HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 24. 09:42

2510A-ra akarom feltenni, ezért gondoltam mennie kéne 2.06-osnak XP alol...de nem megy, igazából az érdekelne, hogy kinek volt már ilyen hibaüzenete, és mi volt a megoldás rá?
Vagy ez is csak DOS alol megy?
De sajna kissé béna vagyok, Xp--ben ugye nincs rendes DOS, akkor hogy lehet feltenni rá? Jó hozzá a DOS Parancssor?

Szerkesztette: agabe 2004. 07. 24. 09:44 -kor

#1002 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 09:51

Abból nem megy fel... de akkor hogyan lehet... pls help!

#1003 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 09:54

Idézet: agabe - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 10:42

2510A-ra akarom feltenni, ezért gondoltam mennie kéne 2.06-osnak XP alol...de nem megy, igazából az érdekelne, hogy kinek volt már ilyen hibaüzenete, és mi volt a megoldás rá?
Vagy ez is csak DOS alol megy?
De sajna kissé béna vagyok, Xp--ben ugye nincs rendes DOS, akkor hogy lehet feltenni rá? Jó hozzá a DOS Parancssor?

Nem.
Ami rendesen müxik: DOS indítólemez (floppy), arra a bin file, meg az updater program, majd a megfelelő paranccsal bevésni.

De itt szépen le van írva, hogyan kell.
42

#1004 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 10:02

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 10:54

Nem.
Ami rendesen müxik: DOS indítólemez (floppy), arra a bin file, meg az updater program, majd a megfelelő paranccsal bevésni.

De itt szépen le van írva, hogyan kell.

#1005 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 11:11

Na.. asszem elegem lett belőle :) Az a leírás tényleg részletes, nekem mégsem működött (lehet hogy béna vagyok, de azé asszem ennyire nem) .... hát majd eccccer.

#1006 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 11:31

Idézet: agabe - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 12:11

Na.. asszem elegem lett belőle :) Az a leírás tényleg részletes, nekem mégsem működött (lehet hogy béna vagyok, de azé asszem ennyire nem) .... hát majd eccccer.

Nem tudom, milyen verziót szerettél volna bevésni, de esetleg egy próbát még tehetsz ezzel: TDB 2.06 (Van benne egy txt-ben leírás is.)
42

#1007 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 12:01

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 12:31

Nem tudom, milyen verziót szerettél volna bevésni, de esetleg egy próbát még tehetsz ezzel: TDB 2.06 (Van benne egy txt-ben leírás is.)

Majd megnézem, amugy a K251GF60.exe nevü file-t akart6am feltenni, amiről azt hittem gyári, de nem megy. Majd talán ezzel, amit írtál.

#1008 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 20:32

Amíg úgysem teszem fel ezt az újabb firmware-t, akkor legalább mondjátok, jobb-e egyáltalán, érdemes-e feltenni a 2510A -hoz, vagy mégse.  :tired:

#1009 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 10:38

Ma délelöttől én is bitorlok egy 2500A-s írót. Jelenleg 1.06-os firmware van benne. Érdemes ezt frissíteni ? Létezik már ennél jobb firmware ? DL lemezek írása egyelőre még nem téma, csak minél megbízhatóbb, jobb írást szeretnék. Szóval érdemes felülütni ezt valamelyik újabbal ?

#1010 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:05

Idézet: Rudi - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 11:38

Ma délelöttől én is bitorlok egy 2500A-s írót. Jelenleg 1.06-os firmware van benne. Érdemes ezt frissíteni ? Létezik már ennél jobb firmware ? DL lemezek írása egyelőre még nem téma, csak minél megbízhatóbb, jobb írást szeretnék. Szóval érdemes felülütni ezt valamelyik újabbal ?

Ha a te igényeidnek megfelel a mostani FW-vel, magyarul ha mindent jól ír, amit akarsz, akkor teljesen felesleges felrakni másik FW-t, nemlesz jobb... csak akkor rakj másikat, ha valamit nem ír jól... addig ne.

#1011 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:26

Idézet: Joci - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 12:05

Ha a te igényeidnek megfelel a mostani FW-vel, magyarul ha mindent jól ír, amit akarsz, akkor teljesen felesleges felrakni másik FW-t, nemlesz jobb... csak akkor rakj másikat, ha valamit nem ír jól... addig ne.

