Idézet: tocsa - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 12:26
Ezt most nem értem. Ha évente cseréled, akkor még jó hogy "jól mennek". Ha csak egy évig használod őket, nem lehet hosszú távú véleményt alkotni róluk.
A Maxtorokat anno sokaig hasznaltam, meg is lett az eredmenye (jelentos hangosodas, f*stak a DMA hibakat, SMART hibak, nem porogtek fel neha indulaskor, stb). Azota okosabban hasznalom a vinyoimat.
Persze abban igazad van, hogy ha max. 1 evig hasznalom a vinyokat, akkor az uj Seagate-ekrol nehezebb atfogo velemenyt mondani, azonban:
1) A Seagate 1 ev utan is halkabb, mint a Maxtor ujonnan (persze ennek a folyadekcsapagy is az oka), es nem hangosodnak a Seagate-ek
2) 1 even belul is mar dobaltak a DMA hibakat a Maxtorok (Seagate-ek soha nem csinaltak ilyet, ugyanazokban a konfigokban)
3) Tobb ismerosomnel is kifekudtek a Maxtor vinyok, 5400 es 7200 rpm-esek is, altalaban az 1 eves garanciaido hataran (kinel elobb, kinel kesobb).
Osszegezve, nekem szemely szerint Maxtor egyelore nem kell, a Seagate-ek gyonyoruen mennek, de cserelgetem oket, plusz napi "show stopper" backup (legfontosabb cuccokat naponta backupolom), plusz heti full backup -- biztos ami biztos.
Fiery