HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   ttrr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 31. 09:43

Valaki!!!!

van 1 problémám,miután megcsináltam CINEMA CRAFT ENCODER-el az m2v tökéletesne játsza le a media player,ezután jön az ifoedit ott megcsinálom a vobextrát összerakja ujból a filmet menüvel 1ütt,viszont ha most probálom már lejátszani akkor szaggat,csuszik a hang,megfagy stb... mi lehet vajon :mad:

#282 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 31. 14:30

Serpa:
a Scenarist nt része az ac3 encoder, van még a digigram multichannel encoder/decoder

ttrr: nem érdemes ezzel probálkozni, inkább szed szét teljesen a dvd-t és rakd összes maestro/scenaristtal.

isti: dvddecrypterrel szerintem haz utso cellát kiveszed a pgc-ből akkor talán kihagyja (vagy utolsó chaptert) a lerippelésnél

Nekem is lenne egy kérdésem ám ;) :D
Összeraktam az armageddont, minden fasza, csak egy kis bibi van, a dvd-n nem hajlandó az első mozgó menűn tulllépni, sőt belehal ha választok vmit, powerdvd meg ujra és ujra az elejétől játsza le a mozgó menüt, holott csak egyszer kellene az elejátől lejátszania, és után egy adott ponttól (ezt is beállítóttam), Szóval?

Üdv

#283 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 31. 15:55

Rájöttem valamire:
A Maestroba importált subtitle ill. chapter csak akkor lesz helyes ha a file-ba az időpontokhoz 1 órát hozzáadunk.
Lehet, hogy ez másnak triviális dolog, de nekem tök új és érthetetlen de igy legalább müxik ....
Isti

#284 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 31. 16:43

Ez azért van, mert maga az MPEG2 video stream tartalmazhat egy start time kódot, ami legtöbb esetben a gyári filmeken 01:00:00:000-tól vagy 00:59:59:xxx-tól indul - ezért kell korrigálni a feliratokat is ilyen esetben.

Egyébként sokkal de sokkal egyszerűbb módszer is van (igaz Scenarist használatával) a feliratok kezelésére, mint amit sokan használnak: én VobSub fájlt készítek (így kimarad az OCR baromság is), amit SubreSync-kel kimentek nyelvenként egy-egy Scenarist (.sst) felirat scriptbe (csak egyetlen adatot kell átírni a scriptben, hogy elfogadja a Scenarist), így kb. 5 perc alatt egy teljes film összes felirata baromi kényelmesen bevihető egy Scenarist projectbe. Jah, és ha a fent említett időeltolást is véghez kell vinni, azt a Vobsub fájlban (a SubResync használata előtt) egy-egy delay parancs beszúrásával el lehet intézni. Gyerekjáték.

#285 Felhasználó inaktív   daniba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 31. 17:54

Hali
Tudna nekem abban valaki segíteni hogy a Maestro "compile"
után kapott video ts könyvártban található dolgokból ki lehet e törölni valamit.
Ugyanis lévén én hogy a sima Ifoedites DVD jeimet nézve, és ott a file szerkezetbe belemerülve nem találtam olyat hogy Video_ts Vob0, meg Video_01 0.vob ezért én ezeket kitöröltem és most asztalin nézve be sem olvassa a lemezt a számítógépen tökéletesen megy.
Esetleg kellett volna még valamit csinálnom
Lehet hogy bonyolult voltam de aki érti kérem szépen válaszoljon.
Előre is köszi

#286 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 31. 18:51

Nem hiszem, hogy bölcs dolog bármit is kitörölni a program által létrehozott fájl- és könyvtárszerkezetből, bár nem csak az lehet a baj, hogy ezt megtetted. A kapott könyvtárstuktúra DVD-re történő kiírásakor is történhethek nem kívánatos dolgok - milyen programmal írod ki? Ugye tudod, hogy nem elég csak úgy kiírni, min egy "sima" adat DVD lemezt? Mert ebben az esetben nem biztos, hogy minden oda kerül a lemezen, ahová a DVD-Video szabvány elvárja. Ugyanis a normális DVD-Video lejátszók nem fájl szinten nézegetik a lemez (azaz az IFO, VOB, stb. állományok) tartalmát, hanem szigorúan rögzített helyű szektorok mentén próbálnak meg eligazodni a lemezen. A DVD-Video lemezen tehát nem csak a fájlok hiánytalan megléte a fontos, hanem az is, hogy ezek maguk hol helyezkednek el a lemezen.

#287 Felhasználó inaktív   daniba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 31. 21:48

ja
Image toolal imaget készítek és utánna instant cdDVD vel kiírom.
Eddig nem volt gond csak most a Maestronál[url="http://"http://null"]null[/url]

#288 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 01. 00:30

idézet:
Ezt írta daniba:
ja
Image toolal imaget készítek és utánna instant cdDVD vel kiírom.
Eddig nem volt gond csak most a Maestronál[url="http://"http://null"]null[/url]
[/quote]

A maestro tudja mit csinál. Amit létrehoz fájlokat abból SEMMIT NE TÖRÖLJ KI!
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#289 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 02. 21:25

idézet:
Ezt írta PPeter:
Nem hiszem, hogy bölcs dolog bármit is kitörölni a program által létrehozott fájl- és könyvtárszerkezetből, bár nem csak az lehet a baj, hogy ezt megtetted. A kapott könyvtárstuktúra DVD-re történő kiírásakor is történhethek nem kívánatos dolgok - milyen programmal írod ki? Ugye tudod, hogy nem elég csak úgy kiírni, min egy "sima" adat DVD lemezt? Mert ebben az esetben nem biztos, hogy minden oda kerül a lemezen, ahová a DVD-Video szabvány elvárja. Ugyanis a normális DVD-Video lejátszók nem fájl szinten nézegetik a lemez (azaz az IFO, VOB, stb. állományok) tartalmát, hanem szigorúan rögzített helyű szektorok mentén próbálnak meg eligazodni a lemezen. A DVD-Video lemezen tehát nem csak a fájlok hiánytalan megléte a fontos, hanem az is, hogy ezek maguk hol helyezkednek el a lemezen.[/quote]

Egyesek azt írják, hogy használjam a Prassi PrimoDVD-t, vagy a Recordnowmaxot. De ezeknél én nem találok olyat, hogy DVD-video. A nerotól meg egyenesen tíltanak, pedig annál van ilyen. Még a DVD készítési utmutatókban is találni ilyen nerotól tiltást.

Igazából én nagyon örülnék, ha más programmal is tudnék írni, mert történ valami "feledhetetlen" velem:

Felírtam egy DVD filmet adatként. Elöször image-t készítettem neroval, majd felírtam DVD-re. A lemezt szépen lejátszotta az asztali DVD. Az image fájl is szépen müködött a számítógépen.
Aztán történt valami magic. A lemezt valamiért (talán mert ráírtam a tetejére) nem játsza többé az asztali DVD-m. Sebaj gondoltam, hát felírtam újra az image fájlt. Lévén, hogy elöször ment, most is mennie kell. Azonban ez a lemez se müködik. Arra gondoltam hirtelen, hogy valami sámánhoz fordulok, hogy elüzzem a rossz szellemeket. Na még mindig nincs baj, mivel adat-DVD-t írtam, ezért simán kimásoltam az image fájlból a fájlokat, így megkaptam ugyanazt, amit a spruceup csinált (vagyis a sok ifo, vob, bup). Gondoltam, ezt kiírom DVD-video formában. Behíztam a fájlokat a Video_TS könyvtárba és hajrá. Azonban azt írja, hogy "DVD-Video files reallocation failed". :mad: Most kénytlen leszek újra authorizlni? :(

[ 2002. november 02.: nova szerkesztette a hozzászólást ]
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#290 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 01:22

Hali!

Nova: szerintem a videots dir-be lévő ifo-t (az utolsót), töltsd be az ifoeditbe (de elötte mentsd el az összes ifot és bup-ot máshova is) és csinálj egy get vts sectors-t, talán ez segit.

Üdv

#291 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 01:27

Maestro szakértők figyelem!!

