Asus A7V600 (Via KT600 + Via VT8237)
Elküldve: 2004. 03. 05. 18:13
Nekem is ilyen alaplapom van, de nekem van vele gondom:
1.
Én sercegést/zúgást tapasztalok az on-board AC97 codec jóvoltából, bizonyos esetekben. Ha nem némítom el a Phone-in bemenetet, akkor az egér mozgatásánál is jól hallható zúgás van. Normál hangkártyánál ha nem némítom el a modem-bemenetet, akkor sem zúg. Ezt el tudom némítani, szóval ez nem olyan nagy gond, de van egy másik zúgás is:
2.
nagyon kis mértékben (leginkánn fülhallgatóval hallható) akkor is zúg, ha minden bemenet el van némítva (a master volume-on, tehát az eszköz hangerején kívül), mégpedig akkor, ha egy ablakot a címsoránál fogva mozgatok, illetve bármilyen képernyő-átrajzolás történik.
Gondolom, ez nem ADI1980 audio chip száriahiba, én két dologra tudok gondolni:
vagy rossz/hibás alaplapot fogtam ki, vagy ASUS szériahibáról van szó, ami az összes A7V600-ra vonatkozik: rosszul rakták össze.
Ha tudjátok, teszteljétek le ti is (de fülhallgatóval, mert úgy jobban hallani a zúgást, sőt, a 2. féle olyan halk, hogy azt csak fülhallgatóval lehet hallani), kíváncsi vagyok, más is tapasztal-e ilyen jellegű hibát.
Mit csináljak? Vigyem vissza az alaplapot, cseréltessem ki?
Elküldve: 2004. 03. 19. 22:58
Elküldve: 2004. 03. 20. 16:59
idézet:
Ezt írta Asterixx:
Sziasztok!
1.
Én sercegést/zúgást tapasztalok az on-board AC97 codec jóvoltából, ...[/quote]
Ez nekem is így volt, mikor besokaltam, akkor szereztem egy SB128-at csak így sikerült megoldani. Ne használd az alaplapi kütyüt ha nem fontos, az általában egyik lapon sem az igazi. Már Abit NF7-em van, de azon sem használom.
Elküldve: 2004. 03. 21. 15:37
idézet:
Ezt írta Seaweed:
Most(1 hete..csak rohadtul nem ertem ra..) nyargaltam at erre a lapra egy Asus A7V8X-rol.
Nekem tetszik...es nem mellekesen elfer rajta a Zalman CNPS-7000A coolerem
(Jah es mar nem orokolte az elod bill+eger esetszeru megfagyasat ! (bar nekem 1 ev alatt ossz 2x jott elo!))
Nos remelem mas is vesz ilyen lapot es az A7V8X topichoz hasonlo stilusban megosztjuk egymassal a tapasztalatainkat!
[ 2003. október 10.: Seaweed szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Én már hónapokkal ezelőtt megvettem, és meg is vok vele elégedve. Stabil, tuningolni nem nagyon kell.
üdv
Elküldve: 2004. 04. 13. 18:09
az asus honlap alapjan osszehasonlitva a 600-ast, 600-X-et es SE-t, eleg keves kulonbseget vettem eszre, ill. nagyreszt olyanokat (pl. X-ben noname LAN), amibol nem is biztos, h kene a jobb, ill. kihasznalna' a deszka tulajdonosa. akkor meg mar inkabb az olcsobb...
van valami, ami elkerulte a figyelmemet?
Elküldve: 2004. 04. 16. 10:43
Idézet: ib_su - Dátum: 2004. április 13, kedd - 19:14
az asus honlap alapjan osszehasonlitva a 600-ast, 600-X-et es SE-t, eleg keves kulonbseget vettem eszre, ill. nagyreszt olyanokat (pl. X-ben noname LAN), amibol nem is biztos, h kene a jobb, ill. kihasznalna' a deszka tulajdonosa. akkor meg mar inkabb az olcsobb...
van valami, ami elkerulte a figyelmemet?
Roszabb minosegu komponensek vannak a PCB-n.
Amigy szinte (99%) ugyanaz a PCB-je.
