HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   dcsabesz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:48

Megint Én!

Próbáltam a tavaly júliusi Firmware-t, de az pedig nem ment fel, mert az író nem megfelelő a progi számára.
Valószínű azért mert a 2510-es típushoz való?
Hogyan tovább?
Ja most a 2.18-as frissítés van fent, azzal pedig az fucsaság, hogy azt is a dual-os íróhoz való (tudtommal).

#1982 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:59

Idézet: dcsabesz - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 13:48

Megint Én!

Próbáltam a tavaly júliusi Firmware-t, de az pedig nem ment fel, mert az író nem megfelelő a progi számára.
Valószínű azért mert a 2510-es típushoz való?
Hogyan tovább?
Ja most a 2.18-as frissítés van fent, azzal pedig az fucsaság, hogy azt is a dual-os íróhoz való (tudtommal).

A belinkelt oldalon van vhol NEC fw flash író progi, azzal próbáld, ne a letöltött exe-vel.
Először persze az exe-ből ki kell szedni a bin-t, ezt TC is tudja asszem, de ha nem, akkor van ilyen progi is.
Multimédiás számítógép

#1983 Felhasználó inaktív   dcsabesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 16:45

Idézet: tomesz - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 13:59

A belinkelt oldalon van vhol NEC fw flash író progi, azzal próbáld, ne a letöltött exe-vel.
Először persze az exe-ből ki kell szedni a bin-t, ezt TC is tudja asszem, de ha nem, akkor van ilyen progi is.

Akkor a következő kérdésem, mi az a TC? Vagy milyen progival lehet szétszedni ezt az EXE-t?
Ez a szétbontás nekem is eszembejutott, de nem gondoltam, hogy meg is lehet valósítani.

#1984 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 17:45

Idézet: dcsabesz - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 17:45

Akkor a következő kérdésem, mi az a TC? Vagy milyen progival lehet szétszedni ezt az EXE-t?
Ez a szétbontás nekem is eszembejutott, de nem gondoltam, hogy meg is lehet valósítani.

TC=Total Commander :)

vagy:

http://www.micheldeb...es/Splitt32.zip
Multimédiás számítógép

#1985 Felhasználó inaktív   dcsabesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:53

Idézet: tomesz - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 18:45

:-)

Na igen. Gondolkoztam rajta, hogy oly ismerős a TC rövidítés, aztán be is ugrott, de akkora már megírtad a megfejtést.
De azért nem baj, ha van más is amivel vissza lehet fejteni a csomagot.

Kösz ismét!

#1986 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 21:46

ND-2510A íróm van, mostanában meg egy kis bajom is van vele...

Az írás része működik rendesen, de elég sok olyan lemez van, amit nem olvas egyáltalán, fel se ismeri. Legutoljára egy Fujifilm 8x-osan írható (4x-esen megírt) adatlemezt nem tudott használni, miközben mindenhol máshol (legalábbis ahol próbáltam) olvasható volt a lemez, a Nero DVD-Speed is szép képet mutatott teszt alapján. Megírva valami TSST Corp íróval volt (a cégnél, pontosabbat nem tudok róla). A saját írómra a 2.F9 firmware van feltéve.

Kezd idegesítő lenni, mert néhány régebbi lemezről (amit cégnél írtam és katalogizáltam) is kiderült, hogy otthon nem olvasható, és már nincsenek meg az eredeti anyagok (szerencsére ugyebár máshol még olvashatóak ezek a lemezek is).

Mi lehet a baj? Kezd meghalni? Őszintén szólva így 1 év után nem veszem jó néven, hogy már mindenféle baja van, a következő íróm már csak azért se NEC lesz...

#1987 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 21:53

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 22:46

Az írás része működik rendesen, de elég sok olyan lemez van, amit nem olvas egyáltalán, fel se ismeri. Legutoljára egy Fujifilm 8x-osan írható (4x-esen megírt) adatlemezt nem tudott használni, miközben mindenhol máshol (legalábbis ahol próbáltam) olvasható volt a lemez, a Nero DVD-Speed is szép képet mutatott teszt alapján. Megírva valami TSST Corp íróval volt (a cégnél, pontosabbat nem tudok róla). A saját írómra a 2.F9 firmware van feltéve.

Kezd idegesítő lenni, mert néhány régebbi lemezről (amit cégnél írtam és katalogizáltam) is kiderült, hogy otthon nem olvasható, és már nincsenek meg az eredeti anyagok (szerencsére ugyebár máshol még olvashatóak ezek a lemezek is).

Mi lehet a baj? Kezd meghalni? Őszintén szólva így 1 év után nem veszem jó néven, hogy már mindenféle baja van, a következő íróm már csak azért se NEC lesz...

Ezek a régi NEC-ek sajnos hajlamosak voltak arra, hogy nemszeretnek mindent lemezt. Nekem még a legelső NEC van, a 2500A típusu. Lassan 3 éves, de még olvas minden JÓ lemezt. De sajnos én is tapasztaltam már olyat, hogy nem olvasott megfelelően lemezt, amit másik olvasó vitt rendesen. De ezek gagyi lemezek voltak, minőségi lemezeket mindig jól olvas. Azt írod FUJI-val van gondod, hát az pedig nem rossz, azt olvasnia kellene. Egyet tudok mondani, megkéne próbálnod ezeket a lemezeket egy ugyanilyen íróval, ha az sem olvassa, akkor nem a te íród a rossz.