A köv. a probléma: ujra authorolom az adott dvd-t, minden megy mint a karikacsapás a szimulátorban, minden beállitva, miden nagyszerű. Compile....megcsinálja hiba nélkül. Powedvd xp 4 vagy windvd 4 indit és naaaaaaaaaagy sötétség, a first play meg minden command sequence be van lőve szóval nem hinném hogy ott lenne a gond. Ez most már kezd aggasztó méreteket ölteni, mert már a 3 film amivel csinálja. volt egy saját menűs azzal pl nem csinálta. Legyen szó motion vagy still menűről.
HEEEEEEEEELP! :( :(

#292 Felhasználó inaktív   daniba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 17:03

Kösz az eddigi segítséget.
Mostani problémám nagyon idegesítő.
Akár melyik film amit megírok a film vége felé asztaliban szagatt. Neróval és Image+instant cd/dvd progival is próbálkoztam ugyan az az eredmény.
Szerintetek író/Pio a04/ vagy nyersanyag a probléma.
Winxp van a gépemen.
Aki tud nagyon szépen kérem segítsen

#293 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 17:19

Milyen lemezre írsz? Milyen sebességgel? Mi az íródban a firmware verzió? A szaggatás egyértelműen csak a lemez végén jelentkezik? Le is áll teljesen, vagy "csak" szaggat de megy tovább? CDSpeed progival csinálj egy scandisc-et a lemezről, kiderülhet, hol vannak a hibás szektorok (ne az írót használd, hanem lehetőleg egy másik DVD-ROM olvasót). Más asztaliban is próbáltad vagy csak egyfélében? Szoktál a kiíréskor visszaellenőrzést kérni a programtól?

#294 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 17:59

A Prassi Primonál lehet valahol a DVD-nek "volume label"-t adni ??? Egyik ismerősömnek Panasonic RV32 DVD-je van és az általam írt (különféle nyersanyagra) DVD-ket nem fogadja el, pedig a specifikációi között szerepel a DVD-R. Eddig a NERO-val irtam, most próbálkoznék a Prassival.
Isti

#295 Felhasználó inaktív   daniba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 18:27

Hali
Érdekes kérdéseid vannak mármint felnyitottad a szemem.
A fájl verzióhoz az van írva 5.0.0.1
szigorúan 1xesen írom. Universal és Pioneer lemezzel próbálkoztam eddig. A végén egy bizonyos perctől kezdődően akad nem mindig a film végéig de egy jó pár x megakad.
8 lejátszóban próbáltuk.
A cd speed progit sajnos nem tudtam még megszerezni.
Neróval is sza. meg image és Instant cd vel is.

#296 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 18:52

A problémás lemezeknél, ha a megírt felületet szemügyre veszed, nincs véletlenül egy olyan sáv, ami kissé, de azért szemmel láthatóan eltérő színű, mint a lemez többi része?

#297 Felhasználó inaktív   daniba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 19:25

Hali
Egyik lemezen sem látszódik fizikai hiba.
Szerinted író, nyersanyag vagy íróprogram hiba van.
Látom benne vagy a témában ezért kérdezgetlek mert adok a szavada

#298 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 19:34

Én meg azért kérdezek ennyit, hogy pontosan lássak minden körülményt, hogy érdemi tanácsot tudjak adni. :)

Szerintem az 1.33-as firmware mindenképp kellene az íródba, hogy ezt is kizárhassuk. Lemezre nem gyanakszom, a Pioneer korongok eddig beváltak nekem is (csak nem túl jó az áruk).

És - bármennyire furán hangzik - azt kell kérdeznem, hogy 2x-esen megírt lemeznél jelentkezik-e a probléma? Láttam én már olyan Pionee 104-est ami stabilabban írt ugyanarra a lemezre 2x-esen mint 1x-esen.

Más kérdés: biztos vagy benne, hogy nem kiírt alapanyaggal van a baj? Saját tömörítésű cuccot írsz ki, te magad végezted az authoringot? Biztos, hogy minden film, minden lemez esetében jelentkezik a baj, nem csupán egy bizonyosnál?

#299 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 19:43

idézet:
Ezt írta daniba:
Hali
A cd speed progit sajnos nem tudtam még megszerezni.
Neróval is sza. meg image és Instant cd vel is.
[/quote]

A CD Speed a NERO része, nem ???? A NERO Toolkit része ....
Isti

#300 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 03. 20:24

idézet:
Ezt írta PPeter:

Szerintem az 1.33-as firmware mindenképp kellene az íródba, hogy ezt is kizárhassuk.

[/quote]

Azért rossz tanácsot ne adjál! Sokaknak (köztük nekem is) nem vált be igazán. Azt mondják, hogy az utolsó használható az 1.31-es volt. Viszont downgrade program nincs. Legalábbis hivatalosan nincs, a nem hivatalost (habár megvan) én meg nem igazán szeretném kipróbálni.
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.