Szerkesztette: Seaweed 2004. 04. 16. 10:44 -kor
Elküldve: 2004. 04. 16. 11:47
Idézet: Seaweed - Dátum: 2004. április 16, péntek - 9:43
Amigy szinte (99%) ugyanaz a PCB-je.
es akkor ez nekem azt jelenti, h nagyobb esellyel megy gallyra a mobo, v annyira azert nem veszelyes, vegyem meg, es oruljek, h megusztam olcsobban?
vagy akkor ugy kerdezem: vannak-e tipikusan olyan alkalmazasok, teruletek, amik eseten valamilyen formaban hatranyt jelentenek a rosszabb minosegu komponensek?
Elküldve: 2004. 04. 17. 01:27
Idézet: ib_su - Dátum: 2004. április 16, péntek - 12:47
vagy akkor ugy kerdezem: vannak-e tipikusan olyan alkalmazasok, teruletek, amik eseten valamilyen formaban hatranyt jelentenek a rosszabb minosegu komponensek?
eletkor, stabilitas, tuning... ezeket gondolom.
Elküldve: 2004. 04. 18. 12:30
Idézet: Asterixx - Dátum: 2004. március 5, péntek - 17:13
1.
Én sercegést/zúgást tapasztalok az on-board AC97 codec jóvoltából, bizonyos esetekben. Ha nem némítom el a Phone-in bemenetet, akkor az egér mozgatásánál is jól hallható zúgás van. Normál hangkártyánál ha nem némítom el a modem-bemenetet, akkor sem zúg. Ezt el tudom némítani, szóval ez nem olyan nagy gond, de van egy másik zúgás is:
2.
nagyon kis mértékben (leginkánn fülhallgatóval hallható) akkor is zúg, ha minden bemenet el van némítva (a master volume-on, tehát az eszköz hangerején kívül), mégpedig akkor, ha egy ablakot a címsoránál fogva mozgatok, illetve bármilyen képernyő-átrajzolás történik.
Gondolom, ez nem ADI1980 audio chip száriahiba, én két dologra tudok gondolni:
vagy rossz/hibás alaplapot fogtam ki, vagy ASUS szériahibáról van szó, ami az összes A7V600-ra vonatkozik: rosszul rakták össze.
Ha tudjátok, teszteljétek le ti is (de fülhallgatóval, mert úgy jobban hallani a zúgást, sőt, a 2. féle olyan halk, hogy azt csak fülhallgatóval lehet hallani), kíváncsi vagyok, más is tapasztal-e ilyen jellegű hibát.
Mit csináljak? Vigyem vissza az alaplapot, cseréltessem ki?
Igaz, hogy nekem MSI KT3 ULtra2 van, de nekem is volt olyan gonodm, hogy az ablakokat mozgatva zúgott az erősítő.
Én úgy tudtam megoldani, hogy az erősítőt elraktam a gép közeléből. Neked nem a ház mellett van? Mert mióta megtörtént az átrendezés, azóta nekem csöndes.
A fülhalgatót az erősítőn keresztül használod, vagy a gépbe dugod direkt. ÉN a gépbe kötöttem, és nem volt zúgás akkor sem, mikor az erősítő zúgott.
Próbáld ki, remélem tudtam segíteni!
Elküldve: 2004. 04. 18. 16:56
Egyszer csak működés közben ilyen lesz a kép. Ilyenkor játék közben szétcsúsznak a textúrák. Ha viszont hozzárek a kártyához, néha megjavul a kép, néha rosszabb lesz. Van mikor rózsaszín helyett zöld csíkok lesznek. Van amikor órákig rendben műxik. Driver hiba kizárva, mert karakteres módban is hibázik, már a Bios-ban is. Ott csúnyák lesznek a betűk. Mi lehet a gond? Kártya vagy alaplap? Én az alaplapra gondolok, hogy nem fogja elég erősen a kártyát. Lehet ilyen?
