idézet:
Ezt írta isti1968:
Én már teszteltem. Az első szembetűnő dolog, hogy a Re-Author nemigazán működik benne (a régiben még ment) ....[/quote]
Működik, csak bonyolultabb lett a dolog: a MAIN MOVIE-nál a TITLE1-nél jobb klikk és copy, aztán Re-author és a New DVD-nél jobb klikk és beillesztés. A Backup eddig engedte a nagyobb fájlokat is, most csak úgy, hogy a beállításoknál a cél nagyságát kézzel nagyobbra (8.0 GB) kell állítani és így már lehet tömörítés nélkül (mínusz felsleges hangok és feliratok) vinyóra rippelni. Hát nem lett egyszerűbb, az biztos. A minőségét még mindig nem teszteltem.
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.)
Elküldve: 2003. 08. 10. 17:40
Elküldve: 2003. 08. 10. 17:52
idézet:
Ezt írta isti1968:
Hát .... Végülis, ha messziről nézem egy Junoszty TV-n akkor az eredmény nem is annyira elkeserítő...
Esetleg CCE-vel próbáltad már ?![/quote]
Na, azért ez egy kicsit túlzás! Lehet, hogy komplett DVD másolásakor gyenge eredményt produkál, de én csak a filmet másoltam DTS nélkül, csak magyar felirattal és hogy mi sült ki belőle, már leírtam. Amint azt is, hogy nem Junoszty TV-m van és a teszt kedvéért egész közelről néztem... Amúgy azóta még1X belenéztem az IC-s másolatba is, és valóban mintha élesebb lenne a kép és erőteljesebbek a színek, de ha megállítom a képet, bizony itt-ott látszanak a pixelek. Szóval egyik sem tökéletes, de erről már írtatok korábban. Ja, és CCE-vel még nem próbáltam, de nekem az már túl "kínai"...![]()
Elküldve: 2003. 08. 11. 06:59
idézet:
Ezt írta GGu:
Szóval egyik sem tökéletes, de erről már írtatok korábban. Ja, és CCE-vel még nem próbáltam, de nekem az már túl "kínai"...[/quote]
Esetleg próbáld meg a DVD2DVD-R-t, ez a CCE-t használja, mégis 5 gombnyomással inditható, teljesen automatikus ...
Elküldve: 2003. 08. 11. 13:18
Video írására te melyik programot ajánlod-használod?
Esetleg miért jobb az egyik mint a másik?
Elküldve: 2003. 08. 11. 13:29
MPEG-2 állományokból, saját felvételekből készített cuccra, vagy DVD-Video rippelésre-újra-összerakásra gondolsz?
Elküldve: 2003. 08. 11. 20:56
idézet:
Ezt írta PPeter:
A video írást hogy érted?
MPEG-2 állományokból, saját felvételekből készített cuccra, vagy DVD-Video rippelésre-újra-összerakásra gondolsz?[/quote]
DVD Videó ripp-szétszed-kódol-összerak-leír
Elküldve: 2003. 08. 11. 21:22
1. Smartripper (hangot demuxol, video + felirat marad direct streamként)
2. DVD2AVI (project file mentés a lerippelt VOB-okból)
3. AviSynth script a project fájlhoz
4. CCE 4 vagy 5 pass tömörítés
5. Vobsubbal vagy VSRippel felirat kiszedése a VOB-okból Vobsub formátumban
6. Vobsub felirat konvertálása Scenarist kompatibilis felirat állományba (sst + BMP fájlok)
7. Scenarist (CCE-ből kapott M2V állomány + eredeti AC3 stream(ek) + feliratok) összerakosgatás
8. Esetleges saját menü meg aprólékok elkészítése, extra magyar (korábban már időre igazított) szinkronhang hozzáadása, tetszés szerint
9. Scenarist elkészíti az image fájlt, amely tetszőleges programmal (Padus Discjuggler, Nero, DVDDecrpypter) kiírható
[ 2003. augusztus 11.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 11. 21:38
idézet:
Ezt írta PPeter:
Ha újra kell tömöríteni, akkor:
1. Smartripper (hangot demuxol, video + felirat marad direct streamként)
2. DVD2AVI (project file mentés a lerippelt VOB-okból)
3. AviSynth script a project fájlhoz
4. CCE 4 vagy 5 pass tömörítés
5. Vobsubbal vagy VSRippel felirat kiszedése a VOB-okból Vobsub formátumban
6. Vobsub felirat konvertálása Scenarist kompatibilis felirat állományba (sst + BMP fájlok)
7. Scenarist (CCE-ből kapott M2V állomány + eredeti AC3 stream(ek) + feliratok) összerakosgatás
8. Esetleges saját menü meg aprólékok elkészítése, extra magyar (korábban már időre igazított) szinkronhang hozzáadása, tetszés szerint
9. Scenarist elkészíti az image fájlt, amely tetszőleges programmal (Padus Discjuggler, Nero, DVDDecrpypter) kiírható
[ 2003. augusztus 11.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Köszi a gyors és kimerítő választ.
Régebben olvastam, hogyha Nero-val írom le a videót nem biztos, hogy minden lejátszó megeszi. DVDdecrypterrel ha megnézem a lemezt akkor más file sorrendet mutat. A video_ts_01.bub mingig a végén van. melyik a legkompatibilisebb íróprogi, esetleg verziószámtól is függhet?
Elküldve: 2003. 08. 11. 21:45
Elküldve: 2003. 08. 11. 22:12
- JÓ minőségben írja az adatot a DVD-re, nem 2 hétig akarom tárolni...
