HWSW Informatikai Kerekasztal: S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 11:59

Idézet: brd - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 9:21

Normális helyen minden további nélkül. A gyári tesztprogram mit mond?

Semmit, mert le sem futtatom ilyen hibák mellett. Zerofill-nél a vinyó legvége környékén recseg a fej (újrapozicionál) és iszonyatosan lassú, majd keletkezett +30 reallocated sector, tehát most már 382 van. 20 perc recsegés után elkezdett nyikorgó hangokat is adni és lekapcsolta magát standby módba. HW reset-el fel lehet éleszteni, de egyébként reboot után sem a BIOS sem az OS nem látja ilyenkor. A FS annyira elszállt rajta, hogy fel sem lehetett mount-olni. Ezek után ha nem cserélik akkor csúnyákat fogok csinálni.

Ezeket a legkapcsolás előtti nyikorgó hangokat adja elvétve a másik ugyanilyen vinyó is ami a gépemben van. Ezek után ha ezt sem cserélik, majd teszek róla hogy cserés legyen. Kissé megingott a bizalmam a szígétben.

HW reset alatt szoftveres resetet értek (a vinyónak). Lehetséges, hogy azért megy standby-ba, mert az elektonika mechanikai problémát észlel és így probálja elkerülni az adatvesztést.

Szerkesztette: Freddy001 2006. 01. 05. 12:11 -kor

#1122 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:33

Idézet: brd - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 21:44

Megpróbálom egyszerűbben :) : ha a már telepített windows-t nem másoltad a 2 winyó között, akkor semmi probléma nem lesz.

Na, újabb próbléma.
Beraktam a 80-as IDE vinyot az új gépbe.
Frankón átjumpereltem.
Most van benne egy SATA-II 120-as két partícióval, innen bootol.
Van egy primary master pioneer dvd író.
És amit betettem a 80-as IDE, két partícióval primary slave.
És a probléma:
-a 120-as látja a kisebbet de csak egy partíciónak, és azt írja ki hogy formázatlan, akarom e most formázni.
Szóval EZ MITŐL LEHET? :think:
Baromi fontos lenne, hogy lássa rendesen mert egy nagy rakás mindent át kellene másolnom róla. :)
Ja, igen.Gondolom az különösebben nem probléma, hogy milyen sorrendben vannak a dolgok az IDE kábelen felrakva, a lényeg a jumperelés.
SEGÍTSÉÉÉÉG! :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1123 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:45

Idézet

Ja, igen.Gondolom az különösebben nem probléma, hogy milyen sorrendben vannak a dolgok az IDE kábelen felrakva, a lényeg a jumperelés.

Hmm  :confused: az IDE kábel végén fityegjen a master... a cable select módszer nálam "eléggé" megbízhatatlannak bizonyult..
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#1124 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:46

Idézet: bio - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 20:45

Hmm  :confused: az IDE kábel végén fityegjen a master... a cable select módszer nálam "eléggé" megbízhatatlannak bizonyult..

Thx :respect: .De megoldottam saját erőből. :) Levettem a dvd íróról az IDE kábel meg a tápkábelt, a 80-as vinyora meg ráraktam.
Ennyi volt, simán bootolt a nagyobbról és látta rendesen az összes partíciót. :up:
Úgyhogy át is másoltam mindent.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1125 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:49

Még annyit, hogy nemtom a SATA-II miatt van e de baromi gyorsan raktam át azt a kb 30GB anyagot.Ha jól láttam úgy kb 37-40Mb másolt át másodpercenként.Szóval csak :OOO meg :eek: .

Bravo

#1126 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:25

Kérdésem lenne - adott egy maxtor 4d040h2 40 Gb drive - smart sikítozik, hogy data loss predictable mert a reallocated sector count 1/1/63/636 (current/worst/threshold/raw). Ezt eddig értem is, és szomorkodom miatta, de ez van. Azért a kisördög nem hagyott nyugodni - powermax beizzít. Quicktest végén közli, hogy javasolt a teljes, az advanced lefuttatása után meg ragyog, hogy certified error free vagyunk és hűthetem a pezsgőt. Akkor most ez hogy van?  :think:
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#1127 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 07:16

A rengeteg válaszon felbuzdulva  ;) újabb kérdés (hátha): A powermax low-level format opciója ugye nem azonos a régi alaplapokon találhatóval? Úgy értem ugye a gyártó saját utilja nem vágja haza a lemezt?

#1128 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:01

Idézet: bio - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 22:25

Kérdésem lenne - adott egy maxtor 4d040h2 40 Gb drive - smart sikítozik, hogy data loss predictable mert a reallocated sector count 1/1/63/636 (current/worst/threshold/raw). Ezt eddig értem is, és szomorkodom miatta, de ez van. Azért a kisördög nem hagyott nyugodni - powermax beizzít. Quicktest végén közli, hogy javasolt a teljes, az advanced lefuttatása után meg ragyog, hogy certified error free vagyunk és hűthetem a pezsgőt. Akkor most ez hogy van?  :think:

Én ettől függetlenül nem bíznék abban a vinyóban. 0x636 reallocated sector az sok.

#1129 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:02

Idézet: bio - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:16

A rengeteg válaszon felbuzdulva  ;) újabb kérdés (hátha): A powermax low-level format opciója ugye nem azonos a régi alaplapokon találhatóval? Úgy értem ugye a gyártó saját utilja nem vágja haza a lemezt?

Nem, ma már a zerofillt nevezik low-level formatnak. De hogy miért?  :think:

#1130 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:56

Idézet

Én ettől függetlenül nem bíznék abban a vinyóban. 0x636 reallocated sector az sok.

Idézet

Nem, ma már a zerofillt nevezik low-level formatnak. De hogy miért? 

THX.

:think: A smart paramétereket ilyenkor újból kezdi naplózni, vagy azon nem változtat? Csak azért, mert ezt a HDD-t sosem néztem korábban, a smart értékek úgy derültek ki, hogy az apámnak teszteltem egy vinyót, megvegye-e. Erre az enyém gázos  :mad: Viszont így nem tom milyen régi keletű a dolog, a powermax burn-in teszt pedig lefut minden további nélkül. És a szám sem változik.

#1131 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 15:03

Idézet: bio - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 15:56

:think: A smart paramétereket ilyenkor újból kezdi naplózni, vagy azon nem változtat? Csak azért, mert ezt a HDD-t sosem néztem korábban, a smart értékek úgy derültek ki, hogy az apámnak teszteltem egy vinyót, megvegye-e. Erre az enyém gázos  :mad: Viszont így nem tom milyen régi keletű a dolog, a powermax burn-in teszt pedig lefut minden további nélkül. És a szám sem változik.

Ez a szám már csak növekedni fog. A Reallocated Sector Count azoknak a sectoroknak számát tartalmazza, amit a vinyó elektronikája hibásnak minősített, ezért a tartalék sectorok közül helyettesít. Minden efölött álló dolognak (zerofill, bármilyen filerendszer) semmi köze nincs ehhez.

#1132 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:03

30G Maxtor "HDD smart status bad press F1 to resume" jön ki bootoláskor. A régebbi alaplapon ki lehetett kapcsolni  a SMART-ot ezen nem. Kicsit idegesítő nyomogatni az F1-et, de egyébként is érdekelne, hogy mi lehet a gáz. Amúgy teljesen jól ketyereg, no BS.
Van ötletetek? :think:
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#1133 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:07

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:03

30G Maxtor "HDD smart status bad press F1 to resume" jön ki bootoláskor. A régebbi alaplapon ki lehetett kapcsolni  a SMART-ot ezen nem. Kicsit idegesítő nyomogatni az F1-et, de egyébként is érdekelne, hogy mi lehet a gáz. Amúgy teljesen jól ketyereg, no BS.

Tedd fel pl. ezt, és az megmutatja, hogy mi hibádzik...

#1134 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:29

Idézet: gxa - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:07

Tedd fel pl. ezt, és az megmutatja, hogy mi hibádzik...

