HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 21:11

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 19:13

Valószínűleg az íród nem támogatja ezt a dolgot, egymilliószor megkérdezték és ennyiszer el is magyaráztuk már.

Jah, szorri... Ezt a topicot még nem túl régóta látogatom :rolleyes: :)
Hát nem tudom, azért egy Pioneer DVR-108-tól többet várna az ember... :eek:

Szerk: valakinek van valamilyen tapasztalata a képen látható Verbatim lemezekkel? Esetleg ilyen Nero-s diagram?
Gyártókódot már fentebb írtam :)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: DarkChild 2005. 07. 20. 21:19 -kor

#1022 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 21:12

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 19:08

Nah, én egy huszárvágással megoldottam a problémát - nem a szokott hengeres kiszerelést vettem végül, hanem Verbatim 8x DVD+R Pastel Disk-et. Kicsit drágább a slim tok miatt, de a YUDEN000 T02 gyártókód már bizakodással töltött el :D Minnyá sütök is egyet próbaképpen :)

felmentem az üözlet honlapjára, és úgy tűni becsületes társaság, mert külön-külön árulja a taiwanit, és az indiait. Mondjuk én meg a 16x-et fogom kipróbálni. :) Úgy tudom, az sem lutri.

[szerk - kieg.]
Mondjuk megértem őket, hogy ezzel akarják kiküszöbölni a csorbát. Eddig semmi baj nem volt velük, én teljesen racionálisnak tartom ezt a stratégiát.

Szerkesztette: Martin 2005. 07. 20. 21:28 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1023 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 21:13

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 22:11

Ennek semmi köze az író minőségéhez és minősítéséhez, szóval nem ezen múlik, hogy jó vagy rossz író.

#1024 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 21:26

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 14:43

Na abba sikerült nekem is belenyúlni :omg: :)
Csak azért kérdeztem, mert most épp azon töröm a fejem, hogy be merjek-e vállalni egy 25-ös csomagolású, 8x-os, plusszos Verbatim-ot...

darkchild, javaslom, hogy próbáld írni 1.20 as fw-vwlmert nekem azzal tűrhető lett. Bár igaz, hogy 25-ből egy nem biztos, hogy mérvadó...
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1025 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 21:35

Idézet: Martin - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 21:26

darkchild, javaslom, hogy próbáld írni 1.20 as fw-vwlmert nekem azzal tűrhető lett. Bár igaz, hogy 25-ből egy nem biztos, hogy mérvadó...

Sztem azok a lemezek már csak relikviák lesznek a szekrényemben :D Amúgy sem maradt sok belőlük (szerencsére csak 1 hengert vettem).
Mostantól inkább ezekkel a T.Y. Verbákkal barátkozom :) Egyet megírtam - Nero teszt ugye nem megy nálam, így képet nem tudok csatolni a minőségéről - de az LG kombóm "vajpuhán" olvassa a lemezt, semmi megakadás, vagy más "furcsa" jelenség, szóval szerintem jó lemez lesz ez is :D
Jah, 1.18-as FW van a Pioban, de a 8x-os lemezt 16x-osan is sütné... :cool:

#1026 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 21:44

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 22:35

Sztem azok a lemezek már csak relikviák lesznek a szekrényemben :D Amúgy sem maradt sok belőlük (szerencsére csak 1 hengert vettem).
Mostantól inkább ezekkel a T.Y. Verbákkal barátkozom :) Egyet megírtam - Nero teszt ugye nem megy nálam, így képet nem tudok csatolni a minőségéről - de az LG kombóm "vajpuhán" olvassa a lemezt, semmi megakadás, vagy más "furcsa" jelenség, szóval szerintem jó lemez lesz ez is :D
Jah, 1.18-as FW van a Pioban, de a 8x-os lemezt 16x-osan is sütné... :cool:

Igazad van, a TY természetesen biztisabb. Csak azért bátorkodtam, mert nekem nem volt olyan súlyos a helyzet, és talán ebből is ki lehetne hozni valamennyit. Persze, ha nem vagy ráutalva, akkor marad a szekrény:)  Én is bevittem a céghez, majd ha rövid távra kell cucc, arra jó lesz. Bár ott PIO107 van...

Martin

#1027 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 11:44

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 22:11

Szerk: valakinek van valamilyen tapasztalata a képen látható Verbatim lemezekkel? Esetleg ilyen Nero-s diagram?
Gyártókódot már fentebb írtam :)

DarkChild!
Nekem is Pio 108-asom van, igaz én Piodata FW-rel használom. Ezzel már lehet lemezminőség tesztet futtatni, de nincs sok értelme! A Pio108 nem ad valós (PI/PO) eredményeket :reklamacio: Ne sajnáld, hogy nem megy nálad! Ellenben a Piodata FW-nek van egy-két fícsörje, ami nagyon hasznos lehet  :)

#1028 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 12:13

DVD+R és +RW valós kapacitását legalább MB-ra pontosan mi tudja nekem megmondani? A Nero CD-DVD Speed még az üres lemezre is azzal jön, hogy a lemez lezárt, a dologról meg nincs adat :/
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1029 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 13:31

Idézet: Martin - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 20:44

Igazad van, a TY természetesen biztisabb. Csak azért bátorkodtam, mert nekem nem volt olyan súlyos a helyzet, és talán ebből is ki lehetne hozni valamennyit. Persze, ha nem vagy ráutalva, akkor marad a szekrény:)  Én is bevittem a céghez, majd ha rövid távra kell cucc, arra jó lesz. Bár ott PIO107 van...

