HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 20:29

micsoda véletlen! miután megjelent PPeter cikke, hír lett a prohardver.hu oldalán is, gyorsan lekerült a már emlegetett bolt http://dvdr.atw.hu/:doom: árlistájáról a "taiwani" hamis Verbatim.
Most már "indiai" van náluk.

#1042 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 06:26

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 21:29

micsoda véletlen! miután megjelent PPeter cikke, hír lett a prohardver.hu oldalán is, gyorsan lekerült a már emlegetett bolt http://dvdr.atw.hu/:doom: árlistájáról a "taiwani" hamis Verbatim.

Igen, ez így normálisnak tünik. Viszont 50 másik helyen továbbra is a "taiwani-t" fogják árulni, és csak mondjuk 5 helyen indiait. Ami persze nem jelent feltétlen rosszhiszeműséget. Viszont ha valaha lesz még normális csomagban taiwani, azt a mostani hisztéria enyhén taszitani fogja.

#1043 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 16:43

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 21:29

Úgy látszik túladtak a hamis készleten :), és nem égetik tovább magukat. 
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1044 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 21:58

Ami nekem van 16x-os Verbatim Taiwan-i gyártmány, semmi gond vele. Tesztelem a Nero-val és a 95%-os eredmény bizatónak tűnik!

#1045 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 09:54

/OFF
Úgy látszik sokan vesztek onnan, ahonnan és is! :) Emlékszem, amikor még kocsiból, csomagtartóból árultak. Olyan volt, mintha fegyvert, vagy valami kábszert vennék. Parkoló, csomagtartó, válogat táskából, pénz átad, távoz! ;)
/ON

#1046 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:25

Idézet: rhapsody - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 22:58

Ami nekem van 16x-os Verbatim Taiwan-i gyártmány, semmi gond vele. Tesztelem a Nero-val és a 95%-os eredmény bizatónak tűnik!

Még jó, mivel csak a 8x-os lemezeket érinti a dolog.

#1047 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:31

Idézet: BigDil - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:25

De ki tudja meddig? :rolleyes:

#1048 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 17:27

Idézet: BigDil - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 9:25

Igen! Miután elolvastam PPeter írását, rájöttem hogy csak azokat!!
A sok hozzászólást olvasva kicsit bekavarodtam.

#1049 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 07:36

Hmhm. Most olvastam a verbás cikket @ cdgrab.hu, és sajnos egyáltalán nem kizárt, hogy enyém is hamis legyen. Úgy 3 hete vettem 2x25 db-ot, természetesen 8x -os minuszost. Nekem is feltűnt, hogy alacsonyabb a doboz, és szürke karton a papír, de gondoltam még nem volt két ugyanolyan csomagolású verbatim hengerem, biztos megint változtattak.
Eddig kb. 10 darabot írtam meg a hengerből, viszont minőségi problémám még nem volt velük. Ha hazamegyek megvizsgálom a lemezek széleit, meg a csomagolás (elcsúszott scannelés után) addig meg izgulok :/

#1050 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 09:40

Idézet: dikki - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 8:36

Hmhm. Most olvastam a verbás cikket @ cdgrab.hu, és sajnos egyáltalán nem kizárt, hogy enyém is hamis legyen. Úgy 3 hete vettem 2x25 db-ot, természetesen 8x -os minuszost. Nekem is feltűnt, hogy alacsonyabb a doboz, és szürke karton a papír, de gondoltam még nem volt két ugyanolyan csomagolású verbatim hengerem, biztos megint változtattak.
Eddig kb. 10 darabot írtam meg a hengerből, viszont minőségi problémám még nem volt velük. Ha hazamegyek megvizsgálom a lemezek széleit, meg a csomagolás (elcsúszott scannelés után) addig meg izgulok :/

