HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 27. 14:54

Idézet: narumon - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 15:31

Teszteld már le nekem ezt a lemezt 12x is. Kiváncsi lennék ugy az eredményekre.

nero quality test: (12x) - ugyanaz a G04 lemez
PI errors:  max 44 avg 13,46
PI failures: max 19 avg 1,60

Úgy tűnik, hogy gyakorlatilag nem változott 5x olvasáshoz képest.

#1102 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 15:05

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 11:39

100-as henger volt? Érdekes. A Verbatimnak hivatalosan nincs 100-as spindle kiszerelése. A csomagolást láttad?

nem láttam, sajnos a tranzakciónál nem voltam jelen, de rákérdezek.
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#1103 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 27. 15:51

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 13:39

100-as henger volt? Érdekes. A Verbatimnak hivatalosan nincs 100-as spindle kiszerelése. A csomagolást láttad?

katt ide
katt ide is
Ezeken a helyeken van 100-as Verbatim, gondolom hivatalosan. Az egyik helyen 74 Ft az érdekesség kedvéért.

#1104 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 16:52

Idézet: dikki - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 17:50

A cikkben leírt minden mozzanatát fel lehet fedezni az ...........
De hogy az nem verbatim lesz, az tuti :)

Attol függetlenűl én még mindig a verbatimot ajánlanám csak oda kell figyelni ;)

Szerkesztette: enzimke 2005. 07. 27. 16:53 -kor

#1105 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 17:51

Idézet: Siem - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 16:51

katt ide
katt ide is
Ezeken a helyeken van 100-as Verbatim, gondolom hivatalosan. Az egyik helyen 74 Ft az érdekesség kedvéért.

Gondolom az fel sem tűnt, hogy ezek amerikai (USA) cégek - Európában nincs hengeres 100-as kiszerelés hivatalosan Verbatim márkanév alatt. Látogass el a Verbatim európai oldalára és nézz utána.

#1106 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 17:57

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:40

Egy számomra jelentéktelennek tűnő apróságot figyeltem meg ezeknél a Verbatim Pastel lemezeknél - múlt héten vettem 25 db-ot és mivel utálom azt a rengeteg slim-tokot, ezért kicsomagoltam mindet és áttettem őket egy üres, 25-ös hengerbe.
A furcsaság, hogy olyan "ragadósak" ezek a lemezek, úgy értem: egymáshoz tapadnak. Az MCC-s Verbáknál ilyet nem tapasztaltam, ez csak a T.Y.-től érkező lemezek sajátossága, vagy mi? :)
Persze ez az összeragadás nem veszélyes mértékű, nem kell feszítővas a korongok szétválasztásához :D (Egyébként az írás minősége tökéletes - szóval úgy tűnik jó lemez.)

Ez az MCC-s Verbatimoknal is fennall....vagyis a nyomtathato lemezeknel. 50-es hengerben szepen ossze vannak ragadva. mind a +os mind a -os lemezeknel.

#1107 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:09

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 17:57

Ez az MCC-s Verbatimoknal is fennall....vagyis a nyomtathato lemezeknel. 50-es hengerben szepen ossze vannak ragadva. mind a +os mind a -os lemezeknel.

Hmmm... én korábban ilyet még nem tapasztaltam, de akkor ezek szerint ez normális jelenség, nem valami újabb minőségi geb@sz :D
(Thx)

#1108 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:42

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 20:09

Hmmm... én korábban ilyet még nem tapasztaltam, de akkor ezek szerint ez normális jelenség, nem valami újabb minőségi geb@sz :D
(Thx)

Nem hinnem....az elso 8x-os, nyomtathato csomagom fel evvel ezelott vasarolt Nemetorszagban...az is tapadt.

#1109 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 09:19

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 18:51

Gondolom az fel sem tűnt, hogy ezek amerikai (USA) cégek - Európában nincs hengeres 100-as kiszerelés hivatalosan Verbatim márkanév alatt. Látogass el a Verbatim európai oldalára és nézz utána.

Teljesen tisztában vagyok vele. Te viszont nem irtad előtte azt, hogy csak európára gondolsz.
Bocsánat, de ez kb. az X. alkalom, hogy te engem próbálsz cáfolni, és eddig egyik sem jött össze. (ugye CMC-nél gyártott Verbatimtól kezdve) Nagyon tisztellek, régen nagyon lelkesen olvastam az oldaladat is amikor még gyakran volt frissitve, és komolyan is veszlek, de azért szerintem engedd meg azt, hogy másnak is legyen igaza. Egy szót nem szóltam volna, ha odairod az Európát a hozzászólásodban. De miután senki sem gátolhatja meg, hogy én mondjuk Amerikából rendeljek, vagy hozassak lemezt, ezért nyugodtan belinkelhetek egy amerikai oldalt.

#1110 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 10:11

Idézet: Siem - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 10:19

Teljesen tisztában vagyok vele. Te viszont nem irtad előtte azt, hogy csak európára gondolsz.
Bocsánat, de ez kb. az X. alkalom, hogy te engem próbálsz cáfolni, és eddig egyik sem jött össze. (ugye CMC-nél gyártott Verbatimtól kezdve) Nagyon tisztellek, régen nagyon lelkesen olvastam az oldaladat is amikor még gyakran volt frissitve, és komolyan is veszlek, de azért szerintem engedd meg azt, hogy másnak is legyen igaza. Egy szót nem szóltam volna, ha odairod az Európát a hozzászólásodban. De miután senki sem gátolhatja meg, hogy én mondjuk Amerikából rendeljek, vagy hozassak lemezt, ezért nyugodtan belinkelhetek egy amerikai oldalt.