Thx, egylőre még csak 1db Imation 4x DVD+RW lemezem van, ezen tesztelgetek, de ezt szereti eddig. Melyik DVD-R lemezt ajánljátok hozzá ? Eddigi olvasmányaim alapján Ridata 4x DVD-R G04-es lemezből vásárolnék be. Esetleg más ?

#1012 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 11:46

Idézet: Rudi - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 12:26

Melyik DVD-R lemezt ajánljátok hozzá ?

Én Verbatimot ajánlom.

#1013 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 02:26

Sziasztok!

Habár elég sokat igyekeztem utánna olvasni / keresni, konkrétan erről a "jelenségről" még nem találtam semit.
Egy fekete NEC 2500A íróm van (a többi HW konfig nem iszem, hogy fontos, de ha mégis - szóljatok)
Megírok egy lemezt (jelen esetben PRINCO, de úgy emléxem, hogy nem jellemző, mert volt már, hogy RITEKkel történt mindez), Nero 6 -ossal, 2X-es sebességgel (NEM image, hanem magam által összeválogatott ISO -k, ha úgy tetszik és közvetlenül a sikeres írás után, még MIELŐTT KIVENNÉM A LEMEZT, ráengedek egy DVDINFOPRO "speedtest" -et. Az eredmény:

Kép

Azután annyit csinálok, hogy: tálca ki / be és ISMÉT kap egy DVDINFOPRO -s speedtestet, mely immáron a következő - számomra felettébb érdekes - grafikon rajzolja:

Kép

Namármost, evvel talán nincs is semi baj (én-laikus-fejjel betudtam vmi olyasminek ezt, hogy a Nero kalibrálta a lézert egy bizonyos írási sebességre, melynek a "szelleme" kisértvén idézte elő ezt a folyamatosan egy sebességgel olvasó lézert, mindaddig, mig nem kap az eszköz egy "open/close"-t :) - jólmegaszontam  :p  :cool:  :D )
Annyit viszont mindenképp észrevettem, hogy alkalmanként, mikor nem sikerül egy-egy írás (no persze Nero mindig azt mondja, hogy "Burn done successfully" és csak miután kap a lemez egy speedtestet - derül ki, hogy mégsem olyan jó az), attól függetlenül, hogy azt a bizonyos tálca ki/be játékot még nem játszom el az íróval, ezeknél a lemezeknél, közvetlen az írás után is "emelkedő" görbét rajzol a DvfInfoPro ... mely görbe általában 85-95% között letörik és annyi neki. Ez kb. így szokott kinézni:

Kép

(Az író vásárlása és az első két hét PRINCO -s játék után - én naív (?) - az író hibájára gyanakodván, kicseréltettem egy másikra azt, de természetesen azóta is szoktak történni velem ilyenek (persze játszottam a teljes win-, aspi-, stb reinstalloktól kezdve, egészen a hackelt firmware ki/be sütésekig - mindhiába ... a végére betudtam az egészet annak, hogy PRINCO, (Ridisc) RITEK (és ki tudja még mely), lemezek ennek az írónak már csak így szolgálnak és a többszáz forintos bolti nyersanyagot jobban szeretik ... de miután találkoztam a következő misztikummal (is) , már kezdtem "fogalmamsincsmithinni" :)
... UGYANIS!, a fenti, láthatóan rossz minőségű lemezt 07.21.-én "speedtest"-eltem, melyet anno 07.11. -én SIKERESEN írtam meg, amit a következő grafikon rajzolt meg közvetlen a "speedtest" után:

Kép

Elnézést, ha néhol esetleg túl zavaros a mondókám, picit aludni kellene már ...
Igazából nagy okosságokat ezek után már nem várok senkitől (tudom, ha boltban veszek, sok pénzért "jó" lemezt, aligha történik velem ilyesmi), de azért mégis olvasnék egy két értelmes magyarázatot azoktól, akik megértették a zagyvaságomat (hogy pl. közvetlen lemezírás után miért "egyenes" a görbe és végig jónak mutatja az írást, míg pár napra rá már emelkedő görbével - rossznak látja ugyanazt a lemezt) ... Ppéter ;) ill. akárki?)
:cool:
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#1014 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 02:30

Idézet: uhuka - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 9:24

szerintem teljesen jó ha ezt a firmware-t teszed fel mindent tud amit kell:
http://herrie.rpc1.o.../2k5107v2b4.rar

Hali!

