HWSW Informatikai Kerekasztal: Hitachi Deskstar 7K250 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (54 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hitachi Deskstar 7K250 Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 09. 23:00

Üdv!

Kép
[url="http://"http://www.storagereview.com/articles/200310/20031007HDS722525VLSA80_1.html"]http://www.storagere...25VLSA80_1.html[/url]

Aki nem tud angolul, csak a grafikonokat nézze ;) Elég rendesen odaver a konkurenciának, és azt írják a zajszintre sem lehet panasz...

A kérdés már csak a megbízhatóság, és hogy továbbra is hallható-e a rekalibráció (szerintem eléggé zavaró, ha igen, én kihagyom).

[ 2003. október 14.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

#2 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 09. 23:22

Jó is meg szép is, csak szerintem az a kérdés hogy mikor kerülnek a "megfizethető" árkategóriába.

Mert úgy 40ezres ár esetén én is szívesen beruháznék egyre :D

SZVSZ itt a fórumon eléggé kevesen tudnak majd gyakorlati információkat szolgáltatni a kérdéses drive-ról.
Pedig de szívesen elmondanék nektek mindent, ha valaki megdobna egy ilyennel! :D
MCSE+M/S, MCITP

#3 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 07:00

Már elég régóta lehet kapni 7k250 vinyókat Magyarországon is. Valaki biztosan tud segíteni kalibráció (van/nincs) ügyben.

Én egy 120GXP-t használok már 1 éve, és ez a kalibráció csak 12 óra folyamatos működés után következik be nálam ill. még két ilyen hdd-nél amit ismerősök használnak.
Ezért kb.2 hónapja nem hallottam, utoljára nyáron volt olyan, hogy rendszeresen 12 óránál tovább ment egyfolytában a gépem.

Az elérési idő tesztekben nagyon jól szerepelt a 7K250 drive, a 80GB/platter adatsűrűség ellenére gyorsabb mint a jóval kisebb adatsűrűséget használó 120GXP,180GXP elődei.

#4 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 07:14

Holnap, vagy holnapután fogom tesztelni a legkisebb példányát (40GB/2MB) majd beszámolok.

Az ára egyébként nem egetverő 18br.

De a SerialATA 80GB-s változat sem több 30-nál.

#5 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 07:17

idézet:
Ezt írta justman:
Holnap, vagy holnapután fogom tesztelni a legkisebb példányát (40GB/2MB) majd beszámolok.

Az ára egyébként nem egetverő 18br.

De a SerialATA 80GB-s változat sem több 30-nál.
[/quote]

Akkor ha lesz módod rá ülj mellette 24 órát és fülelj hogy hallasz-e kalibrációs kattogást.
A gép mellől felállni nem szabad. :D

#6 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 09:00

Fenebe, kellett nekem a heten 2db 8MB-s 120GB-s 180GXP-t venni :(

Varhattam volna meg egy picit...

#7 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 10:03

Csak azt nem értem, hogyan keveredett az a régi Barracuda V ebbe a tesztbe, amikor a sokkal gyorsabb 7200.7 is lassan kifut...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#8 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 10:23

Nos akkor itt egy link a nem SATA változatról:

[url="http://"http://www.tomshardware.com/storage/20031001/index.html"]Hitachi DeskStar 7K250: A New King of Performance?[/url]

#9 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 12:51

Nemtom honnan vette a kolléga, hogy drága...

SATA változatot látott már valaki itthon?

#10 Felhasználó inaktív   Sejbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 13:44

Igen, 160-as van otthon. Két 80-as Seagete 7200.7-est cseréltem le, mert már untam a hangjukat. És mivel erre 3 év gar van ezért választottam ezt. Most már azt is tudom, hogy kurva jó :)
De az ára kicsit borsos.
A Seagate nálam 37000 körül ment Sandrában, ez meg mondjuk kb 2000-rel többet. Már tervezem a párját is, kiváncsi vagyok gyorsabb lesz-e mint a 2 Seagate 72000-res Sandrája :)

Egyébként szerintem halkabb, mint a Seagate, de erről sajna még nem tudok teljesen objektíven beszélni, mert a Seagatejeim annyira seekeltek, meg üveghangjuk volt, hogy már nem lehetett aludni mellette, a haverom akinek odaadtam azt mondja nincs hangjuk. :? (NF7-S-en más lenne mint IC7-G ICH5-ön? )

#11 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 14:01

idézet:
Ezt írta Csybe:

[/quote]

Demostudió

#12 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 14:58

idézet:
Ezt írta Csybe:
Nemtom honnan vette a kolléga, hogy drága...