:o A CMC-s Vebatimmal mi is volt? Én nem azt írtam hogy nem gyártanak Verbatimot, hanem azt, hogy biztosan nem CMC-s MID-del. Ráadásul elismertem, higy először tévedtem. Hiába erőlteted ezt a 100-as hengert, ez Európában olyan ritka, mint a fehér holló. Nem cáfoltalak, csak szóltam, hogy annak a valószínűsége, hogy eredeti, 100-as hengerelt Verbatim lemezzel fusson össze, meglehetősen alacsony. Nemvéletlenül kérdeztem rá, hogy látta-e a csomagolást. A Verbatim tudatosan választja szét a különböző régiókba kerülő termékek csomagolását, pontosan az ilyen helyzetek miatt.

#1111 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 10:31

Idézet: Siem - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 10:19

Egy kérdés, ha már itt vagy: elkezdtem nézni évekre visszamenőleg a levelezésem, hogy mikor került a CMC-hez és a Moser Baerhez a Verbatim lemezek gyártása és ehhez kutatok minden információt. Szerintem a 4x-es lemezek idején adták ki először a nagytömegű gyártást, de megkérdezlek téged is:te hova tippeled időben? Már az 1x/2x lemezeknél is outsource volt?

#1112 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 11:31

megnéztem a honlapokat, hát nem valami összetákolt házi készítésű bohóckodásról van szó. :)

Prodisc - Pioneer cetified. Ez jól hangzik a második helyen.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1113 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 12:50

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 11:31

Egy kérdés, ha már itt vagy: elkezdtem nézni évekre visszamenőleg a levelezésem, hogy mikor került a CMC-hez és a Moser Baerhez a Verbatim lemezek gyártása és ehhez kutatok minden információt. Szerintem a 4x-es lemezek idején adták ki először a nagytömegű gyártást, de megkérdezlek téged is:te hova tippeled időben? Már az 1x/2x lemezeknél is outsource volt?

Én úgy emlékszem, hogy a 2X-es Verbatimból volt egy nagyobb adag, ami CMC médiakóddal volt ellátva, gondolom ez tényleg CMC volt, nem ugyanaz, ami most készül MCC stamperrel. Ez kb. 2 éve nyáron volt. Nem volt rossz minőség, de az MCC-nél határozottan gyengébb volt. A Moses Bear későb jöhetett képbe. Bár mostmár ott is szinte minden készül, mindenkinek:)

#1114 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 13:49

kedves PPeter koszon a kimerito esettanulmanyt amit az oldaladon megjelenitettel verbatim ugyben. Zabos azert vagyok, mert sajnos ezek a hamisitvanyok annyira jok ranezesre, hogy nehezebb felismerin oket, mint egy profin hamisitott otezrest - a csomagolas alapjan  :rolleyes:  :reklamacio:
Asszem meg kell tanulnunk, hogy a tulzottan "ararzekeny" mentalitassal hosszutavon csak sajat magunkat karositjuk meg.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1115 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 17:12

Mikor visszavittem a hamis verbatimokat, jól körberöhögtek vele. Remélem, most hogy mindenhol erről van szó, kicsit agyba kapnak, hogy nem mindenki hülye aki dvd lemezt vesz  :reklamacio:  :down:

Szerkesztette: narumon 2005. 07. 28. 17:14 -kor

Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#1116 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 17:15

Jah és ezek szerint jól gondolom, hogy sem eddig sem ezután nem gyártott a verbatim B kategóriás lemezeket. Mert nekem a srác ezt próbálta bemesélni, hogy ez eredeti verbatim csak éppen B kategóriás. Na peeeeee. Én meg juli néni... :respect:
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#1117 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 20:02

Most, hogy  ismét felkerült a hír a HWSW honlapjára, megijedtem, hogy szélesebb körben folyik a hamisítás, mint gondoltuk, mrt ugy a cikk címében szó sincs a Verbatimról.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1118 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 20:13

Idézet: Martin - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 21:02

Most, hogy  ismét felkerült a hír a HWSW honlapjára, megijedtem, hogy szélesebb körben folyik a hamisítás, mint gondoltuk, mrt ugy a cikk címében szó sincs a Verbatimról.

A színvonal, az színvonal. Egy cikk címe is gond. :D

Elöször én is általánosságban gondoltam a hamisítást, azaz nem csak a Verbatim (mivel olvastam PPeter cikkét más fórumon, jóval korábban,(!!)) erre kiderült, hogy "csak" a Verbatimról van szó itt is.

Szerkesztette: Macska 2005. 07. 28. 20:13 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1119 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 13:20

Idézet: rhapsody - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 10:40

Mivel képet nemtudok felraki, a száraz adatokat írom.

Mentsd el a képet png-be (az ablak fejlécében katt a floppy-ra), és vágd ki csak a hasznos részt. Simán belül leszel 20kb-on, és csatolhatod a hozzászóláshoz.

Idézet: rhapsody

Nem tudom miért van hogy nálam a Nero CD-Speed PI Failures grafikonja 4-ig zöld, majd bordó.
Láttam már képet amin 10-ig zöld?! Ezért nálam ha már a kettőbe ugrik, 95%-nál jobb nem lesz.
Azon az említett grafikonon ha jól emlékszem hatnál még 98%-os volt..

Mert a CD-DVD Speed 1 ECC blokkonként ellenőriz nálad. (Valszeg azért, mert Lite-On alapú íród van, de ez csak tipp)
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1120 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 17:59

Köszi! Majd próbálkozom, talán sikerül.
A tesztelő író Slimtype.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54