HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 30. 17:31

Idézet: tjanika - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 11:27

Amig csak az azonositot irja at addig semmi bajom nincs. A problema onnan indul ,ha a 2510 es elveszti pl a DL irasi tulajdonsagat v vmi mast ami a 2500be nincs.  Bocs ha hulye vok de ez lesz az elso nekem :D  :D

Ezekszerint a végigolvasás nem volt nagyon sikeres, mert jópár oldalon le van írva, hogy ha herrie féle hack-alt fw-t raksz fel, akkor még a 2500-as is képes lesz a DL írásra, ha ugyanezt a fw-t 2510-re rakod fel, akkor a DL írási képesség mit sem változik.

#1062 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 15:21

miért nem kaphato sehol DVD-RW 4x márkás lemez ??????

emiatt:
irtam egyet egy frissen vásárolt, TDK 4x DVD+RWre, DVD-ROM book-al.

lemez anyaga... RICOHJPNW11
hőmérséklet ;) ... 24 Celsius

és a visszaolvasási görbe: (jobbra számitottam, hiába tudjuk, hogy nem jo olvaso a nec - a philips 4x dvd+rw(anyaga PHILIPS 041) jobban ehető neki ... inkább azt vegyen, aki tud SZVSZ - majd megcáfoltok, ha ... )

Csatolt fájl:

Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#1063 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 18:20

Én special egy Primedisc DVD-RW -re gyakorlgatok.. és hát azt sokkal szebben olvasgatja.
Tegnap próba miatt vittem haza 3 primco lemezt, ebből 1-re 4 X-esen, 1-re 2 X-ösön írtam avikat, egyre pedig Rámásoltam egy DVD-t ( ezt véletlenül 4 X-esen )
Az eredmény:

A 4 X-esen írtat kb 4.2 gigáig jól olvassa, utána olvashatatlannak minősíti. Ez annyit tesz, hogy az utolsó avi-t nem lehet visszanézni, visszaszedni róla.

A 2 X-esen írt lemez ( amire ugyanazt írtam ki ) simán olvassa végig, és olyan szép az olvasási görbe, hog csak na (most nem otthon vagyok, ezért képet nem took beszúrni)

A 4 X-esen megírt DVD videó anyagot simán végigolvassa, és annak is gyönyörű a sebességtesztje.

Igazándiból most nem tudom, hogy nem teljesen komázza a primco-kat, vagy az olvashatatlan végű lemez gyártási hibás, mindenesetre nem ez lesz a kedvenc márkám , mer ne legyen gyárilag hibás, de lehet, hogy a nem hibás lemezeket 2 X-esen írva ( hiába van a lemezre 4 X-es írva ) használhatóak, csak ki tudja meddig? Ezeket majd beolvasgatom pár hónap múlva is, és kiderül.

#1064 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 20:47

Idézet: agabe - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 19:20

Én special egy Primedisc DVD-RW -re gyakorlgatok.. és hát azt sokkal szebben olvasgatja.
Tegnap próba miatt vittem haza 3 primco lemezt, ebből 1-re 4 X-esen, 1-re 2 X-ösön írtam avikat, egyre pedig Rámásoltam egy DVD-t ( ezt véletlenül 4 X-esen )
Az eredmény:

A 4 X-esen írtat kb 4.2 gigáig jól olvassa, utána olvashatatlannak minősíti. Ez annyit tesz, hogy az utolsó avi-t nem lehet visszanézni, visszaszedni róla.

A 2 X-esen írt lemez ( amire ugyanazt írtam ki ) simán olvassa végig, és olyan szép az olvasási görbe, hog csak na (most nem otthon vagyok, ezért képet nem took beszúrni)

A 4 X-esen megírt DVD videó anyagot simán végigolvassa, és annak is gyönyörű a sebességtesztje.

Igazándiból most nem tudom, hogy nem teljesen komázza a primco-kat, vagy az olvashatatlan végű lemez gyártási hibás, mindenesetre nem ez lesz a kedvenc márkám , mer ne legyen gyárilag hibás, de lehet, hogy a nem hibás lemezeket 2 X-esen írva ( hiába van a lemezre 4 X-es írva ) használhatóak, csak ki tudja meddig? Ezeket majd beolvasgatom pár hónap múlva is, és kiderül.

