HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:11

Idézet: AMD rula - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 13:50

Tegnap vettem én is egy 2510-et, de még nem használtam ;).

Egyébként mennyiért vetted? Én 17,7k bruttó. Az jó? (Üzletben, számlával, garjeggyel)
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#1422 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:28

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 20:11

Egyébként mennyiért vetted? Én 17,7k bruttó. Az jó? (Üzletben, számlával, garjeggyel)

Az jó. :)

#1423 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:33

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 20:11

Az jó, én is 17,8-ért vettem bruttó, és nekem is ott vannak a _-ok a névben, szal nemhinném, hogy hackeltet kaptál.
Most írom az 1. dvd-t vele, olvasni eddig a gigabyte alaplapom cd-jét próbáltam ki vele, az elég lassúnak tűnt. Én is Pioneer 106s-t használok mellette ;)

#1424 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:40

Idézet: AMD rula - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 18:33

Az jó, én is 17,8-ért vettem bruttó, és nekem is ott vannak a _-ok a névben, szal nemhinném, hogy hackeltet kaptál.
Most írom az 1. dvd-t vele, olvasni eddig a gigabyte alaplapom cd-jét próbáltam ki vele, az elég lassúnak tűnt. Én is Pioneer 106s-t használok mellette ;)

A 106-osom is író volt. Azt cserélem le. Azért írtam oda, hogy azzal volt rögzítve az anyag.
THX a megnyugtatásért.
Nekem egy Samsung Combo-m van mellette (tudom, nem nagy szám, de nem akarom CD írásra "pazarolni" a DVD írót, a Plextor Combo meg drága  :(  )

#1425 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:54

Na megvolt a firmware update.
Kb. 50%-nál megállt 5-10 másodpercre. A víz levert  :eek:  Azután folytatta és be is fejezte szépen :respect:
De most már az Aritánál a támogatott sebességek: 2X, 4X, 6X, 8X  :up:

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 09. 01. 19:56 -kor

#1426 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 21:25

Túl vagyok az első DVD-R pörkölésén.
A lemez egy 8X-os ARITA volt, a sebesség maximumra állítva, a software Alcohol 120%.
Ami számomra érdekes volt, hogy az írási sebesség hiába volt max.-ra állítva kb. 30%-ig 4,1X-esen, majd kb. 60%-ig 6,3-osan, majd a maradékot 8,3X-osan írta. A sebesség nem folyamatosan nőtt, hanem lépcsőzetesen, ahogy fent leírtam. Ez meglepett, bár lehet, hogy teljesen normális jelenség.
A visszaolvasás teljesen hibátlannak tűnik, semmilyen lemezfelismerési probléma nem jelentkezett a saját maga írott lemezzel.

Íme a teszt képe:

Csatolt fájl:

#1427 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 21:45

Na itt egy írási teszt az előbb említett lemezzel. Itt jól látszik a jelenség, amit fent taglaltam a sebességváltásról.
Engem meggyőzött a készülék mind olvasás, mind írás terén.
Bocs, ha kicsit hosszú voltam, csak segíteni próbálok, hogy más ne rágódjon annyit a vásárláson, mint én  :omg:  :D
Ezért a képért feláldoztam egy lemezt  :omg:  :omg:  :omg:  :omg:  :omg:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 09. 01. 21:50 -kor

#1428 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 01. 21:52

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 22:45

Na itt egy írási teszt az előbb említett lemezzel. Itt jól látszik a jelenség, amit fent taglaltam a sebességváltásról.
Bocs, ha kicsit hosszú voltam, csak segíteni próbálok, hogy más ne rágódjon annyit a vásárláson, mint én  :omg:  :D

MegaTHX mindenki nevében a fáradozásaidért! :respect:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#1429 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 21:52

- Jim74 - nem ir vegig 8x-osan az biztos, ha tovabbi reszletek erdekelnek visszamenoleg tudsz rola olvasni a topicban, bar nem emlekszek, hogy milyen melysegig.