Mibol gondolod, hnogy a TY-bol nem lesz hamisott verbatim? Az MCC -re is hittuk sokaig, hogy tuti, aztan most megis lett belolle hamisitott. A TY-bol is kb annyira nehez hamisat gyartani, mint az MCC-bol... szerintem.

#1030 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 14:04

Idézet: Laca - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 14:31

Mibol gondolod, hnogy a TY-bol nem lesz hamisott verbatim? Az MCC -re is hittuk sokaig, hogy tuti, aztan most megis lett belolle hamisitott. A TY-bol is kb annyira nehez hamisat gyartani, mint az MCC-bol... szerintem.

Sajnos így van, elég sok hamis TY kódos lemez is kering (igaz noname márkanevek alatt) Európában.

#1031 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 18:05

Vettem RiDisc dvd-r 4x lemezt... elvileg ugye Ritek G04, rengeteg ilyen lemezt megírtam már.
Traxdata volt a legtöbb. de ezzel a RiDisc-el eléggé szívok.... egy doboz (10db) lemezből kb 4-5 lett jó.
Hogy lehet, hogy a másik riket lemezt simán viszi az író, ezzel meg folyamatosan szívok?

Az írom egyébként nem mai darab.... LG 4040B.

Érdemes lenne írót váltanom? DL írás annyira nem izgat... drága a lemez. Max a 8x írás lenne értelmes, bár filmet meg állítólag minél lassabban annál jobb.

Valaki tud hozzászólni a lemez-író dologhoz?
Előre is köszi.

Nimfas

#1032 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 18:40

4040-es íróm még nekem is van :D
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1033 Felhasználó inaktív   Norba777 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 21. 19:15

Szerintem 99% hogy hamisítvány a verbatim! A weblapon találtok 1-2 infót hogy hogyan ismerheted meg a hamisat.  Fake verba

Várom, hogy a verbatim mit fog szolni a lemezhez, de én a helyükben nem vallanám, be hogy ha nem hamis, mert akkor ez egy nagyon rossz pont a verbának!

Szerintem a TY pastel verbát biztosan nem fogják hamisítani, mert a verbából kiindulva grafikailag lemaradottak egy kicsit a srácok és a pastel lemezek szinte a legszebbek és a több színűség is gondot okozna. Ja és nem is a legjobban fogyó lemez, mert mindenki inkább az olcsóbbat veszi meg!

Az én véleményem:  A verba pastel a legjobb lemez a piacon jelenleg!

#1034 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 22. 08:48

Igen, szinte teljesen biztos, hogy hamis a lemez  :( , megírtam a honlapomra részletesen, miről lehet feilsmerni és mitől rossz minőségű.

#1035 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:00

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:48

Igen, szinte teljesen biztos, hogy hamis a lemez  :( , megírtam a honlapomra részletesen, miről lehet feilsmerni és mitől rossz minőségű.

Na ez az igazán korrekt összehasonlítás!  :respect:

#1036 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:53

Idézet: nimfas - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 17:05

Vettem RiDisc dvd-r 4x lemezt... elvileg ugye Ritek G04, rengeteg ilyen lemezt megírtam már.
Traxdata volt a legtöbb. de ezzel a RiDisc-el eléggé szívok....

Hát a Ridisc lemez messze nem egy minőségű a traxdatával mégha ugyanaz is a mid. Ritekből tipikusan nagy a szórás, de a Traxdaták azok jók, az a ritek gyári márkája gondolom azért figyelnek rá annyira hogy jó legyen.
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#1037 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 11:48

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 8:48

Jó kis cikk :) :respect:

#1038 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 12:42

Egyik helyen láttam Ridisc 4x +-os lemezt, Ricoh alapanyag... gondolkozom azon, hogy veszek egy paklival, mert a 4x Ricoh + lemezek állítólag remekek....

#1039 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 15:04

Igen igen ezért használjatok Pastel Verbát, vagy Plextor lemezt. :)) Ha számít a minőség.
Nagyon sokat megpörköltem és eddig 100%-os. Nem sokkal kerül többe.  ;) -
PP-nek teljesen igaza van az ügyben.  http://olcso.lenyulas.hu/ ezen a honlapon a hamis verbát összehasonlították a Budget lemezeivel és teljesen egyenlő a két lemezt. Sajnos az oldalt mára már nem elérhető. Milyen kár!! :reklamacio:
BITTORRENT FOREVER!

#1040 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 17:10

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:48

Ez az átvilágitásos módszer nagyon tetszett. Ebből látszik igazán, hogy benne vagy a témában.  :respect:

Martin

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.