Lehet, hogy szépen visszaolvassa - most - de kérdés, mi lesz később.
Ha tudod, nézz egy Pi/Po tesztet is valamivel, bizony a Princo lemezen arányaiban sokkal-sokkal több a hiba. Szóval lehet, hogy most olvasható, de később....

(És sajna pont ez az, amit nem tudok megmagyarázni sok ismerősömnek se. Há' minek vegyen ő más lemezt, mikó' tök jól olvasható a 80Ft-os Princo is ugye. Meg hát én ha ilyen marha vagyok, vegyem csak többszörös áron a többi lemezt.  :rolleyes: 
Aztán meg mikor olvashatatlan lesz a lemeze - amire már volt pár példa - , akkor persze elrontotta valaki, akinek kölcsönadta, mert nála még jó volt.  :rolleyes:  )

Szerkesztette: BigBear 2004. 07. 31. 20:48 -kor

42

#1065 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 21:12

SZIASZTOK kezdek megörülni de nem tudja megirni a ridisc lemezeket 25db bol a felén olvasási hiba van ha dvdinfo pro val vissza ellenörzöm ,a dvd decrypter pedig hibátlanul vissza szedi isoba, én/persze a toshibával ellenörzöm vissza/ már semitt nem értek kicseréltem az ide kábeleket,átkötöttem az egészet most a két vinyo együtt van a primar n,a dvdi iro a secondary master,a toshiba olvaso pedig a slave,.angol xp decrypterrel neroval irok eddig egyet sem rontott a szar nak csufolt princobol ugyanez volt a ritek el is :reklamacio:
HD Ready komolyan

#1066 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 21:12

Csak a próba kedvéért vettem, inkább verbatimra fogok irogatni. Ezt a Pi/Po tesztet mivel lehet elvégezni?

Ui:
PPéter : Mikorra várható az a Primco-s teszt és hol, mer láttam valamelyik topicban, hogy 50 Primco emiatt kellett , az eredmény pedig érdekel majd:)

Szerkesztette: agabe 2004. 07. 31. 21:16 -kor

#1067 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 23:05

Idézet: agabe - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 22:12

Csak a próba kedvéért vettem, inkább verbatimra fogok irogatni. Ezt a Pi/Po tesztet mivel lehet elvégezni?

Kprobe - de ez csak LiteOn meghajtókkal jó.

Nero CD-DVD Speed 3-tól felfelé (Extra/Disc Quality Test)
Támogatott meghajtók: Nero CD-DVD Speed

Hozzátenném, hogy ezek a programok igazándiból nem mérnek semmit, csak a drive által küldött hibákat jelzik ki. Hasonlítgatni nem érdemes a különböző meghajtókkal illetve programokkal kapott eredményeket, hiszen azok programonként, drive-onként erősen eltérőek lehetnek.
Amire viszont jók lehetnek: otthon, a saját lemezeket letesztelni. Bizony meglehetősen nagy eltérések lehetnek a különböző lemezek (vagy akár azonos lemez, meghajtó, de eltérő firmware) között, s arányaiban elég jól kijön, hogy melyik lemez milyen minőségű lett.

Szerkesztette: BigBear 2004. 07. 31. 23:13 -kor

42

#1068 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 07:32

Hát sajna a 2510 -et, de más NEC-t sem látok a támogatott meghajtók listájában, és el sem kezdte a tesztet a Nero.

SZerk:  hopp... az volt a gond, hogy régi volt amivel próbáltam, már leszedtem a 3.10-est és azzal el is kezdte  :respect:
Szerk2: mégse megy, mer felpörgetés után azt írja ki, hogy inicializálási hiba. :(

Szerkesztette: agabe 2004. 08. 01. 07:46 -kor

#1069 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 08:11

Sziasztok.Egy kerdesem lenne ami nem egeszen ide tartozik:a megirt lemez minosege fugg a forras lemez minosegetol?
Mar a jovo sem a regi

#1070 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 08:13

Idézet: agabe - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 8:32

Hát sajna a 2510 -et, de más NEC-t sem látok a támogatott meghajtók listájában, és el sem kezdte a tesztet a Nero.

