HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 01. 23:51

DC megy? (ha igen akkor lődd ki)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#542 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 00:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 0:51

DC megy? (ha igen akkor lődd ki)

Persze, hogy megy. Mindig megy. :cool:  :D Éppen szedek most valamit, de mindjárt megnézem, hogy ha nem megy akkor is ezt csinálja e.
Most csináltam meg 2 filmet egy lemezre, csak az egyiknek még valamiért nincs hagja. Most próbálgatom ezért írok most úgyis párszor.

#543 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 06:39

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 0:30

Most ír a gép 4x egy +RW lemezt, és megint bugizik a Buffer Level. Szinte teljesen lemegy nullára aztán visszaugrik maxra. Olyan 2 másodperces ameddig lemegy és újra felugrik. Érdekes, amikor 1x írtam egy -RW lemezt akkor nem csinált ilyet. Nem rontja el, írja rendesen, csak kicsit furcsa. :)

Jótanácsok DVD-íráshoz (a la LameX) :
Hát igen, DC-t kilőni, és defrag.
Háttérben nem futtatni erőforrás-zabáló cuccosokat.
Nem másolni tízgigákat egyik vinyóról a másikra.
Gondolkodni...  :omg:
 aláírás
Spoiler

#544 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 08:08

Nekem a DC télleg be tud tenni az irásnak pedig elég cuki gépen van (P4/3,6 1G...)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#545 Felhasználó inaktív   Vood0o 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 02. 15:55

Idézet: Vood0o - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 17:00

oprendszer win2k sp4, nero/alcohol120 -al írok, mindig 4x van kiválasztva, el is kezdi az írást elvileg 4x-esen (legalábbis ezt írja ki), de aztán ~28 percig tart az írás, ergo 2x-esen írja - alcohol120 teljesítménygrafikonon látszik is, hogy végig 2x körül írja.

noh megint előbb kérdeztem mint olvastam, más topicokba megtaláltam hogy DMA-t ildomos engedélyezni dvdírónak.... :)

mostmár kiraj :up:

#546 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 19:51

Voodoo hol lehet beállítani win2k-ban a dvd-n a dma-t? Mert az eszközeleőben nekem nem lehet állítani, bár neekm csak sp3 van..
viszont mostmár idegbetegséget kapok, felfrissítettem arra a flashre, amelyik a ritek lemezeket kezeli johl, meg is írtam szépen egy lemezt szépen neroval, aztán írtam volna a másodikat, ami 72%nál szépen elszált, utána írtam volna megint ujraindítás után 4x-esen és kb 3%nál elszált, joh mondom ok, szépen megprobálom írni dvd decrypterrel, véletlenül 6x-oson hagytam a speedet, szépen el is baszta 10% utána, utána mondom átteszem 2x-esen 4x-sesen a dvd power calibration errot írt, utána nero is ugyanezt írja a 2x-esre, mostmár csöbbet kezdek ideges lenni, lehet hogy a havernak volt igaza és mégis szar ezaz íro? vagy mondjátok, hogy mit cseszek el,mert GRR  :mad:

#547 Felhasználó inaktív   Bear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 20:43

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 20:51

.. hol lehet beállítani win2k-ban a dvd-n a dma-t?

Pedig az eszközkezelőben kell azt. (illetve a biosban is, de az alapértelmezetten engedélyezve szokott lenni)
Mellékelek egy képet. Remélem így megtalálod!  ;)

ui.: ez xp, de szerintem w2k-n is itt kell!!

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Bear 2004. 06. 02. 20:44 -kor

i7 3770/ASROCK Z77 P4/Corsair Vengeance 1600Mhz 12GB/27''+19"TFT/Kingstone 120GB SSD,3TB/Chieftek CTG400 /Logitech MX-5500+ Performance MX egér / X-FI Platinum/Genius HT-5.1,Leadtek TV Exp/Canon MG5250/ APC SU750

#548 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 20:54

Idézet: worxland - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 7:39

Jótanácsok DVD-íráshoz (a la LameX) :
Hát igen, DC-t kilőni, és defrag.
Háttérben nem futtatni erőforrás-zabáló cuccosokat.
Nem másolni tízgigákat egyik vinyóról a másikra.
Gondolkodni...  :omg:

Mi az, hogy gondolkodni? :p
DC nélkül is ugrált a puffer, azt meg nem hiszem, hogy vincsi men tud folyanatosan 5 megát tölteni. Munka közben is simán megírt a lemezeket, nem rontott még egyet se, csak furcsa az az ugrálás.

#549 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:58

Idézet: Zethos - Dátum: 2004. máj. 20., csütörtök - 7:55

Most akkor mégsem hordják vissza "ezerrel" ezt az írót? Tudod, nem olvas, de inkább nem ír. :)
Ha nekem egy haverom azt mondaná, hogy viszik vissza mert sz@r akkor én azt nem nagyon merném megvenni (feltéve ha nem hazugság).

Látod Zethos, lehet, hogy mégiscsak igaza volt? eddig kb 12 lemezből 4 jó, az összes többi riteket elbaszta az íro, nah most szted honnan tudjam akkor hogy mi a baj? persze választ sehol sem kapok..

#550 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:59

Jah és még érdekesség képen, most az RW lemezt szépen írja/törli.

#551 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 23:01

Azt is árulje el végre vki, ha persze akarjátok... hogy miért írja minden windowsos flashelős progira,hogy flash error? még a gyárira is, asse tom,hogy csere esetén, hogy tegyem vissza a gyárit, mivel csak dos-bol megy a flash, az oldalon meg csak winfosot találtam...

#552 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 00:25

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 23:58

Látod Zethos, lehet, hogy mégiscsak igaza volt? eddig kb 12 lemezből 4 jó, az összes többi riteket elbaszta az íro, nah most szted honnan tudjam akkor hogy mi a baj? persze választ sehol sem kapok..

Látom neked minden hiba előjött szinte, ami egy írónál előjöhet. :(  Én nem cserélgettem a firmware-t, illetve 1.06-ról cseréltem "eredeti" 1.07-re. Mindent (ritek, fortis, princo, tdk, fuji, smartbuy) lemezt tökéletesen megír, bár azt, hogy pontosan milyen lemezeket  rejtenek a szitázások, azt nem néztem szinte soha. Nerot sem frissítgettem, nem kellett mert tökéletes ami van.

Pontosan milyen lemezekre írsz?
Hogy van IDE-re téve az íród, milyen alaplapod van?
Mikor tetted fel a wint és mifélét?
Milyen firmware van most fent?

Én a helyedben ennyi elb@szott lemez után már biztos újratettem volna a wint és esetleg megpróbálnám más szoftverrel az írást, bár nem biztos, hogy ezek segítenek...  :(

#553 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 06:53

Hát most leginkább az lesz sztem,hogy megy vissza a gyári 1.06, és megkérdezema haveromat, hogy van-e másik, ha van akkor csere át arra...
Tulajdonképpen 3féle szitázásu lemezre irtam eddig, kettő identifyje ritek g04 (a szitázás ritek és ridata) a 3ik az rw a melody (identifyje NANYA), de az rw is mint irtam, csak ujabb fw-től lett joh..
hát ilyen szecska QDI alaplapom van (VIA-s), amiben ficeg egy 1 GHz-es taualatin celeron proci..az iro pedig ugy van kötve, hogy Secondary Slave, és a Secondary Master vinyorol szoktam irni az adatot..
Win már egy kicsit régi, kb 8 honapja van fent, win2k sp3al, viszont ezt nem szivesen raknám ujra,mert rengeteg progi van telepitve, meg is kattannék..
Jelenleg a DL-es 1.07-es FW (Herrie féle) van fent, de előtte volt a Ritekes 1.06 is (pár hozzászolással korábba Joci irta).
Probáltam többféle iro progival, dvd decrypter, nero stb.
Engem még leginkább az aggaszt, hogy a wines flashelés miért nem működik???

thx
byez

#554 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 08:11

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 7:53

Hát most leginkább az lesz sztem,hogy megy vissza a gyári 1.06, és megkérdezema haveromat, hogy van-e másik, ha van akkor csere át arra...
Tulajdonképpen 3féle szitázásu lemezre irtam eddig, kettő identifyje ritek g04 (a szitázás ritek és ridata) a 3ik az rw a melody (identifyje NANYA), de az rw is mint irtam, csak ujabb fw-től lett joh..
hát ilyen szecska QDI alaplapom van (VIA-s), amiben ficeg egy 1 GHz-es taualatin celeron proci..az iro pedig ugy van kötve, hogy Secondary Slave, és a Secondary Master vinyorol szoktam irni az adatot..
Win már egy kicsit régi, kb 8 honapja van fent, win2k sp3al, viszont ezt nem szivesen raknám ujra,mert rengeteg progi van telepitve, meg is kattannék..
Jelenleg a DL-es 1.07-es FW (Herrie féle) van fent, de előtte volt a Ritekes 1.06 is (pár hozzászolással korábba Joci irta).

thx
byez

A via-s lapok IDE kezeléséről mondanak rosszat, nekem még nem volt tehát én inkább nem mondok semmit. Viszont véleményem szerint nem kellene egy IDE csatornán használnod az írót és a vinyót amiről írsz rá! Külön kábelre tedd őket.

Nem biztos, hogy az állandó firmware frissítés a megoldás a problémákra...

#555 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 08:51

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 7:53

thx
byez

Mi az hogy gondolkodni?

5 mega folyamatos másolás egy istentudjamennyiretöredezett vinyóról ugyanazon IDE-kábelen található DVD-ben lévő nem túl jó lemezre, miközben a háttérben DC (+ki tudja még mi minden más) fut és tölt (remélme nem a sec.master vinyóra, ami éppen adatot másol a DVD-re) egy 1 gigás gépen, hát ezt szerintem azért tényleg gondold át még egyszer.

Persze lehet, hogy tévedek, és a Te gépednek ezt bírnia kell - az enyém erre nem lenne képes.
 aláírás
Spoiler

#556 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 14:10

Idézet: worxland - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 9:51

Mi az hogy gondolkodni?

5 mega folyamatos másolás egy istentudjamennyiretöredezett vinyóról ugyanazon IDE-kábelen található DVD-ben lévő nem túl jó lemezre, miközben a háttérben DC (+ki tudja még mi minden más) fut és tölt (remélme nem a sec.master vinyóra, ami éppen adatot másol a DVD-re) egy 1 gigás gépen, hát ezt szerintem azért tényleg gondold át még egyszer.

Persze lehet, hogy tévedek, és a Te gépednek ezt bírnia kell - az enyém erre nem lenne képes.

Ezt nem nekem akartad írni? :)
Csak azért gondolom, mert a hozzászólás kezdete olyan mintha az nekem válaszoltál volna.

Nekem a vincsi és az optikai meghajtók külön kábeélen vannak, ezért nem lehet gond. A vincsi bármilyen töredezett, akkor is vígan kell tölteni 5 megát (még 20-at is), és hiába fut a gépen más is, simán el kell bínia még egy dvd írást. Szoktam közbe dolgozni is ami eléggé megterhelli a gépet, de akkor is rendesen megírja. Furcsa, hogy a pufer ugrál, de ameddig nem ront lemezt addig nem olyan nagy probléma.

Idézet

..az iro pedig ugy van kötve, hogy Secondary Slave, és a Secondary Master vinyorol szoktam irni az adatot..

Valahogy úgy kéne rendezned a meghajtóidat, hogy az író master legyen és ne egy kábelen legyen a vincsivel.

#557 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 14:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 15:10

Ezt nem nekem akartad írni? :)
Csak azért gondolom, mert a hozzászólás kezdete olyan mintha az nekem válaszoltál volna.

Kicsit már összemostam a kettőt, bocs.
A lényeg, hogy amíg a Windows-t egy meghajtóra keresés, egy swap, egy vírusellenőrzés vagy egyéb sima processz lazán meg tudja akasztani hosszú másodpercekre, addig talán nem érdemes úgy írni CD-re/DVD-re, hogy közben mást is csinálunk. Szép és jó a Burn Proof, de még jobb, ha nincs is rá szükség - pláne, hogy Nero 6.3.1.10 és DL f/w-es 2500 esetén a Burn Proof nem megy.
Ha meg a vinyód bármikor (töredezetten, leterhelt Windows-nál, letöltés mellett) hozza a 20 MB/s-et, akkor ahhoz külön gratula  :respect: , bár a nagy többségnek nincs stripped RAID-be konfigurált 15k RPM-es SCSI-ja .  :nevet2:
Anyám, mennyi lehet a diszked max. átviteli sebessége?!

Szerkesztette: worxland 2004. 06. 03. 14:23 -kor

aláírás
Spoiler

#558 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 15:26

Nah annyi változás állt be, hogy mostmár tudok windows alol flashelni, így belflasheltem az 1.07-es gyári FW-t, legalább ha meghal, az legyen rendben :D Felraktam uj via 4-in1-t és azota lett joh, ami érdekes, hogy betűt váltott az íro és az olvasó, viszont a dvd decrypter megint power calibration error... szal most átkötögetem és meglátjuk, hogy mi van, de én már nem remélek semmit :(

#559 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 16:10

Idézet: worxland - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 15:22

...pláne, hogy Nero 6.3.1.10 és DL f/w-es 2500 esetén a Burn Proof nem megy.
Ha meg a vinyód bármikor (töredezetten, leterhelt Windows-nál, letöltés mellett) hozza a 20 MB/s-et, akkor ahhoz külön gratula  :respect: , bár a nagy többségnek nincs stripped RAID-be konfigurált 15k RPM-es SCSI-ja .  :nevet2:
Anyám, mennyi lehet a diszked max. átviteli sebessége?!

A gyári 1.07 van fent, mivel nem akarok még DL-t írni ezért nem rakom fel azt.

20 mega nem olyan sok szerintem. Gondolj bele ha mondjuk egy CD-nyi anyagot másolsz az akkor 5*7 másodperc. Nehogy azt mond, hogy egy rendes vincsi nem másol át egy filmet 35 másodperc alatt.

Mértem most egy HD Tach tesztet, az egyik vincsi átlakban 45 gigát tölt szerinte, a násik 51 megát. Ha csak a fele igaz akkor is bőve megvan a 20 giga másodpercenként. Mivel egy CD anyagot elég hamar átmásolok, ezért biztos, hogy 20 mega megvan simán. Egyik vincsi se volt még soha defragmentizálva. ;)

Szerkesztette: Lipton 2004. 06. 03. 16:33 -kor

#560 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 16:11

Átkötögetve, semmi változás :(((((((((((

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26