HWSW Informatikai Kerekasztal: Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 18:56

Ilyen esetben nem árt ránézni a tápra. Ugyanis ha nagy teljesitmény-igényű dolgoknál fagy ki, az lehet amiatt, hogy a VGA akkorát ránt a tápon, hogy leköszön tőle a gép. A sercegő hang is lehet ilyen miatt scrollozásnál, vagy egyszerüen sz*r a hangkártya, már ha a hangszóróból szól. Nálam egy gyenge táp produkált mindenféle artifactokat játék közben, villogó pontokat, sercegő hangot, amit el lehet képzelni.

#162 Felhasználó inaktív   E.D. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 23:35

A lap egy Abit AI7-es, a táp pedig egy Chieftec 420-as. Tuning egyáltalán nincs. A sercegés nagyon finom, ha nem lenne levéve a ház oldala, talán nem is hallanám (érdekes, hallani fejhallgatón is, meg ha a laphoz hajolok, akkor is, kb. a chipset magasságában). De talán tényleg az - alaplapi - hang lesz a hibás, teljes hangerőre állítva pl. alapból zúg.

A fagyás csak 3D-ben jelentkezik, de azt hiszem ez is kezd megoldódni. A szervíz már talált vmi hibát a bevitt VGA-n. Ráadásul az ideiglenes cserekártya is hibás, hullámzik, szétesik vele a kép mindenhol (3D-ben). Úgyhogy biztos emiatt volt ezzel is a fagyás.

Megnéztem SpeedFan-nel a HDD hőmérsékletet és ált. 58-62C közötti értéket mér. A szöveg mellett lévő kis "tűzgolyó" ikonból arra következtetek, hogy ez magas. Ha ez így van, mennyi kb. a normális temp? És ez jelentheti-e azt, hogy esetleg hibázik v. megpurcan a vinyó? Bár az az igazság, hogy amióta megvan, azóta ilyen, legalábbis "kézrátétel" alapján, mert most mértem először. Ha pedig normális, akkor ámen.

Esetleg a HDD installra van vmi ötletetek? Az gondot nem okozott, csak pusztán furcsállom.

#163 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 06:25

Idézet: E.D. - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 22:35

A lap egy Abit AI7-es, a táp pedig egy Chieftec 420-as. Tuning egyáltalán nincs. A sercegés nagyon finom, ha nem lenne levéve a ház oldala, talán nem is hallanám (érdekes, hallani fejhallgatón is, meg ha a laphoz hajolok, akkor is, kb. a chipset magasságában). De talán tényleg az - alaplapi - hang lesz a hibás, teljes hangerőre állítva pl. alapból zúg.

A fagyás csak 3D-ben jelentkezik, de azt hiszem ez is kezd megoldódni. A szervíz már talált vmi hibát a bevitt VGA-n. Ráadásul az ideiglenes cserekártya is hibás, hullámzik, szétesik vele a kép mindenhol (3D-ben). Úgyhogy biztos emiatt volt ezzel is a fagyás.

Megnéztem SpeedFan-nel a HDD hőmérsékletet és ált. 58-62C közötti értéket mér. A szöveg mellett lévő kis "tűzgolyó" ikonból arra következtetek, hogy ez magas. Ha ez így van, mennyi kb. a normális temp? És ez jelentheti-e azt, hogy esetleg hibázik v. megpurcan a vinyó? Bár az az igazság, hogy amióta megvan, azóta ilyen, legalábbis "kézrátétel" alapján, mert most mértem először. Ha pedig normális, akkor ámen.

Esetleg a HDD installra van vmi ötletetek? Az gondot nem okozott, csak pusztán furcsállom.

Szvsz a 865 és 875-ös chipsetű lapok általában sercegnek.
okát nem tom, de valamelyiknél tuningnál jön csak elő.
eddig 5db 875-ös lapom volt és mind sercegett.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#164 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 23:06