[/quote]

SATA verzio 80k + afa 3 év garral (Hitachi 250GB HDS722525-VLSA80 7200rpm), a nemsata az 73+afa, egy 80gigashoz kepest draga ami 22 + afa.

#13 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 16:02

idézet:
Ezt írta andrej:

SATA verzio 80k + afa 3 év garral (Hitachi 250GB HDS722525-VLSA80 7200rpm), a nemsata az 73+afa, egy 80gigashoz kepest draga ami 22 + afa.
[/quote]

Na igen, viszont remélem te sem gondolod komolyan, hogy 1 hónap múlva is ennyi lesz (bár jönnek az ünnepek), nem beszélve a 3 év gariról és arról, hogy ez legalább nem Maxtor minőség.

Egyébként engem 40-es érdekelne, rendszernek ;) De csak, ha nem rekalibrál :cool:

#14 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 16:09

idézet:
Ezt írta Csybe:

Egyébként engem 40-es érdekelne, rendszernek ;) De csak, ha nem rekalibrál :cool:
[/quote]

Jóvanna, ne legyél már olyan türelmetlen, vasárnap megtudod az enyém milyen! :) remélem jóóó.

[ 2003. október 10.: justman szerkesztette a hozzászólást ]

#15 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 18:49

idézet:
Ezt írta justman:

Jóvanna, ne legyél már olyan türelmetlen, vasárnap megtudod az enyém milyen! :) remélem jóóó.

[/quote]

Sejbi már írt róla, persze minden beszámolót szívesen fogadunk. Élen a zajjal, érezhető sebességgel és hogy nyekken-e időnként :)

#16 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 19:01

idézet:
QUOTE (Csybe @ Oct 9 2003, 11:47 PM)
---------------
Is there an audible recalibration sound every period of time like 120 & 180GXPs? It will be a decider for me...
---------------

NO :)

[/quote]

:cool: :cool: :cool: :cool:

#17 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 19:36

idézet:
Ezt írta Csybe:

Na igen, viszont remélem te sem gondolod komolyan, hogy 1 hónap múlva is ennyi lesz (bár jönnek az ünnepek), nem beszélve a 3 év gariról és arról, hogy ez legalább nem Maxtor minőség.

[/quote]

40 Gigas? SATA? nincs :) csak hagyomanyos. Nem tudom 1 honap mulva mennyi lesz, de akkor ne vegyel soha semmit, mert 1 honap mulva mindig olcsobb lehet. Jelenleg ennyibe kerül nagyjából, és öszintén szólva az hogy veszel-e, vagy sem az a te dolgod, velem nem tolsz ki ha nem veszel. A 3 év gari hogy jön ide? Kicsit szét volt esve a hozzászolásod.

#18 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 20:11

idézet:
Ezt írta andrej:

40 Gigas? SATA? nincs :) csak hagyomanyos. Nem tudom 1 honap mulva mennyi lesz, de akkor ne vegyel soha semmit, mert 1 honap mulva mindig olcsobb lehet. Jelenleg ennyibe kerül nagyjából, és öszintén szólva az hogy veszel-e, vagy sem az a te dolgod, velem nem tolsz ki ha nem veszel. A 3 év gari hogy jön ide? Kicsit szét volt esve a hozzászolásod.
[/quote]

Pedig mostanában nem csináltam semmit, 40Gb-s SATA változat igenis létezik a HGST szerint ( [url="http://"http://www.hgst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/17351B59F3028F4486256D3D0065D995/$file/d7k250S_sp.pdf"]http://www.hgst.com/.../d7k250S_sp.pdf[/url] ), és minden újdonság drága - nem tűnt még fel? Nem beszélve arról a tényről, hogy az IBM(Hitachi) drive-ok mindig is drágábbak voltak egy kicsivel. A 3 év gari pedig értelem szerűen szintén az értékét növeli - többért tudod pl. másfél év múlva eladni, ha még mindig garis.

#19 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 20:17

A topicnyitó hozzászólásomban levő linkből:

idézet:
The 7K250 is available in a wide range of capacities in both parallel and serial ATA interfaces. Both 2- and 8-megabyte buffer sizes are available in the PATA lineup- the smallest drives come only with 2 MB, the flagship with 8 MB, while other sizes available in both. Reflecting the premium market that SATA remains associated with, all serial ATA units come standard with 8 MB of cache. Hitachi warrants 8 MB units for three years; 2 MB drives come with a one-year warranty.[/quote]

Így végképp nem tudom mi alapján állítod, hogy nincs 40Gb-s SATA változat, minden esetre kicsit talán utána kéne nézni a dolgoknak mielőtt mást vádolsz "szétesett" hozzászólások írásával. Buta vagy, andrej...

#20 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 22:31

bad.

Téma megosztása:

• (54 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2