HWSW Informatikai Kerekasztal: S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 19. 16:07

Sziasztok.

Egy kérdésem lenne de nem igazán S.M.A.R.T.-al kapcsolatos. Namindegy azért felteszem, max lehurrogtok hogy OFFolok és máshova kéne írni.

Szóval a kérdés az lenne hogy a vincseszterekben vákum van-e vagy nincs. Mert egyik haverral összevesztünk ezen. Sztem vákum van bennük szte nem. Arra a kis fehér textil darabra hivatkozik ami a vinyók sarkába van rakva ( legalábbis ebben van )
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Aztmondja hogy az egy porszűrő. De ha por lenne a vinyóban akkor elég nagy karcok képződnének a lemezen szvsz.

Előre is köszi a választ.

BIGfoot
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#1442 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:34

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 17:07

Sziasztok.

Egy kérdésem lenne de nem igazán S.M.A.R.T.-al kapcsolatos. Namindegy azért felteszem, max lehurrogtok hogy OFFolok és máshova kéne írni.

Szóval a kérdés az lenne hogy a vincseszterekben vákum van-e vagy nincs. Mert egyik haverral összevesztünk ezen. Sztem vákum van bennük szte nem. Arra a kis fehér textil darabra hivatkozik ami a vinyók sarkába van rakva

Aztmondja hogy az egy porszűrő. De ha por lenne a vinyóban akkor elég nagy karcok képződnének a lemezen szvsz.

Előre is köszi a választ.

BIGfoot

Szia.

Nincs vákuum a hdd-ben, az olvasófejek a "tányérok" gyors forgása miatt kialakult légpárnán "úsznak" a lemez felülete felett pár mikromoternyire. Ha vákuum lenne nem jönne létre a légpárna!

Igyatok meg a cimbivel egy-egy sört... :)

Üdv:

Szerkesztette: csabors 2006. 10. 19. 20:34 -kor

#1443 Felhasználó inaktív   wattafak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 19. 22:53

sziasztok !

mar megint lenne egy kerdesem... :)
kb 2 honapja vettem egy seagate hd-t. pontosabban ilyent :  st3160021a
meg kell hogy mondjam kicsit be vagyok sz*rva ,mert katasztrofalis ket s.m.a.r.t. erteke. nevezetesen :
(az ertek sorban ezek : value  ,treshold ,worst ,percent)

raw read error rate : 63  6  60  60%
seek error rate    : 70  30  60  57%

az osszes tobbi parametere teljesen normalis.
a hd max homerseklete ha 'szethajtom' sem megy 35 celsius fole.

de a legfurcsabb az az hogy a 6 eves maxtor-om (maxtor 4d040h2) messze veri minden ertekben !
semmi sincs 98% alatt !
ez a jelenseg a seagate-nel teljesen normalis ?! mert en olyasmit is olvastam valahol hogy igen... de
szerintem meg ez a b**** g**** k**** k******* blu3f!sh mar megint valami sz**t adott el nekem.
es ha ez beigazolodik ,akkor felnyomom oket a fogy.vedelemnel. mar a 4. hardware-rel jarok igy amit naluk vettem. ezt mar nem uszhatjak meg.
szoval valaki hozza tud szolni ehhez ?! mar tiszta ideg vagyok. nem merek semmit sem tarolni a 160 gigan ,mert kb 2 hete egy szempillantas alatt elszallt rola minden ! egyik pillanatban meg megvolt ,masikban megnyitnam a HD-t es semmi...  nem tudta olvasni. hozzafuznem h -mindig igy csinaltam es sosem volt gondom- nem formattaltam rendesen ,'format c:' modon ,csak egy partition magic szeru progival letrehoztam a particiokat es egy villamformazas utan kesz is volt.... remelem azert ertheto volt
amit leirtam. :)

hat akkor most kivancsian varom a hsz-eket...  :confused:

#1444 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 22:37

Hát ha továbbra is vacakol, akkor én tudok egy módszert, amivel "megsegíthető" a garanciális csere. Akit érdekel, goto privát üzenet.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1445 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 09:26

Van egy hdd life pro nevü progim.
Meg 3 vinyóm.
Az egyik még nagyon régi, nem ismeri a S.M.A.R.T.-ot.
De a másik kettő igen.
Az egyik 47 celsius, 73% health és performance,
A másik: 50 celsius, 62% health és performance.

Jól sejtem, hogy kicsit át kell rendeznem a házat? :think:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1446 Felhasználó inaktív   Stann 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 23. 10:31

Sziasztok!

Lefuttattam a HDTuen nevű progit, és nem talált Bad Sector(Damaged részt), viszont ha arra a meghajtómra akarok ghostolni, BadSectorosnak írja, és ha a dosban lefuttattom a Scandisk-et, az első szektor ő is BadSectornak jelzi! Néha a másolás is lelassul 3mb/s-re, plusz nem tudtam rá ghostolni, ezért gyanakodok csak!
Akkor most melyik proginak lehet hinni? Én a Scandisknek hinnék inkább, mivel Dos alatt mégiscsak stabilabb, vagy lehet, hogy a kora miatt Bad-nek nézi, miközben nem az, csak a Boot Sectort a ghost szúrta el?

Köszi!

#1447 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 19:55

minap elindítottam a HD Sentinel nevű progit, és ezzel szembesültem:

Hitachi DeskStar 7K250 160Gb 7200rpm, 8MB cache, SATA1 HDD

Kép

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

(hozzáteszem, hogy a vinyó kb. 1,2 éves , zsír újan hozattam amcsiból.)

