sziasztok !
mar megint lenne egy kerdesem...

kb 2 honapja vettem egy seagate hd-t. pontosabban ilyent : st3160021a
meg kell hogy mondjam kicsit be vagyok sz*rva ,mert katasztrofalis ket s.m.a.r.t. erteke. nevezetesen :
(az ertek sorban ezek : value ,treshold ,worst ,percent)
raw read error rate : 63 6 60 60%
seek error rate : 70 30 60 57%
az osszes tobbi parametere teljesen normalis.
a hd max homerseklete ha 'szethajtom' sem megy 35 celsius fole.
de a legfurcsabb az az hogy a 6 eves maxtor-om (maxtor 4d040h2) messze veri minden ertekben !
semmi sincs 98% alatt !
ez a jelenseg a seagate-nel teljesen normalis ?! mert en olyasmit is olvastam valahol hogy igen... de
szerintem meg ez a b**** g**** k**** k******* blu3f!sh mar megint valami sz**t adott el nekem.
es ha ez beigazolodik ,akkor felnyomom oket a fogy.vedelemnel. mar a 4. hardware-rel jarok igy amit naluk vettem. ezt mar nem uszhatjak meg.
szoval valaki hozza tud szolni ehhez ?! mar tiszta ideg vagyok. nem merek semmit sem tarolni a 160 gigan ,mert kb 2 hete egy szempillantas alatt elszallt rola minden ! egyik pillanatban meg megvolt ,masikban megnyitnam a HD-t es semmi... nem tudta olvasni. hozzafuznem h -mindig igy csinaltam es sosem volt gondom- nem formattaltam rendesen ,'format c:' modon ,csak egy partition magic szeru progival letrehoztam a particiokat es egy villamformazas utan kesz is volt.... remelem azert ertheto volt
amit leirtam.
hat akkor most kivancsian varom a hsz-eket... :confused: