HWSW Informatikai Kerekasztal: S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

S.M.A.R.T. - Mi micsoda? (avagy HDD-kről kicsit mélyebben) Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 20:34

Sziasztok!
Van valami amit teljes egészében nem értek, sőt...
Ugye nekem van egy 4,3as seagate vinyóm amit nem épp "rendeltetésszerűen", hanem 45fokos szögben használtam, hát kicsit a csapágy megadta magát, de attól függetlenül most egy jóideje ismét tökéletesen megy.
Dos formatnál nem győzte írni a bad sectorokat....
Meguntam, miután nem is csinálta meg. WinXp formatjával pár mp alatt végzett, és amúgy tökéletesen használható.
DE, itt jön az ONTOPIC része, hogy elvileg 21 db reallocated sector countot ír. Namost ez mégse teljes egészében a bad sector ugye?! Mert tudomásom szerint azt jelenti, hogy egy gyanúsnak vélt szektort áttelepít máshová. Szóval a bad és a reallocated sector count az ugyanaz, vagy hasonló, vagy más?!....? Sry. nem találtam értelmeset erről.
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1482 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 20:53

A reallocated sector count azt jelenti, hogy azt már a HDD elektronikája újraallokálta (azaz az oda irányuló kéréseket egy másik, erre elkülönített és nem hibás területre irányította). Tehát ez egy formázás számára nem lehet hibás blokk (sector). Persze ettől sajnos még lehetnek a felületen olyan blokkok, amelyek egy formázás számára már hibásnak tűnnek, azonban a HDD mégsem cseréli le.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1483 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 11. 15:37

Péter, amiről telón beszétünk:

Csatolt fájl:

#1484 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 15:39

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 15:37

Nem vagyok benne biztos, hogy bármi köze lenne a huppanáshoz, vagy hogy egyáltalán aggódnod kellene miatta.

#1485 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 15:45

Akkor jó, csak mert ha bárminemü esély is van arra, hogy az miatt beadja a kulcsot, akkor még időben le tudom gariztatni.
:beer:

#1486 Felhasználó inaktív   AnonyX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 10:36

Idézet: Omega - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 15:37

Szia!
Lenne egy kérdésem, melyik progi ez amiből képet illesztettél ide be?
Mert én pl. próbáltam, azaz hajnalban töltöttem le az Active SMART 2.51 -es verzióját és nagyon klassz proginak bizonyul. Tetszik. Mivel a HD Tune 2.52 es verziója hibákat jelzett ki. Pontosabban egy ismeretlen hibát, meg is ilyedtem mivel, totál új a hdd. De feltettem az Active SMART ot és kiderült, hogy nagyon melege volt a hdd-nek. Probléma megoldva, az egyik hdd normálisan a helyén, másik meg a számítógép ház alján. Muszály így mivel a házam nem túl jó, kellene már vennem egy komolyabbat. Addig ez az alternatív megoldás lesz alkalmazásban. Két 250GB-os merevlemez azért nem jó ha egymás alatt van. Tetszik, hogy log fájlt is csinál a progi. Ha birod légyszives írd le a program nevét amiből képet illesztettél be. Előre is kössz.
My PC : Abit KN8-SLI, AMD Athlon64 X2 3800+(2GHz)@4200+(2.2GHz), CPU-ra Artic Cooling Freezer64 Pro, 2x512MB GEIL DDR1-500, Galaxy Geforce 7300GT (Zalman hűtés) 128MB GDDR3 (500MHz/1400MHz), Western Digital 250GB Sata2 16MB cache és egy Maxtor 250GB Sata1 16MB cache, Optiarc (Sony+NEC) AD-7173A

#1487 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 14:59

Everest, bármelyik verziója (régi nevén AIDA32, ha azzal találkozol, erre a célra az is jó).

#1488 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:59

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 14:59

Everest, bármelyik verziója (régi nevén AIDA32, ha azzal találkozol, erre a célra az is jó).