Hella!
80G Maxtor ATA133/7200rpm/2Mb
A közepén kezdem. Diskeeper 9 (sokan ajánlják) ráereszt a 8G-s rendszerpartícióra, pikk-pakk kész is van.
Ok, jöhet a 60G-s adattároló parti. És ekkor szopacs! A progi pár másodperc után behalt, nem fagyott le,épp csak nem hajtotta végre a parancsokat, leállítást meg ilyesmi. A vinya meg kattogott, mint állat, csak akkor hagyta abba egy idő után, ha a diszkípert bezártam, majd a sajátgépben elkezdtem matatni a vinyón, képmegnyitás, program indítás, stb, ekkor abbahagyta a kattot. Persze újra megpróbáltam, ugyanaz, pl. kikapcsolásra sem reagált a gép, kikapcs-gomb hosszas nyomvatartására lehetett lelőni.
Amit megtettem: ghosttal újraraktam az xp-t, a 60gigát szétdobtam egy 38 meg egy 22 gigásra.
Ami érdekes, hogy a első két partícióm (4 és 8 giga) nem kattog sem bootoláskor, sem másoláskor, ellenben a mostmár ketté vágott 60 giga mindkét fele kattog másoláskor. Ja, nem írtam, de nyilvánvaló, hogy eddig szinte alig hallatszott a vinyó működése, most meg...bááá!
Powermax gratulált, hogy minden fasza! A teszt alatt tényleg semmi zörgés nem volt.
Még megnézem, hogy a hdd végén a linux hogy muzsikál, addig is kérdés:
Diszkíper csinálta,vagy a vinya egyszerűen megkezdte a leamortizálódást? Ha a progi volt a hunyó, javítható-e a hiba, ha a hw hal le, Pmax miért nem jelzi, és egyáltalán, minden ötlet érdekel.
Köszönöm a válaszokat!

#165 Felhasználó inaktív   Axel2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:13

Sziasztok!

Látom, hogy a téma címe: Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 típushiba.
Végigolvastam mind a 6 oldalt. Sokan irtátok, hogy a szivások miatt nem vesztek több Maxtor vinyót.
De valaki emlitette, hogy nem minden Maxtor vinyó szar, csak ez széria! :idea:

Ha elég jól figyeltem, akkor az általános Maxtor DiamondMaxPlus9 80GB/7200rpm/ATA133 jelölésen kivül csak 2 csevegő jelölte meg a vinyója tipusát(? :think: ), ime:

1. 6Y080M0 -> 80GB SATA 7200rpm 8MB cache
2. 6Y080P0 -> 80GB 7200rpm ATA133 8MB cache

Légyszi minél többen irjátok meg a vinyó tipusjelölését (illetve RÖVIDEN azt, hogy volt gond - berregés, kattogás, ciripelés, adatalszállás, halál - vagy máig is hiba nélkül megy a HDD), hogy konkrétabban be lehessen löni a hibás tipusokat! (Ha nem jó az 5let, akkor ne kövezzetek meg!)

Mindezt azért irtam, mert nekem is van 2 Maxtor vinyóm:
- 5T040h4 -> 40GB 7200RPM UDMA 100 (kattog, de nem rendszeresen, csak amikor neki jól esik)
- 6L080J4 -> 80GB ATA133 7200rpm 2MB cache (kezdetektől fogva semmi baja)
Lehet, hogy nekem mázlim van?
A 40GB-os hülyeségei miatt vettem meg anno a 80ast.

Más: A 40GB-os Maxtorral kapcsolatban itt kérdezhetek, vagy nyissak külön témát neki?

#166 Felhasználó inaktív   Axel2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:18

Khmmm ...., ugy néz ki, hogy kicsit tévedtem.  :o
A Maxtor 6L080J4 80GB ATA133 7200rpm 2MB cache a DiamondMax Plus D740X szériából való.
Akkor ezért nincs bajom vele (Hál' Istennek!) ;)

#167 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 01:25

Hosszú idő után most ismét jelentkezett a hiba.  :( Maxtor 80GB/2MBcache DMP9, és fémesen csattant egyet ismét.  :( Lassan lejár a gari, gondolom azt követően 1-2 nappal megy majd a sírba a winyó.  :rolleyes:

#168 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 00:40

:( Pedig már azt hittem, hogy végleg megszűnt a kattogás nálam. De nem, most megint nagy fémes csattogások követnek egyes lemezműveleteket.  :( A winyóm: MAXTOR DiamondMaxPlus 9  6Y080L0 (Y2E2C5WE) 80GB/7200/ATA133/2MB cache

#169 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 14:36

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 0:40

:( Pedig már azt hittem, hogy végleg megszűnt a kattogás nálam. De nem, most megint nagy fémes csattogások követnek egyes lemezműveleteket.  :( A winyóm: MAXTOR DiamondMaxPlus 9  6Y080L0 (Y2E2C5WE) 80GB/7200/ATA133/2MB cache

Miért nem dobod már ki a fenébe?
Én gariban cseréltettem egy Samsung-ra, azóta a fejem se fáj. :)
Semper Fi

#170 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 23:09

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 1:25

Hosszú idő után most ismét jelentkezett a hiba.  :( Maxtor 80GB/2MBcache DMP9, és fémesen csattant egyet ismét.  :( Lassan lejár a gari, gondolom azt követően 1-2 nappal megy majd a sírba a winyó.  :rolleyes:

Powermax nem mond me ra semmit? ;) Mert ha igen, akkor logfile kinyomtat es mar mehet is gariztatni...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#171 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 13:34

Idézet: asdf - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 23:09

Powermax nem mond me ra semmit? ;) Mert ha igen, akkor logfile kinyomtat es mar mehet is gariztatni...

Kb. 5 nappal ezelőtt végleg beadta a kulcsot. Mivel az 1 év kékhal-gariból még van hátra 1-1.5 hónap, ezért visszavittem. Most 15 napig ülnek rajta. Ja! Ez már a 2. eset, ez már a kékhal cserewinyója, amit az első 80-as Maxtor DMP9-esem behalása után kaptam. Most ez is ugyanúgy sírba ment, rántva természetesen magával az összes személyes, fontos adatomat, plusz az összes nem archivált képemet, digit. kameráról és USB-s MP3-lejátszóról fölrakott képeket/zebéket, egy FTP-szervert, ami be volt lőve, plussz a /ext3 partíciómon lévő egész linuxot és sshd-szervert úgy, ahogy volt. Képzelhetitek, hogy mennyire örülök most.  :(
A végén már sem linux consol-ból a cfdisk, sem dos alól fdisk /mbr, sem semmi nem segített.  :( Ha megint lehetőség van vagy cserére vagy levásárlásra a kékhalban, akkor vagy samsung vagy hitachi lesz belőle.

Üdv: Bepe

#172 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 21:33

Na, ma felhívtam este 7 körül a Bl*ef*sh szervízt, hogy mizújs a Maxtorral. Azt mondták, hogy tényleg kuka, úgyhogy felküldték a nagykerhez, vagy hova a bánatba.  :( Meg hogy koncentráljak a szervízes-lapon lévő határidőre, merthogy nekik addig nem sürgős. Ezt nem mondta, csak azt, hogy nézzek rá a lapon lévő határidőre, és az után érdeklődjem. De hát nem hiszem el, hogy 2005-ben kifizetek nem kevés pénzt, sz@rt kapok érte, és utána 15-20 napig ül egyetlen winyó bevizsgálásán a szervíz...  :( Na mindegy. Aztán kérdeztem, hogyha esetleg arra jutnak, hogy cserewinyó, vagy ilyesmi, akkor megoldható-e, hogy az ne Maxtor legyen. Mindegy, hogy mi, csak ne Maxtor. Azt mondta, hogy ő nem tudja, majd minden attól függ, hogy "fent" mit mondanak rá...  :eek: Úgyhogy most itt állok, másfél hete UHU Live 2.2 fut a gépemen, merthogy az megy winyó nélkül is. Még szerencse, hogy létezik, hála emersonnak, a készítőjének!  :respect: A többi live egy katasztrófa ehhez képest, el sem tudom képzelni, hogy mi lenne hetekig, ha azokkal kéne kihúznom ezt az időszakot.

#173 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:05

Ma hívtam megint a kékhal szervízét. Ma is megnézték nekem, hogy ők megállapították, hogy tényleg rossz a winyó, teljes mértékben igazam van, de még mindig nem kaptak semmilyen választ. De most már többet tudtam meg: ha nem kapnak a nagykertől cseredarabot, akkor akár ráfizetéssel is, levásárolható, vagy megoldjuk valahogy.  :respect: Öröm az ürömben...

#174 Felhasználó inaktív   ifo2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 00:13

Tapasztalt már valaki olyat, hogy menet közben kikapcsol a vinyó egy pillanatra?
Két teljesen különbőző gépben is ezt produkálja, Ha a windows erről fut akkor természetesen kékhalál ha csak második vinyóként van a gépben akkor csak a hangjából lehet észrevenni hogy újraindult. Van amikor eyg órán belül 2x is megcsinálja és van hogy órákig semmi. Nem igazán tudom fájlmozgáshoz kötni, A vezetékekkel nem gondolnám, hogy hiba lenne.  Júniusig még garanciális a vinyó.

Tapasztalt már valaki ilyet?

Maxtor DiamondMaxPlus9 2mb 80gb

Szerkesztette: ifo2 2005. 02. 11. 00:24 -kor

#175 Felhasználó inaktív   sampj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 23:24

Azt hadd kérdezzem meg...
Van egy Maxtor DiamondMaxPlus9-es 120GB-os winyóm.
Valamit olvasni kezdtem róla, akkor kattogott a gép speaker-e, aztán lenyugodott.
Utána megint elkezdte, újraindítottam, akkor már a beizzuláskor is csipog. Meg mintha a winyó is próbálna dolgozni, de nemigen sikerül neki. A winyó hibája, mert most ki van véve és minden oké.

Vajon megjavítható ez a hiba egy elektronika-cserével?
Hallottam, hogy ezek a Maxtor 120 GB-osak legendásan "gyengék". Remélem nem olyasmiről voltak híresek, hogy javíthatatlanul szálltak el.

Melyik céghez forduljak, ahol minél olcsóbban megcsinálják?
Mennék én a Kürt-höz is, csak 50.000 Ft gigánként egy 120 GB-osnál szerintem a jövendőbelim picit megharagudhatna a miatt, hogy a közös lakás árának a negyedét már jó előre elköltöttem...

Segítsetek!!!
Kösz

#176 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 16:07

Egy kicsit ha olvasnál, akkor pár sorral feljebb, már látnád is, ki a te embered ;)
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#177 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 20:40

Idézet: ifo2 - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 1:13

Tapasztalt már valaki olyat, hogy menet közben kikapcsol a vinyó egy pillanatra?
Két teljesen különbőző gépben is ezt produkálja, Ha a windows erről fut akkor természetesen kékhalál ha csak második vinyóként van a gépben akkor csak a hangjából lehet észrevenni hogy újraindult. Van amikor eyg órán belül 2x is megcsinálja és van hogy órákig semmi. Nem igazán tudom fájlmozgáshoz kötni, A vezetékekkel nem gondolnám, hogy hiba lenne.  Júniusig még garanciális a vinyó.

Tapasztalt már valaki ilyet?

Maxtor DiamondMaxPlus9 2mb 80gb

Erről szól a topic :)

#178 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:03

minek kell maxtort venni? mert ócsóbb egy-két ezressel és más vinyó esetén már nem futná hűtőventire? :D
(bár van aki a 60fokos vinyó kézrátétes vizsgálata után még kérdezgeti, hogy az jó, LOL, az ilyet sajnálni tudom csak, amikor mindenki arról beszél hogy hány ventit rak a gépébe a megfelelő hűtés érdekében... :D )

már a quantum lct-k is fémesen kattogtak meg döglődtek sorban, körülbelül amikor azok mentek, akkor vásárolta meg a céget a maxtor. a technológiát valószínűleg át is ültette a 740x-ekbe, tojást lehet rajtuk sütni, és halandók azok is jól. ezek után itt vannak ezek a hulladékok..

ennek a cégnek a múltja sorban ilyen SZARokra vezethető vissza, nem értem miért veszitek még mindig...
(egy dologra tudok gondolni, az árkülönbözetre. hát hajrá SPÚRoljatok csak. :D )

3 seagate-ttel játszadoztam 1 gépben a hétvégén, összevissza voltak kötözgetve, másolgattam mindegyikről mindegyikre, egyik sata-s, másik ide-s, harmadik ugyanaz a típus, csak régebbi a fw, és semmi gond nem volt, hitachikkal megint nincs, a samsungot meg veszi mindenki mint a cukrot, és isteníti..

van egyáltalán ennek a maxtor "márkának" létjogosultsága?
én örülnék annak, ha holnaptól kapni sem lehetne...

#179 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:08

ja és persze legkevésbé sem érdekel, ha most jön valami fanatikus maxtorb*zi és beolvas nekem, védve a saját portékáját.. :D
vegyetek _hdd-t_!

#180 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:10

Idézet: deuce - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 10:03

van egyáltalán ennek a maxtor "márkának" létjogosultsága?
én örülnék annak, ha holnaptól kapni sem lehetne...

most néztem a winchesterstatisztikás topikot.
szóval mégis maxtor a király a hwsw-s szakavatott közönség berkeiben?!  :confused:
LOL :D

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.