Nem tudom, én is megirtam pár doboznyit, de azért izgulni felesleges. Jó, persze én nem 12X-esen irom a lemezeket, hanem ált. 4, 6X sebességgel, de 105, 107, 109 által megirva is teljesen hibátlanok. Valaki irt valami olyasmit itt, hogy ezek mondjuk RITEK G05 minőségűek, az még belefér szerintem. A Budget, Princo kategóriától még mindig nagyon messze van. Gagyi max. a papírja. Mondjuk ezt se értem, ha tényleg hamis, nemigaz, hogy annyival többe került volna egy normális nyomdai munka. Lemezenként talán 50 fillér. :confused:

#1051 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 09:53

Az a baj, nekem elég szigorú elveim vannak az írással kapcsolatban. Próbálok 100%-ra törekedni az írás minden mozzanatában. Pl. az eddigi kb. 110 lemezem mindegyikén ugyanolyan konvenció vannak elnevezve a fileok, stb... azért, mert szeretném hosszú évekre biztosítani a visszaolvashatóságot. És ezt így most nem látom biztosítottnak. Írjak meg mindent újra...? :( 5k ki az ablakon...

#1052 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 10:24

Idézet: dikki - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 10:53

Az a baj, nekem elég szigorú elveim vannak az írással kapcsolatban. Próbálok 100%-ra törekedni az írás minden mozzanatában. Pl. az eddigi kb. 110 lemezem mindegyikén ugyanolyan konvenció vannak elnevezve a fileok, stb... azért, mert szeretném hosszú évekre biztosítani a visszaolvashatóságot. És ezt így most nem látom biztosítottnak. Írjak meg mindent újra...? :( 5k ki az ablakon...

Verbától függetlenül hosszú évekre tervezni elég merész dolog egy olyan dolog esetén, ami kb. 3-4 éve létezik. Én is elég precíznek tartom magamat, és nem szeretek sz@rra irni, de nekem Ridatától felfelé sok lemez megfelel. Ha nagyon nagyon biztosra akarsz menni, talán a Taiyo Yuden. Verbatim Pastel, vagy Plextor. De ezekből sincs sokéves minta ami visszaolvasható. Az új formátumok meg 1-2 év múlva úgyis ittvannak, lehet átirni mindent. Annyi ideig meg jó eséllyel a legtöbb lemez kibirja.

#1053 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 11:15

Idézet: Siem - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 11:24

Verbától függetlenül hosszú évekre tervezni elég merész dolog egy olyan dolog esetén, ami kb. 3-4 éve létezik. Én is elég precíznek tartom magamat, és nem szeretek sz@rra irni, de nekem Ridatától felfelé sok lemez megfelel. Ha nagyon nagyon biztosra akarsz menni, talán a Taiyo Yuden. Verbatim Pastel, vagy Plextor. De ezekből sincs sokéves minta ami visszaolvasható. Az új formátumok meg 1-2 év múlva úgyis ittvannak, lehet átirni mindent. Annyi ideig meg jó eséllyel a legtöbb lemez kibirja.

:confused:  :confused:  :confused: Már megbocsáss, de miről beszélsz? Attól még hogy a fekete piacon két éve olcsó a lemez meg egy éve olcsók az írók, az írható DVD nem kétéves dolog.  :rolleyes: Több mint öt éve írogatok DVD-ket is (1x-es és 2x-es írókkal, lemezekkel kezdtem), van olyan hét, amikor hivatalból több lemezt írok el, mint bármelyik "tapasztalt" filmkalóz, de SOHA nem volt adatvesztésem fontos, archiválásra szánt lemezeken, mert ilyen esetben mindig
1. Normális lemezt használok.
2. Normális íróval.
3. Nem kapkodok, nem írok feltétlenül 12x-esen 8x-os lemezre.
4. Pótolhatatlan anyagoknál kétszer (két különböző típusú lemezre) írom ki ugyanazt az anyagot.
5. Az ilyen lemezeket normális körülmények között tartom és használom.
Jönnek az új formátumok hehe :D és mit gondolsz, ez mennyiben befolyásolja a DVD 20 évre tervezett piaci életpályáját? Megmondom: semennyire. A legtöbb nagy gyártónál idén még az írható CD-k gyártásának a volumene is emelkedett, DVD-ből meg legalább 7-8 évig egyre több és több fog készülni, attól függetlenül, hogy jönnek-e végre a kék lézeres szabvényok, vagy nem. Tudnillik DVD lejátszó már van minden háztartásban nyugaton, felénk is egyre többen engedhetik meg maguknak, a kiadói iparág kvázi standardként kezeli - szóval nem egynyári a dolog.