- Minőségi alapanyagra szeretnék archiválni (esetleg ha valaki tud valami tuti jó minőségű alapanyagot az ossza meg velem is)
- Olvassa és írja a 90/99-es CD-ket is, a sima CD-ket is jó minőségben írja ha lehet.
A sebesség nem érdekel, inkább minőség, mint sebesség!
[ 2003. augusztus 11.: Agyzuzo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 11. 22:15
Elküldve: 2003. 08. 11. 22:19
idézet:
Ezt írta PPeter:
Ha a szerkesztő (authoring) programod nem képes eleve image állományt adni végeredményül (a Scenarist képes rá és tapasztalatom szerint 100%-os kompatibilitási fokkal, de ugyanilyen jó a Maestro is), akkor ugye marad az általad is említett módszer, hogy a VIDEO_TS könyvtár tartalmát manuálisan, fájlokban adjuk át valamilyen CD/DVD író programnak. A Nero ilyen szempontból talán nem a legjobb választás, mert verziószámtól függően el tudja cseszni a dolgot rendesen, de igazából én még 100%-os megoldást nem láttam ilyen módú DVD-Video írásra. Szerintem itt majd többen fognak jelentkezni, hogy kinek mi vált be, én is kíváncsian várom. Én egy pár lemezt az ImageTools-szal raktam össze (elvileg a Nero engine-re épülő kis image author programocska), azzal még nem volt gondom.[/quote]
Kb mindent értek már csak a Scenarist hiányzik
Köszi
Elküldve: 2003. 08. 11. 22:27
idézet:
Ezt írta PPeter:
Ne rettenj el a NEC-től, nem rossz író, csak éppen DVD-Video szempontból (és ha olcsó lemezre szeretnél írni) akkor a Pioneer pillanatnyilag jobbnak tűnik.[/quote]
És simán archiválási célra milyen írót ajánlasz? DVD-Video-t egyáltalán nema akarok írni, szigorúan fontos és sok esetben pórolhatatlan adatok archiválására használnám. Sajnos nagyon felgyülemlett a menteni való és a CD kapacitása már egyszerűen nem elég. Ezért kéne valami megbízható író, aminél tényleg nem kell körmöt rágnom, valahányszor megírok egy CD-t. Tudnál nekem ajánlani egy ilyen írót és egy nagyon jó minőségű alapanyagot? 1-2 héten belül szeretném megvenni.
Elküldve: 2003. 08. 11. 22:33
Lemezekből a nevesebb kategóriában a Maxell, Primedisc, Sony DVD-R korongokat ajánlom, a DVD+R lemezekből pedig a Philips, Maxell és TDK márkát. Jelen pillanatban.
Elküldve: 2003. 08. 11. 22:38
idézet:
Ezt írta PPeter:
Ebben az esetben jól jársz az NEC ND-1300A-val, itthon Freecom bőrbe bújtatva kaphatod meg. De szerintem a Pioneer 106/A06 olcsóbb lesz.
Lemezekből a nevesebb kategóriában a Maxell, Primedisc, Sony DVD-R korongokat ajánlom, a DVD+R lemezekből pedig a Philips, Maxell és TDK márkát. Jelen pillanatban.[/quote]
Köszi, akkor azt hiszem NEC-et veszek és egy rakat Maxell DVD-t. Úgy néztem a NEC "ND-1300 Media - locked.pdf"-ben a Maxell szerepel a DVD-R és DVD+R listán is, úgyhogy biztos írja. És hányszoros sebességgel célszerű írni? A lista mellé 4X van írva és te is írtad hogy vannak sebességek amiket nem támogat. 2x-en fogom tudni írni a Maxell lemezeket?
Elküldve: 2003. 08. 11. 22:41
idézet:
Ezt írta PPeter:
...itthon Freecom bőrbe bújtatva kaphatod meg...[/quote]
Ennek a Freecom írónak mi a pontos típusa?
Elküldve: 2003. 08. 12. 07:33
Elküldve: 2003. 08. 12. 08:45
segítségeteket kérném. Használni szeretném a DVD2DVDR progit, de nem hajlandó müködni, állandóan dvd decrypt error üzenetet ad. Mi lehet ennek az oka? Pio-106 írom van.
Köszi,
Pecskeke
Elküldve: 2003. 08. 12. 09:29
Szerintem felesleges 3-nál több menet. Tapasztalatom szerint nem fogja tudni, jobban elosztani a rendelkezésre álló bitrate-et. Az esetek nagy részében volt, hogy kb 16-32 byte! különbség volt 3 és 4 menet között, szvsz időpazarlás. Nem kritikus anyagoknál elég a 2 is. Amugy ezen rengeteget vitatkoznak mindig az emberek, külföldi fórumokon is.
Aki ezt nem hiszi, annak szivesen küldök egy demo dvd-+r lemezt, amire egy nagyon kritikus jeleneteket tartalmazo tömörítettlen DV interlaced AVI-t tettek fel CCE SP 2.66 -tal mpeg2-be tömörítve vagy ezerféleképen. Különböző bitráta, tömörítési menetek, minőségi beállítások. Néhány kritikus beállítást multi-angleban is lehet nézni, gyorsan átkapcsolva. Lehet, hogy én nem vagyok vájtszemű, de tutira nincs különbség már a 2 3 menet között. Sőt, majdnem hogy csak a bitrate számít, méghozzá az átlagos bitrate, más alig befolyásolja a végső minőséget.

Súgó
A téma zárva.