#1430 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 22:10

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 22:45

Pontosan így kell írnia, mint ahogy a feláldozott lemezednél látható.
Az olvasási tesztek nálam is hasonló eredményeket hoztak, szal azt kell mondanom, hogy olvasni is tud a 2510-es, bár princo, és társai, azaz a 100 Ft alatti lemezek ( mint ahogy máshoz se ) ehhez az íróhoz egyáltalán NEM ajánlott.

u.i.: Páran írták, hogy sok használattól tönkrement nekik, hát szerintem inkább menjen tönkre garanciaidő alatt, ezért nyugodt szívvel használom olvasásra is, nem szabad hímestojásként kímélni, csak megfelelően használni, ezenfelül minden számtech eszköznél előfordul, hogy bizonyos százalék selejtesebb mint a nagy átlag.

Szerkesztette: agabe 2004. 09. 01. 22:15 -kor

#1431 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 22:21

Idézet: HAMMER - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 20:52

- Jim74 - nem ir vegig 8x-osan az biztos, ha tovabbi reszletek erdekelnek visszamenoleg tudsz rola olvasni a topicban, bar nem emlekszek, hogy milyen melysegig.

A lustaságom nagyobb a perverzitásomnál, minthogy visszaolvassak 4x oldalt  :D  :D  :D
Komolyra fordítva a szót: mindegyik 8X-os író ilyen módon firkál?

#1432 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 22:26

Idézet: Qpack - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 20:52

MegaTHX mindenki nevében a fáradozásaidért! :respect:

Nincs mit  ;)
Remélem hasznos volt (van, lesz ;)  ).
Nagyon "fáztam" :fear: ettől az írótól, mert itt a topicban kapott hideget, meleget. Nekem viszont nagyon kellemes csalodást (vagy inkább meglepetést) okozott.

#1433 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 22:37

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 21:10

Pontosan így kell írnia, mint ahogy a feláldozott lemezednél látható.
Az olvasási tesztek nálam is hasonló eredményeket hoztak, szal azt kell mondanom, hogy olvasni is tud a 2510-es, bár princo, és társai, azaz a 100 Ft alatti lemezek ( mint ahogy máshoz se ) ehhez az íróhoz egyáltalán NEM ajánlott.

Én az ilyen 100,-Ft alatti lemezeket max. söralátétnek ajánlanám, bár annak sem, mert nem szívja a nedvességet. A Princo-t meg ne is említsük, mert két ismerősöm is sz*p*tt vele, pedig mindkettőnek Pioneer írója volt (van)
Azért nem volt olyan nagy áldozat az a lemez  ;) .

Idézet

nem szabad hímestojásként kímélni, csak megfelelően használni,

Ezúton szeretném felhívni a tisztelt informatikai minkatásak figyelmét, hogy reggeli kávéjukat legyenek szívesek nem az optikai meghajtók tálcájában tárolni.  :D  :D  :D

#1434 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 05:32

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 23:37

Ezúton szeretném felhívni a tisztelt informatikai minkatásak figyelmét, hogy reggeli kávéjukat legyenek szívesek nem az optikai meghajtók tálcájában tárolni.  :D  :D  :D

:D :D :D :D :D

#1435 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 06:53

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 23:21

A lustaságom nagyobb a perverzitásomnál, minthogy visszaolvassak 4x oldalt  :D  :D  :D
Komolyra fordítva a szót: mindegyik 8X-os író ilyen módon firkál?

Nem. Csak a nagy többség.
 aláírás
Spoiler

#1436 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 08:06

Idézet: worxland - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 5:53

Nem. Csak a nagy többség.

És azért ír így a nagy többség, mert ez a jó? A kisebbség, ami nem így ír az valamilyen különleges minőségű író?

#1437 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 09:19

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 9:06

És azért ír így a nagy többség, mert ez a jó? A kisebbség, ami nem így ír az valamilyen különleges minőségű író?

