Idézet: agabe - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 19:20
Én special egy Primedisc DVD-RW -re gyakorlgatok.. és hát azt sokkal szebben olvasgatja.
Tegnap próba miatt vittem haza 3 primco lemezt, ebből 1-re 4 X-esen, 1-re 2 X-ösön írtam avikat, egyre pedig Rámásoltam egy DVD-t ( ezt véletlenül 4 X-esen )
Az eredmény:
A 4 X-esen írtat kb 4.2 gigáig jól olvassa, utána olvashatatlannak minősíti. Ez annyit tesz, hogy az utolsó avi-t nem lehet visszanézni, visszaszedni róla.
A 2 X-esen írt lemez ( amire ugyanazt írtam ki ) simán olvassa végig, és olyan szép az olvasási görbe, hog csak na (most nem otthon vagyok, ezért képet nem took beszúrni)
A 4 X-esen megírt DVD videó anyagot simán végigolvassa, és annak is gyönyörű a sebességtesztje.
Igazándiból most nem tudom, hogy nem teljesen komázza a primco-kat, vagy az olvashatatlan végű lemez gyártási hibás, mindenesetre nem ez lesz a kedvenc márkám , mer ne legyen gyárilag hibás, de lehet, hogy a nem hibás lemezeket 2 X-esen írva ( hiába van a lemezre 4 X-es írva ) használhatóak, csak ki tudja meddig? Ezeket majd beolvasgatom pár hónap múlva is, és kiderül.
Lehet, hogy szépen visszaolvassa - most - de kérdés, mi lesz később.
Ha tudod, nézz egy Pi/Po tesztet is valamivel, bizony a Princo lemezen arányaiban sokkal-sokkal több a hiba. Szóval lehet, hogy most olvasható, de később....
(És sajna pont ez az, amit nem tudok megmagyarázni sok ismerősömnek se. Há' minek vegyen ő más lemezt, mikó' tök jól olvasható a 80Ft-os Princo is ugye. Meg hát én ha ilyen marha vagyok, vegyem csak többszörös áron a többi lemezt.
Aztán meg mikor olvashatatlan lesz a lemeze - amire már volt pár példa - , akkor persze elrontotta valaki, akinek kölcsönadta, mert nála még jó volt.

)
Szerkesztette: BigBear 2004. 07. 31. 20:48 -kor