NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről
Elküldve: 2004. 06. 01. 23:51
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 06. 02. 00:35
Idézet: Wyco - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 0:51
Persze, hogy megy. Mindig megy.

Most csináltam meg 2 filmet egy lemezre, csak az egyiknek még valamiért nincs hagja. Most próbálgatom ezért írok most úgyis párszor.
Elküldve: 2004. 06. 02. 06:39
Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 0:30

Jótanácsok DVD-íráshoz (a la LameX) :
Hát igen, DC-t kilőni, és defrag.
Háttérben nem futtatni erőforrás-zabáló cuccosokat.
Nem másolni tízgigákat egyik vinyóról a másikra.
Gondolkodni...

Elküldve: 2004. 06. 02. 08:08
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2004. 06. 02. 15:55
Idézet: Vood0o - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 17:00
noh megint előbb kérdeztem mint olvastam, más topicokba megtaláltam hogy DMA-t ildomos engedélyezni dvdírónak....

mostmár kiraj

Elküldve: 2004. 06. 02. 19:51
viszont mostmár idegbetegséget kapok, felfrissítettem arra a flashre, amelyik a ritek lemezeket kezeli johl, meg is írtam szépen egy lemezt szépen neroval, aztán írtam volna a másodikat, ami 72%nál szépen elszált, utána írtam volna megint ujraindítás után 4x-esen és kb 3%nál elszált, joh mondom ok, szépen megprobálom írni dvd decrypterrel, véletlenül 6x-oson hagytam a speedet, szépen el is baszta 10% utána, utána mondom átteszem 2x-esen 4x-sesen a dvd power calibration errot írt, utána nero is ugyanezt írja a 2x-esre, mostmár csöbbet kezdek ideges lenni, lehet hogy a havernak volt igaza és mégis szar ezaz íro? vagy mondjátok, hogy mit cseszek el,mert GRR

Elküldve: 2004. 06. 02. 20:43
Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 20:51
Pedig az eszközkezelőben kell azt. (illetve a biosban is, de az alapértelmezetten engedélyezve szokott lenni)
Mellékelek egy képet. Remélem így megtalálod!

ui.: ez xp, de szerintem w2k-n is itt kell!!
Csatolt fájl:
-
udma.gif (0byte)
Letöltések:: 0
Szerkesztette: Bear 2004. 06. 02. 20:44 -kor
Elküldve: 2004. 06. 02. 20:54
Idézet: worxland - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 7:39
Hát igen, DC-t kilőni, és defrag.
Háttérben nem futtatni erőforrás-zabáló cuccosokat.
Nem másolni tízgigákat egyik vinyóról a másikra.
Gondolkodni...

Mi az, hogy gondolkodni?

DC nélkül is ugrált a puffer, azt meg nem hiszem, hogy vincsi men tud folyanatosan 5 megát tölteni. Munka közben is simán megírt a lemezeket, nem rontott még egyet se, csak furcsa az az ugrálás.
Elküldve: 2004. 06. 02. 22:58
Idézet: Zethos - Dátum: 2004. máj. 20., csütörtök - 7:55

Ha nekem egy haverom azt mondaná, hogy viszik vissza mert sz@r akkor én azt nem nagyon merném megvenni (feltéve ha nem hazugság).
Látod Zethos, lehet, hogy mégiscsak igaza volt? eddig kb 12 lemezből 4 jó, az összes többi riteket elbaszta az íro, nah most szted honnan tudjam akkor hogy mi a baj? persze választ sehol sem kapok..
Elküldve: 2004. 06. 02. 22:59
Elküldve: 2004. 06. 02. 23:01
Elküldve: 2004. 06. 03. 00:25
Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 23:58
Látom neked minden hiba előjött szinte, ami egy írónál előjöhet.

Pontosan milyen lemezekre írsz?
Hogy van IDE-re téve az íród, milyen alaplapod van?
Mikor tetted fel a wint és mifélét?
Milyen firmware van most fent?
Én a helyedben ennyi elb@szott lemez után már biztos újratettem volna a wint és esetleg megpróbálnám más szoftverrel az írást, bár nem biztos, hogy ezek segítenek...

