HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   Islander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 30. 15:29

Idézet: Temes - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 14:05

1. Szazszor le volt mar irva, hogy a NEC NEM olvaso, hanem iro
2.  Ha olvasasra hasznalod az irot, meg is erdemled :D

Hát én olyan vagyok, hogy nem szeretem, ha a gépem karácsonyfa, tehát tele van feleslegesen drive-okkal. Ez azért szegénységi bizonyítvány az NEC-től... azért mert valami jó író nem kellene hulladék olvasónak lennie egyben. Ráadásul ez a "két drive kell a gépbe egy olvasni egy írni mert az ugy jo" korszak már lejárt rég, max. annak kell az ilyen +oldás aki valóban annyit ír hogy értelme van. Most meddig bizzak egy olyan iroban ami rosszul vagy egyaltalan nem olvas? 

#1402 Felhasználó inaktív   Islander 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 15:36

Jó hogy nem olyan hogy csak DVD író, mert akkor vehetnék még DVD olvasó és DVD író mellé egy CD írót is :-)
Most komolyan, ha az eredeti kérdésemre a válasz - tehát az 1.07 firmware felrakása sem javítja a helyzetet - nem, akkor csupán annyit kérdeznék utoljara, hogy moderált használatra (mondjuk heti 3 CD-RW, havi max 5 DVD egyelore) milyen iro-olvasot tudtok ajanlani, aminek tehat az olvaso funkcioja is megfeleloen muxik?

#1403 Felhasználó inaktív   Smith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:10

Idézet: Islander - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 16:36

Jó hogy nem olyan hogy csak DVD író, mert akkor vehetnék még DVD olvasó és DVD író mellé egy CD írót is :-)
Most komolyan, ha az eredeti kérdésemre a válasz - tehát az 1.07 firmware felrakása sem javítja a helyzetet - nem, akkor csupán annyit kérdeznék utoljara, hogy moderált használatra (mondjuk heti 3 CD-RW, havi max 5 DVD egyelore) milyen iro-olvasot tudtok ajanlani, aminek tehat az olvaso funkcioja is megfeleloen muxik?

Pioneer 107 v. 108 teljesen korrekt, ír-olvas mindent, rendes support van, 2 év gari, nekem most ez van. Pio 107-esem is halt meg, igaz az nem 2 hónap alatt mint a NEC :) Most Pio 108 van, eddig bevált. Ha olvasót akarsz akkor ajánlom a Pioneer DVD-121-et, rohadtjól olvas minden hulladékot. És nálam még mindig divat a külön CD író is, mert pazarlásnak érzem a DVD írót cd írásra használni, olvasásra meg végképp annak érzem. De te tudod, ha tényleg nem sokat használod, akkor vegyél egy 107-est vagy egy 108-ast.

#1404 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 30. 21:22

Idézet: acsak - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 17:22

Én is egy DVD olvasóra gondoltam, mint megoldás. Csak én a TEAC 16x/48x típusára. Toshiba 1702 után is utánanézek...

bocs de elirtam sdm1712 es
koliz
HD Ready komolyan

#1405 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 21:27

Idézet: Smith - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 18:10

Pioneer 107 v. 108 teljesen korrekt, ír-olvas mindent, rendes support van, 2 év gari, nekem most ez van. Pio 107-esem is halt meg, igaz az nem 2 hónap alatt mint a NEC :) Most Pio 108 van, eddig bevált. Ha olvasót akarsz akkor ajánlom a Pioneer DVD-121-et, rohadtjól olvas minden hulladékot. És nálam még mindig divat a külön CD író is, mert pazarlásnak érzem a DVD írót cd írásra használni, olvasásra meg végképp annak érzem. De te tudod, ha tényleg nem sokat használod, akkor vegyél egy 107-est vagy egy 108-ast.

kár hogy amit eddig látattam: pio is behal fél év alatt föleg ha valaki használja is és egy csomo sávosan ir tehét koncentrikus sávokat éget a lemezbe    :(
HD Ready komolyan

#1406 Felhasználó inaktív   Smith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 22:43

Idézet: koliz - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 22:27

kár hogy amit eddig látattam: pio is behal fél év alatt föleg ha valaki használja is és egy csomo sávosan ir tehét koncentrikus sávokat éget a lemezbe    :(

Valóban "sávosan" ír a hulladékra, de jó minőségű lemezre jól ír.

#1407 Felhasználó inaktív   acsak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 08:25

Tegnap visszavittem az írót bízva a csodában, de sajna ott teljesen jól működött. Szemtelen egy dög. :) Ma lesz meg az olvasóm.

Azért én is el vagyok keseredve picit. Nem maga a hiba miatt, hanem azért ez mégis egy hozzáállás a cég részéről. Még ha nem is akarom olvasásra használni, akkor is 2004-ben kicsit ciki, hogy nem lehet olvasni rendesen vele. Főleg a saját maga által írt lemezeket! De az igaz, hogy nem ez a legnagyobb gond a világon, vannak rosszabbak is...  :mad:

Szerkesztette: acsak 2004. 08. 31. 08:26 -kor

:: a c s a k ::
acsakos.blog.hu

#1408 Felhasználó inaktív   Smith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 08:49

Idézet: acsak - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 9:25

Tegnap visszavittem az írót bízva a csodában, de sajna ott teljesen jól működött. Szemtelen egy dög. :) Ma lesz meg az olvasóm.

Azért én is el vagyok keseredve picit. Nem maga a hiba miatt, hanem azért ez mégis egy hozzáállás a cég részéről. Még ha nem is akarom olvasásra használni, akkor is 2004-ben kicsit ciki, hogy nem lehet olvasni rendesen vele. Főleg a saját maga által írt lemezeket! De az igaz, hogy nem ez a legnagyobb gond a világon, vannak rosszabbak is...  :mad:

Teljesen jogos az elkeseredésed és a felháborodásod, de sajnos "ilyen világot élünk"... Még ha van is rá pénzed és hajlamod hogy a legjobbat vedd meg valamiből, akkor sem kapod meg mert NEM LÉTEZIK a "tartós" kategória, de nem is csoda, nincs idő rendesen kifejleszteni és tesztelni valamit, hiszen 2 hónap alatt kifut a típus, jön az újabb. Újabb feature-ök, újabb bugok kiséretében.

#1409 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 09:19

Idézet: Smith - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 9:49

Teljesen jogos az elkeseredésed és a felháborodásod, de sajnos "ilyen világot élünk"... Még ha van is rá pénzed és hajlamod hogy a legjobbat vedd meg valamiből, akkor sem kapod meg mert NEM LÉTEZIK a "tartós" kategória, de nem is csoda, nincs idő rendesen kifejleszteni és tesztelni valamit, hiszen 2 hónap alatt kifut a típus, jön az újabb. Újabb feature-ök, újabb bugok kiséretében.

Pontosan. Ráadásul őszintén szólva ennyiért, amennyiért ma dobálják ezeket a cuccokat, nem is igazán várom/várhatom el, hogy olyan tartós legyen mint a régebbi, stabilabb modellek. Nem is azok.
A gyártási költség/anyagköltség töredéke lett a réginek, de sajnos ezzel együtt, ahogy tömegcikkek lettek ezek az írók bizony a minőségük se a régi.
De a nagy többségnem nincs is igazán szüksége arra, hogy évekig jó legyen egy ilyen termék. Hiszen ma már fél/egy évente, - de akár gyakrabban is -  szinte mindenki cseréli a régit, s ezt jól tudják a gyártók is. És itt ne abból induljunk ki, hogy de hát Magyarország. Mi egy kis bolhaf@sznyi piszok vagyunk a térképen, de üzleti szempontból is.
Nyugaton pedig le se bagózzák azt a 100 USD körüli árat, amennyiért megkapják az új cuccost.
Ez van.  :(
42

#1410 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 14:50

Idézet: agabe - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 23:19

lehet bizony. ( vagy más lemezhiba )

de előtte 1 héttel karcoltam fel rá épp egy filmet az 1300A-val, amit most nem lehet letörölni....na majd ha lesz egy kis időm karácsonyfát csinálok a gépből és az 1300A-val megpróbálom törölni...mjad jelzem az eredményt....
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#1411 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 21:54

sziasztok!

