HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 11. 17:25

idézet:
Ezt írta narumon:
Na mivan? Mindenki elment telelni???[/quote]

Most értem haza Szegedről :cool:
-

#1462 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 17:29

idézet:
Ezt írta isti1968:

Akkor légyszi segits ki, HOOOOOLLLLL ???????????????
Ha esetleg nem tudnád: a DVD10 az egy olyan kétoldalas lemez, amit a film közepén meg kell forditani. Tehát át lehet ugyan másolni 2 db DVD5-re,de az a kérdés, hogyan lehet 1 DB DVD5-re másolni .... (itt felmerül, hogy adott 2-2 db kép, hang, felirat file ... azokat ugye összefűzni, demuxolni stb.) ....
[/quote]

A dolog engem is érdekelne , ugynis itt figyel a vinyómon 2 db DVD9-ről leszedett koncertfilm , amit szeretnék archiválni 1 db DVD-R-re.
A koncert azért ilyen nagy mert vagy 5 hangsáv és 5 angle van, Egyenként leszedtem őket és most össze kellene fűzni majd letömöríteni adott méretre.
A kérdés hogy mivel fűzzem össze??? Szedjem szét streamekre és virtualdubbal ? Kezel az m2v-t és ekkora állományt egyáltalán ?
-

#1463 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 17:39

idézet:
Ezt írta ecet:

A koncert azért ilyen nagy mert vagy 5 hangsáv és 5 angle van, ....
[/quote]

Jó, hogy szóba hoztad ! : Mi van akkor ha több angle van a filmben ? Eddig az elsőt levettem és kész, de nem lehet esetleg a DVD5-ön meghagyni a multi-angle-t ???
Isti

#1464 Felhasználó inaktív   Gulyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 11. 21:00

idézet:
Ezt írta narumon:

Na ezt nem értem. Ha kisebb 4.3GB nál akkor minek authoriálgatsz?
[/quote]

Igen kisebb, DVD Decryter után....

#1465 Felhasználó inaktív   Gulyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 21:00

idézet:
Ezt írta narumon:

Na ezt nem értem. Ha kisebb 4.3GB nál akkor minek authoriálgatsz?
[/quote]

#1466 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 21:09

idézet:
Ezt írta isti1968:

Jó, hogy szóba hoztad ! : Mi van akkor ha több angle van a filmben ? Eddig az elsőt levettem és kész, de nem lehet esetleg a DVD5-ön meghagyni a multi-angle-t ???
[/quote]

Megmondom őszintén , én a multiangle filmekkel nem igazán foglalkoztam még, de a Doom9 / The Guides / DVD/miniDVD / DVD backup guides-ben találsz róla több leírást.
Ha tudtad akkor sry ;)

[ 2003. február 11.: ecet szerkesztette a hozzászólást ]
-

#1467 Felhasználó inaktív   Gulyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 21:13

HengeR!!!

Köszi a választ, ez OK, de az nem hogy valahol a "ködben" eltünik a felirat ;) , mi a rossz ? ( az elején még van aztán meg el eszi a fene vhova :cool: )

GT

Ps: Nem ismerek ilyen nevűt, csak 1 rendszer-gazdát Chris néven.

#1468 Felhasználó inaktív   Gulyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 21:16

idézet:
Ezt írta Gulyo:

[/quote]

Sorry...Smartripper után, de az tök mindegy... :)

GT

#1469 Felhasználó inaktív   dugen 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 02. 12. 06:53

Sziasztok!

Találkoztatok már ilyen problémával?
Adott egy cuccos amire rá lett uszítva a CCE SP 2.66.01.07. Az eredmény kitűnő lett attól eltekintve, hogy kb. a 8-9-ik perctől kezdve a jobb és bal szélen folyamatosan világosodó (a régi celluloid filmek perforációjához hasonló) csík jelent meg. A film GOP struktúrája IPBBPBBPBBPBB, a CCE-ben IBBPBBPBBPBB lett beállítva. :(

#1470 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 08:02

Sziasztok! Lenne nekem egy olyan gondom hogy nemrég vettem meg a dvd-írót és még nemigazán tudtam használni. Segítséget kérnék ahoz hogy hol találom meg azokat a programokat amivel ti dolgoztok és esetleg magyar leírást róluk.