:think:  :confused:  :wtf:

Szerkesztette: Blackdeath 2006. 10. 24. 20:18 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1448 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 20:53

Úgy látszik, a SMART nem teljesen megbízható minden gyártó esetén.
Elég ezt megnézni:
http://www.hddstatus.com/hdrepshowreport.p...cation=F10F8C7CZsír új (alig 1 hónapos) és kutya baja. De a SMART-ja teljesen használhatatlan, értelmetlen adatokkal van tele.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1449 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 22:18

Idézet: McLaca - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 21:53

Úgy látszik, a SMART nem teljesen megbízható minden gyártó esetén.
Elég ezt megnézni:
http://www.hddstatus.com/hdrepshowreport.p...cation=F10F8C7CZsír új (alig 1 hónapos) és kutya baja. De a SMART-ja teljesen használhatatlan, értelmetlen adatokkal van tele.

Üdv!

szal szerinted a legtöbb vinyónak szar a SMART-ja?

huhhh, akkor megnyugodtam. :)
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1450 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 15:19

Én kérdésemre nem tudja vki a választ?Nem  lehet kiiktatni a smart funkciót ha a bios (notebook esetén) nem támogatja, mármint a kikapcsolást?Elején sir hogy rossz a hdd smart alapján és csak F1 továbbléptetésével hajlandó elindulni.

#1451 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 21:04

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 23:18

szal szerinted a legtöbb vinyónak szar a SMART-ja?

huhhh, akkor megnyugodtam. :)

Nem, dehogy, nem erről van szó, csak azt próbáltam kifejezni, hogy előferdül 1-2 gyártó 1-2 termékénél, hogy ami a SMART-ban van, az teljesen zagyva. Vagy a progi, ami kiolvassa...
Meg kell nézni a gyártó saját, adott termékéhez mellékelt diagnosztikai progijával is.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1452 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 00:24

Idézet: McLaca - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 22:04

Nem, dehogy, nem erről van szó, csak azt próbáltam kifejezni, hogy előferdül 1-2 gyártó 1-2 termékénél, hogy ami a SMART-ban van, az teljesen zagyva. Vagy a progi, ami kiolvassa...
Meg kell nézni a gyártó saját, adott termékéhez mellékelt diagnosztikai progijával is.

Üdv!

és mi ez az Ultra ATA CRC Error Count?  :think:

létezik hogy emiatt sérült meg néhány (pff,sztem már több száz :( ) fájlom? :confused:

#1453 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 20:26

Idézet: ttt1 - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 16:19

Én kérdésemre nem tudja vki a választ?Nem  lehet kiiktatni a smart funkciót ha a bios (notebook esetén) nem támogatja, mármint a kikapcsolást?Elején sir hogy rossz a hdd smart alapján és csak F1 továbbléptetésével hajlandó elindulni.

Valószínűleg csak PC-re kötve tudod kikapcsolni. :(
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#1454 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 20:33

Ehhez mit szóltok? Nagyon aggódjak?

link

Szerkesztette: biriBUM 2006. 11. 01. 20:34 -kor

#1455 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 23:08

Rakj fel egy újabb SpeedFAN-t, és csináld meg vele az online analízist (ráadásul a Fitness és Performance értékek becslése a régiekben túlzóan negatív).

Üdv!

#1456 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 21:27

Idézet: McLaca - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 0:08

Rakj fel egy újabb SpeedFAN-t, és csináld meg vele az online analízist (ráadásul a Fitness és Performance értékek becslése a régiekben túlzóan negatív).

Üdv!

Köszi!

#1457 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 05:59

Ketfele particios tablo volt a laptop vinyon.FAT32,es NTFS.Megprobaltam mindkettot FAT32-ra konvertalni,es egyesiteni.
Addig kavartam a klfl particionalo progikal /fdisk,Particios Tabla Doctor,stb/amig eltunt 11Gb a laptop vinyorol/NTFS particio/ Valamit az MBR-el is kavartam?!valamit kinomban :reklamacio:
Az fdiskre mar kifagy! /fixed disk 1?!/ :reklamacio:
kerestem Particio Magicot,de mind fizetos!
Van valakinek tippje,vagy linkje? :respect:

Szerkesztette: esztyopa 2006. 11. 18. 06:00 -kor

#1458 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 17:58

DC-n, Torrenten elérhető a "nemfizetős" változat is. :)

Üdv!

#1459 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 06:04

... :omg:
...pofam leszakad... :confused:
Nem tudom mi az a DC... :reklamacio: ...meg a Torrent... :think:  :rolleyes:  :(

#1460 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:06

Van egy hitachi Deskstar T7K250 sata II 160gb wincsi. A gép (3000+ athlon 64, Asus A8N-SLI lap, asus gf6600 vga) azzal a gondal került ide hogy félelmetes lassú. Főleg a boot az 4-5 percig is eltart. de menet közben is akad néha. Egy töredezetség mentesítéssel kezdtem (elég rondán töredezve volt a winyó, kb 3 órán át dolgozott rajta). Azóta a sebesség helyreállt.
A durva töredezettség okozhat ilyen jelenséget? vagy a wincsinek más baja is lehet?

screenshot a smart-ról everest-el

Ez nekem sajna nem sokat mond. a winyó most is megy, adatmentés folyik, a gép nem akad és az átviteli sebesség is 50 mb / sec körül van stabilan. kissé aggaszt, mert nekem 2 ilyen winyóm is van.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.