Egy kicsit más jellegű kérdés, (valószínű én vagyok a hülye hozzá :) ) honnan a nyavajából tudjátok, hogy az író épp hányszorosan pörköli a lemezt. Amivel én próbáltam eddig (pl. nero, decrypter) mindig annyit közöl, hogy most spec 4szeresen/6szorosan/8szorosan etc. írok, de ezt közvetlen az elejétől, a végéig. Magyarul a pillanatnyi sebesség honnan tudható?
Jó annyira nem fontos, csak érdekel  :cool:

kösziiiiii  :respect:

#1412 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 21:55

decrypter kiiírja a pillanatnyi sebességet is :rolleyes:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1413 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 22:39

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 20:55

decrypter kiiírja a pillanatnyi sebességet is :rolleyes:

hopp, nem tűnt fel... Akkor én vagyok a vak:)
Kössz szépen. Amúgy mivel érdemesebb írni, néróval, vagy decrypterrel, avagy?

#1414 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 22:46

szvsz teljesen mindegy :) image eket decrypterrel írok, mert azzal kevesebb kattintással megoldható a dolog, minden mást neroval
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1415 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 22:53

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 21:46

szvsz teljesen mindegy :) image eket decrypterrel írok, mert azzal kevesebb kattintással megoldható a dolog, minden mást neroval

Eddig én is így tettem, és akkor így is folytatom, és hirtelen felindulásból még a decryptert is frissítettem  :cool:
mégegyszer kössz

#1416 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 13:08

Sziasztok!

Kb. 1 órája jutottam hozzá egy 2510-eshez. Remélem be fog válni. A 108-as Pio és eközött vaciláltam, de úgy döntöttem, hogy a 16X-os DVD írás és a 4X-es DL írás (ja és hogy a Pio fekete lett volna) nem ér meg nekem közel 9k árkülönbséget. Mivel csak írásra használom (olvasásra nem) bízom benne, hogy be fog válni.
Majd azért olvasási tesztet is fogok vele csináltatni és megpróbálom közzétenni. Az írásáról meggyőzött a több 10 oldal hozzászólás  :D
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#1417 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 14:50

Tegnap vettem én is egy 2510-et, de még nem használtam ;).

#1418 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 18:57

1. olvasási teszt:
Fortis lemez, rengeteg kis file (3-4 MByte-osak), Pioneer 106-ossal 4X-esen pörkölve:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 09. 01. 18:57 -kor

#1419 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:01

2. olvasási teszt:
Ridata, nagy file-ok (~700MByte), az író és az írás ugyanaz volt.
Ez azért szebb eredmény lett.

Csatolt fájl:

#1420 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:10

További észrevételek:
- az első 10 percben semmilyen médiát nem volt hajlandó felismerni, még az Epox bluetooth gyári install cd-jét sem  :eek:  :(
- miután beraktam az Árral szemben - Özönvíz című albumát (mielőtt nekem esne valaki, tudatom, hogy original  :D ) (mielőtt bárki belekezdene, a stilus miatt ne fikázzon, mert nem erről szól a topic ;) ) magára talált a drive és mindent olvasott utána már  :think:
- Everest, Nero, stb így látja az írót: _NEC DVD_RW ND-2510A.
Az alávonások normálisak a drive megnevezésében? :think:
Vagy esetleg egy hackelt 2500-ást sóztak rám? Bár a drive-on lévő gyári matrica szerint nem.   :confused:
- A 8X-os Arita lemezt (tudom, hogy nem a legnagyobb márka, de nekem nem volt még gondom vele) egyelőr 2X-esen és 4X-esen ajánlja fel írni. Firmware frissítés esetleg orvosolhatja a problémát, hogy 8X-osoan engedje írni? Mondjuk nem nagyon erőltetem a 8X-os sebességet...
Most 2.15-ös van benne.

Írást most fogom kipróbálni.
Ha végeztem jelentek.

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 09. 01. 19:22 -kor

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.