HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.) Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 12. 10:18

Nekem meg az a véleményem, hogy igenis számít. Nem a méret miatt, hanem a minőség miatt, sőt, néhány esetben a 4 menet után még manuálisan is igazítok a bitráta-elosztáson, hogy esetleg a számomra kritikus részek még több hellyel tudjanak gazdálkodni.

#902 Felhasználó inaktív   nyesi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 12. 12:03

Nashua DVD-R , mennyire megbízható Toshiba SD-R5002-ben??

#903 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 13:05

Nem tudom, attól függ, hogy mi gyártókódja, Prodisc, Optodisc vagy Mitsui?

#904 Felhasználó inaktív   nyesi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 12. 14:05

idézet:
Ezt írta PPeter:
Nem tudom, attól függ, hogy mi gyártókódja, Prodisc, Optodisc vagy Mitsui?[/quote]

OPTODISC??

#905 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 15:32

Nem értem a kérdést.
Az Optodisc egy elég nagy cég, írható DVD-ket gyártanak. Van olyan Nashua lemez, ami náluk készül.

#906 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 17:49

[url="http://"http://www.teac.com/DSPD/4X-DVD-R-RW-Drive_New.htm"]Teac DV-W50D[/url]-rol van valakinek tapasztalata?

Forum keresoje nem talalt semmi erre vonatkozo hozzaszolast...

Mar majdnem meghozta a kisker a DVR-106-osomat, mire kiderult, hogy a nagyker kozben eladta a felretett meghajtot :mad:

Ezt a Teac-et tudnak hozni helyette.

Parameterei nagyjabol megegyeznek a Pio-val.

#907 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 17:56

Még jó hogy egyeznek, lévén egy és ugyanaz a drive fizikailag - egyetlen hátránya, hogy a TEAC-hoz kicsit lassab jönnek az új firmware-ek, de nem vészesen.

#908 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 18:10

Hmm, akkor lecsapok ra.

Amugy is 4e-vel olcsobb, mint a zacskos DVR-106 :D

Amugy meglepo, hogy most mar a Teac is kivulrol szerzi be a meghajtoit, hiszen CD irokban korabban eleg eros volt... (Persze a Plextor meg Yamaha utan)

#909 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 18:15

Na igen, ez nekem is csalódás volt egy kicsit, de ez a Pioneer 106/A06 a TEAC bőrbe csomagolva nem is olyan rossz húzás, főéeg ha olcsóbb :D. Ki tudja, talán a Terminator talpára is "Made In Taiwan" felirat van szitázva, mégis jól működik ;). Bár a fene se érti ezt a Skynet rendszert, nekem feltűnő, hogy egyre ráncosabb T-800-as modelleket gyárt...

#910 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 19:33

idézet:
Ezt írta PPeter:
Bár a fene se érti ezt a Skynet rendszert, nekem feltűnő, hogy egyre ráncosabb T-800-as modelleket gyárt...[/quote]

:D :D :D

és a témához is kicsit :
a Teac íróból vélhetően egy laza csuklómozdulattal lehet majd Pio-t varázsolni , ha esetleg ilyen ingerenciája támad vkinek.
Kb ua helyzet mint a NEC-1100-ra épülő Plextorral , HP-val , TDK-val stb...

A bitsetting fontosságát példázza , hogy havernak írtam adat DVD-t NEC-1100-al és az ugye DVD-ROM-ként írta meg a lemezt...ua lemezre írva a Pio 106-al ami DVD+R-nek írja a lemezt ... a Toshiba 1612-es olvasó az előbbit simán olvasta az utóbbit viszont nem komálta.
Persze ügyes embereknek köszönhetően ehhez a drive-hoz is van megfelelő fw , ami orvosolja ezt a problémát.

[ 2003. augusztus 12.: ecet szerkesztette a hozzászólást ]
-

#911 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 20:21

Az újabb meghajtók (pl. Toshiba SD-M1712) már az eredeti DVD+R/RW bitsettinget is szeretik, szóval hamarosan a bitsetting mizéria a múlté lesz.

#912 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 20:34

idézet:
Ezt írta PPeter:
Az újabb meghajtók (pl. Toshiba SD-M1712) már az eredeti DVD+R/RW bitsettinget is szeretik, szóval hamarosan a bitsetting mizéria a múlté lesz.[/quote]

igen...nekem is ez a drive figyeg a gépemben ;)

érdekességként : tegnap kaptam 4 db 8cm-es DVD-t :eek: archiválni "rendes" méretű lemezre...csak lestem , hogy mi is ez...egy átlátszó tokban volt a lemez , olyan cartridge féle , amiből ki lehetett szépen csúsztani..amerikában vették vel valami digi camkorderrel ami gondolom egyből erre rögzít...30 perc fér rá , és dátumos menüt készít alapból...hijába no, tudnak ezek az Orosz mérnökök :p
-

#913 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 20:42

Bizony, Sony és Hitachi kamerát is láttam ilyet (emlékeim szerint) ami 8 cm-es DVD-R lemezre rügzített.

#914 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 22:19

idézet:
Ezt írta PPeter:
Nekem meg az a véleményem, hogy igenis számít. Nem a méret miatt, hanem a minőség miatt, sőt, néhány esetben a 4 menet után még manuálisan is igazítok a bitráta-elosztáson, hogy esetleg a számomra kritikus részek még több hellyel tudjanak gazdálkodni.[/quote]

Ha jól értem akkor ez azt jelenti, hogy 3-4-5-ször kódolja át a filmet?
Gagyibyte

#915 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 22:22

Gyakorlatilag igen. Első körben készít egy statisztikát a képkockák jellegéről, aztán mindegy egyes menetben analizálja, hogy hol lehet elvenni, hol kell hozzátenni egyes részeken a bitrátához annak érdekében, hogy az eredeti anyaghoz a beállításokban megjelölt minőség szerint a lehető legközelebb álljon a végeredmény, természetesen a megadott átlagos bitrátából fakadó méret megtartása mellett.

[ 2003. augusztus 12.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]

#916 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 22:26

idézet:
Ezt írta PPeter:
Gyakorlatilag igen. Első körben készít egy statisztikát a képkockák jellegéről, aztán mindegy egyes menetben analizálja, hogy hol lehet elvenni, hol kell hozzátenni egyes részeken a bitrátához annak érdekében, hogy az eredeti anyaghoz a beállításokban megjelölt minőség szerint a lehető legközelebb álljon a végeredmény, természetesen a megadott átlagos bitrátából fakadó méret megtartása mellett.

[ 2003. augusztus 12.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

De hát ez rengeteg idő. nekem ugyan csak 1,8-as AMD-m van de 1x-i kódolás úgy 2-4 óra plusz a többi.
Gagyibyte

#917 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 22:27

Hogyan lehet egy .srt vagy egy .sub fájlból .sup-ot csinálni?
Vagy másképpen: Hogyan lehet -egy avi-hoz készült feliratfájl felhasználásával- , dvd-hez feliratot gyártani. Előre is kösz.: henger

#918 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 22:32

"De hát ez rengeteg idő..."

Nem kell ott ülni mellette, csinálja magától :), te pihensz, alszol, a gép meg dolgozik. Mondjuk nálam kivárható, 2.0 felett van a tömörítés sebessége a CCE-ben (tény, hogy bivaly gépeim vannak, elismerem).

#919 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 22:32

idézet:
Ezt írta Gagyibyte:

De hát ez rengeteg idő. nekem ugyan csak 1,8-as AMD-m van de 1x-i kódolás úgy 2-4 óra plusz a többi.
[/quote]

DVD-nél sztem a minőség az első. Ha nem érsz rá csinálj avit. :p (1ébként meg nem mind1, mit csinál a géped mikor alszol?)

#920 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 22:42

Fogadjunk, hogy nincs minőségi különbség a 2-3 menetes és a 4-5 menetes kódolás között. Ha nem hiszed csinálok neked egy mpeg2-et 5 menettel és 3 menettel tömörítettlen DV forrásról. Írd ki DVD-re és nézd meg asztalin. Ha látsz minőségi különbséget, akkor

1. hallucinálsz
2. fenthagytad a superman szemed
3. csukva felejtettem a szemem

Már a 3 menet is durva sok, hisz ez analizálással végülis 4. Csak azért nem dolgozok kettővel, mert ennyit adok annak, hogy esetlek velem van a baj, de 4 meg aztán ennél is több aztán az tényleg fölösleges. Persze, aki szereti dolgozatni a bika gépeit, hát csinálja, akár 9 menetet is. 9 menet és 3 között se láttam mellesleg a különbséget.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.