SZerk:  hopp... az volt a gond, hogy régi volt amivel próbáltam, már leszedtem a 3.10-est és azzal el is kezdte  :respect:
Szerk2: mégse megy, mer felpörgetés után azt írja ki, hogy inicializálási hiba. :(

Persze, mert a NEC-et nem támogatja a prog... illetve a NEC nem képes olvasni a PI/PO hibákat vagy mi  :think:
42

#1071 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 08:18

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 9:13

Persze, mert a NEC-et nem támogatja a prog... illetve a NEC nem képes olvasni a PI/PO hibákat vagy mi  :think:

akkor ezt már sose fogom megtudni, milyenek a lemezeim, ugyanis nincs más olvasóm :(
Ezen is túlteszem magam valahogy.. majd 2-3 havonta ránézek erre a 3db primco-ra, és kiderül meddig bírják tartani adataikat :)

Szerkesztette: agabe 2004. 08. 01. 08:18 -kor

#1072 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 08:55

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 9:11

Sziasztok.Egy kerdesem lenne ami nem egeszen ide tartozik:a megirt lemez minosege fugg a forras lemez minosegetol?

Direktben nem - ez nem VHS, nincs zaj. Ha az eredeti olvasható, akkor az új is jó lesz.
Gyakorlatban viszont a jó megoldás az, hogy az eredetiről image-et készítesz a vinyóra, és azt írod ki.
Ugyanis így nem ütközöl abba a problémába, hogy az eredeti olvasás közben vacakol és közben kiürül az író buffere - ilyenkor ugyan megvéd a Burn Proof, de azért mégiscsak az az igazi, amikor nincs rá szükség.

Szerkesztette: worxland 2004. 08. 01. 08:56 -kor

aláírás
Spoiler

#1073 Felhasználó inaktív   Madw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 01. 11:57

Elolvastam az egész topikot, de nemhogy okosabb, de inkább hü**ébb lettem tőle.
Egyáltalán tud olvasni bármilyen médiát hibátlanul ez a csodaíró?
A régi dvd olvasóm most ment tönkre, nem lesz mivel visszaolvasni a megírt lemezeket??? Vagy vegyek mellé egy olvasót is? Hát ez nevetséges!!!  :(
Ha veszek egy LG 4120-at nem járok jobban?
Elsősorban +os minőségibb anyagra írnák, és nem akarok mellé olvasót venni! Érdemes, vagy nem?
Lehet használni magában, vagy felejtsem el?

#1074 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 13:09

Idézet: Madw - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 12:57

A régi dvd olvasóm most ment tönkre, nem lesz mivel visszaolvasni a megírt lemezeket??? Vagy vegyek mellé egy olvasót is? Hát ez nevetséges!!!  :(
Elsősorban +os minőségibb anyagra írnák, és nem akarok mellé olvasót venni! Érdemes, vagy nem?

Mégsem olvastad végig a topikot, mert leírtuk már sokszor, hogy minőségi lemezeket teljesen jól olvas (pl verbatim, fuji, ezeket nálam tökéletesen olvassa).

LG-vel biztos nem jársz jobban, de én inkább nem mondok semmit, mert az LG-t nem ismerem annyira (és nem is akarom megismerni :D).

#1075 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 14:58

Idézet: Madw - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 11:57

olvasási problémával én sem találkoztam, bár a zsirfoltos cdrw-re érzékenyebb volt, mint a haver lg/toshibaja :D

amit más elolvasott, azt a nec is (nekem), tény: nem járt benne gagyi irt lemez.
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#1076 Felhasználó inaktív   Madw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 01. 22:54

Joci, Arty
Köszönöm a válaszokat. Nagy kő esett le!  ;)  Ezek szerint akkor annyira nem vészes, mint amennyire a hozzászólásokból látszik. Megnyugodtam!
Azért még megvárom a főguru hozzászólását a dologhoz (bár PPeter megszenvedett egy ilyen LG íróval, ha jól emlékszem), aztán megrendelem!

Amúgy nem értem azokat az embereket akik ezeket az ótvar Princo lemezeket használják. Egyszer volt a kezemben, majdnem elvágta az ujjam az éles pereme. Na akkor már tudtam is, hogy mire számíthatok....  Négyből kettőt el is rontottam, úgyhogy be is igazolódott, de az már egy másik topic...

#1077 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:15

NEC achieves industry first with 16x dual layer +/- DVD Recorder

· Launching the first 16x dual layer +/- DVD Recorder to include high speed CD function

· Doubling the speed of previous recording to allow 1 hour of DVD to be recorded in 4 minutes

· Offering high capacity storage with up to 8.5 GB being written onto one DVD

NEC (UK) Ltd today announced the launch of the ND3500A, the first advanced double layer 16x DVD re-writer to include high speed CD recording. The new model incorporates NEC’s leading optical storage technology to offer a high capacity, reliable device, ideal for digital video recording, storage and PC data back-up applications.

The ND3500A delivers even higher speed write and re-write functions than its predecessor, the ND2510. This allows users the flexibility to choose a wider range of DVD R media without compromising performance or storage capacity.

In addition to improved ease-of use, the ND3500A will deliver significantly improved performance, ensuring users need no longer compromise on quality of video and stills due to lack of space on the disc. It also offers significantly faster recording speeds, for example a 1 hour DVD can be recorded in less than 4 minutes. In addition, the NEC ND3500A is able to store up to 8.5 GB onto one DVD.

Andrew Wyllie, Business Manager for NEC’s Data Storage Business in the UK, commented: “There is an increasing demand for high speed, high quality optical storage devices. We are delighted to announce an industry first for NEC with this 16x dual layer DVD Recorder. In addition to the faster DVD recording, we have also ensured that the CD re-writing offered by this product is faster than before.”

The ND3500A benefits from NEC’s “high resolution writing strategy” which uses advanced laser modulation to boost the accuracy of the written data. The drive also includes an enhanced version of NEC’s “Active Optimized Power Control” (Active OPC). Active OPC monitors writing power and reflection of the media in use, calculating the optimum laser power and adjusting it in real-time.

The ND3500A supports Windows 98SE, 2000, Me and XP. Windows NT 4.0 is also supported if the video editing function is not required.

The ND3500A will be available in beige, black and silver and can be purchased at selected retail outlets and from ‘e-stores’ including Watford Electronics (www.savastore.com) and Scan Computers (www.scan.co.uk).

The retail version ND-3500/SRP comes with “electronic manuals” in six languages (English, German, French, Spanish, Italian and Dutch) on the software CD-ROM, all parts necessary to assemble the drive (screws, IDE and audio cable) and a full featured software solution from Ahead:

Nero Express 6

·the most famous writer software to private data and music compilations

NeroVision Express 2

·integrated Video and Photo capturing, editing, authoring and burning application to create DVDs, SVCDs and VCDs supported by powerful storyboard and timeline editing.

Nero Recode 2

·shrink double layer DVDs to standard DVD media by transcoding  non-copy protected DVD-Video titles. Keeps the original menu. The user can select desired video titles, audio tracks, and subtitles. With Fit-to-disc option. Transcoding to MPEG4 video stream supported as well.

Nero Showtime

·High quality DVD, MPEG4 and VCD playback application

Nero BackItUp

·Full featured backup application which supports full, incremental, update and differential backups with job scheduler for automatic backups.

others: Nero Cover Designer, Nero InfoTool, Nero CD-DVD Speed

All specifications are subject to change without notice

All trademarks are the property of their respective holders.

Availability:        August 2004           

·For 16x write on DVD R disc, please use NEC-recommended 16x or 8x media

·For 4x write on DVD +R9 media disc, please use NEC-recommended 2.4x discs (the expected write speed might not be obtained under certain conditions)

#1078 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:25

Idézet: enginer - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 0:15

NEC achieves industry first with 16x dual layer +/- DVD Recorder...

https://forum.hwsw.h...showtopic=66182  :rolleyes:

#1079 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:41

Idézet: worxland - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 9:55

Direktben nem - ez nem VHS, nincs zaj. Ha az eredeti olvasható, akkor az új is jó lesz.
Gyakorlatban viszont a jó megoldás az, hogy az eredetiről image-et készítesz a vinyóra, és azt írod ki.
Ugyanis így nem ütközöl abba a problémába, hogy az eredeti olvasás közben vacakol és közben kiürül az író buffere - ilyenkor ugyan megvéd a Burn Proof, de azért mégiscsak az az igazi, amikor nincs rá szükség.

ok koszonom!
Mar a jovo sem a regi

#1080 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:43

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 22:25

Bocs!
Nem láttam.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)