HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1076 Felhasználó inaktív   Madw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 01. 22:54

Joci, Arty
Köszönöm a válaszokat. Nagy kő esett le!  ;)  Ezek szerint akkor annyira nem vészes, mint amennyire a hozzászólásokból látszik. Megnyugodtam!
Azért még megvárom a főguru hozzászólását a dologhoz (bár PPeter megszenvedett egy ilyen LG íróval, ha jól emlékszem), aztán megrendelem!

Amúgy nem értem azokat az embereket akik ezeket az ótvar Princo lemezeket használják. Egyszer volt a kezemben, majdnem elvágta az ujjam az éles pereme. Na akkor már tudtam is, hogy mire számíthatok....  Négyből kettőt el is rontottam, úgyhogy be is igazolódott, de az már egy másik topic...

#1077 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:15

NEC achieves industry first with 16x dual layer +/- DVD Recorder

· Launching the first 16x dual layer +/- DVD Recorder to include high speed CD function

· Doubling the speed of previous recording to allow 1 hour of DVD to be recorded in 4 minutes

· Offering high capacity storage with up to 8.5 GB being written onto one DVD

NEC (UK) Ltd today announced the launch of the ND3500A, the first advanced double layer 16x DVD re-writer to include high speed CD recording. The new model incorporates NEC’s leading optical storage technology to offer a high capacity, reliable device, ideal for digital video recording, storage and PC data back-up applications.

The ND3500A delivers even higher speed write and re-write functions than its predecessor, the ND2510. This allows users the flexibility to choose a wider range of DVD R media without compromising performance or storage capacity.

In addition to improved ease-of use, the ND3500A will deliver significantly improved performance, ensuring users need no longer compromise on quality of video and stills due to lack of space on the disc. It also offers significantly faster recording speeds, for example a 1 hour DVD can be recorded in less than 4 minutes. In addition, the NEC ND3500A is able to store up to 8.5 GB onto one DVD.

Andrew Wyllie, Business Manager for NEC’s Data Storage Business in the UK, commented: “There is an increasing demand for high speed, high quality optical storage devices. We are delighted to announce an industry first for NEC with this 16x dual layer DVD Recorder. In addition to the faster DVD recording, we have also ensured that the CD re-writing offered by this product is faster than before.”

The ND3500A benefits from NEC’s “high resolution writing strategy” which uses advanced laser modulation to boost the accuracy of the written data. The drive also includes an enhanced version of NEC’s “Active Optimized Power Control” (Active OPC). Active OPC monitors writing power and reflection of the media in use, calculating the optimum laser power and adjusting it in real-time.

The ND3500A supports Windows 98SE, 2000, Me and XP. Windows NT 4.0 is also supported if the video editing function is not required.

The ND3500A will be available in beige, black and silver and can be purchased at selected retail outlets and from ‘e-stores’ including Watford Electronics (www.savastore.com) and Scan Computers (www.scan.co.uk).

The retail version ND-3500/SRP comes with “electronic manuals” in six languages (English, German, French, Spanish, Italian and Dutch) on the software CD-ROM, all parts necessary to assemble the drive (screws, IDE and audio cable) and a full featured software solution from Ahead:

Nero Express 6

·the most famous writer software to private data and music compilations

NeroVision Express 2

·integrated Video and Photo capturing, editing, authoring and burning application to create DVDs, SVCDs and VCDs supported by powerful storyboard and timeline editing.

Nero Recode 2

·shrink double layer DVDs to standard DVD media by transcoding  non-copy protected DVD-Video titles. Keeps the original menu. The user can select desired video titles, audio tracks, and subtitles. With Fit-to-disc option. Transcoding to MPEG4 video stream supported as well.

Nero Showtime

·High quality DVD, MPEG4 and VCD playback application

Nero BackItUp

·Full featured backup application which supports full, incremental, update and differential backups with job scheduler for automatic backups.

others: Nero Cover Designer, Nero InfoTool, Nero CD-DVD Speed

All specifications are subject to change without notice

All trademarks are the property of their respective holders.

Availability:        August 2004           

·For 16x write on DVD R disc, please use NEC-recommended 16x or 8x media

·For 4x write on DVD +R9 media disc, please use NEC-recommended 2.4x discs (the expected write speed might not be obtained under certain conditions)

#1078 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:25

Idézet: enginer - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 0:15

NEC achieves industry first with 16x dual layer +/- DVD Recorder...

https://forum.hwsw.h...showtopic=66182  :rolleyes:

#1079 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:41

Idézet: worxland - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 9:55

Direktben nem - ez nem VHS, nincs zaj. Ha az eredeti olvasható, akkor az új is jó lesz.
Gyakorlatban viszont a jó megoldás az, hogy az eredetiről image-et készítesz a vinyóra, és azt írod ki.
Ugyanis így nem ütközöl abba a problémába, hogy az eredeti olvasás közben vacakol és közben kiürül az író buffere - ilyenkor ugyan megvéd a Burn Proof, de azért mégiscsak az az igazi, amikor nincs rá szükség.

ok koszonom!
Mar a jovo sem a regi

#1080 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:43

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 22:25

Bocs!
Nem láttam.

#1081 Felhasználó inaktív   enginer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 23:44

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 22:25

Bocs!
Nem láttam.

#1082 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 02. 07:24

Idézet: Omega - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 13:27

...jah, és mióta a NEC-et IDE Primary Master-re dugtam, az LG-t pedig IDE Secondary Master-re, azóta egy 4x DVD 4x megírása nem 31 percig tart, hanem csak 15 percig :rolleyes:
Hogy a francba van ez? :think: Elvileg az Epox 8RDA3+on kettő IDE vezérlő van, nem? Akkor hogy-hogy csak a Primary-re dugott optikai eszköznél lehet bekapcsolni a DMA mode-ot? :reklamacio:

Akkor válaszolnék magamnak. :p A megoldás: két IDE optikai meghajtó esetén az egyiknek mindenképpen Slave-ként kell üzemelni. Azaz muszáj, hogy az egyik IDE vezérlőre legyen dugva mindkettő, mivel ha csak egy eszköz van egy vezérlőn, az esetben csak Master-ként jumperolva ismeri fel a WinXP.

Azaz: a DVD olvasóm IDE2 chipről lekap, átjumper-oltam Slave-re, majd az író után kötöttem ugyan arra a kábelre. És lőn: mind a kettő drive működik DMA módban. :respect:

Igaz, míg az olvasóm IDE2-re volt kötve és annak a mastereként üzemelt kizárólag PIO módban, addig az írom UDMA 3 módban működött. Most mind a kettő UDMA 2 módban megy. Mi a különbség UDMA2 és 3 között? :think:

#1083 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 02. 07:31

Idézet: Omega - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 6:42

Ugye, mint írtam, a WinME-ban megtekinthető DMA állapotra hivatkozom, amit WinXP alatt nem tudok megnézni, mert nincs ilyen beállítási lehetőség, hiszen automatikus. :omg: :)

Nem igaz. WinXP alatt:

-jobb egérgomb a 'Sajátgép'-re, klikk a 'Tulajdonságok'-ra
-'Hardver' fül, klikk az 'Eszközkezelő'-re
-'Nézet' menüpont, klikk az 'Eszközök kapcsolat szerint'-re
-utána lenyitogatni egészen az IDE-vezérlőig, majd ott az 'Elsődleges IDE csatorna'-n jobb egérgomb, klikk a 'Tulajdonságok'-ra
-'Speciális beállítások' fül

Itt kiválóan megtekinthető, milyen módban működik a(z optikai) meghajtó! :respect:

Köszönöm magamnak!  :lollypop:

#1084 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 11:01

Idézet: Omega - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 7:31

Nem igaz. WinXP alatt:

-jobb egérgomb a 'Sajátgép'-re, klikk a 'Tulajdonságok'-ra
-'Hardver' fül, klikk az 'Eszközkezelő'-re
-'Nézet' menüpont, klikk az 'Eszközök kapcsolat szerint'-re
-utána lenyitogatni egészen az IDE-vezérlőig, majd ott az 'Elsődleges IDE csatorna'-n jobb egérgomb, klikk a 'Tulajdonságok'-ra
-'Speciális beállítások' fül

Itt kiválóan megtekinthető, milyen módban működik a(z optikai) meghajtó! :respect:

Köszönöm magamnak!  :lollypop:

Idézet (Omega @ 2004. júl. 22., csütörtök - 5:42)
Annyira segítség, hogy a Windows Millenium mellett az is fent van és a jelenség ugyanaz volt, míg át nem kötöttem az írót primary master-nek, az olvasót secondary master-nek. Ugye, mint írtam, a WinME-ban megtekinthető DMA állapotra hivatkozom, amit WinXP alatt nem tudok megnézni, mert nincs ilyen beállítási lehetőség, hiszen automatikus.   

Idézet (Arty @ 2004. júl. 22., csütörtök - 9:51)
haat, mivel latmo nforce2 platformon vagy, az eszkozkezelonel az nvidia ide controllernel az ujabb driverek kiirjak az adott pio/dma allapotot ... azt meg tudod nezni ...

ha figyelmesebben olvasol anno, nekem is köszönhetted volna ;)

DVD-RW 4x lemezeket hol lehet kapni ???? mért csak + ost látok mindenütt? :)

Szerkesztette: arty 2004. 08. 02. 11:02 -kor

Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#1085 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 11:04

Idézet: arty - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 12:01

DVD-RW 4x lemezeket hol lehet kapni ???? mért csak + ost látok mindenütt? :)

DVD-RW 4x-esből nekem is csak egyetlen példányt sikerült lejmolnom, közvtelenül a Verbatimtól, nem nagyon láttam még boltokban amúgy.

#1086 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 12:05

Iro: NEC2510A. Asztali olvaso: Sony NS330, hivatalosan is tamogatja az osszes DVD-formatumot. (Dual Layer passz, meg nem probaltam ki.) Ha ebben az asztali olvasoban szeretnem megnezni a csaladi felveteleimet, amit a fent nevezett iroban irtam, ertelmezesem szerint nincs szuksegem semmifele warez, crackelt FW beirasara (bitsetting, stb), igaz?  :think:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#1087 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:00

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 12:04

DVD-RW 4x-esből nekem is csak egyetlen példányt sikerült lejmolnom, közvtelenül a Verbatimtól, nem nagyon láttam még boltokban amúgy.

Verbatim DVD-RW 4x

#1088 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 02. 14:02

Idézet: arty - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 12:01

...ha figyelmesebben olvasol anno, nekem is köszönhetted volna ;)

Valóban figyelmetlen voltam :respect: Ami nem is baj, mert annál hasznosabb nincs, mint ha maga jön rá az ember ;) Azért így utólag: köszönöm, Arty :)

#1089 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:36

ppeter: ok, azt hittem én nézelődöm rossz helyeken ... thx

joci: jah, igaz, nem is drága... 700 ft alatt... +szállitás 2000 ft :D azért kösz!

omega: igy h te magadnak találtad meg, jobban rögzül :)
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#1090 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 14:54

Idézet: arty - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 15:36

joci: jah, igaz, nem is drága... 700 ft alatt... +szállitás 2000 ft :D azért kösz!

Hát, innen nem 1-2 db-ot érdemes rendelni, hanem sokat. És akkor már megéri.

#1091 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 21:46

Verbatimot most hiába rendelnél onnan, mert nem szállítanak ( legalábbis a +RW-set ) riteket küldenek épp , de az meg nemtom mennyire lehet jó, bár keveset tényleg nem éri meg rendelni, de ha több emberke igényét összeadnénk, kijöhetne még jól is a dodlog ( lehe hogy új topicot kéne indítani neki :think:  ), de akkor meg ki lenne az aki előre összegyűjti rá a lét, és utána tőle meg  mindenki megkapná a saját adagját??.. Húú.. ez nagyon offtopic lett.

#1092 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 22:29

verbatim 4x +rw a lenti kis bótban van 600ért, egy darabom van belőle, meg vagyok vele elégedve :) elvileg van -os is, de időtlen idők óta ki van rá írva, hogy elfogyott
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1093 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 02:50

najah, de dvd-rw ből mégse hengernyit vesz az ember ;)

ha valaki rendel, egy márkás dvd-rw_4x-t átvennék tőle ;)

#1094 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 04:31

Idézet: arty - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 3:50

najah, de dvd-rw ből mégse hengernyit vesz az ember ;)

ha valaki rendel, egy márkás dvd-rw_4x-t átvennék tőle ;)

Én fogok rendelni Verbatim DVD+R és -R lemezeket, szólj majd ha kell tényleg. Én is rendelek pár RW-t is majd. De szerintem csak 1-2 hét múlva.

#1095 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 06:16

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 23:29

verbatim 4x +rw a lenti kis bótban van 600ért, egy darabom van belőle, meg vagyok vele elégedve :) elvileg van -os is, de időtlen idők óta ki van rá írva, hogy elfogyott

Hóól van az a bolt?  600-ért Verbatim +RW... szimpatikus ;)

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.