Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.)
Elküldve: 2003. 05. 11. 12:53
Részemről most Pio 105R, 4x Ritek G04 ill. 4x Princo és 4501 MB 4489 helyett várna megoldásra...
Egyébiránt mi a francért írják ká a lemezre, hogy 4.7GB, ha ez momentán csak kb. 4.38?! A CD-n, ha rá van írva, hogy 700MB,akkor arra 700MB fér..
Vagy próbáljak rá RW-re előtte (de hát ez egy teljesen más lemez) csak ne lenne ilyen lassúúú (1x-es a lemez sajna, vagy legalább is a Nero ennek ismeri fel-lehet ezt override-olni?)
Elküldve: 2003. 05. 11. 13:41
idézet:
Ezt írta Seagull:
Kedves QuTor kolléga és mindenki, mi is van a túlírással? Gondolom lemez és írófüggő, de pl. ha a Nero-ban piros sávban van a matéria, az biztos hogy nem lesz jó? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Részemről most Pio 105R, 4x Ritek G04 ill. 4x Princo és 4501 MB 4489 helyett várna megoldásra...
Egyébiránt mi a francért írják ká a lemezre, hogy 4.7GB, ha ez momentán csak kb. 4.38?! A CD-n, ha rá van írva, hogy 700MB,akkor arra 700MB fér..
Vagy próbáljak rá RW-re előtte (de hát ez egy teljesen más lemez) csak ne lenne ilyen lassúúú (1x-es a lemez sajna, vagy legalább is a Nero ennek ismeri fel-lehet ezt override-olni?)[/quote]
Próbáltam Verbatim -R, noname (tdk-nak irt) -r lemezzel a túlírást, de sehol sem ment. Sony DRU500a íróval.
SUX
Q
:)
Elküldve: 2003. 05. 11. 13:51
Hogyan lehet az eredeti menüt visszatenni a CCE-vel tömörített dvd2dvdr-el kreált filmre visszatenni. A maestro-s megoldást hagyjuk mert marha hosszadalmas, nagyon nagyon hosszadalmas. Valami egyszerübb kellene!! Nem lehetne az anno dvdrhelp-en megjelent leírást amo dvd2one-hoz van valahogy CCE-hez igazítani????
Q
Elküldve: 2003. 05. 11. 18:28
Egy Toshiba 5002-sel írtam meg a filmet. Az eleje tökéletes de a végén akad a kép és a hang sőt, le is fagy az asztaliban !!!
A lejátszó a hibás vagy valami más a probléma???
Elküldve: 2003. 05. 11. 19:56
idézet:
Ezt írta redon:
Sziasztok !
Egy Toshiba 5002-sel írtam meg a filmet. Az eleje tökéletes de a végén akad a kép és a hang sőt, le is fagy az asztaliban !!!
A lejátszó a hibás vagy valami más a probléma???[/quote]
mivel irtad?
a lemez tuti jo volt?
az anyag tokeletes volt? masik lemezen ment? (rw)
udv
bm
Elküldve: 2003. 05. 11. 20:26
Fuji lemezre.
Az anyagot magam rippeltem DVD Decrypter-rel.Csak eredeti hang + magyar felirat.
Elküldve: 2003. 05. 11. 21:15
idézet:
Ezt írta redon:
Nero 5.5.2.0
Fuji lemezre.
Az anyagot magam rippeltem DVD Decrypter-rel.Csak eredeti hang + magyar felirat.[/quote]
5.5.2.0? Huhh.. ez egy kicsit ezereves, nemgondolod? Talan probald meg a Prassival. vagy 10.15-os Neroval, ha mindenkepp Nerot akarsz.
Elküldve: 2003. 05. 11. 23:41
idézet:
Ezt írta QuToR:
Újra felteszem a kérdést! (Hamarosan kicsapnak innen ismétlésért!)
Hogyan lehet az eredeti menüt visszatenni a CCE-vel tömörített dvd2dvdr-el kreált filmre visszatenni. A maestro-s megoldást hagyjuk mert marha hosszadalmas, nagyon nagyon hosszadalmas. Valami egyszerübb kellene!! Nem lehetne az anno dvdrhelp-en megjelent leírást amo dvd2one-hoz van valahogy CCE-hez igazítani????
Q[/quote]
Nem is akarsz te annyira menut a filmhez))
Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70
Elküldve: 2003. 05. 12. 08:58
Ha lehuzom DVD2DVD-R-el sikerul megcsinalni? Vagy ugyan ugy rajta marad a regio kod? Iso-ba probaltam lehuzni, de a dvddrcrypter kiabal, h nem 2-es a regiokod, power dvd sem inditja el. Leszedtem egy region free nevu progit, igy elindul, de a decrypter tovabbra is kiabal. Nem vagyok a gepem mellett es ma vissza kell adnom a lemezt, igy probalgatni nincs idom. Talalkozott mar ilyennel valaki? Megoldas?
joly
Elküldve: 2003. 05. 12. 12:36
Megírta mindkettőt 4x-esen, nem köpte ki, olvasás is okének tűnik, de egy Nero CDtest-en végigfuttatva a Princo-t bizony 3,5GB-nál olyan szépet esett az olvasási rátafüggvény, mint az ólajtó... Ritek szépen kúszott végig fölfelé. Majd még reápróbálok, lehet, hogy csak véletlen, de ez volna a különbség?
Tapasztalatok?
Ja és tegyük ismétlőjelbe:
Kinek, milyen túlírási tapasztalatai vannak különböző matériákkal, főleg a fenti íróval egyetemben avagy a 4.7GB miért is csak 4,38?!
Elküldve: 2003. 05. 12. 13:22
Instantcopyt használnék olyan filmekhez amiket nem kell tömöríteni. Van egy nagy problémám vele, mégpedig az , hogy nem tudom hogyan lehetne azt beállítani, hogy ne csak a film menűjéből tudjak hangsávot váltani! Most kijelölöm ami kell megcsinálja frankón, ott van a menü beállítok rajta mindet de ha menetközben akarok hangsávot váltani akkor nem engedi windvd alatt.
Mi lehet a baj??? Valamit nem jól állítok be? Vagy hogyan lehetne bekapcsolni valahol az ifo filébe hogy lehessen váltani???
Help!!!!
QuToR
Elküldve: 2003. 05. 12. 14:13
Hogyan tudnek egy mar meglevo DVD strukturahoz feliratot adni? Nem szeretnem ujraauthoralni a gyari menujet..
talaltam egy submux-dvd nevezetu, commandline-os kis progit, sajna szinte semmi doc nincs hozza..
Ez belemuxolja a VOB-okba a feliratot, de igy nagyobb lesz a VOB merete 1G-nel!
Csinalt mar valaki ilyet?
Elküldve: 2003. 05. 12. 14:43
idézet:
Ezt írta QuToR:
Sziasztok!
Instantcopyt használnék olyan filmekhez amiket nem kell tömöríteni. Van egy nagy problémám vele, mégpedig az , hogy nem tudom hogyan lehetne azt beállítani, hogy ne csak a film menűjéből tudjak hangsávot váltani! Most kijelölöm ami kell megcsinálja frankón, ott van a menü beállítok rajta mindet de ha menetközben akarok hangsávot váltani akkor nem engedi windvd alatt.
Mi lehet a baj??? Valamit nem jól állítok be? Vagy hogyan lehetne bekapcsolni valahol az ifo filébe hogy lehessen váltani???
Help!!!!
QuToR[/quote]
Az IfoEdittel ki kell szedni a User Options Prohibitions opciót, a remove P-UPs funkcióval. No eddig biztos vagyok a dologban.
De az InstantCopy az ugye image fileba dolgozik. Azt már nem tudom, hogy lehet az imageban lévő IFO filehoz hozzáférni. ? Ugyanis én más módszerrel dolgozom, igazából nagyon ritkán használom az IC-t.
[ 2003. május 12.: Colonel Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 05. 12. 14:52
idézet:
Ezt írta Seagull:
Princo H05 törtfehéren szitált vagy Ritek G04 a la natur 4x írva Pio DVR-105-ben ...
[/quote]
Hopp, erről jut eszembe! Nos olyan pletykát hallottam, miszerint a Pio 105-ös 1.30-as firmwaret használva tudja az 1x lemezeket 2x-esen irni. Igaz ez?
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 05. 12. 15:47
idézet:
Ezt írta Gagyibyte:
:confused:
Köszi a segítséget bár nem lettem okosabb. A DVDMaestrot már próbáltam, de azzal túl sok idő.
