HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1056 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 30. 06:10

Idézet: koliz - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 21:58

Nekem hol selejtezi a ritek g04 eseket hol nem kicsit már unom lemezt váltok vagy ki.... baszom a kukába a nec ket

Talán lemezt kellene bele tenni. Érdekes, minőségi lemezt normálisan írva (max. 4x) még egy hibám sem volt, pedig most már cirka 30-40-et megírtam, a vacakoknál (ebből is próbáltam jó 10-et) meg örülök, ha egyáltalán visszaolvashatóak.
 aláírás
Spoiler

#1057 Felhasználó inaktív   tjanika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 09:31

Udv!

Hat nem volt semmi ezt a 36 oldalt atolvasni  ;)  De nkem meg igy is maradtak kereseim :)
1) Lehetseges-e 2510 re 2500 fw feltenni h az a tovabbiakban is 2510 maradjon de tudja pl a rip lock-ot
vagy varnom kell amig ehhez is kijonnek ilyen okassagok?
2) Van tapasztalata vkinek pl a DL Benq iro-rol?

#1058 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 10:21

Idézet: tjanika - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 10:31

Udv!

Hat nem volt semmi ezt a 36 oldalt atolvasni  ;)  De nkem meg igy is maradtak kereseim :)
1) Lehetseges-e 2510 re 2500 fw feltenni h az a tovabbiakban is 2510 maradjon de tudja pl a rip lock-ot
vagy varnom kell amig ehhez is kijonnek ilyen okassagok?
2) Van tapasztalata vkinek pl a DL Benq iro-rol?

1.) Még nem.

Ha 2500 vagy hackelt 2500 fw-t rax fel, akkor a géped 2500-nak fog látszani.
Ha 2510 rip lock-mentesített fw-t teszel fel, akkor 2510 marad - de ekkor nincs bitsetting (kivéve 2.06-os fw és DL lemez) és speedhack - ilyen a tdb.rpc1.org-on van.
HA HP 420 v. 520 fw-t teszel fel, akkor a drive 420-nak vagy 520-nak, fog látszani.

Herrie ígért egy újabb fw-t, ami nem írja át a gépazonosító stringet a fw-ben.
Ezenkívül egy srác végigbogarászta a fw-t és Herrie fw-jében átírta a 2500 stringet 2510-re és utána még valami CRC-ellenőrző kódot is átírt, de erről nem tudok többet.

Mellékes kérdés: miért kellene, hogy 2510 maradjon? Ha újabb official fw-t akarsz feltenni, akkor visszateszed az eredeti 2510 fw-det (legyen az 2.05 vagy  2.06) és utána frissítesz. Ha besz@r az író és garanciázni akarod, akkor is visszateszed az eredeti fw-t oszt annyi.

Szerkesztette: worxland 2004. 07. 30. 10:23 -kor

aláírás
Spoiler

#1059 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 10:26

Idézet: worxland - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 11:21

Ezenkívül egy srác végigbogarászta a fw-t és Herrie fw-jében átírta a 2500 stringet 2510-re és utána még valami CRC-ellenőrző kódot is átírt, de erről nem tudok többet.

Ezt én is megcsinálhatom, de szerintem nincs különösebb értelme.

#1060 Felhasználó inaktív   tjanika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 10:27

Amig csak az azonositot irja at addig semmi bajom nincs. A problema onnan indul ,ha a 2510 es elveszti pl a DL irasi tulajdonsagat v vmi mast ami a 2500be nincs.  Bocs ha hulye vok de ez lesz az elso nekem :D  :D

#1061 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 17:31

Idézet: tjanika - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 11:27

Amig csak az azonositot irja at addig semmi bajom nincs. A problema onnan indul ,ha a 2510 es elveszti pl a DL irasi tulajdonsagat v vmi mast ami a 2500be nincs.  Bocs ha hulye vok de ez lesz az elso nekem :D  :D

Ezekszerint a végigolvasás nem volt nagyon sikeres, mert jópár oldalon le van írva, hogy ha herrie féle hack-alt fw-t raksz fel, akkor még a 2500-as is képes lesz a DL írásra, ha ugyanezt a fw-t 2510-re rakod fel, akkor a DL írási képesség mit sem változik.

#1062 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 15:21

miért nem kaphato sehol DVD-RW 4x márkás lemez ??????

emiatt:
irtam egyet egy frissen vásárolt, TDK 4x DVD+RWre, DVD-ROM book-al.

lemez anyaga... RICOHJPNW11
hőmérséklet ;) ... 24 Celsius

és a visszaolvasási görbe: (jobbra számitottam, hiába tudjuk, hogy nem jo olvaso a nec - a philips 4x dvd+rw(anyaga PHILIPS 041) jobban ehető neki ... inkább azt vegyen, aki tud SZVSZ - majd megcáfoltok, ha ... )

Csatolt fájl:

Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#1063 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 18:20

Én special egy Primedisc DVD-RW -re gyakorlgatok.. és hát azt sokkal szebben olvasgatja.
Tegnap próba miatt vittem haza 3 primco lemezt, ebből 1-re 4 X-esen, 1-re 2 X-ösön írtam avikat, egyre pedig Rámásoltam egy DVD-t ( ezt véletlenül 4 X-esen )
Az eredmény:

A 4 X-esen írtat kb 4.2 gigáig jól olvassa, utána olvashatatlannak minősíti. Ez annyit tesz, hogy az utolsó avi-t nem lehet visszanézni, visszaszedni róla.

A 2 X-esen írt lemez ( amire ugyanazt írtam ki ) simán olvassa végig, és olyan szép az olvasási görbe, hog csak na (most nem otthon vagyok, ezért képet nem took beszúrni)

A 4 X-esen megírt DVD videó anyagot simán végigolvassa, és annak is gyönyörű a sebességtesztje.

Igazándiból most nem tudom, hogy nem teljesen komázza a primco-kat, vagy az olvashatatlan végű lemez gyártási hibás, mindenesetre nem ez lesz a kedvenc márkám , mer ne legyen gyárilag hibás, de lehet, hogy a nem hibás lemezeket 2 X-esen írva ( hiába van a lemezre 4 X-es írva ) használhatóak, csak ki tudja meddig? Ezeket majd beolvasgatom pár hónap múlva is, és kiderül.

#1064 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 20:47

Idézet: agabe - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 19:20

Én special egy Primedisc DVD-RW -re gyakorlgatok.. és hát azt sokkal szebben olvasgatja.
Tegnap próba miatt vittem haza 3 primco lemezt, ebből 1-re 4 X-esen, 1-re 2 X-ösön írtam avikat, egyre pedig Rámásoltam egy DVD-t ( ezt véletlenül 4 X-esen )
Az eredmény:

A 4 X-esen írtat kb 4.2 gigáig jól olvassa, utána olvashatatlannak minősíti. Ez annyit tesz, hogy az utolsó avi-t nem lehet visszanézni, visszaszedni róla.

A 2 X-esen írt lemez ( amire ugyanazt írtam ki ) simán olvassa végig, és olyan szép az olvasási görbe, hog csak na (most nem otthon vagyok, ezért képet nem took beszúrni)

A 4 X-esen megírt DVD videó anyagot simán végigolvassa, és annak is gyönyörű a sebességtesztje.

Igazándiból most nem tudom, hogy nem teljesen komázza a primco-kat, vagy az olvashatatlan végű lemez gyártási hibás, mindenesetre nem ez lesz a kedvenc márkám , mer ne legyen gyárilag hibás, de lehet, hogy a nem hibás lemezeket 2 X-esen írva ( hiába van a lemezre 4 X-es írva ) használhatóak, csak ki tudja meddig? Ezeket majd beolvasgatom pár hónap múlva is, és kiderül.