alaplap: ASUS A7V600
vga: Saphire ATI Radeon 9600 Atlantis + hűtés
Szerkesztette: patist 2004. 04. 18. 16:57 -kor
Elküldve: 2004. 04. 19. 01:54
Idézet: patist - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 17:56
Egyszer csak működés közben ilyen lesz a kép. Ilyenkor játék közben szétcsúsznak a textúrák. Ha viszont hozzárek a kártyához, néha megjavul a kép, néha rosszabb lesz. Van mikor rózsaszín helyett zöld csíkok lesznek. Van amikor órákig rendben műxik. Driver hiba kizárva, mert karakteres módban is hibázik, már a Bios-ban is. Ott csúnyák lesznek a betűk. Mi lehet a gond? Kártya vagy alaplap? Én az alaplapra gondolok, hogy nem fogja elég erősen a kártyát. Lehet ilyen?
alaplap: ASUS A7V600
vga: Saphire ATI Radeon 9600 Atlantis + hűtés
Vagy a VGA kartya melegszik tul, vagy valami kontaktihabas. Lehet a lap AGP portja, monitor kabel... Mas V videokartyaval probaltad? Tapintasra milyen meleg a kartya?
Elküldve: 2004. 04. 19. 08:00
Próbáld ki a VGA-t másik gépben, valamint az alaplapot másik VGAval. Akkor elvileg kiderül, melyik a hibás. Én a VGA-ra tipelek.
Elküldve: 2004. 04. 19. 15:59
Elküldve: 2004. 05. 03. 10:22
A problémám a következő: windows telepítésekor mindig elszáll egy véletlenszerűen kiválasztott fájlon, hogy azt nem tudja olvasni. Jó gondoltam, CD, megnéztem másik windows CD-vel ugyanez. Megpróbáltam más CD-ROM-mal hasonló eredménnyel jártam. Kipróbáltam azt is, hátha a cd hibás, fogtam lemásoltam a file-okat cd-ről a winchesterre, de akkor is előjött a hiba. Ilyenkor mi lehet a gond???? A szalagkábelt próbáltam, már csak egy videókártya és a memória van a gépben.
Én arra gondolok, hátha a memória nem jó v. vmi vezérlő. Van vkinek hasonló tapasztalata, tud valaki segíteni????
Ui: A memória 2 db samsung 256 Mb 266 Mhz, egy codegen 400W táp van benne)
Elküldve: 2004. 05. 03. 10:47
Megsült az egész, de amúgy sem valami nagy szám lap. Azt hittem majd a kt600-as lap király lesz, de sajna:
---> gyakorlatilag nem jobb mint egy kt400-as, tehát nem nagy durranás. Ezért kerül 20-ba, szinte miundenhol az országban.
Külön hiba, hogy a ram foglalatok kib@szott közel vannak a videokartyához, és ki kell venni a 9800-as, ha ramot akarok betenni. Hát..... Ez csúnya hiba!!!!!
Elküldve: 2004. 05. 03. 18:20
Egy gyors kérdésem lenne: miben különbözik az A7V600 és az A7V600-X???? Tudom, hogy volt már szó róla, de nincs kedvem végigolvasni. Haverom vett sima A7V600-at az tetszik és jó, de nekem nagyon olcsón kell jó alaplap ezért inkább az X szériát nézegettem, de mi is a különbség?
Elküldve: 2004. 05. 03. 18:56
Idézet: diegho - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 19:20
Egy gyors kérdésem lenne: miben különbözik az A7V600 és az A7V600-X???? Tudom, hogy volt már szó róla, de nincs kedvem végigolvasni. Haverom vett sima A7V600-at az tetszik és jó, de nekem nagyon olcsón kell jó alaplap ezért inkább az X szériát nézegettem, de mi is a különbség?
Elhagytam a tabort;) Valtottam A64-re...
Kerdesre a valasz, az olcsobb komponensek, PCB szinte ugyanaz.
(Mellesleg elado az alaplapom
Elküldve: 2004. 05. 03. 21:29
Elküldve: 2004. 05. 04. 00:34
Idézet: kaCSa2 - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 22:29
Ezzel azt akarod kifejezni, hogy a sima lap nem halkis? Marpedig ugyan az a NB. Vagy pedig?

Súgó
A téma zárva.