HWSW Informatikai Kerekasztal: Hitachi Deskstar 7K250 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hitachi Deskstar 7K250 Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 26. 21:53

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 23:26

3. Még mindig megbízható, tudom hogy a Hitachi nem tervezték nonstop 24 órásra (figyelmeztette régen szvsz), hiszen a DESKTAR az asztali számítógépekre való, máskülönben válasszon szerver opciót (az scsi). :)

Butaság.

#602 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 22:23

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 22:53

Butaság.

Na igen.
A mienk eléggé 24 órában megy vagy 2 éve, de fel se veszi. Jó kis vinyó, gyors. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#603 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 18:38

Egy merevlemezt mechanikailag pont a ki- és bekapcsolás terhel meg legjobban, az meg hülyeség, hogy időnként "pihennie" kell. Az, hogy az IBM egyik vinyójának specifikációinál közzétette, hogy ajánlott napi üzemórák száma 8, egy egyszerű félreértés volt, nem úgy értették ugyanis, hogy ennél többet a meghajtó (megbízhatóan) nem tud folyamatosan működni.

#604 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 12:05

Hali!
Vki legyen szíves csináljon már egy Hitachi 80GB-s SATA-s vinyóról SEEK-elési hangot!
Mongyuk egy 1perceset az első 10-20sec legyen az üresjárat(terheletlenül) tehát ne csináljon semmit és a többi mewg az AIDA Random Accessével készült SEEK-eltetési hang!
PLÍZ SÜRGŐS!
A Hang dönt WD és Hitachi közt!
Köszönöm!
A hangot plíz a kriszny@programozo.hu-ra küldjétek el!
Mégeccer köcce!
Abit ST6,Intel Celeron2 1GHz,512SD,Gef2MX200,Sony CDU5231 52X cd-rom,Philips 48x16x48x CD-író,300W Codegen...

#605 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 14:58

Idézet: Gismoooo - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 13:05

Hali!
Vki legyen szíves csináljon már egy Hitachi 80GB-s SATA-s vinyóról SEEK-elési hangot!
Mongyuk egy 1perceset az első 10-20sec legyen az üresjárat(terheletlenül) tehát ne csináljon semmit és a többi mewg az AIDA Random Accessével készült SEEK-eltetési hang!
PLÍZ SÜRGŐS!
A Hang dönt WD és Hitachi közt!
Köszönöm!
A hangot plíz a kriszny@programozo.hu-ra küldjétek el!
Mégeccer köcce!

Én csak 160-asról tudnék hangot küldeni. Igazából felesleges, mert nem is hallani, hogy seekel. ;) Túl sok értelme nincs is, mert minden gépnek más hangja van. Lehet mellette más vincsi is aminek a hangja hallatszik, ventilátorok.

#606 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 15:37

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 19:38

Egy merevlemezt mechanikailag pont a ki- és bekapcsolás terhel meg legjobban, az meg hülyeség, hogy időnként "pihennie" kell. Az, hogy az IBM egyik vinyójának specifikációinál közzétette, hogy ajánlott napi üzemórák száma 8, egy egyszerű félreértés volt, nem úgy értették ugyanis, hogy ennél többet a meghajtó (megbízhatóan) nem tud folyamatosan működni.

Ott a pont, azért elvárható minőséget kerestem, sebaj.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#607 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 15:55

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 14:37

Ott a pont, azért elvárható minőséget kerestem, sebaj.

igazából azt sem mondták, hogy 8 óra működés után nem lesz megbízható... csak nem garantálják... Ezzel a felelősséget hárították el magukról, ha esetleg előfordul 8 óra munka után az adatvesztés...
De gondold végig, hogy ugyan ezek a vinyók szerverekben is üzemeltek más elektronikával... SCSI csatolófelületű társaiknál nem volt megkötés... a csapágyazás ugyan az, a fejek ugyan azok, az elektroniuka változik, meg esetleg a motor fordulatszáma... magasabb... az elektronikától pedig nem függhet, mennyi időt megy... megjegyzem nálam hibátlanul megy egy 120GXP-s 60GB-s IBM vagy 2 éve! Egy 37GXP-s 20GB pedig lassan 4.5 éve... van még egy 4.5 éves 35GXP-m 25GB meg egy 4.5 éves 37GXP-m 13GB
Jah! És most meg egy Hitachi SATA 160-as megy hibátlanul!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#608 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 15:57

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 19:38

:respect:

Szerintem is inkább becsülni kéne őket, hogy ilyent közzétesznek, nem egyből következtetéseket levonni.

Az is nyílvánvaló, hogy a folyamatos működés sokkal jobb a hardware-nek, mint a ki-be kapcsolás. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#609 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 16:11

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 13:58

Én csak 160-asról tudnék hangot küldeni. Igazából felesleges, mert nem is hallani, hogy seekel. ;) Túl sok értelme nincs is, mert minden gépnek más hangja van. Lehet mellette más vincsi is aminek a hangja hallatszik, ventilátorok.

Nembaj! Jó azis csak lehetőleg némítsd le a géped amennyire csak tudod!
Lécci csinálj és küldd el mélben!
Köszönöm szépen előre is!
Abit ST6,Intel Celeron2 1GHz,512SD,Gef2MX200,Sony CDU5231 52X cd-rom,Philips 48x16x48x CD-író,300W Codegen...

#610 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 16:37

Idézet: Gismoooo - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 17:11

Nembaj! Jó azis csak lehetőleg némítsd le a géped amennyire csak tudod!
Lécci csinálj és küldd el mélben!
Köszönöm szépen előre is!

Az a baj, hogy ez nem az én gépem, és van benne egy 40-es Maxtor ami elég hangos. Ezen kívül gyári Intel fan, ami szintén nem a leghalkabb, VGA venti (nem tudom milyen hagngos), és két 8 centis.

Annyit tudok, hogy bedigizem így, de az AIDA-ban nem találtam random accest.
Az eredmény az lesz, hogy lesz egy alapzaj a többi cucc miatt, és amikor seekelni kezd akkor is kb ugyanazt fogod hallani mint amikor nem, mert az AM be van kapcsolva.

Szerkesztette: Lipton 2004. 10. 03. 16:55 -kor

#611 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 16:41

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 15:37

Az a baj, hogy ez nem az én gépem, és van benne egy 40-es Maxtor ami elég hangos. Ezen kívül gyári Intel fan, ami szintén nem a leghalkabb, VGA venti (nem tudom milyen hagngos az), és két 8 centis.

Annyit tudok, hogy bedigizem így, de az AIDA-ban nem találtam random accest.
Az eredmény az lesz, hogy lesz egy alapzaj a többi cucc miatt, és amikor seekelni kezd akkor is kb ugyanazt fogod hallani mint amikor nem, mert az AM be van kapcsolva.

AM-et nemtudod addig kikapcsolni?
És sztem úgy csináld, hogyha esetleg van asztali PC-s mikrofonod, akkor magát a mikrofont értesd hozzá a vinyóhoz és úgy átveszi a zaját elég jól!
Az Aidában a plugin menüpont alatt találsz egy disk benchmarkot és abban fönt kiválasztod az Average Access-t majd lent a vinyót és let's kerregés!

#612 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 17:01

Idézet: Gismoooo - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 17:41

AM-et nemtudod addig kikapcsolni?
És sztem úgy csináld, hogyha esetleg van asztali PC-s mikrofonod, akkor magát a mikrofont értesd hozzá a vinyóhoz és úgy átveszi a zaját elég jól!
Az Aidában a plugin menüpont alatt találsz egy disk benchmarkot és abban fönt kiválasztod az Average Access-t majd lent a vinyót és let's kerregés!

AM-et csak a bootlemezes feature tool-al tudok állítani, ahhoz meg sajnos újra kell bootolni, most meg éppen nem tudok egy ideig.

Average access volt eddig is, de Te random accesst írtál! :)

Na majd ha tudok boot-olok és megcsinálom, de miért kell kikapcsolni? Úgy akarod majd használni?

#613 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 19:28

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 16:01

AM-et csak a bootlemezes feature tool-al tudok állítani, ahhoz meg sajnos újra kell bootolni, most meg éppen nem tudok egy ideig.

Average access volt eddig is, de Te random accesst írtál! :)

Na majd ha tudok boot-olok és megcsinálom, de miért kell kikapcsolni? Úgy akarod majd használni?

Jó mindegy! Akkor Average Access!
Igen a lehető leggyorsabb üzemmódban akarom használtatni haverral!

#614 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 21:51

Idézet

csapágyazás ugyan az, a fejek ugyan azok, az elektroniuka változik, meg esetleg a motor fordulatszáma... magasabb... az elektronikától pedig nem függhet, mennyi időt megy...

Ezt komolyan gondolod?
Szét kellene szedned egy IDE-s és egy SCSI vinyót.
Fejek nem ugyanazok.
Elektronika tök más és strapabíróbb (ez is számít hidd el)
A motor fordulatszáma miatt jóval bikább csapágyazás kell.
Lemezméretek is tök mások. És eleve más szilárdságúak a magasabb fordulat miatt.

Minden más. Sok SCSI vinyóban van pl porgyűjtó, meg egyebek. Sokkal több tányért alkalmaznak előszeretettel a magas fordulatok miatt.. És így tovább.

Szóval tök más.
Ezért mehet sokat és az én Hitachim és a tied is ezért nem mehet sokat. Pontosan.

Egy allúlméretezett elektronika sem örökéletű. Egy túlméretezett meg szinte majdnem biztosan igen.
MINDEN szempontból szarabb egy IDE-s vinyó, mint egy SCSI és pontosan emiatt nem bírják a gyűrődést.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#615 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 15:00

Lipton plíz siess!
Köcce!

#616 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 17:07

Idézet: Gismoooo - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 16:00

Lipton plíz siess!
Köcce!

Ok! Megcsinálom most hamar:-)

szerk.

Egy kis segítség kéne!

A gépben most nincs FDD, adok egy exe-t ami a feature tool-t kimásolja kislemezre. Légyszi csináld meg és ami a kislemezen van azokaz a fileokat rarozd be és küld el mailen. Azt majd kiírom CD-re és arról bootolok. Máshogy most nem tudom megoldani.

MSN és ICQ címem az adatoknál. Mail: lipton@axelero.hu
Keress meg különben nem tudok segíteni.

Ha más el tudja küldeni levélben e kicsomagolt feature tool-t az is jó! :)

Szerkesztette: Lipton 2004. 10. 04. 17:16 -kor

#617 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 17:33

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 16:07

Ok! Megcsinálom most hamar:-)

szerk.

Egy kis segítség kéne!

A gépben most nincs FDD, adok egy exe-t ami a feature tool-t kimásolja kislemezre. Légyszi csináld meg és ami a kislemezen van azokaz a fileokat rarozd be és küld el mailen. Azt majd kiírom CD-re és arról bootolok. Máshogy most nem tudom megoldani.

MSN és ICQ címem az adatoknál. Mail: lipton@axelero.hu
Keress meg különben nem tudok segíteni.

Ha más el tudja küldeni levélben e kicsomagolt feature tool-t az is jó! :)

Mindegy! Már nemkell köszi! Meglett rendelve a vinya! Hitachi lett belőle, mert az érkezik hamarabb!
Csütörtökön megfogom hallani h mennyire hangos! A SATA vinyóknak hogyan lehet állítani az AM-et? Mien progival?

#618 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 17:54

Idézet: Gismoooo - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 18:33

Mindegy! Már nemkell köszi! Meglett rendelve a vinya! Hitachi lett belőle, mert az érkezik hamarabb!
Csütörtökön megfogom hallani h mennyire hangos! A SATA vinyóknak hogyan lehet állítani az AM-et? Mien progival?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

Most raktam fel az Intel Appliacation Acceleratort, mert az tudja állítani az AM-et, itt van előkíszítve a mikrofon is. :)
(Erre a gépre amin most vagyok felmegy, met i845)

AM-et a features tool-al lehet állítani. Egy kislemezről kell bebootolni és ott lehet állítani a drive tulajdonságait, az AM-et is.
Ha régebbi chipseted van és felmegy rá az IAA, akkor abban is lehe állítani az acoustic outputot.

#619 Felhasználó inaktív   Gismoooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 18:10

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 16:54

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

Most raktam fel az Intel Appliacation Acceleratort, mert az tudja állítani az AM-et, itt van előkíszítve a mikrofon is. :)
(Erre a gépre amin most vagyok felmegy, met i845)

AM-et a features tool-al lehet állítani. Egy kislemezről kell bebootolni és ott lehet állítani a drive tulajdonságait, az AM-et is.
Ha régebbi chipseted van és felmegy rá az IAA, akkor abban is lehe állítani az acoustic outputot.

Jó akkor ha már így hozzákészültél akkor megcsinálhatod! Azért szívesen fogadom! Annyival is előbb tudom meg h mire számítsak!
Esetleg tudsz egy linket a sata AM állító prg-nek?

#620 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 19:52

Idézet: Gismoooo - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 19:10

Jó akkor ha már így hozzákészültél akkor megcsinálhatod! Azért szívesen fogadom! Annyival is előbb tudom meg h mire számítsak!
Esetleg tudsz egy linket a sata AM állító prg-nek?

Hát ha már megrendelted akkor legyen meglepetés! :)
Szerintem majd kapcsold be az AM-et, bár gyárilag be van.

http://www.hitachigst.com/hdd/support/down...htm#FeatureTool

Téma megosztása:

• (54 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.