Sajnos nemrégiben sikerült igen rossz tapasztalatra szert tennem egy, Litvániában vásárolt, 10 darabos TDK 8X +R hengerrel kapcsolatban, lehet, hogy hamisítványba botlottam? A drive hibáján kívül mással nem tudom magyarázni a gyalázatos minőséget.
Szóval az elmúlt három hétben Litvániában voltam, és ott örömmel konstatáltam, (bár ez ha jobban meggondolom inkább elszomorító, bár ott a fizetések is jóval alacsonyabbak) hogy lényegében minden olcsóbb, mint kicsiny hazánkban... a CD/DVD is. Egy hipermarketben sikerült vennem a fennt említett hengert, hazai árakhoz viszonyítva nevetséges áron, 23 Litas-ért (70-el kell szorozni). Látszólag semmi nyoma nem látszott annak, hogy nem eredeti volna a csomag, így annak tudatában érkeztem haza, hogy a hazai ár usque feléért sikerült márkás DVD-hez jutnom. Hétfőn tele is írtam az egyiket, a Plextor 716A-val majd félre is tettem a kiírt lemezt, nem nagyon volt időm (vagy inkább kedvem) megnézni hogyan sikerült az írás... máma viszont, mivel még egy írásra sort akartam keríteni, gondoltam megnézem, hogyan pörkölődött az előzőleg megírt korong... a gondok már rögtön a lemez berakása után elkezdődtek: legalább két percig "hozta be" az autorun-ablakot, na mondom WTF, lefutattok egy read transfer testet, az eredmény
SIRALMAS... kiírtam még két korongot, azok is hasonlóan (hajszálra ugyanilyen) "jó" eredményt produkáltak... Idő hiányában se a PI/PO tesztekre, sem több lemez kiírására nem tudtam még sort keríteni, de az nem túl bíztató, hogy 10 korongból, rögtön az első 3 kukás...

Nagyon furcsállom a dolgot, mert számomra se a
HENGEREN se a
LEMEZEKEN nem látszik nyoma annak, hogy silány minőséggel lenne dolgom... bár viszonyítási alapom (más TDK henger) nincs. A lemezeket PX-716A íróval (FW: 1.07, Plextools: 2.21) 4X-esen írtam. Még holnap kipróbálom más lemezzel is az írót, hátha az kergült meg... Találkozott itthon valaki ilyen silány minőségű TDK-val? Valóban hamisítványok lehetnek, vagy esetleg kifogtam az 1000000-ból az 1 hibásat? Előre is köszönöm a válaszokat!
szerk: majd' elfelejtettem, a Plextools "TDK-002"-ként azonosítja a korongokat...
Szerkesztette: snakekiller 2005. 08. 04. 17:30 -kor