Lehetséges, hogy az Everest RAID esetén nem mutatja a SMART értékeket?

#1489 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:04

Igen. A mostani állás szerint RAID tömb HDD-iről maximum az adott vezérlőhöz tartozó programmal lehet lekérdezni a SMART adatokat.

#1490 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 10:23

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 19:04

Igen. A mostani állás szerint RAID tömb HDD-iről maximum az adott vezérlőhöz tartozó programmal lehet lekérdezni a SMART adatokat.

Köszi, akkor ezért nem látok semmit.

#1491 Felhasználó inaktív   Bismarck1981 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 09:16

Sziasztok! A S.M.A.R.T egy olyan alkalmazás, amelyet az alaplapon lehet engedélyezni, már ha van ilyen lehetőség. A következőt jelenti. Minden vincseszteren kialakulhatnak hibás úgynevezett bad szektorok vagy clusterek. A smart lehetővé teszi ha be van kapcsolva hogy ezekre a hibás részekre nem ír semmit. Kiveszi a hibás clustert ás áthelyezi máshova, továbbá ellátja egy azonosítóval. Erre azért van szükség mert ha éppen arra akarnánk írni, akkor az írást áthelyezi máshova. Szumma szummárum ez a funkció lehetővé teszi hogy hibás szektorokra ne írjunk adatot. Viszont észrevehetjük ha vincseszterünk drasztikusan veszít a méretéből, akkor gyanakodhatunk hibás szektorokra. Nagy előnye az, hogy ha a vinyónk a végét járja, akkor időben kapunk figyelmeztetést. ;)

#1492 Felhasználó inaktív   Bismarck1981 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 09:17

Sziasztok! A S.M.A.R.T egy olyan alkalmazás, amelyet az alaplapon lehet engedélyezni, már ha van ilyen lehetőség. A következőt jelenti. Minden vincseszteren kialakulhatnak hibás úgynevezett bad szektorok vagy clusterek. A smart lehetővé teszi ha be van kapcsolva hogy ezekre a hibás részekre nem ír semmit. Kiveszi a hibás clustert ás áthelyezi máshova, továbbá ellátja egy azonosítóval. Erre azért van szükség mert ha éppen arra akarnánk írni, akkor az írást áthelyezi máshova. Szumma szummárum ez a funkció lehetővé teszi hogy hibás szektorokra ne írjunk adatot. Viszont észrevehetjük ha vincseszterünk drasztikusan veszít a méretéből, akkor gyanakodhatunk hibás szektorokra. Nagy előnye az, hogy ha a vinyónk a végét járja, akkor időben kapunk figyelmeztetést. ;)

#1493 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 09:27

Nem mondod...!? :)
Úgy egyébként láttad-é a totyik eddig született HSZ-eit? (Szerinted miről szóltak?)
Eygébként ha a vinyó drasztikusan veszít a méretéből, akkor valami nagy gáz van, mert a rossz szektoroktól ugyan nem lesz egy bittel sem kisebb a hely.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#1494 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 10:19

#1495 Felhasználó inaktív   drumcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 11:12

hali! lehet volt mar ilyen kerdes, ha igen, akkor sorry, de olyan gondom van ami megorit!
tehat: a gepemben van egy gigabyte 7nf-rz lap, rajta sajna sata vezerlo nincs, igyhat pcios karival oldottam meg a 320as seagate vinyo raakasztasat. az ide reszen egy 120as maxtor figyel. na a gond az, hogy semmivel sem tom kiolvasni a smart adatokat, homersekletet,  semmit. ez okes lenne, ha csak a pci satan nem latnam, de az ataset se latom, ha bekapcsolom biosban a smartot ha nem, semmi sem valtozik. csinaltam cmos resetet, load optimal settings-et mindent, hatha a biosban van a baj, de hasztalan:(:(. a poen az, h regebben a maxtor homersekletet ki tudtam olvasni, most meg semmi :(:(

esetleg tudja vki mi a baj?
:(

Szerkesztette: drumcsi 2007. 02. 13. 11:18 -kor

#1496 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 12:28

Eltudjátok nekem mondani pár szóban, hogy mi a különbség a SATA és a SATA2-es hdd-k között? Ha az alaplap a sima SATA-t támogatja, attól még érvényesül a SATA2 (gondolom) többlete is?
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#1497 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 09:54