Nem mintha oly számítana, de már van 5-ös beta is, ha esetleg vkinek nagyon a szíve csücske "haladni a korral"  :rolleyes:  :)
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#1015 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 06:53

Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 3:30

Hali!

Nem mintha oly számítana, de már van 5-ös beta is, ha esetleg vkinek nagyon a szíve csücske "haladni a korral"  :rolleyes:  :)

megvan az 5-ös béta is, de nekem vmiért a Windows-os flasherek nem találják meg az írót ( pedig secondary masteren van) , de nem számít, mert még elvagyok nélkülük.

#1016 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 08:33

Nekem is volt bajom a windows flasherrel, hogy nem akarta flashelni, errorral elszált, aztán cseréltem VIA, meg atapi vezérlőket és utána vhogy joh lett :)

#1017 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 26. 09:42

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 22:09

Amit aktívan használok: két Plextor PX-712A, két Pioneer 107, két NEC ND-2510A, ezenkívül vannak még (főleg lemez-tesztelések miatt): Plextor PX-708A, LG GSA-4082B, Pioneer 106, 105, 104, Pioneer DVR-S201, Philips DVRW228K íróim itthon, ezek nem mindig mennek, és tesztelésen (ideiglenesen) tartózkodik nálam jelenleg (ha jól tudom)  egy LG GSA-4120B, egy BTC 1108M, és egy NEC 2510-re épülő külső Freecom író, de lehet hogy még találok mert kétlaki életet élek (az itthonin kívül is van egy dolgozószobám a cégnél). Miért?

:nevet2:

#1018 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 05:47

Idézet: csövike - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 9:33

Nekem is volt bajom a windows flasherrel, hogy nem akarta flashelni, errorral elszált, aztán cseréltem VIA, meg atapi vezérlőket és utána vhogy joh lett :)

lehet hogy nekem is az kell...

#1019 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 22:48

Pár kérdésem volna:

1. Az Imation DVD+RW 4x lemezemet (Ricoh alapanyag) hibátlanul írja/olvassa a drive, nyílegyenesek a vonalak a speedtesztekben, miközben a Ridata DVD-R 4x lemezeimet (Ritek G04 alapanyag) nem bírja úgy megírni, hogy ne legyen benne tüske a tesztben, és nem is tudja beolvasni ezeket az író, a Pioneer olvasóm is küzd velük.  Ezek írása közben (4x-esen) mindig van egy olyan pont, hogy lemegy a buffer (nem csinálok mást közben direkt). Beta 5-ös formware-t is beltoltam (drive infó szerint DL lemezt is lehet vele írni), esetleg IDE driver körül lehet a gubanc ? Vagy egyszerűen nem szereti a Ridata lemezeket ? Épp ma vásároltam be belőle 50 darabot...... Disc infónál ki sem írja, hogy az alapanyag G04 lenne, míg az Imationnál szépen kiírja, hogy Ricoh az alapanyag...  :confused:

2. Hogy van az, hogy az ezzel az íróval megírt DVD+RW lemezt a Pioneer 105S olvasóm tudja olvasni (elvileg csak minuszos lemezeket bírja beolvasni) ?

Szerkesztette: Rudi 2004. 07. 27. 22:50 -kor

#1020 Felhasználó inaktív   fradigy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 27. 22:55

sziasztok, segitsetek pliz.... :confused:

nec 2500a, herrie 2k5106fn.exe-jevel flasholva, es most minden dvd-re amit beleteszek olvasasra ezt mondja a power dvd: DVD Error, Error Code: FFFFFFF , An internal error occured

gondoltam fw vel lesz valami problem, ranyuztam a 2k5107v2b4-t

hibauzenet maradt de a meghajtoban latom a file-okat, es el is tudom inditani oket..... de automatice ha beteszem a lemezt ezt az uzenetet kapom....

valakinek valami ottlete?

elore is koszonom

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »