyilvánvalóan megfelelő, csak nyilván teljesen fölösleges, mert egy ilyen tudású ember man-t is tud olvasni, nem kellessz neki te. Akinek viszont csak annyi fogalma van a Linux-ról, hogy az is egy operációs rendszer, az annyit ért a firkálmányodból mint egy átlagos utcaseprő a kvantum fizikából (még mielőtt belekötnél, én értettem). Ebből következően, ha tényleg nem csak hencegni akartál, akkor írhattál volna részletesen, érthetőbben is.
3. A sok azonos problémával induló topikból az az érzésem, hogy elég kevesen olvasnak utólag topikokat, de ebben lehet, hogy tévedek. Ellenben idézném az első, igazán kreatív hozzászólásodat, amiből tényleg minden későbbi olvasó sokat tanulhat majd:
Én is klónoztam a sajátomat amikor új vinyót vettem. Igaz nálam tíznél több partíció volt és négy OS. Minden működött elsőre. Use Linux.
Gondolom ha ezután senki nem írt volna többet a topikba, akkor te sem írtad volna a még mindig ezzel szenvedtek kezdetű remekművedet.
4. Hogy ki normális és ki nem, azt nem te döntöd el (meg persze én sem), de nem volna baj, ha megtanulnál helyes írni magyarul.
Mindenki mástól elnézést kérek ezért a méltatlan vitáért, én ezzel befejeztem.
Elküldve: 2004. 03. 01. 22:53
idézet:
Ide figyelj kicsi huszár.[/quote]
Ha megkérhetlek állítsd le magad az ilyen modorral. Mi lenne ha én is elkezdhetnélek sértegetni? Inkább nem süllyedek le a szintedre.
idézet:
Próbáltam neked e-mailt küldeni, de még annyi tartás sincs benned, hogy egy mail címet megadj. Nem akartam ilyeneket ide írni, mert nem ide való, de sajnos annyira elborult az agyad, hogy nem érted amit írtam, ezért megismétlem érthetőbben:[/quote]
Privátot is írhattál volna ennyi erővel, de annyi tartás sincs benned, hogy ne ide írd? Nem kell játszanod a jófiút. Amúgy meg pont az ilyen emberek miatt nem adom meg az e-mail címem ha kíváncsi vagy rá.
A többi "no comment", egyébként jeles voltam helyesírásból. Ne magadból indulj ki, más még megérthet teljesen alapvető, egyszerű dolgokat.
Két hónapja sem regisztráltál a fórumon, máris itt pattogsz és rendezkedni akarsz? Mégis kinek képzeled magad? Segíteni próbálok, te pedig baltával esel nekem. Érdekes, hogy rajtad kívül senki másnak nem volt problémája azzal amit írtam.
Elküldve: 2004. 03. 15. 16:49
Elküldve: 2004. 03. 15. 16:54
idézet:
Ezt írta Freddy001:
Bujdy, ne haragudj, de a fórummotor hibája miatt nem tudtam válaszolni a prividre. Esetleg megadhatnál egyéb elérhetőséget E-mail/IRC/ICQ.[/quote]
Na, akkor ide írom, ha a fórummotor nem szeret minket:
bujdy@freemail.hu
előre is köszi!
Elküldve: 2004. 03. 16. 03:05

Súgó
A téma zárva.