De miféle többlete? :Đ csak a sebességben van eltérés (meg az NCQ alkalmazásában, de ez nagyon nem fog számítani), a korábbi szabvány nem fogja az újabb szabvány magasabb sebességén használni az eszközt.. Rátenni ráteheted nyugodtan.

Drumcsi: A RAID-vezérlők lelki világa ilyen, a SMART nagyon sok esetben nem jut túl rajtuk.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1498 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 11:06

Valamint tökmindegy, h a BIOSban mit állít be az ember. Az csak ara jó, h az alaplap sivítson, ha azt mondja neki a hádé, h smartba vagyok, de nagyon.
Ciciman is on borda

#1499 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 09:40

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 8:54

De miféle többlete? :Đ csak a sebességben van eltérés (meg az NCQ alkalmazásában, de ez nagyon nem fog számítani), a korábbi szabvány nem fogja az újabb szabvány magasabb sebességén használni az eszközt.. Rátenni ráteheted nyugodtan.

Drumcsi: A RAID-vezérlők lelki világa ilyen, a SMART nagyon sok esetben nem jut túl rajtuk.

Tolódott/tolódik a gépvásárlás, így azóta volt időm utánaolvasni. Igazából azért paráztam, nehogy ne legyen kompatibilis a sata vezérlő a sata2-es hdd-vel, de ez hála égnek nem játszik.
Azért köszi a választ!  :)
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#1500 Felhasználó inaktív   kiss.gergely5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 10:59

helló,
van egy komolyabb problémám, légyszi segitsetek...

az van, hogy két winyó van a gépemben, az egyik 60as a másik 200as, a 60ason van a rendszer, viszont néhány hete a 200as mindig PIO módban ment, ha frissitettem a drivert akkor is visszaállt, vettem egy új ida kábelt, beletettem és működött udma 5 módban prímán, ez volt pénteken.
viszont ma,...ma hazajöttem bekapcsolom a gépet, és nem látja a 200as vinyómat...mondom mi a fene...kihúztam mindent, visszadugtam, ugyanaz...visszadugtam a régi kábelt, azzal megint látta, semmi gond, jó...gondoltam biztos trágya a kábel, elmentem kicseréltem, az új kábellel egyszer sem látta a 200as vinyót, csak a rendszervinyót, akárhogy próbálgatom...
jó, mondom, ebből elegem van, visszadugom a régi kábelt, azzal legalább működött, még ha PIO módban is...visszadugom erre nem látja ez sem mostmár....
mostmár rohadtul kezd idegesíteni ez a gép...a vinyó szerintem jó, mert meghajtja azt lehet érezni, meg minden, meg kb egy órája a régi kábellel még jó is volt, de most meg már azzal sem jó....
gondolom a kábel is jó, mivel a 60ast felismeri meg, zsír új...

van esetleg valami ötlet hogy mi lehet a gond?

rádugtam a dvd író ide kábelét, és azzal meg felismeri, és működik gond nélkül..viszont ha vinyó ide kábelre dugom rá akámelyikre mindig csak a rendsezrvinyót ismeri fel, még a biosban sem látja a 200ast...én ebből azt szűrtem le hogy a kábel jó, meg a vinyó is...szóval valószínűleg az alaplapi bemenet lehet a bűnös...persze lehet h tévedek...

futtatm smartot, amikor a dvd kábelen működött a 200as is, akkor azt irta ki hogy kiválóan működik mindkét vinyó.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.