Sziasztok!
NARUMON:
Nemrég írtad, hogy a recordnow-val problémák voltak. Kérdeztem is már, hogy mi volt a baj, de nem válaszoltál. Elárulod a titkot nekünk is ?

)
data will arrive too late:
Sikerült alászaladni nekem is. A doom9-en találtam egy prg-t (SubtoSup), aminek a leírása azt mondja, hogy a Vobedit demuxol rosszul (ha új VobID-hez ér a film közepén, akkor nullázza az időt, az IfoEdit pedig ettől (is) ír ilyen hibaüzenetet). Ez azt javasolja, hogy VobSub-bal (VobSub Configure) csinálni kell egy sub/idx párost (ez nekem nem jött össze, a sub mindig nulla hosszú lett). Majd az idx-et megnyitva a SubtoSup-pal használható sup file-t készít. Mivel a sub nálam nulla hosszú ezért igen gyorsan lefut

), de az eredmény sup file (nem csinálja meg) nem túl jól használható.
A dvd2dvdr-rel demuxolt sup file viszont teljesen jól működik az IfoEdit-ben.
Viszont erről meg írta valaki, hogy a hangot rontja el néha, ez előfordult már másnál ? Én a hangra eddig többnyire a dvd2avi-t használtam (úgyis kell d2v), vagy néha a Vobedit-et.
upper field first:
Eddig 1db tényleg interlaced forrású film került hozzám (monitoron nézve szépen látszottak a csíkok oldalirányú elmozdulásnál). Ezt ilyen beállítással áttömörítve teljesen fos lett. "Rezgett", mint szódás a lovát, vagyis a félképsorrend fordított lett. Upper filed first nélkül teljesen jó lett, de gyanítom, hogy van olyan forrás, ami enélkül lesz "fordított". Viszont a legtöbb forrás láthatóan progresszív volt (monitoron nézve oldalirányú mozgásnál nincsenek csíkok), ennek ellenére a bitrateviwer (és a dvd2avi is) azt mondja, hogy frame type: Interlaced.
Van ennek valami értelme, hogy így van tárolva, vagy ha már úgyis újra kell tömni, akkor érdemesebb az eredeti progresszív frameket visszaállítani ?
TeddyBear