Lehet, hogy szépen visszaolvassa - most - de kérdés, mi lesz később.
Ha tudod, nézz egy Pi/Po tesztet is valamivel, bizony a Princo lemezen arányaiban sokkal-sokkal több a hiba. Szóval lehet, hogy most olvasható, de később....

(És sajna pont ez az, amit nem tudok megmagyarázni sok ismerősömnek se. Há' minek vegyen ő más lemezt, mikó' tök jól olvasható a 80Ft-os Princo is ugye. Meg hát én ha ilyen marha vagyok, vegyem csak többszörös áron a többi lemezt.  :rolleyes: 
Aztán meg mikor olvashatatlan lesz a lemeze - amire már volt pár példa - , akkor persze elrontotta valaki, akinek kölcsönadta, mert nála még jó volt.  :rolleyes:  )

Szerkesztette: BigBear 2004. 07. 31. 20:48 -kor

42

#1065 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 21:12

SZIASZTOK kezdek megörülni de nem tudja megirni a ridisc lemezeket 25db bol a felén olvasási hiba van ha dvdinfo pro val vissza ellenörzöm ,a dvd decrypter pedig hibátlanul vissza szedi isoba, én/persze a toshibával ellenörzöm vissza/ már semitt nem értek kicseréltem az ide kábeleket,átkötöttem az egészet most a két vinyo együtt van a primar n,a dvdi iro a secondary master,a toshiba olvaso pedig a slave,.angol xp decrypterrel neroval irok eddig egyet sem rontott a szar nak csufolt princobol ugyanez volt a ritek el is :reklamacio:
HD Ready komolyan

#1066 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 21:12

Csak a próba kedvéért vettem, inkább verbatimra fogok irogatni. Ezt a Pi/Po tesztet mivel lehet elvégezni?

Ui:
PPéter : Mikorra várható az a Primco-s teszt és hol, mer láttam valamelyik topicban, hogy 50 Primco emiatt kellett , az eredmény pedig érdekel majd:)

Szerkesztette: agabe 2004. 07. 31. 21:16 -kor

#1067 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 23:05

Idézet: agabe - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 22:12

Csak a próba kedvéért vettem, inkább verbatimra fogok irogatni. Ezt a Pi/Po tesztet mivel lehet elvégezni?

Kprobe - de ez csak LiteOn meghajtókkal jó.

Nero CD-DVD Speed 3-tól felfelé (Extra/Disc Quality Test)
Támogatott meghajtók: Nero CD-DVD Speed

Hozzátenném, hogy ezek a programok igazándiból nem mérnek semmit, csak a drive által küldött hibákat jelzik ki. Hasonlítgatni nem érdemes a különböző meghajtókkal illetve programokkal kapott eredményeket, hiszen azok programonként, drive-onként erősen eltérőek lehetnek.
Amire viszont jók lehetnek: otthon, a saját lemezeket letesztelni. Bizony meglehetősen nagy eltérések lehetnek a különböző lemezek (vagy akár azonos lemez, meghajtó, de eltérő firmware) között, s arányaiban elég jól kijön, hogy melyik lemez milyen minőségű lett.

Szerkesztette: BigBear 2004. 07. 31. 23:13 -kor

42

#1068 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 07:32

Hát sajna a 2510 -et, de más NEC-t sem látok a támogatott meghajtók listájában, és el sem kezdte a tesztet a Nero.

SZerk:  hopp... az volt a gond, hogy régi volt amivel próbáltam, már leszedtem a 3.10-est és azzal el is kezdte  :respect:
Szerk2: mégse megy, mer felpörgetés után azt írja ki, hogy inicializálási hiba. :(

Szerkesztette: agabe 2004. 08. 01. 07:46 -kor

#1069 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 08:11

Sziasztok.Egy kerdesem lenne ami nem egeszen ide tartozik:a megirt lemez minosege fugg a forras lemez minosegetol?
Mar a jovo sem a regi

#1070 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 08:13

Idézet: agabe - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 8:32

Hát sajna a 2510 -et, de más NEC-t sem látok a támogatott meghajtók listájában, és el sem kezdte a tesztet a Nero.

SZerk:  hopp... az volt a gond, hogy régi volt amivel próbáltam, már leszedtem a 3.10-est és azzal el is kezdte  :respect:
Szerk2: mégse megy, mer felpörgetés után azt írja ki, hogy inicializálási hiba. :(

Persze, mert a NEC-et nem támogatja a prog... illetve a NEC nem képes olvasni a PI/PO hibákat vagy mi  :think:
42

#1071 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 08:18

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 9:13

Persze, mert a NEC-et nem támogatja a prog... illetve a NEC nem képes olvasni a PI/PO hibákat vagy mi  :think:

akkor ezt már sose fogom megtudni, milyenek a lemezeim, ugyanis nincs más olvasóm :(
Ezen is túlteszem magam valahogy.. majd 2-3 havonta ránézek erre a 3db primco-ra, és kiderül meddig bírják tartani adataikat :)

Szerkesztette: agabe 2004. 08. 01. 08:18 -kor

#1072 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 08:55

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 9:11

Sziasztok.Egy kerdesem lenne ami nem egeszen ide tartozik:a megirt lemez minosege fugg a forras lemez minosegetol?

Direktben nem - ez nem VHS, nincs zaj. Ha az eredeti olvasható, akkor az új is jó lesz.
Gyakorlatban viszont a jó megoldás az, hogy az eredetiről image-et készítesz a vinyóra, és azt írod ki.
Ugyanis így nem ütközöl abba a problémába, hogy az eredeti olvasás közben vacakol és közben kiürül az író buffere - ilyenkor ugyan megvéd a Burn Proof, de azért mégiscsak az az igazi, amikor nincs rá szükség.

Szerkesztette: worxland 2004. 08. 01. 08:56 -kor

aláírás
Spoiler

#1073 Felhasználó inaktív   Madw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 01. 11:57

Elolvastam az egész topikot, de nemhogy okosabb, de inkább hü**ébb lettem tőle.
Egyáltalán tud olvasni bármilyen médiát hibátlanul ez a csodaíró?
A régi dvd olvasóm most ment tönkre, nem lesz mivel visszaolvasni a megírt lemezeket??? Vagy vegyek mellé egy olvasót is? Hát ez nevetséges!!!  :(
Ha veszek egy LG 4120-at nem járok jobban?
Elsősorban +os minőségibb anyagra írnák, és nem akarok mellé olvasót venni! Érdemes, vagy nem?
Lehet használni magában, vagy felejtsem el?

#1074 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 13:09

Idézet: Madw - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 12:57

A régi dvd olvasóm most ment tönkre, nem lesz mivel visszaolvasni a megírt lemezeket??? Vagy vegyek mellé egy olvasót is? Hát ez nevetséges!!!  :(
Elsősorban +os minőségibb anyagra írnák, és nem akarok mellé olvasót venni! Érdemes, vagy nem?

Mégsem olvastad végig a topikot, mert leírtuk már sokszor, hogy minőségi lemezeket teljesen jól olvas (pl verbatim, fuji, ezeket nálam tökéletesen olvassa).

LG-vel biztos nem jársz jobban, de én inkább nem mondok semmit, mert az LG-t nem ismerem annyira (és nem is akarom megismerni :D).

#1075 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 14:58

Idézet: Madw - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 11:57

olvasási problémával én sem találkoztam, bár a zsirfoltos cdrw-re érzékenyebb volt, mint a haver lg/toshibaja :D

amit más elolvasott, azt a nec is (nekem), tény: nem járt benne gagyi irt lemez.
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.