Elküldve: 2004. 06. 03. 06:53
Tulajdonképpen 3féle szitázásu lemezre irtam eddig, kettő identifyje ritek g04 (a szitázás ritek és ridata) a 3ik az rw a melody (identifyje NANYA), de az rw is mint irtam, csak ujabb fw-től lett joh..
hát ilyen szecska QDI alaplapom van (VIA-s), amiben ficeg egy 1 GHz-es taualatin celeron proci..az iro pedig ugy van kötve, hogy Secondary Slave, és a Secondary Master vinyorol szoktam irni az adatot..
Win már egy kicsit régi, kb 8 honapja van fent, win2k sp3al, viszont ezt nem szivesen raknám ujra,mert rengeteg progi van telepitve, meg is kattannék..
Jelenleg a DL-es 1.07-es FW (Herrie féle) van fent, de előtte volt a Ritekes 1.06 is (pár hozzászolással korábba Joci irta).
Probáltam többféle iro progival, dvd decrypter, nero stb.
Engem még leginkább az aggaszt, hogy a wines flashelés miért nem működik???
thx
byez
Elküldve: 2004. 06. 03. 08:11
Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 7:53
Tulajdonképpen 3féle szitázásu lemezre irtam eddig, kettő identifyje ritek g04 (a szitázás ritek és ridata) a 3ik az rw a melody (identifyje NANYA), de az rw is mint irtam, csak ujabb fw-től lett joh..
hát ilyen szecska QDI alaplapom van (VIA-s), amiben ficeg egy 1 GHz-es taualatin celeron proci..az iro pedig ugy van kötve, hogy Secondary Slave, és a Secondary Master vinyorol szoktam irni az adatot..
Win már egy kicsit régi, kb 8 honapja van fent, win2k sp3al, viszont ezt nem szivesen raknám ujra,mert rengeteg progi van telepitve, meg is kattannék..
Jelenleg a DL-es 1.07-es FW (Herrie féle) van fent, de előtte volt a Ritekes 1.06 is (pár hozzászolással korábba Joci irta).
thx
byez
A via-s lapok IDE kezeléséről mondanak rosszat, nekem még nem volt tehát én inkább nem mondok semmit. Viszont véleményem szerint nem kellene egy IDE csatornán használnod az írót és a vinyót amiről írsz rá! Külön kábelre tedd őket.
Nem biztos, hogy az állandó firmware frissítés a megoldás a problémákra...
Elküldve: 2004. 06. 03. 08:51
Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 7:53
thx
byez
Mi az hogy gondolkodni?
5 mega folyamatos másolás egy istentudjamennyiretöredezett vinyóról ugyanazon IDE-kábelen található DVD-ben lévő nem túl jó lemezre, miközben a háttérben DC (+ki tudja még mi minden más) fut és tölt (remélme nem a sec.master vinyóra, ami éppen adatot másol a DVD-re) egy 1 gigás gépen, hát ezt szerintem azért tényleg gondold át még egyszer.
Persze lehet, hogy tévedek, és a Te gépednek ezt bírnia kell - az enyém erre nem lenne képes.
Elküldve: 2004. 06. 03. 14:10
Idézet: worxland - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 9:51
5 mega folyamatos másolás egy istentudjamennyiretöredezett vinyóról ugyanazon IDE-kábelen található DVD-ben lévő nem túl jó lemezre, miközben a háttérben DC (+ki tudja még mi minden más) fut és tölt (remélme nem a sec.master vinyóra, ami éppen adatot másol a DVD-re) egy 1 gigás gépen, hát ezt szerintem azért tényleg gondold át még egyszer.
Persze lehet, hogy tévedek, és a Te gépednek ezt bírnia kell - az enyém erre nem lenne képes.
Ezt nem nekem akartad írni?

Csak azért gondolom, mert a hozzászólás kezdete olyan mintha az nekem válaszoltál volna.
Nekem a vincsi és az optikai meghajtók külön kábeélen vannak, ezért nem lehet gond. A vincsi bármilyen töredezett, akkor is vígan kell tölteni 5 megát (még 20-at is), és hiába fut a gépen más is, simán el kell bínia még egy dvd írást. Szoktam közbe dolgozni is ami eléggé megterhelli a gépet, de akkor is rendesen megírja. Furcsa, hogy a pufer ugrál, de ameddig nem ront lemezt addig nem olyan nagy probléma.
Idézet
Valahogy úgy kéne rendezned a meghajtóidat, hogy az író master legyen és ne egy kábelen legyen a vincsivel.
Elküldve: 2004. 06. 03. 14:22
Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 15:10

Csak azért gondolom, mert a hozzászólás kezdete olyan mintha az nekem válaszoltál volna.
Kicsit már összemostam a kettőt, bocs.
A lényeg, hogy amíg a Windows-t egy meghajtóra keresés, egy swap, egy vírusellenőrzés vagy egyéb sima processz lazán meg tudja akasztani hosszú másodpercekre, addig talán nem érdemes úgy írni CD-re/DVD-re, hogy közben mást is csinálunk. Szép és jó a Burn Proof, de még jobb, ha nincs is rá szükség - pláne, hogy Nero 6.3.1.10 és DL f/w-es 2500 esetén a Burn Proof nem megy.
Ha meg a vinyód bármikor (töredezetten, leterhelt Windows-nál, letöltés mellett) hozza a 20 MB/s-et, akkor ahhoz külön gratula

Anyám, mennyi lehet a diszked max. átviteli sebessége?!
Szerkesztette: worxland 2004. 06. 03. 14:23 -kor
Elküldve: 2004. 06. 03. 15:26

Elküldve: 2004. 06. 03. 16:10
Idézet: worxland - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 15:22
Ha meg a vinyód bármikor (töredezetten, leterhelt Windows-nál, letöltés mellett) hozza a 20 MB/s-et, akkor ahhoz külön gratula

Anyám, mennyi lehet a diszked max. átviteli sebessége?!
A gyári 1.07 van fent, mivel nem akarok még DL-t írni ezért nem rakom fel azt.
20 mega nem olyan sok szerintem. Gondolj bele ha mondjuk egy CD-nyi anyagot másolsz az akkor 5*7 másodperc. Nehogy azt mond, hogy egy rendes vincsi nem másol át egy filmet 35 másodperc alatt.
Mértem most egy HD Tach tesztet, az egyik vincsi átlakban 45 gigát tölt szerinte, a násik 51 megát. Ha csak a fele igaz akkor is bőve megvan a 20 giga másodpercenként. Mivel egy CD anyagot elég hamar átmásolok, ezért biztos, hogy 20 mega megvan simán. Egyik vincsi se volt még soha defragmentizálva.

Szerkesztette: Lipton 2004. 06. 03. 16:33 -kor