HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 10. 07:22

idézet:
Ezt írta Gandalf:

Neked sem kellene, tök egyszerü :)

Dvd2avival megcsinálod a project file-t, csinálsz egy 3 soros avs file-t, betöltöd a cce encoderbe, azt az 5 beállitást megcsinálod, elinditod a kódolást, beállitod a pontos méretet a second pass elött, elinditod, kész az mpv.

mi ebben a bonyolult?
[/quote]

Ez igy tényleg egyszerűen hangzik de:
pl. a DVD2SVCD-nél megadhatom a Bitrate-nál a DVD méretét (mondjuk 4500 MB). Ez hol tudom beállítani a kézi modszernél ?
Isti

#142 Felhasználó inaktív   geur 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 10. 08:41

narumon:
XP 1700+ a CCE 1.3-1.4-el megy.
Gandalf:
XP 2100+ a CCE 1.3-al megy.
Ezt nem értem. Korábban teszteltem Intellel és Amd-vel a CCE-t. Az egyik bajom az volt, hogy a 2.5-ös verzió nem ment Amd-vel (Simával, nem XP-vel). Gyorsan leszögezem, hogy a Cinemacraft elismerte, hogy program a hibás. De! A két processzor között messze nem volt akkora különbség, mint amikor az oprendszert win98-ról win2000-re cseréltem.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy az AMD - win98 páros rosszabb választás, mint az Intel - win2000 (WinXP). Persze az XP - XP páros ...

üdv: geur

#143 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 10. 12:56

Hogyan tudom megállípítani, hogy a DVD lemezen található film 4:3-as, avagy 16:9-es képméretaránnyal készült?
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#144 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 10. 13:13

idézet:
Ezt írta geur:
narumon:
XP 1700+ a CCE 1.3-1.4-el megy.
Gandalf:
XP 2100+ a CCE 1.3-al megy.
Ezt nem értem. Korábban teszteltem Intellel és Amd-vel a CCE-t. Az egyik bajom az volt, hogy a 2.5-ös verzió nem ment Amd-vel (Simával, nem XP-vel). Gyorsan leszögezem, hogy a Cinemacraft elismerte, hogy program a hibás. De! A két processzor között messze nem volt akkora különbség, mint amikor az oprendszert win98-ról win2000-re cseréltem.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy az AMD - win98 páros rosszabb választás, mint az Intel - win2000 (WinXP). Persze az XP - XP páros ...

[/quote]

Nos én most is a 2.5-ös cinemacraftot használom eddig szerintem ez a legjobb. Nekem a XP 1700+ előtt Tbird 1.33 al is tökéletesen ment win98SE alatt. utána XP 1700+ + WIN98SE ott is ment tökéletesen és most XP 1700+ + XP Prof HUn ezzel is megy rendesen.. az alaplapom végig Gigabyte 7VTXE volt 256MB DDR RAMMAL. Itt a cégnél néztem az 1.7 cerkát az nekem a fenti eredményeket adta. Egyébként filmenként kismértékben eltér a sebesség a kép komplexitásának függvényében.
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#145 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 10. 13:14

idézet:
Ezt írta nova:
Hogyan tudom megállípítani, hogy a DVD lemezen található film 4:3-as, avagy 16:9-es képméretaránnyal készült?[/quote]

egyszerű.. elinditod és ha szélesvásznú akkor 16:9..

#146 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 10. 13:39

idézet:
Ezt írta narumon:

[/quote]

És az aspect rationál melyiket kellene beállítani a DVD2SVCD-nél?
Mert szélesvásznú, de 16:9-esből 2 féle is van.

És melyik Deinterlace módot használjam?

[ 2002. október 10.: nova szerkesztette a hozzászólást ]

#147 Felhasználó inaktív   geur 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 10. 13:55

idézet:
Ezt írta narumon:

Nos én most is a 2.5-ös cinemacraftot használom eddig szerintem ez a legjobb. Nekem a XP 1700+ előtt Tbird 1.33 al is tökéletesen ment win98SE alatt. utána XP 1700+ + WIN98SE ott is ment tökéletesen és most XP 1700+ + XP Prof HUn ezzel is megy rendesen.. az alaplapom végig Gigabyte 7VTXE volt 256MB DDR RAMMAL. Itt a cégnél néztem az 1.7 cerkát az nekem a fenti eredményeket adta. Egyébként filmenként kismértékben eltér a sebesség a kép komplexitásának függvényében.
[/quote]

A Tbird 1.33 meglep, mert a Cinemacraft oldalán azt olvastam, hogy egy AMD-s programágban bennehagytak egy SSE utasítást, és ezért nem ment. És - javíts ki, ha tévedek - az SSE-t az AMD csak az XP óta támogatja.
A nem értésem arra vonatkozott, hogy Te és Gandalf hasonló sebességet írtok, a processzor között meg van 400 Mhz különbség. Tudom, chipset, memória, winchester, oprendszer, na meg a film is befolyásolja.

#148 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 06:58

Na, kivártam a DVD2SVCD kodolását. Elöször is kurva lassú, nálam közel 10,5+2+ripp=13,5 óra volt. Ez pedig egy 1,7 XP-vel történt. A ReMpeg ehhez képest kb 7 óra alatt megcsinálta. De talán szebb a képe, mert itt lehetett interlaced próblémával is játszani. A ReMpeggel készített fájl nagy mozgásoknál nagyon elmossa a körvonalakat.
Na mindegy.

DVD2SVCD:
A problémám a következő: nincs m2v fájl a DVD2SVCD kimenő könyvtárjában. Van Mpg(4,3 GB hannggal) és van mpv(3,9GB) és természetesen megvan az AC3(0,4GB). Az MPG talán jó lehetne (Ulead DVD), de ott az a szép Cinemacraft encoder felirat a kép sarkában. Hogyan lehetne eltüntetni? A 2.62-es encoderrel nem müködik ez az egész?

ReMpeg:
Hogyan lehetne, hogy az interlaced problémát is kijavítsa?

És felirtam az ReMpeggel készített anyagot, de a gép lejátsza, mint DVD lemezt, de az asztali nem. Néróval írtam fel a Spruceupal készített vob,ifo,bup fájlokat (pont ráfért...).

[ 2002. október 11.: nova szerkesztette a hozzászólást ]

#149 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 07:21

idézet:
Ezt írta nova:
Na, kivártam a DVD2SVCD kodolását. Elöször is kurva lassú, nálam közel 10,5+2+ripp=13,5 óra volt. Ez pedig egy 1,7 XP-vel történt. A ReMpeg ehhez képest kb 7 óra alatt megcsinálta. De talán szebb a képe, mert itt lehetett interlaced próblémával is játszani. A ReMpeggel készített fájl nagy mozgásoknál nagyon elmossa a körvonalakat.
Na mindegy.

DVD2SVCD:
A problémám a következő: nincs m2v fájl a DVD2SVCD kimenő könyvtárjában. Van Mpg(4,3 GB hannggal) és van mpv(3,9GB) és természetesen megvan az AC3(0,4GB). Az MPG talán jó lehetne (Ulead DVD), de ott az a szép Cinemacraft encoder felirat a kép sarkában. Hogyan lehetne eltüntetni?
ReMpeg:

És felirtam az ReMpeggel készített anyagot, de a gép lejátsza, mint DVD lemezt, de az asztali nem. Néróval írtam fel a Spruceupal készített vob,ifo,bup fájlokat (pont ráfért...).

[ 2002. október 11.: nova szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Az MPG-file-t felejtsd el, az nem kell ! Az MPV és AC3-nak adj ugyanolyan nevet és igy a Spruceup megcsinálja. A CCE-ből regisztrált pélldány kell, másképp ott lesz a felirat ....
Isti

#150 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 07:43

Na igen. Már neki is álltam, de miért 3,9GB, amikor 4,2GB -ra állítottam? Hogy miért nem jön ez sose össze :o Mert a REmpegnek meg kb. 4GB-nak kellett volna lennie, de 4,2GB lett, így marhára izgultam, hogy ráférjen. De szinte bit pontossággal ráfért egy DVD-re :)
"Az MPG-file-t felejtsd el, az nem kell !" -ezt nem lehetne valahogy letíltani? Ez is idő...
"A CCE-ből regisztrált pélldány kell, másképp ott lesz a felirat ...." - ez gáz, akkor a ReMpegnél maradok. Remélem a DVD2SVCD-vel jól együttmüködik majd. És eltünik a interlaced probléma.

#151 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 08:21

idézet:
Ezt írta nova:
Na igen. Már neki is álltam, de miért 3,9GB, amikor 4,2GB -ra állítottam? Hogy miért nem jön ez sose össze :o Mert a REmpegnek meg kb. 4GB-nak kellett volna lennie, de 4,2GB lett, így marhára izgultam, hogy ráférjen. De szinte bit pontossággal ráfért egy DVD-re :)
"Az MPG-file-t felejtsd el, az nem kell !" -ezt nem lehetne valahogy letíltani? Ez is idő...
"A CCE-ből regisztrált pélldány kell, másképp ott lesz a felirat ...." - ez gáz, akkor a ReMpegnél maradok. Remélem a DVD2SVCD-vel jól együttmüködik majd. És eltünik a interlaced probléma.
[/quote]

Na ezzel én is igy jártam. 4200-re állitottam, igy lett 3900. Utána 4600-ra állitottam, akkor meg tulfutott. Utana jöttem rá, hogy a 8500-at fentebb kell vinni (a max. bitrate-t) mondjuk 9500-ra. Az MPG-et meg ugy lehet "letiltani", hogy miutan a CCE végzett, leállítod a cuccot.
Isti

#152 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 08:32

na jól van.
Lefutatom mégegyszer, de most 4450-re állítom remélve, hogy 4150 környékére fogja alakítani a fájl méretet. De ha most 4450 lesz, ahogy beírtam, akkor - 13 óra múlva - kiugrok az emeletről...

#153 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 08:33

idézet:
Ezt írta isti1968:

Na ezzel én is igy jártam. 4200-re állitottam, igy lett 3900. Utána 4600-ra állitottam, akkor meg tulfutott. Utana jöttem rá, hogy a 8500-at fentebb kell vinni (a max. bitrate-t) mondjuk 9500-ra. Az MPG-et meg ugy lehet "letiltani", hogy miutan a CCE végzett, leállítod a cuccot.
[/quote]

na jó, elöbb megpróbálom így :)

#154 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 08:46

13) Now you need to start “IfoEdit” to change the aspect ratio to 16:9, only if the original was 16:9 (SpruceUp only outputs a 4:3 aspect ratio)

na ezen a ponton bukhattam el az asztali DVD-nél.
Elég 2(fájl)x2(pontján) átírni?

#155 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 10:07

idézet:
Ezt írta nova:
13) Now you need to start “IfoEdit” to change the aspect ratio to 16:9, only if the original was 16:9 (SpruceUp only outputs a 4:3 aspect ratio)

na ezen a ponton bukhattam el az asztali DVD-nél.
Elég 2(fájl)x2(pontján) átírni?
[/quote]

Én mindenhol átirom ahol 4:3-at látok ... És x-eld be az automatic letterbox-t is ....
Isti

#156 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 11:28

[QUOTE]Ezt írta nova:
Na mindegy.

Mhm ezt nem értem... nálam meg a ReMpeg szarozott el vagy 12-13 órát szemben a cce 6-8 órájával.

DVD2SVCD:
A problémám a következő: nincs m2v fájl a DVD2SVCD kimenő könyvtárjában. Van Mpg(4,3 GB hannggal) és van mpv(3,9GB) és természetesen megvan az AC3(0,4GB). Az MPG talán jó lehetne (Ulead DVD), de ott az a szép Cinemacraft encoder felirat a kép sarkában. Hogyan lehetne eltüntetni? A 2.62-es encoderrel nem müködik ez az egész?

Először is szerezz 2.5 CCEt én is azt használom az gyorsabb mint a 2.62. Azon kivül amig nem törött addig ott lesz a felirat.. vagy mittomén hányezer dollárért megveheted :p

ReMpeg:

Mi a rákot tömizel te ami interlaces?? valami NTSC anyag? Szerintem a ReMpeg képe a CCE melett egy fos...

És tud az asztalid egyáltalán DVD-Rt???

#157 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 18:40

CCE 2,5-et használom...

"Mi a rákot tömizel te ami interlaces?? valami NTSC anyag? Szerintem a ReMpeg képe a CCE melett egy fos..."

Hát, a deinterlaced beállítást kellett változtatni, hogy jobb képe legyen. Egyébként egy koncert, azért kell másolni, mert beszerezni elég nehézkes és nem utolsósorban olcsóbb is. Alapból a CCE is szar lett volna. De jó, hogy bele lehet kukkantani a film képkockáiba, így jobb képet lehet kihozni, ha beállítok valami deinterlaced módot.

"És tud az asztalid egyáltalán DVD-Rt???"

Még DVD-RW-t is :) Sőt, a saját kamarával elkészített fim DVD-RW -re írva (Ulead DVD) is fut. De kaptam valakitől egy másolt filmet, azt copyztam neroval, és az is ment.

#158 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 12. 09:36

idézet:
Ezt írta narumon:

[/quote]

Hát, nem tudom. Nálam a 4:3 is szélesvásznú...

Egyébként mennyiben változik a helyzet a DVD2SVCD-nél, ha 2 féle hangot és 2 subot is szeretnék átmenteni?

#159 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 12. 22:37

idézet:
Ezt írta isti1968:

Na ezzel én is igy jártam. 4200-re állitottam, igy lett 3900. Utána 4600-ra állitottam, akkor meg tulfutott. Utana jöttem rá, hogy a 8500-at fentebb kell vinni (a max. bitrate-t) mondjuk 9500-ra.
[/quote]

Hát, nálam ez sem jött be

#160 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 13. 07:34

idézet:
Ezt írta nova:

Hát, nem tudom. Nálam a 4:3 is szélesvásznú...

Egyébként mennyiben változik a helyzet a DVD2SVCD-nél, ha 2 féle hangot és 2 subot is szeretnék átmenteni?
[/quote]

A DVD2SVCD-vel nem lehet 2 subot, mivel a progi "ráégeti" a képre a feliratot. Két hangot ugyan simán le lehet szedni, de azt nem tudom, hogy a SpruceUp ezt kezeli-e.... A két sub kérdése engem is foglalkoztat, hátha van itt tölünk okosabb aki tud rá válaszolni ....
Isti

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.