Egyébként mennyire van "elhasználva" az írod? Sokat írsz, illetve olvasol vele? Én olvasónak egy Toshiba DVDromot használok, a NEC-vel csak írok. Csak azért kérdezem, mert lehet, hogy egy "fej" tisztítás segítene, ha mindenféle lemezt használsz vele olvasásra (is).

Szerkesztette: Joci 2006. 04. 07. 21:54 -kor

#1988 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 22:08

Ilyen írója nincs senkinek se a környezetemben, így kipróbálni se tudom... használva régebben elsősorban írásra volt, úgy 2-3 hónappal ezelőttig egy LG DVD olvasó volt mellette, azt használtam olvasásra (csak aztán szükség volt a két belső hdd mellett a rack-re is, így az olvasó száműzve lett). Nem nagyon van túlhasználva szerintem, írásra heti 2-3 alkalom, olvasásra se sokkal több.

Mostanában két fajta lemezt használok, az említett Fujifilm 8x-t (DVD-R) és TDK 8x-t (DVD-R), de mindkettő közül került már ki jó és rossz lemez is (a rosszak csak nálam rosszak). Szerintem ezek nem olyan gagyi lemezek, bár nem vagyok guru a témában.

Mindenesetre szétnézek, mintha lenne valahol egy cd fejtisztító lemezem, aztán járatom egy kicsit, de nem igazán hiszem, hogy ilyen baja lenne. :)

#1989 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 22:30

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 23:08

Mindenesetre szétnézek, mintha lenne valahol egy cd fejtisztító lemezem, aztán járatom egy kicsit, de nem igazán hiszem, hogy ilyen baja lenne. :)

az az optikagyilkos fajta? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1990 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 22:42

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 23:08

Jájjjj, csak azt ne! :mad:  :eek:

#1991 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 22:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 23:30

az az optikagyilkos fajta? :)

Hát... :think:

Megtaláltam a fiók mélyén, nem is tudom volt-e már használva. Gembird CK-305 "CD-ROM Laser Lens Cleaning Kit (Dry)" néven fut, be kell tenni a meghajtóba, és valami programot is kell futtatni a lemezről. A lemezen van egy kis pamacs, olyan cérnaszerű szálakkal, gondolom az lenne a tisztító rész.
Kép
Szerk.: látom nagy a felbuzulás, akkor kihagyom. :D  Egyébként se hiszem, hogy koszolódás okozná a problémát, akkor folyamatosan jelentkezne a hiba ugyanolyan lemezeknél.

Szerkesztette: SuMMeR 2006. 04. 07. 22:48 -kor

#1992 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 06:15

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 22:08

Csak azt ne!
Többet ér a kézi tisztítás, mintsem, hogy szétverje az optikát a kefe.

#1993 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 06:17

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 22:08

Ilyen írója nincs senkinek se a környezetemben, így kipróbálni se tudom... használva régebben elsősorban írásra volt, úgy 2-3 hónappal ezelőttig egy LG DVD olvasó volt mellette, azt használtam olvasásra (csak aztán szükség volt a két belső hdd mellett a rack-re is, így az olvasó száműzve lett). Nem nagyon van túlhasználva szerintem, írásra heti 2-3 alkalom, olvasásra se sokkal több.

Mostanában két fajta lemezt használok, az említett Fujifilm 8x-t (DVD-R) és TDK 8x-t (DVD-R), de mindkettő közül került már ki jó és rossz lemez is (a rosszak csak nálam rosszak). Szerintem ezek nem olyan gagyi lemezek, bár nem vagyok guru a témában.

A NEC-el próbálj meg megírni 4x-es sebességgel egy +/-os Fujit, és azt olvasasd vissza.
Nem 8x-an írtad a nem olvasható DVD-ket?
(Abszolute ellenzője vagyok a nagysebességű írásnak)
Aki nem bír 20 percet várni, z pusztújon :Đ

#1994 Felhasználó inaktív   acsak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 08. 06:31

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 22:46

Kezd idegesítő lenni, mert néhány régebbi lemezről (amit cégnél írtam és katalogizáltam) is kiderült, hogy otthon nem olvasható, és már nincsenek meg az eredeti anyagok (szerencsére ugyebár máshol még felismernolvashatóak ezek a lemezek is).

Nekem is ilyen íróm van. Új kora óta csinálja ezt a hibát (bár felismeri a lemezeket, de olvasni róluk nehezen vagy sehogy nem tud). Visszavittem gariba, de ott nem produkálta (vittem lemezt is amelyeket itthon nem tudott olvasni, de megsérült mire odaértem vhogy (?!), a szervízes tök hülyének nézett  :omg: ), szóval beletörődtem, és vettem mellé egy DVD olvasót. Írással azóta sem volt gondom, de olvasni meg sem próbálok vele.  :)

A neten keresgéltem utána, mert le voltam döbbenve, hogy létezik olyan író, ami nem jól olvas, de mindehol azt írták, hogy ez NEC 2510 betegség...  :( Szóval ne izgulj, nem a lemezek a rosszak.

Szerkesztette: acsak 2006. 04. 08. 06:34 -kor

:: a c s a k ::
acsakos.blog.hu

#1995 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 06:34

Viszont írásra még mindig a legjobb :) Azt, hogy kényesen olvas, én már vásárlás előtt is tudtam, de mivel úgyis mindenképp akartam külön olvasót, hogy kíméljem az írót, így nemfoglalkoztam vele. Kárpótol a kiváló írási képessége :up:

#1996 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 07:52

Idézet: acsak - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 7:31

[...]
A neten keresgéltem utána, mert le voltam döbbenve, hogy létezik olyan író, ami nem jól olvas, de mindehol azt írták, hogy ez NEC 2510 betegség...  :( Szóval ne izgulj, nem a lemezek a rosszak.

Thx, végülis "megnyugtató", hogy nem vagyok egyedül a problémával, akkor lehet, hogy be fogok szerezni mellé valami olvasót (btw: mit ajánlotok?  :D ).
Egyébként írni tényleg jól ír, nekem amióta megvan összesen nem rontott el 3 lemezt (mellesleg általában a lemezre engedett maximális sebesség felével írok, valami pletyka szerint ez a legjobb).

#1997 Felhasználó inaktív   acsak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 08. 12:14

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 8:52

Thx, végülis "megnyugtató", hogy nem vagyok egyedül a problémával, akkor lehet, hogy be fogok szerezni mellé valami olvasót (btw: mit ajánlotok?  :D ).
Egyébként írni tényleg jól ír, nekem amióta megvan összesen nem rontott el 3 lemezt (mellesleg általában a lemezre engedett maximális sebesség felével írok, valami pletyka szerint ez a legjobb).

Nékem egy mezei LG van,  az Eszközkezelő szerint GDR8163B.    :rolleyes: :D  Ha felpörög, akkor nem a leghalkabb, viszont olcsó és megbízható (eddig). Tavaly v. tavalyelőtt vettem, még nem volt gondom vele. (Kopp-kopp).
:: a c s a k ::
acsakos.blog.hu

#1998 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 12:20

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 8:52

akkor lehet, hogy be fogok szerezni mellé valami olvasót (btw: mit ajánlotok?  :D ).

Toshiba "egyértelműen" :D Igaz egyel felettem LG-t ajánlanak, hááát, én azt nagyon nem. De ebből ne legyen flame :)
Csak azt nemtudom, hogy a mai Toshibák milyenek, ami nekem van, az nagyon tuti. Legalábbis én is csak ezért vettem, mert ezt ajánlották sok helyen, meg teszteket is néztem, és valóban tudja azokat, amiket elvártam tőle. Igaz picit lassan olvas (pl az NEC-hez képest), de az nekem nemszámít, ez legalább olvas mindent, még a parizert is :D (nem úgy, mint az NEC).

Szerkesztette: Joci 2006. 04. 08. 12:21 -kor

#1999 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 20:08

Szerintem vegyél egy másik irót olvasáshoz. Én először ASUS 616A val probálkoztam de hamar rájöttem hogy a mai DVD olvasók nem tudják olvasásban felvenni a versenyt a mai irókkal.
Ugyhogy olvasónak vettem egy 4551-es NEC-et ami mindent olvas és ír. Bár kicsit drágább mint egy mezei olvasó, de ha igazán jót akar az ember akkor nem érdemes már olvasót venni.
Az LG vel akapcsolatosan nekem sincsenek tul jó tapasztalataim.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#2000 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 22:54

Amúgy a mizéria kicsit folytatódott ma...

1. Ma korán reggel írtam egy DVD-t a NEC-el, Fujifilm lemezre, 4-szeresen. A Nero az írást végig is vitte, ellenőrzést bekapcsoltam neki, ellenőrzéskor kb. 40.000 szektorhibát jelzet, DVD-Speed ráengedésekor úgy az egyharmadáig jutott, aztán error...
2. Ezután szétkaptam a gépet, szépen kitakarítottam a portól (néha az se árt), kiszedtem a rack-et és beraktam vissza a régi LG DVD olvasót. Miután rájöttem, hogy egyik meghajtóra se dugtam rá a tápcsatlakozót ( :lama: ) szépen megnéztem az LG-vel a rossz lemezeket. Amit a cégnél írtam, azokat minden gond nélkül olvassa, amit reggel a NEC rontott el, azt már ez se.
3. Mondom kész, vége az írónak, de miért is ne csak furdalt a kívácsiság, belehajítottam egy üres TDK lemezt, teleírtam filmekkel (avi), és láss csodát; símán visszaolvastam mindkettő meghajtón. Ezután még megírtam egy lemezt, az is jó lett.

Így kicsit kezdek afelé gondolkozni, hogy ezeket a Fujifilm lemezeket nem szereti alapértelmezésben mostanában (régebben azért ezekkel se volt gond), bár a hibajelenségek nem 100%-osan támasztják ezt alá.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó