idézet:
Ezt írta PPeter:
"De hát ez rengeteg idő..."
Nem kell ott ülni mellette, csinálja magától, te pihensz, alszol, a gép meg dolgozik. Mondjuk nálam kivárható, 2.0 felett van a tömörítés sebessége a CCE-ben (tény, hogy bivaly gépeim vannak, elismerem).[/quote]
Na ez a 2.0 feletti tömörítési sebesség érdekelne: mármint az, hogy mi módon lehet elérni? Nekem lazán 1 alatt van, pedig a gépem P4 2,4 GHz-es 512 RAM-mal.
Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (III.)
Elküldve: 2003. 08. 14. 09:40
Elküldve: 2003. 08. 14. 09:58
idézet:
Ezt írta mackosajt111:
Na ez a 2.0 feletti tömörítési sebesség érdekelne: mármint az, hogy mi módon lehet elérni? Nekem lazán 1 alatt van, pedig a gépem P4 2,4 GHz-es 512 RAM-mal.[/quote]
Akkor vmit nagyon elrontasz nekem egy 1.8xp és 265MB Ram 1.7 sebességet hoz.
* ha már unod a külföldi billentyűzet kiosztást *
Elküldve: 2003. 08. 14. 10:31
idézet:
Ezt írta HengR:
Akkor vmit nagyon elrontasz nekem egy 1.8xp és 265MB Ram 1.7 sebességet hoz.[/quote]
Köszi, de ennyit én is sejtettem magamtól is. De vajon mit ronthattam el? Milyen beállitást nézzek meg a gépemen?
PPeter, illetve bárki más: van tippetek?
Válaszokat előre is köszi!
Elküldve: 2003. 08. 14. 12:01
Elvileg mindent jól csinálok, 48khz, stereo, de mégsem jó.
Létezik, hogy a BeSweet nem jól dolgozik? Valahol olvastam, hogy a Sonic Foundry SoftEncoder is képes AC3-at létrehozni, de azt meg nem találom a neten, mert már nem forgalmazzák. Ha valaki tudna egy linket hozzá priviben, azt megköszönném.
Elküldve: 2003. 08. 14. 12:18
Elküldve: 2003. 08. 14. 12:22
Elküldve: 2003. 08. 14. 21:50
Üdv
Ja és a besweet helyett tényleg vmi mást keressél. Softencode vagy Scenarist ac3 encodere.
[ 2003. augusztus 14.: Kilyan szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 14. 22:02
Egyelore meg nagyon uj a szerkezet, most probalom egy Mmore DVD-RW-n, de sajnos csak 1x irhato
Egy lemezt ugy latszik elszurtam, mert Nero-ban cancel-t nyomtam, utana nem birta letorolni a lemezt, mondvan nem RW
Kozben kijott egy [url="http://"http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=195&page=Intro"]teszt[/url] errol a meghajtorol.
Elküldve: 2003. 08. 14. 22:12
cce encoding failed: Error: Video check-sum is different from that previous pass. Source video data or time code may be different. Please check video tape or information file.
Please check video tape or the information file.
---information---
Current: check sum = 014a6ac9
Previous: check sum = 014a6aba
Légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elküldve: 2003. 08. 14. 23:18
idézet:
Ezt írta mackosajt111:
Köszi, de ennyit én is sejtettem magamtól is. De vajon mit ronthattam el? Milyen beállitást nézzek meg a gépemen?
PPeter, illetve bárki más: van tippetek?
Válaszokat előre is köszi![/quote]
Megpróbálok.
Nálam egy 1800+ athlon xp megy 256MB rammal 133as fsbvel cas2-ben.
Windows xp + sp1. A kódoláshoz cce 2.50öst használok DVD2DVD-R 1.38asal. Itt ami szamít, hogy a progressiv frames-t mindig bekapcsolom. (Tudom nem mindig kellene, de én nem jöttem még rá mi az értelme -dvd2dvdr szól, hogy 95%ban jobb ha be van kapcsolva). És ami meg ugy 0.5-0.7et jelent hogy az iDCT algoritmustnak 32bit MMX SSE-t állítok be. (Alapból nincsen SSE)
Röviden ennyi. Tudom nem írtam vmi világmegváltó dolgot..
Elküldve: 2003. 08. 14. 23:24
idézet:
Ezt írta Kilyan:
Aramir: az mpeg2 dvdhez való audio asszem layer 2, minden asztaliban kifogástalanul KELL hogy működjön, ez olyan mintha 99 oktánszámút tankoltál az autóba és a 95-össel nem menne. Muszáj neki. Lehet hogy nem 48kHz-el dolgoztál vagy túllépted a bitsebességet (ac3 max 448kbps mpegaudiora nem tudom talán 384 vagy 192).
Üdv
Ja és a besweet helyett tényleg vmi mást keressél. Softencode vagy Scenarist ac3 encodere.
[ 2003. augusztus 14.: Kilyan szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Haver asztaliján nincs hangja az mp2-es szinkronak, meg ps2-n sem, nálam van és rajta van a lejátszómon a mpeg multichannel logo. Ezt valaki fentebb már leírta, hogy csak azokon a lejátszókon lesz hangja, amik támogatják ezt. Legalábbis így emlékszem.
A bitrátát nemléptem túl, 192-t használtam az ac3-nál, de aztán kínomban kipróbáltam a többit is, de akkor sem szólt.
És 48 khz-el dolgoztam.
Most hogy megvan a SoftEncoder, majd kipróbálom ha lesz időm.
Elküldve: 2003. 08. 15. 07:07
Elküldve: 2003. 08. 15. 07:41
[QB]
Haver asztaliján nincs hangja az mp2-es szinkronak, meg ps2-n sem, nálam van és rajta van a lejátszómon a mpeg multichannel logo. Ezt valaki fentebb már leírta, hogy ......
UDV !
Szerintem ha analóg, 2 rca-2 rca kábellel kötöd össze lesz hangja ! Arról van szó hogy hogy egyes asztali dvdk nem adják ki az optikain az mpeg 2.0 hangot ....
Legalább is én ezt tapasztaltam.
Elküldve: 2003. 08. 15. 07:52
idézet:
Ezt írta PPeter:
A kérdés az, hogy a High Speed CD-RW lemezt vajon High Speed CD-RW írásra alkalmas íróban próbáltad-e.[/quote]
Ajaj, itt egy kicsit hiányos a képzettségem.
Megkérdezhetem még azt itt Tőled,
hogy mi az a High Speed?
Azután megyek a CDGRAB-ra.
Köszi.
[url="http://"http://delfin.klte.hu/~nagysz/cd/cd-rw_hs.html"]http://delfin.klte.h...d/cd-rw_hs.html[/url]
Na itt a válasz, közben megtaláltam, okuljatok. Érdemes elolvasni!!!
[ 2003. augusztus 15.: homestead szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 15. 08:54
idézet:
Ezt írta HengR:
Már egyszer kérdeztem, hogy hogyan lehet sub ill. srt fájlból .sup-ot csinálni. Akkor PPéter belinkelte a doom9-et amit közben többször is átolvasatm, de nem találtam semmilyen guide-ot vagy programot ami jó lett volna. Van sok amiből dvdről lehet subot, srt-t gyártani, de a fordított konverzióról semmi! pls vki aki csinált már ilyet pár sorban hozzon már fényt az éjszakába.[/quote]
Bocsi, remélem nem olyat írok ami triviális: használd a sub2sup progit; szerintem a doom-rol szedtem valamikor. Nekem működött pöccre, igaz tán csak 1x vagy 2x használtam.
Elküldve: 2003. 08. 15. 09:14
idézet:
Ezt írta SoundkeY:
Idézet
Ezt írta Aramir:
[QB]
UDV !
Szerintem ha analóg, 2 rca-2 rca kábellel kötöd össze lesz hangja ! Arról van szó hogy hogy egyes asztali dvdk nem adják ki az optikain az mpeg 2.0 hangot ....
Legalább is én ezt tapasztaltam.
Én is tapasztaltam ilyet, rám is jött a frász hogy elromlott a masinám - de aztan átállitottam, hogy mpeg hang esetén az analog kimenetét használja.
Elküldve: 2003. 08. 15. 09:22
idézet:
Ezt írta HengR:
Megpróbálok.
Nálam egy 1800+ athlon xp megy 256MB rammal 133as fsbvel cas2-ben.
Windows xp + sp1. A kódoláshoz cce 2.50öst használok DVD2DVD-R 1.38asal. Itt ami szamít, hogy a progressiv frames-t mindig bekapcsolom. (Tudom nem mindig kellene, de én nem jöttem még rá mi az értelme -dvd2dvdr szól, hogy 95%ban jobb ha be van kapcsolva). És ami meg ugy 0.5-0.7et jelent hogy az iDCT algoritmustnak 32bit MMX SSE-t állítok be. (Alapból nincsen SSE)
Röviden ennyi. Tudom nem írtam vmi világmegváltó dolgot..[/quote]
Köszi, nekem hasznosak, amiket írtál: meg fogom nézni.
Azért várok még észrevételeket. Pl.: cseréljem le a P4-et? stb.
Elküldve: 2003. 08. 15. 12:47
Nem hiszem, hogy a P4 csere bölcs döntés lenne. Valami nincs rendesen optimalizálva a rendszeredben és/vagy a program(ok)ban, amit használsz. Javaslom, hogy próbálj ki úgy egy CCE-s tömörítést, hogy a VOB-okból készített DVD2AVI project fájlt elmentése után te magad írj egy AviSynth scriptet és azt add közvetlenül át a CCE-nek - tehát hagyd ki a DVD2DVDR programot és minden más "külső héjat", ami a rippelést-tömrítést vezényli. Lehet, hogy a mostani módszerben van valami felesleges RGB oda-vissza konverzió, vagy valami ilyesmi, ezek drámai módon le tudják ám nyomni a folyamat tempóját.
Elküldve: 2003. 08. 15. 13:23
Segítsetek pls! A gondom a következő: divx filmeket átkódolom mgeg2-dvd formátumura(Tmpgenc),teljesen hibátlan,
tökéletes, minden a helyén ahogy kell!
Viszont amikor kiírom(Ulead Moviefactory 2) a film végére
3-4mp-et csúszik a hang!
Mit rontok el?
Milyen progit ajánlotok az UleadMF2 helyett?
Elküldve: 2003. 08. 15. 13:24
Segítsetek pls! A gondom a következő: divx filmeket átkódolom mgeg2-dvd formátumura(Tmpgenc),teljesen hibátlan,
tökéletes, minden a helyén ahogy kell!
Viszont amikor kiírom(Ulead Moviefactory 2) a film végére
3-4mp-et csúszik a hang!
Mit rontok el?
Milyen progit ajánlotok az UleadMF2 helyett?

Súgó
A téma zárva.