#1054 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 11:24

Én is próbálok megfelelő sebességgel írni, Pio-108at is azért vettem mert jónak tűnt és nem az ára miatt, és _csak_ verbatim lemezem van, semmi más. A lemezek állandóan sötétben vannak, és írás után általában már nem kerülnek ki a hengerből. Mivel a meghajtóba berakáskor kb. 3, kivételkor kb. 4 másodpercig vannak levegőn, por sem érheti őket. MD5 sumok készülnek minden adatról, hogy később vissza lehessen ellenőrizni.
Múltkor ismerősökkel rendelhettem volna TDK-t nagy tételben (--> olcsóbb ár) de ott nem volt verbatim, így addig rágtam a fülüket amíg másik helyről rendelt inkább mindenki, miattam :)
Bár ők maradtak a TDK-nál, most már tudom, hogy nekem is bölcsebb lett volna. Na mindegy.

#1055 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 13:15

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 12:15

:confused:  :confused:  :confused: Már megbocsáss, de miről beszélsz? Attól még hogy a fekete piacon két éve olcsó a lemez meg egy éve olcsók az írók, az írható DVD nem kétéves dolog.  :rolleyes: Több mint öt éve írogatok DVD-ket is (1x-es és 2x-es írókkal, lemezekkel kezdtem), van olyan hét, amikor hivatalból több lemezt írok el, mint bármelyik "tapasztalt" filmkalóz, de SOHA nem volt adatvesztésem fontos, archiválásra szánt lemezeken, mert ilyen esetben mindig
1. Normális lemezt használok.
2. Normális íróval.
3. Nem kapkodok, nem írok feltétlenül 12x-esen 8x-os lemezre.
4. Pótolhatatlan anyagoknál kétszer (két különböző típusú lemezre) írom ki ugyanazt az anyagot.
5. Az ilyen lemezeket normális körülmények között tartom és használom.
Jönnek az új formátumok hehe :D és mit gondolsz, ez mennyiben befolyásolja a DVD 20 évre tervezett piaci életpályáját? Megmondom: semennyire. A legtöbb nagy gyártónál idén még az írható CD-k gyártásának a volumene is emelkedett, DVD-ből meg legalább 7-8 évig egyre több és több fog készülni, attól függetlenül, hogy jönnek-e végre a kék lézeres szabvényok, vagy nem. Tudnillik DVD lejátszó már van minden háztartásban nyugaton, felénk is egyre többen engedhetik meg maguknak, a kiadói iparág kvázi standardként kezeli - szóval nem egynyári a dolog.

Pontosan nem értem, mi is itt a probléma? Azt irtam, hogy írható dvd lemez van 3-4 éve. Szerintem ez még mindig korrektebb mint az a két év amit a számba adtál. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy esetleg van 4 évnél régebbi írható lemez, de nekem 3 és fél éve lett meg az első Pioneer A03-as íróm (kb. 250e Ft), amit az első "házi" célra gyártott DVD irónak tartok, és akkor 1500 Ft körül volt itthon egy rosszabb minőségű írható lemez. 1X-esre gondolok, akkor még Ritek G03 sem volt. Végigjártam a 104-es kivételével a Pioneer ranglétrát, és valóban, archiválásra szánt lemez nekem sem ment tönkre. De jövőbe nem látok, és nem arról beszéltünk, hány példányban is kell archiválni.
Persze hogy nem egynyári a  dvd életpályája, és lehet, hogy emelkedik a cd gyártás volumene, bár ez utóbbinak nekem ellentmond hogy külföldi site-okon folyamatosan olyanokat olvasok, hogy a CMC igy állítja át, a Ritek úgy a DVD lemezek gyártására gyártósorait a CD lemezről. (ennek lehetnek gazdasági okai is)
De szerintem ma már inkább dvdre archiválnak az emberek, mint cdre, és a dvd formátumot használják az ára miatt is adat céljára. Miért ne változhatna ez meg pár év alatt az új formátumok javára?

#1056 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 16:50

A cikkben leírt minden mozzanatát fel lehet fedezni az itthoni lemezeimen. Akkor beszoptam én is. Na mindegy, legközelebb csak boltban, tokos, artisjusos lemezt veszek!

:D na jó azért lehet nem... de jobban odafigyelek majd...

Közben készítettem egy nero speed tesztet:

Kép

Az eleje teljesen jó, ha a végén nem esne le ennyire, azt mondanám, lesz*rható tényező a hamisitvány ténye. De így nem oké. Mindegy, valszeg az lesz, hogy 4 GB körüli mennyiséget írok csak 1-1 lemezre, amíg nem tudok újabb adagot venni. De hogy az nem verbatim lesz, az tuti :)

Szerkesztette: dikki 2005. 07. 25. 17:33 -kor

#1057 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 17:50

Nah én leadtam a rendelést 25db Arita 8x-ra és 75db Verbatim 16X-ra. Az arita megy majd annak akinek nincs lemeze és hirtelen kell valami. Verba meg saját célra :)
Meglátjuk hogy megy majd remélem a pio 109 szereti majd a 16-os verbákat!

Üdv

#1058 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 19:20

Idézet: Siem - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 10:40

Valaki irt valami olyasmit itt, hogy ezek mondjuk RITEK G05 minőségűek, az még belefér szerintem.

Én voltam , de csak egy írt lemez alapján mondtam ítéletet, ráadásul pio108-assal mért értékek alapján. Lehet, hogy ez túljó vélemény. :) (107-essel kellene nézni ezt is meg a 8x-esTtrxot is.)  Végülis nekem nem volt lezárási hibám, legalábbis  4.35 GB belefért a keretbe. Viszont igaz, hogy a visszaolvasási görbe tényleg nem lett rossz. Majd ha Péter felrakja a tesztje 2 részét is, akkor fogjuk látni, hogy a siralmas minőség mit is  jelent valójában, hogy hol helyezkedik el hamis Verba a többi lemezhez képest.
[szerk:]
Ja igen, most nézem dikki ábráját. 4.38 GB már sok, ezek szerint sikerült optimmalizálnom. :)

Szerkesztette: Martin 2005. 07. 25. 19:25 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1059 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 19:21

Idézet: Xero - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 18:50

Nah én leadtam a rendelést 25db Arita 8x-ra és 75db Verbatim 16X-ra. Az arita megy majd annak akinek nincs lemeze és hirtelen kell valami. Verba meg saját célra :)
Meglátjuk hogy megy majd remélem a pio 109 szereti majd a 16-os verbákat!

Üdv

a 16-os lemezrőlról majd írjál valamit, én is azt néztem ki magamnak :)

Martin

#1060 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 19:38

Idézet: Siem - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 11:24

Verbától függetlenül hosszú évekre tervezni elég merész dolog egy olyan dolog esetén, ami kb. 3-4 éve létezik.

Az Emtec,  - a BASF utód a- 30 évet vállal az írásra, gondolom normális íróval. Azért csak vannak bizonyítékaik, amiről persze az egyszerű ember nem tud.  Viszont érdekes, a Princo-n kívül senki nem beszél adatvesztésről a márkákat tekintve. Ott van pl. a Ritek G04, ami ugye nem egy TY-s Plextor, de azt hiszem, szigorú mércével is mondhatjuk középketegóriásnak. Az sem mai gyerek, mégsem panaszkodik rá senki. Ha a DVD-n lévő adattárolás olyan gázos lenne, akkor már régen megbukott volna a dolog. Mostanra pedig szerintem kinőtte a gyermekbetegségeit (ha voltak ilyenek egyáltalán), és csak egyre jobb lesz a minőség.

Martin

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.