Mégvalami.. minap másolt dvdről neróval csináltam imaget, 2x-es sebességgel írtam elösször és az asztali lejátszo Disc Error üzenetet adott, megcsináltam 1x-essen akkoris ezvolt a gond, ProPerformance lemezzel. Viszont a szémíttógépbe tökéletessen működik...
hol rontottam el? vagy mivel kellett volna imageba rakni?
Valaki dobjon meg pls egy levéllel a softverek címével és linkjével.
előre is köszi

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#1471 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 09:46

Lassan teljesen kiakadok ezzel a DVD2DVDR-rel. Most töltöttem le az új 1.3.8-as verziót, és ugyanaz a bajom: A kész DVD-n marad 150 MB üres hely. Mindent defaultban hagyok (XP prof, CCE2.50) és mégis már a DVD2DVDR behivásakor, amikor megmondja az átlagos bitrate-át, akkor kb. 150-170-nel alatta van, mint amit más progik kalkulálnak ki .... És a legbosszantóbb, hogy másnál meg jól megy ... ;)
Isti

#1472 Felhasználó inaktív   gloop 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 11:17

Mindenki aki foglalkozott a kerdessel:
NTFS-re tomoritettem ki a sok sok rart, es sehol semmi hiba (nem crcs meg hasonlok). A POWER DVD biztos nem hibas, ugyanis kiirva is ugyanott es ugyanugy szar a film. Marmint megakad. Mivel a power dvd es az asztali jatszo is ugyanott akad meg gondolnam az isoval van valami bibi, csak mivel mas is leszedte ugyanazokat a rarokat es neki jol ment a film igy ez ta lehetoseget is kizarhatom.

#1473 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 11:26

idézet:
Ezt írta isti1968:
Lassan teljesen kiakadok ezzel a DVD2DVDR-rel. Most töltöttem le az új 1.3.8-as verziót, és ugyanaz a bajom: A kész DVD-n marad 150 MB üres hely. Mindent defaultban hagyok (XP prof, CCE2.50) és mégis már a DVD2DVDR behivásakor, amikor megmondja az átlagos bitrate-át, akkor kb. 150-170-nel alatta van, mint amit más progik kalkulálnak ki .... És a legbosszantóbb, hogy másnál meg jól megy ... ;)[/quote]

Tipikus fogorvosi ló esete :confused:
Csak 1 ötlet: nincs másik oprendszered esetleg amin ki tudnád próbálni ? Melyik XP megy , SP1 vagy a régi ?
Én a helyedben elindulnék a kályhától : új XP instal , csak a legszükségesebb programokkal és úgy kipróbálni h mit csinál. Ki kellene szürni hogy az oprendszer vagy egyéb alkalmazás okozza a problémát , vagy esetleg hw probléma , bár ez utóbbi igen érdekes lenne...
-

#1474 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 11:35

idézet:
Ezt írta gloop:
Mindenki aki foglalkozott a kerdessel:
NTFS-re tomoritettem ki a sok sok rart, es sehol semmi hiba (nem crcs meg hasonlok). A POWER DVD biztos nem hibas, ugyanis kiirva is ugyanott es ugyanugy szar a film. Marmint megakad. Mivel a power dvd es az asztali jatszo is ugyanott akad meg gondolnam az isoval van valami bibi, csak mivel mas is leszedte ugyanazokat a rarokat es neki jol ment a film igy ez ta lehetoseget is kizarhatom.
[/quote]

1.azért én a helyedben kipróbálnám más lejátszó programmal is , csak a biztonság kedvéért.
2. hibalehetőségek még: milyen programmal írtad ki , milyen íróval , milyen lemezre , hányszorosan és milyen asztali lejátszóban próbáltad
3. a más által leszedett és jól működö iso-t nálad kipróbáltad ? ezt is ellenőrizni kellene...
több ötletem nincs , ahány gép annyi hibalehetőség...a hiba okát így látatlanban nagyon nehéz lenne megmondani, szerintem nem is fog rá vállalkozni senki.
-

#1475 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 12:19

idézet:
Ezt írta isti1968:

Akkor légyszi segits ki, HOOOOOLLLLL ???????????????
Ha esetleg nem tudnád: a DVD10 az egy olyan kétoldalas lemez, amit a film közepén meg kell forditani. Tehát át lehet ugyan másolni 2 db DVD5-re,de az a kérdés, hogyan lehet 1 DB DVD5-re másolni .... (itt felmerül, hogy adott 2-2 db kép, hang, felirat file ... azokat ugye összefűzni, demuxolni stb.) ....
[/quote]

Bocsi, kevertem a DVD9-el. No... a legegyszerűbb maestroval megcsinálni mégpedig ugy hogy két tracket csinálsz. Tehát nem fűzöd egybe a kész m2v-ket hanem külön szerepelnek. Persze inditani tudod igy külön is főleg ha csinálsz menüt.
Ha mindenképp muxolni akarod akkor mintha tsunami tudna ilyet de nem tuti nincs most előttem.
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#1476 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 12:39

Narumon jól mondja:
Maestroban ne egy movie1 legyen hanem csinálj jobb gombbal egy muvi2-is.
Az egyikbe az egyiket a másikba a másikat. Hangoknál ennek megfelelően.
Aztán a command sequnceben pl beállitod hogy az 1 rész utolsó chapterének end actionja menjen a köv film első chapterére.

Multkor nem volt teljesen tisztában azzal amit mondtam a cce beállításokra.
AZ igazság az hogy a filmek többsége ami dvd-n van és nem sorozat/koncert/klip stb azok film alapuak azaz 24fps frame-esek. Ott azokat a beállításokat kell alkalmazni amiket mondtam.
A KOncertnél pl upperfield first be, progressive ki, zigzag néha. Linear quant meg mindkét esetben izlés kérdése.

A többszögü dvd-k átkódolásánál, ki kell venni azokat a vobokat illetve cellákat amik ugyanazon időpontra illeszkednek. Ugyebár a hang folyamatos tehát ott nem lesz ismétlés, legalábbis igy gondolom.
A cce-ben a beállítások megváltoznak mivel minden gop-ot le kell zárni. Mind a pici jelenetekénl mind az egész filmnél.
Mondjuk lekodoltad a nagyot, és 3 kicsit.
MAestroban berakod az első timelinera a nagyot, és alá megfelelő helyre a kicsiket.

Üdv

Ui: Kamile még ilyen nem nagyon van, illetve egy két link itt a forumban ebben atopikban. HA 105-ös irod van az E-prot megirva kuka lesz a lemez. Nem jo hozzá. 104-esek közül is van amelyik nemirja meg jol.

dugen: a gop strukturának semmmi köze hogy bejön oldalt akármi is. Ez ugy müköd hogy az avs vagy vfapi egyfajta frameserver ami csomagokban küldi a kibontott képeket (tehát már kitömöritett) a cce-nek, ami mintha mi sem lenne lekodolja. A bemeneti struktura nem hat az ilyesmikre. Kérdés milyen colorspace volt beállítva? vfapi-t használsz? ha igen prróbáltad avisynth-el?

#1477 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 13:31

Kis kiigazitas kedves Kylian! (Bazdmeg még a saját nevedet se tudod normálisan leirni)
Szóval miután a szétszedted a multiangle-s részeket is. Ujrakódolod a filmet a köv parmétereket:
closed GOP
restrict I-Frame
A többi beállítás a fentiek szerint.
Ezen felül a chaptereket ne felejtsd el berakni az ecl végére!
A "szög"-eknél pedig elég ha 1 chapter szerepel mint timecode kezdés 00:00:00:00 és ua a 2 plusz beállítás.

Ha valami nem világos nem mondom el még1*
:D

[ 2003. február 12.: Kilyan szerkesztette a hozzászólást ]

Ui: bár nem garantálom az eredméányt mivel jómagam lusta voltam ilyen filmet csinálni, illetve egy ilyen filmet vettem csak. Amit vettem azt is ugy csináltam hogy dvddecrypterben a multianglenél bepipáltam az 1-est.

[ 2003. február 12.: Kilyan szerkesztette a hozzászólást ]

#1478 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 13:34

Ui: Kamile még ilyen nem nagyon van, illetve egy két link itt a forumban ebben atopikban. HA 105-ös irod van az E-prot megirva kuka lesz a lemez. Nem jo hozzá. 104-esek közül is van amelyik nemirja meg jol.

Toschiba1503 íróm van. A verbatimot sem tudta rendesen PS2-höz megírni. pedig 1x-en és másolt dvd-ről szedtel le imagebe és abbol próbáltam kiirni, de dobhattam ki :mad:
Tudnátok valami linket adni? ahol megtalálom a legjobb proguikat ripprléstől az írásig
előre is köszi

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#1479 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 13:40

idézet:
Ezt írta Gulyo:

[/quote]

No, akkor minek authorizálgatsz?
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#1480 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 13:44

idézet:
Ezt írta ecet:

Tipikus fogorvosi ló esete :confused:
Csak 1 ötlet: nincs másik oprendszered esetleg amin ki tudnád próbálni ? Melyik XP megy , SP1 vagy a régi ?
Én a helyedben elindulnék a kályhától : új XP instal , csak a legszükségesebb programokkal és úgy kipróbálni h mit csinál. Ki kellene szürni hogy az oprendszer vagy egyéb alkalmazás okozza a problémát , vagy esetleg hw probléma , bár ez utóbbi igen érdekes lenne...
[/quote]

3 gépen próbáltam, igaz mindegyiken XP Prof. SP1 van ....
Isti

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.