Nagyjából igen. Igen (asszem, Plextor 708 tud ilyet, de PPéter az igazi tudója).
 aláírás
Spoiler

#1438 Felhasználó inaktív   JohnnyX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 09:37

Ma vegleg atjottem az lg_gsa-4081b topicocbol a nec-2500a-ba. Ugyanis az lg 2 honapot birt ki, summa 25 dvd lemez (tobbnyire elta-primedisk-sky-tdk-2db princo) megirasa utan mar nem irt se dvd-t, se cd-t.  :down:  Olvasni olvasott. Meg voltam elegedve, de miutan csutortokot mondott csalodtam benne. Igazabol anno ezt a nec-et neztem ki, csak ramsozta a boltos hogy sokkal jobban jarok, mert olcsobb is, meg irja a ramot is. Hat bedoltem neki es megvettem. Most hogy besz@rt, visszavitem, 1 het varakozas utan kozolte velem, hogy 2 valasztasi lehetosegem van. Vagy ad helyette nec-2500a meghajtot, vagy a pio 107-est 5ezer rafizetessel. Nec mellett dontottem. Igy nem kellett rafizetnem, summa brutto 22-be van tehat tovabbra is dvd irom. Tegnap ota 2 lemezt irtam meg, fuji es ridisk. Bar utobbirol hallottam gyanus velemenyeket valahol, most ez volt otthon. Remelem, es bizom is hogy nem fogok csalodni benne, mint az lg-be.  :respect:
Epox 8RDA+ rev1.1, AMD Athlon XP (Tb) 1800+@2100Mhz (10.5*200), 2x512Mb Samsung 400Mhz, Spire WhisperRock IV, Inno 6600Gt Agp 128Mb, Seagate 80Gb, Nec 2500A, Teac DVD-ROM, 19" C996F, Chieftec 360W dual fan

#1439 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 10:22

Idézet: JohnnyX - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 8:37

Ma vegleg atjottem az lg_gsa-4081b topicocbol a nec-2500a-ba. Ugyanis az lg 2 honapot birt ki, summa 25 dvd lemez (tobbnyire elta-primedisk-sky-tdk-2db princo) megirasa utan mar nem irt se dvd-t, se cd-t.  :down:  Olvasni olvasott. Meg voltam elegedve, de miutan csutortokot mondott csalodtam benne. Igazabol anno ezt a nec-et neztem ki, csak ramsozta a boltos hogy sokkal jobban jarok, mert olcsobb is, meg irja a ramot is. Hat bedoltem neki es megvettem. Most hogy besz@rt, visszavitem, 1 het varakozas utan kozolte velem, hogy 2 valasztasi lehetosegem van. Vagy ad helyette nec-2500a meghajtot, vagy a pio 107-est 5ezer rafizetessel. Nec mellett dontottem. Igy nem kellett rafizetnem, summa brutto 22-be van tehat tovabbra is dvd irom. Tegnap ota 2 lemezt irtam meg, fuji es ridisk. Bar utobbirol hallottam gyanus velemenyeket valahol, most ez volt otthon. Remelem, es bizom is hogy nem fogok csalodni benne, mint az lg-be.  :respect:

Üdvözlünk a Klubban.  :D  :taps:
Az LG DVD-írójában én is csalódtam  :(  Még a 4X-es írója volt nálam (nem tudom a típusát). 2 napig volt a gépemben és semmilyen lemezzel nem tudtam rávenni sem az 1X-es, sem a 4X-es írásra. Mindent csak és kizárólag 2X-esen volt hajlandó írni. (Nem mondom, hogy az LG volt a ludas, de érdekes, amikor kicseréltettem 106-os Pioneer-re azzal rögtön megszűntek a problémák)
Szerintem az NEC-ben nem fogsz csalódni, főleg, hogy a 2500-ösből tudsz csinálni 2510-est, ami ugye már írja a DL lemezeket is.

#1440 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 10:24

Idézet: worxland - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 8:19

Nagyjából igen. Igen (asszem, Plextor 708 tud ilyet, de PPéter az igazi tudója).

Azért remélem benéz ide PPéter és felvilágosít.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.