Kösz, néztem már, elvileg olvashatatlan a SMART-ja. Rejtélyes..... :think:

#1135 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:18

sziasztok
Egy sil3112-re aggatott Samsung sataII vinyó smartját milyen programmal lehet megnézni, mert sem a speedfan sem az evereset nem mutatja. A Sil-es sataraid util először azt mondta hogy a smart ki van kapcsolva, a hutillal bekapcsoltam, mostmár jelzi a bekapcsolt állapotot de smart információt a sil sataraid sem nyújt, csak a ki vagy bekapcsolt állapotot jelzi. A hutil meg tudja nézni a hőmérsékletet, tehát nem lehetetlen lekérdezni a smartot, igaz ez a progi dos alatt fut.
A gond szerintem az lehet hogy a Sil vezérlő a windowsban scsi-nek látszik, így maga a winyó is(ilyen az illesztőprogram), talán ezért nem tudják a programok a smartot lekérdezni.
Van valami ötletetek h milyen progi látja a smartot?
Ja és ez a winyó egy olyan lapban van amin nincs alaplapi sata, úgyhogy nem tudom átdugni.
A kártya amúgy egy Sil3112r Vipower 9601A a legfrissebb a Sil oldalán levő 3112raid bios van benne, és az illesztőprogram is szintén innen van és a legújabb.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1136 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 18:17

Vettem nemrég két db 250 GB-os Hitachi T7K250 vinyót, és az egyiknek a Raw Read Error Rate értéke 84 és 100 között ingázik állandóan. Mennyire gáz ez?

#1137 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 00:22

Idézet: attilav - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 21:18

sziasztok
Egy sil3112-re aggatott Samsung sataII vinyó smartját milyen programmal lehet megnézni, mert sem a speedfan sem az evereset nem mutatja. A Sil-es sataraid util először azt mondta hogy a smart ki van kapcsolva, a hutillal bekapcsoltam, mostmár jelzi a bekapcsolt állapotot de smart információt a sil sataraid sem nyújt, csak a ki vagy bekapcsolt állapotot jelzi. A hutil meg tudja nézni a hőmérsékletet, tehát nem lehetetlen lekérdezni a smartot, igaz ez a progi dos alatt fut.
A gond szerintem az lehet hogy a Sil vezérlő a windowsban scsi-nek látszik, így maga a winyó is(ilyen az illesztőprogram), talán ezért nem tudják a programok a smartot lekérdezni.
Van valami ötletetek h milyen progi látja a smartot?
Ja és ez a winyó egy olyan lapban van amin nincs alaplapi sata, úgyhogy nem tudom átdugni.
A kártya amúgy egy Sil3112r Vipower 9601A a legfrissebb a Sil oldalán levő 3112raid bios van benne, és az illesztőprogram is szintén innen van és a legújabb.

Az Active SMART SCSI vagy az Advanced Smart Check. Prósza.

#1138 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 09:32

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:03

Senki? :(

#1139 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 09:59

hali,

na itt hatha tudja vki a megoldast....

az lenne a gondom, hogy van egy DeLL notim, amin rejtett particion van egy ilyen gyari visszaallitas lehetosege... visszatelepitene mindent. amikor bootol akkor a ctrl+f11 el lehetne elerni, de mostmar nem lehet.... 2816Mb van rajta, hogy tudnam kiirni DVD-re es arrol bebootolni???
xp-se latja, semmi se, partition magic felfedezi hogy van, de nem tud benne tallozni vagy ilyesmi....

elegge fontos lenne nekem az a particio....

plz help

#1140 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:21

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 9:32

Senki? :(

Van ötlet. Ne kikapcsolni próbáld, hanem a SMART státuszt nézd meg valamivel, és másold be ide (Everest, Active Smart, HDD Life, Speedfan, stb.)
Nem érdemes  figyelmen kívül hagyni, főleg Maxtor-nál, mivel lehet, hogy holnap már nem kell bebútolnod róla... :eek:

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.