Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 01. 30. 12:38
Az UDMA CRC errornak elvileg nem volna szabad csökkennie, ez egy számláló, ami a a CRC hibákat számolja.
Érdemes lehúznod a rack-et a kábelról, hátha elmúlik a zavar.
Igen, normál formázástól, de akár csak sima átíráskor el kell tűnnie a pending sectornak:
a) vagy a reallocated sectors count számláló értékét növeli, ha valóban hibás volt és reallokálásra került,
b) vagy szimplán újra használatba kerül. Ez utóbbi esetben nem volt valójában hibás a szektor, csak valami miatt megzsakadt az írás (írás közbeni áramszünet, vagy kihúztad a konnektorból, stb...). Ekkor a reallocated sectors count számláló értéke nem nő (de a reallocation event count számláló már a pendig sectors count számlálóval együtt ezt is számolta, ha a te diszkeden van ilyen számláló. Ha nincs ilyen számláló, akkor utólag már nem láthatod a hibát, mert a pendig sectors count értéke visszacsökken).
Helló!
Pedig csökkent először. Mondjuk a Samsung estool programjával belebuheráltam az UDMA-ba
Kíváncsiságból átálítottam UDMA 6-ra, mert ugye gyárilag 5 és tudnia kell a 6-ot is.
Olyan lassú lett, mint a csiga és a HDD Sentinel szerint a teljesítmény 50%-ra esett vissza.
Az aktív UDMA-ra meg semmit sem írt ki. Másnap már rendesen indult UDMA5-ben. 100% teljesítménnyel.
(Biztosan csak nativan állította át.) Lehet, hogy ezért csökkent az érték.
A többi reallotate rendben van a fő vinyón.
Bemásolom mind a kettő ATA CRCerrort.Lehet, hogy a rackban lévő azért ilyen baromi magas, mert a keret és a rack
között kontkathiba lehet. Már több racket cseréltem. Jelenleg fémházas van beépítve.
(Mellesleg ez a vinyó ősrégi,csak tartalékba,mert sector count hibás (4),de működik.)
SAM HD320LD_3

MAX 6Y080L0

Legközelebb, ha szétszedem a házat, kicserélem lapos IDE kábelra.
Nem aggódom, mert a rendszer rendesen működik. Tehát nincs fagyás meg egyéb, csak mióta használom a Sentinelt
tavaly óta ezeket szoktam nézni.
Üdv.