Van más gondom is:
Van 1 film angol hang angol-magyar felirat szgépben megy az image de leírva asztaliban hiába váltok feliratot csak az angolt játsza le. Ifoeditorban az angol nyelvnél ID: 0x20 a magyarnál ID: 0x2e,0x20 van kiírva, lehet, hogy itt a hiba? Lehet valahogy szerkeszteni, hogy a 0x20 ne legyen ott
[ 2003. május 09.: Gagyibyte szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nezd nem tudom milyen a filmed amit maszirozol. Azt csak kb sejtem, hogy mivel kuzkodsz. Nezd, van egy olyan lehetoseg, hogy fogod a DVD X Copy-t. 2 lehetoseged van vele. Vagy azt mondja hogy bizonyos cuccok kihajitasa utan kiirja neked 1 lemezre (lehet, hogy minden extrat be kell aldoznod es lesz egy menutlen filmed, aminel a tavrangatoval allithacc hangot es kepet) de lehet, hogy aszondja, hogy 2 lemezre tudja csak megcsinalni. Ez utobbi esetben megadhatod, hogy melyik chapternel szedje kette a filmet. A DVD X Copy nem tomiz ujra semmit, minosegromlas nem lesz. Ha meg tudsz bekulni azzal, hogy a filmed 2 lemezen lesz esetleg, akkor valszeg a DVD X Copy a te baratod. A Program egyebkent bolondbiztos, nem tudod elrontani a vegeredmenyt. Pontosabban el lehet rontani meg ezzel is, de azt nagyon akarni kell
[ 2003. május 12.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 05. 12. 19:20
idézet:
Ezt írta Colonel Brett Shaw:
Az IfoEdittel ki kell szedni a User Options Prohibitions opciót, a remove P-UPs funkcióval. No eddig biztos vagyok a dologban.
[ 2003. május 12.: Colonel Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ehhe... ezt hol is tehetem meg???????
Elküldve: 2003. 05. 12. 20:34
idézet:
Ezt írta redon:
Nero 5.5.2.0
Fuji lemezre.
Az anyagot magam rippeltem DVD Decrypter-rel.Csak eredeti hang + magyar felirat.[/quote]
ilyen neroval es toshibaval nem fogsz jo filmet irni (azaz lehet hogy fogsz csak kicsi az esely ra)
miert nem irod ki decrypterrel???? (vagy prassi)
udv,
bm
Elküldve: 2003. 05. 12. 20:41
idézet:
Ezt írta Seagull:
Princo H05 törtfehéren szitált vagy Ritek G04 a la natur 4x írva Pio DVR-105-ben - melyik a nyerőbb?
Megírta mindkettőt 4x-esen, nem köpte ki, olvasás is okének tűnik, de egy Nero CDtest-en végigfuttatva a Princo-t bizony 3,5GB-nál olyan szépet esett az olvasási rátafüggvény, mint az ólajtó... Ritek szépen kúszott végig fölfelé. Majd még reápróbálok, lehet, hogy csak véletlen, de ez volna a különbség?
Tapasztalatok?
Ja és tegyük ismétlőjelbe:
Kinek, milyen túlírási tapasztalatai vannak különböző matériákkal, főleg a fenti íróval egyetemben avagy a 4.7GB miért is csak 4,38?![/quote]
a 4,7 azert 4,3 mert csak.. mar VOLT ROLA SZO de egy kis logikaval ki is lehet talalni a 45-os vinyo miert csak 42-es?
Elküldve: 2003. 05. 12. 22:13
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Nezd nem tudom milyen a filmed amit maszirozol. Azt csak kb sejtem, hogy mivel kuzkodsz. Nezd, van egy olyan lehetoseg, hogy fogod a DVD X Copy-t. 2 lehetoseged van vele. Vagy azt mondja hogy bizonyos cuccok kihajitasa utan kiirja neked 1 lemezre (lehet, hogy minden extrat be kell aldoznod es lesz egy menutlen filmed, aminel a tavrangatoval allithacc hangot es kepet) de lehet, hogy aszondja, hogy 2 lemezre tudja csak megcsinalni. Ez utobbi esetben megadhatod, hogy melyik chapternel szedje kette a filmet. A DVD X Copy nem tomiz ujra semmit, minosegromlas nem lesz. Ha meg tudsz bekulni azzal, hogy a filmed 2 lemezen lesz esetleg, akkor valszeg a DVD X Copy a te baratod. A Program egyebkent bolondbiztos, nem tudod elrontani a vegeredmenyt. Pontosabban el lehet rontani meg ezzel is, de azt nagyon akarni kell
[ 2003. május 12.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Az a bibi, hogy egy lemezre kellene kitenni, ráadásul már visszaadtam az eredetit. Valahogy csak ki lehet javítani![]()
Azóta találkoztam megint ilyennel. Szgépben bejön a magyar asztaliban nem. Tudom volt már szó róla de hol is lehet beállítani az IfoEditorban mi induljon a filmben?
Elküldve: 2003. 05. 13. 06:43
idézet:
Ezt írta QuToR:
Ehhe... ezt hol is tehetem meg???????[/quote]
Szal Ifoedit..OK, P-UPs..OK, de az a User Options Prohibitions opció az merrefelé is van az ifofile dzsungelében?????

Súgó
A téma zárva.